Огляд 9 туру чемпіонату України від Sportarena

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

ФК Вовчанськ зазнав першої поразки в сезоні, захисник оформив хет-трик – таким був черговий тур Чемпіонату ААФУ 2019/20 в огляді Sportarena.

Група 1 • 9-й ТУР

Покуття (Коломия) — ФК Ковель-Волинь — 3:0

Голи: Локатир, 45, 65, 89

Покуття: Гоменюк, Громоляк, Лазорик©, Локатир, Москалик, Хандій (Савчук, 90+2), Керчу, Гаврилюк (Кушецький, 46), Блащук, Ковальчук (Топчевський, 75), Головачук (Карапка, 42).Запасні: Мегдиник, Курташ, Сікач. Головний тренер: Сергій Турянський.

Ковель-Волинь: Харченко, Шафранюк (Залібський, 80), Зінь, Ю.Заліпа, Валігура (Ющук, 35), Жмуйда, Романюк (Самойлич, 72), Федчук, Кузьмич, Кашуба© (Лукашук, 89), Ліщук.Запасний: Дувакін. Головний тренер: Юрій Романчук.

Попередження: Заліпа, 8, Громоляк, 68

16:00, 28.09.2019. Коломия. Стадіон «Юність». 300 глядачів, поле 4, +19С

Суддя: Валенко Сергій (Львів)

Перед цим туром господарі знаходились на сходинку нижче від гостей, поступаючись їм чотирма очками. Зрозуміло, що іншого завдання, окрім як перемагати, у Покуття бути на цей матч не могло. Вже в дебюті прудкий Ковальчук кілька разів проривався у карний майданчик, але його простріли лишалися без завершення. Захисники гостей блокували перспективні удари Головачука та Гаврилюка. Був момент, коли після ауту Блащук плечем скидав м’яч у ворота, але воротар Харченко правильно обрав позицію, а тому не мав проблем. Але при цьому й самі ковельчани проривалися вперед – перспективний простріл Жмуйди з правого краю було заблоковано, а Кузьмич після прориву через лівий фланг з гострого кута пробив неточно.

Саме тому гол, який Покуття здобуло перед самою перервою, був настільки важливим для господарів. На кутовий від Ковальчука пішов оборонець Святослав Локатир і в стрибку забив головою – 1:0. В другому таймі коломияни грали вже з відчуттям переваги. І коли після удару Кушецького (він цього разу вийшов на заміну) м’яч зрикошетив на кутовий від суперників, іще один навіс Ковальчука замкнув все той же Локатир. Цього разу Святослав ногою замкнув подачу практично на лінії воріт – 2:0.

Далі моменти наростали все частіше – після чудових передач Блащука мали забивати Карапка (не влучив у дальній кут) і Кушецький (парирував голкіпер). Але в підсумку результативним став третій кутовий – цього разу його подавав Керчу. Якщо з першим ударом Локатира воротар ковельчан справився, то з другим уже не міг ніяк – 3:0. Святослав оформив перший хет-трик сезону аматорської ліги для захисників. Гості не спромоглися й на гол престижу, хоча моменти були (найкращий – у Ющука, але його удар парирував голкіпер, та й завдавав він його, як виявилося, вже із офсайдної пастки).

Епіцентр (Дунаївці) — Вотранс (Луцьк) — 2:1

Голи: Івашко, 70, Стрільчук, 72 — Кошелинський, 18

Епіцентр: Грицаль, Гринченко, Стрільчук, Руснак, Темерівський, Савчук (Садоха, 86), Беженар, Морозов, Пліс, Івашко©, Федоров (Раца, 46). Запасні: Дробний, Валєєв, Наталюк, Папірович, Карбовський. Головний тренер: Ігор Бадло.

Вотранс: Франчук, Чопанюк, Воробей (Вознюк, 78), Шандрук (Обертас, 55), Полетій, Малиш, Котюн, Кривицький, Рибковський© (Шишка, 66), Сквира, Кошелинський (Ясінський, 77). Запасні: Глушко, Ткачук. В.о. тренера: Олег Герасим’юк.

Попередження: Стрільчук, 7, Котюн, 51, Кривицький, 58, Сквира, 60, Рибковський, 65

Вилучення: Полетій, 84 (серйозне ігрове порушення)

14:00, 28.09.2019. Чемерівці. Стадіон «Товтри». 200 глядачів, поле 4, +20С

Суддя: Заліський Іван (Івано-Франківськ)

Луцькі випробування Епіцентру продовжуються – слідом за перемогою над ЛТСМ в минулому турі дунаївчани приймали тепер Вотранс. І гості, хоча й перебувають серед аутсайдерів, все ще не маючи перемог, зуміли здивувати сильну команду господарів.

В ході затяжної атаки гостей Полетій ефектно пофінтив на підступах до штрафного майданчика і віддав передачу правіше. Після цього пішов навіс Рибковського на дальню стійку, звідки в стрибку головою в ближній кут відправив м’яч Юрій Кошелинський – 0:1. Непоганий перший тайм провів Вотранс, і навіть закономірно вів у рахунку, хоча один тільки Беженар тричі гостро пробивав по воротах лучан.

Але після перерви Епіцентр зумів відігратися й навіть вийти вперед. Спершу після подачі кутового в виконанні Пліса Івашко чітко пробив головою з лінії воротарського — 1:1. Відзначимо, що Руслан виграв боротьбу у найпотужнішого захисника гостей – Ворообея. А буквально через дві хвилини господарям вдалося вийти вперед. Темерівський у боротьбі з Обертасом заробив стандарт. Савчук з лівого флангу подав штрафний на дальню стійку, пішло скидання головою від Беженара і удар в упор Стрільчука, який «розстріляв» ворота — 2:1.

Час, який залишився, ефективніше використали господарі. Епіцентр не пропустив, старався контролювати гру, а на кінцівку залишився в більшості, коли в середині поля ближче до бічної лінії Полетій сфолив на Морозові. Важлива перемога для Епіцентру, який випередив Карпати-Енергетик і вийшов на сьоме місце.

Відеоогляд тут.

МАТЧ ТУРУ

Нива (Теребовля) — Світанок-Агросвіт (Шляхова) — 0:1

Гол: Чернега, 84

Нива: Ольховий, В.Кузів, Шаповал, Сороцький (Кренько, 63), Голованьов (Штаненко, 85), Олексієнко, Слоневський, Р.Кузів (Бегашов, 73), О.Никеруй© (Бочак, 46), Гром’як, Г.Баранець (Б.Баранець, 75). Запасні: Петрусь, Макогон. Головний тренер:Сергій Задорожній.

Світанок-Агросвіт: Поштаренко, Луцюк, Заводян©, Єрмак, Борячук, Загалевич, Проневич, Дацюк (Чельцов, 58), Кучеренко (Новаківський, 90+2), Гаді (Чернега, 68), Сомов.Запасні: Карабін, В.А.Рудий, Голуб, Костюк. Головний тренер:Дмитро Єфстафієв.

Попередження: Голованьов, 39, Борячук, 56, Г.Баранець, 58, Задорожний (гол.тр.НТ), 59, Б.Баранець, 80, Сомов, 86, Кренько, 89

15:00, 29.09.2019. Теребовля. Стадіон «Колос». 500 глядачів, поле 4, +16С

Суддя: Липко Мирослав (Івано-Франківськ)

Матч двох новачків чемпіонату ААФУ із досить потужними складами виявився напруженим, а його долю вирішив лише один м’яч. Хоча обидві команди мали нагоди забити, але більше таких шансів було у гостей. Уже в дебюті небезпечно пробивав Проневич, потім виходили на ударні позиції Сомов, Гаді та Кучеренко. У притаманному собі стилі пробивав здалеку Борячук. Небезпечно діяли гості й через фланги, де у них підібрані швидкі гравці з непоганими ударами.

Хоча нульовий рахунок затягнувся до самої кінцівки, Світанок-Агросвіт зумів вирвати перемогу. Після подачі кутового в виконанні Кучеренка пробивав Борячук, вступив у гру голкіпер господарів, який до того багато виручав Ниву. М’яч відскочив до Чернеги, і Вадим зорієнтувався швидше за всіх – 0:1. Важлива перемога гостей. Теребовляни ж продовжують оновлення колективу – цього разу в їхньому складі дебютував екс-форвард новокаховської Енергії Бочак, відомий тим, що свого часу в одному матчі проти запорізького Металурга забив 6 м’ячів (це рекорд українського професіонального футболу за всю історію).

ГЕРОЙ МАТЧУ – АНДРІЙ ЗАВОДЯН (СВІТАНОК-АГРОСВІТ)

Це вже п’ята перемога поспіль, причому чотири з них Світанок-Агросвіт здобув, не пропускаючи м’ячів. Варто відзначити старожила команди, її капітана, який чудово відіграв у захисті, не припускаючись помилок і вигравши чимало боротьби.

ОДЕК (Оржів) — Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк) — 4:2

Голи: Коляда, 15, Ничипоренко, 56, Капустинський, 68, Соловей, 87 – Романець, 86, Горщарук, 90

ОДЕК: Когут, Трикош, Мучак, Кадепський, Красномовець, Кошка, Ніколайчук© (Соловей, 70), Коляда (Апанчук, 60), Богданов (Трофімчук, 60), Семенчук (Капустинський, 60), Ничипоренко (Газицький, 70). Запасні: Бицюк, Гриб. Головний тренер: Володимир Поліщук.

ЛСТМ: Н.Пушкарчук, Сущ (Філь, 66), Прощерук, Байбула, Горщарук, Олійник©, Гладун (А.Кодлубай, 55), А.Пушкарчук, Зайчук (О.Кодлубай, 83), Петрук (Махнюк, 79), Кабанов (Романець, 76). Запасний: Бабенко. Головний тренер: Олег Федюков.

Попередження: Горщарук, 21, Гладун, 42, Красномовець, 57, А.Пушкарчук, 65, Махнюк, 84, Олійник, 85, Кадепський, 89, Прощерук, 90+2

16:00, 29.09.2019. Оржів. Стадіон «ОДЕК-УКРАЇНА». 350 глядачів, поле 4, +16С

Суддя: Гординський Артем (Київ)

Лучани прибули на Рівненщину, все ще не маючи перемог у чемпіонаті. Але не було жодних сумнівів, що матч проти лідера буде складним для ЛСТМ. Так і вийшло. Уже в дебюті атака з правого краю із дотепним закиданням від Ничипоренка завершилася голом. Після передачі з глибини Микола Коляда увірвався в штрафну і з району кута воротарського проштовхнув м’яч у сітку повз застиглого в «напів-позиції» голкіпера — 1:0.

Моментів, щоб забити ще, ОДЕКу не бракувало – достатньо сказати, що й до, і після перерви господарі влучали в поперечину. Але другого голу довго не було, а, щоб не остерігатися таранного форварда Кабанова та швидких флангових лучан, які інколи загострювали гру, оржівцям конче потрібно було закріплювати перевагу. І допоміг у цьому досить курйозний гол. Богданов подав штрафний з правого флангу: голкіпер, здавалося, спокійно пішов на вихід, але раптово випустив м’яч, і Олег Ничипоренко головою відправив його в порожню «рамку» — 2:0.

Далі вже гралося легше – не в останню чергу, завдяки потрійній рокіровці, яка дозволила значно освіжити атаку. Трофімчук, який вийшов на заміну, з центрального кола головою відправив у прорив Капустинського, і Юрій у боротьбі із захисником увірвався в штрафну та пробив в дальній кут із рикошетом від штанги – 3:0. Уже після цього ЛСТМ почав створювати свої моменти. Один із них став результативним. Атака лучан правим флангом завершилася подачею А.Кодлубая до лінії воротарського, звідки головою пробив Тимур Романець, що з’явився в грі з лави — 3:1.

Утім, уже через хвилину господарі забили в відповідь. Соловей, отримавши пас від Апанчука, зважився на дальній удар і не прогадав: м’яч влетів у правий від голкіпера кут, хоча воротар знову міг зіграти впевненіше — 4:1. А крапку в матчі поставили гості. Лучани отримали право на перспективний штрафний біля дуги (Романець заробив), і Дмитpо Горщарук в обвід «стінки» пробив в правий від воротаря кут — 4:2.

Перенесений матч 4-го туру

Агрон (Великогаївська ОТГ) — Карпати-Енергетик (Галич) — 1:1

Голи: Луцик, 54 — Воробчак, 24

Незабитий пенальті: Ковалик (Агрон), 57 – воротар

Агрон: Рогаль, Семенець, Пастернак©, Лівіцький, Ковалик, Лук’янов (Вонс, 63), Білик, Червонецький, Луцик, Дімітрієв (Коник, 63), Процик. Запасні: Мазур, Гаврилюк, Павлусь, Скобляк, Ковалевський. Головний тренер: Роман Курдупель.

Карпати-Енергетик: Плетеницький, Третяк (Кащій, 77), Кримінський, Я.Вовчук©, Красій, Блонський, Турчанський (Ю.Вовчук, 89), Воробець (Кукурудз, 67), Сем’янчук, Воробчак, Прошак (Слободян, 46; Деренюк, 90). Запасний: Федорняк.Головний тренер: Петро Русак.

Попередження: Лук’янов, 49, Червонецький, 60, Я.Вовчук, 65

16:00, 29.09.2019. Великі Гаї. Стадіон «Центральний». 400 глядачів, поле 3, +22С

Суддя: Шевчук Андрій (Волинська обл.)

Хоча оновлена команда гостей виступає в новому сезоні не дуже успішно, вона поступово стабілізує склад і гру. От і в Великих Гаях Карпати-Енергетик зуміли повести в рахунку, коли Назарій Воробчак прорвався через оперативний простріл через правий фланг і, здалося, адресував передачу, але м’яч оминув усіх гравців – і своїх, і чужих, опинившись в сітці під дальньою стійкою. Це 0:1.

Ще до перерви Агрон намагався відігратися, після одного із стандартів Лук’янов навіть відправив м’яч у ворота, але рефері не зарахував гол через порушення в атаці, що викликало нерозуміння команди господарів. Був чудовий шанс і в Білика, який вискочив на воротаря, втім, пробив вище воріт. Утім, невдовзі після перерви Лук’янов відзначився вже як асистент. Із глибини правого флангу він запустив діагональ на протилежний край – на Луцика, звідки Руслан вийшов один на один із воротарем і пробив у кут. Це 1:1.

А кульмінацією матчу став епізод із пенальті, заробленим Червонецьким. Після удару Ковалика досвідчений Плетеницький забрав м’яча намертво. Реабілітуватися за 11-метровий Ковалик міг із гри, але, пробиваючи метрів із 10-ти в дев’ятку, не зміг переграти воротаря. Хоча обидві команди ще мали нагоди забити, але рахунок більше не змінився. Агрон залишається із ОДЕКом останньою непереможною командою в аматорському чемпіонаті, однак при цьому лідирує і за кількістю нічиїх.

М   КОМАНДА І В Н П М О
1 ОДЕК (Оржів, Рівненська область) 7 5 2 0 16:6 17
2 Світанок-Агросвіт (Шляхова, Вінницька область) 7 5 1 1 13:4 16
3 Агрон (Великогаївська ОТГ, Тернопільська область) 8 3 5 0 8:5 14
4 Нива (Теребовля, Тернопільська область) 8 3 3 2 9:8 12
5 Ковель-Волинь (Волинська область) 7 3 2 2 7:8 11
6 Покуття (Коломия, Івано-Франківська область) 7 3 1 3 10:8 10
7 ↑1 Епіцентр (Дунаївці, Хмельницька область) 6 2 1 3 12:12 7
8 ↓1 Карпати-Енергетик (Галич, Івано-Франківська область) 6 1 3 2 6:11 6
9 Вотранс (Луцьк) 8 0 2 6 6:13 2
10 Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк) 8 0 2 6 10:22 2

Група 2 • 9-й ТУР

Дніпро (Черкаси) — Агродім (Бахмач) — 1:2

Голи: Норенко, 84 — Єсаулов, 14, Бамба, 90+2 (пен.)

Звіт і відео матчу тут.

Рубікон-Вишневе (Київ) — ФК Біла Церква — 1:0

Гол: Тищенко, 43 (пен.)

Рубікон-Вишневе: Стриж, Марченко, Чорномаз, Швець, Арутюнян, Шишкін (Чаповський, 66), Глущук, Бачинський, Іващик, Арендарук (Паламарчук, 60), Тищенко©. Запасні: Левченко, Ніколаєць, Гусін, Шутенко, Продан. Головний тренер:Віктор Курята

Біла Церква: Скворцов©, Хабло, Костенко, Минзар, Вієра, Стрелько (Скорба, 43), Винар, Сисоєв, Еванг, Пасечнюк, Бамба.Запасні: Стадничук, Котов, Петровець, Лешенок, Довгий.Головний тренер: Вадим Мандрієвський.

Попередження: Арендарук, 39, Арутюнян, 44, Швець, 55, Пасечнюк, 55, Сисоєв, 58, Бачинський, 68, Паламарчук, 76, Тищенко, 80, Чорномаз, 90+4, Скворцов, 90+5

Вилучення: Вієра (агресивна поведінка після зупинки гри, удар суперника ногою), 38, Арутюнян, 62 (повторне попередження)

15:00, 28.09.2019. Біла Церква. Стадіон «Зміна». 400 глядачів, поле 4, +17С

Суддя: Кононов Владислав (Київська обл.)

За домовленістю сторін, дербі Київщини пройшло не в Вишневому (де стадіон дуже зайнятий поточними турнірами), а в Білій Церкві. Однак, номінальні господарі, попри гостьовий статус, зуміли вирвати перемогу.

Уже в дебюті, після подачі з правого флангу, яку не зміг перервати Вієра, Тищенко опинився прямо перед воротами, але пробив вище цілі. У відповідь білоцерківець Хабло зі штрафного перекинув і стінку, і ворота. Також у «господарів-гостей» пробивали Арендарук, Швець, Шишкін, а забити міг капітан рубіконівців – після удару Тищенка м’яч влучив у стійку воріт, це був ще один абсолютно «вбивчий» момент.

На той час ФК Біла Церква вже грала в меншості. Вієра загальмував прохід Тищенка, а Арендарук уже після свистка рефері м’ячем влучив у суперника. Той вдарив його ногою. Як наслідок, попередження для одного та вилучення для іншого. Саме після цього штрафного Тищенко замикав навіс Арендарука, влучивши у каркас воріт. А невдовзі Рубікон розіграв швидку комбінацію, Шишкіна, який діставався м’яча вже в карному майданчику, зачепив Минзар. Максим Тищенко з пенальті спокійно переграв воротаря – 1:0.

Хоча в другому таймі склад гостей також скоротився, своєї переваги Рубікон не втратив. Його капітан Тищенко одноосібно лідирує в гонці бомбардирів всього чемпіонату (9 голів, які він назабивав за останніх шість своїх матчів).

ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) — Олімпік (Кропивницький) — 7:0

Голи: Качур, 11, 34, 36, Грицай, 14, Литовчак, 49, 72, Ткаченко, 88

ЛНЗ-Лебедин: Козаченко (Дейнеко, 46), Дєдов, Коломієць, Листопад, Калинич©, Ткаченко, Поступаленко, Колос (Поплавка, 46), Грицай (Шестипалов, 46), Балацький (Вакуленко, 46), Качур (Литовчак, 46). Запасні: Парфьонов, Кондратюк. Головний тренер: Василь Гречаний.

Олімпік: Якименко (Ньянг, 46), Олавойін (Афувапе, 53), Чорний (Довгий, 38), Езех, Коаку, Оджо, Терпілов© (Мамман, 46), Акачукву (Мкпасі, 42), Себего, Онйємаобі, Езеані. Запасних не залишилося. Головний тренер: Юрій Кевлич.

Попередження: Олавойін, 12, Акачукву 12, Кевлич (гол.тр.ОК), 27, Онйємаобі, 46, Езех, 76, Оджо, 82, Себего, 90

16:00, 28.09.2019. Лебедин. Стадіон «ЛНЗ-Арена». 400 глядачів, поле 5, +17С ЖК

Суддя: Шевель Микола (Фастів)

Після сенсаційної поразки від корюківчан і нулівки в Бахмачі ЛНЗ-Лебедин втратив лідерство й потребував очок, тож Олімпік, як-то кажуть, потрапив під гарячу руку, отримавши сім голів без відповіді від господарів. Розберемо голи.

1:0 — Руслан Качур прийняв передачу від Колоса й спокійно переграв воротаря з близької відстані.

2:0 — Віталій Грицай заробив штрафний у боротьбі з Олавойіном і сам же обвідним ударом подвоїв рахунок.

3:0 – Ткаченко перехопив невдалий пас воротаря і вивів на нього Колоса, тож Олександр забивав з близької відстані.

4:0 — Ткаченко розрізним пасом відсторонив правий фланг захисту гостей, а Олександр Колос ефектно перекинув воротаря.

5:0 – Поступаленко одним дотиком розрізав увесь захист кропивничан, так що Мар’ян Литовчак один вийшов на голкіпера.

6:0 – м’яку подачу Вакуленка з лівого флангу на дальню стійку замкнув ударом на протихід Ньянгу Мар’ян Литовчак.

7:0 — Литовчак міг сам забивати після атаки з правого флангу, але віддав Ткаченку, і В’ячеслав забивав уже в порожні ворота.

Відеоогляд тут.

МАТЧ ТУРУ

 

МФК Первомайськ — Авангард (Корюківка) — 1:2

Голи: Славінський, 56 — Даценко, 81 (пен.), 90+4 (пен.)

Первомайськ: Максимчук, Ротко, Рябченко, Мізернюк, Шпортко (Алієв, 46), Федорченко©, Ярчук, Севодняєв, Гранковський, Волошинський, Славінський (Зайко, 85).Запасні: Д.Флакей, Доценко, Крамаренко, Тищенко, Гончаров.Головний тренер: Микола Флакей.

Авангард: Ширай, Грищенко (Чаус, 76), Даценко©, Лакеєнко, Чуланов, Цулукідзе, Ментей (Кирин, 90+3), Гусєв, Яловець (Сердюк, 46), Порохня, Твердовський. Запасні: Рощинський, Авраменко, Поляниця. Головний тренер: Валерій Чорний.

Попередження: Сердюк, 48, Рябченко, 64, Алієв, 65, Лакеєнко, 68, Даценко, 76, Чуланов, 76, Ярчук, 79, Севодняєв, 90+2, Гусєв, 90+5

Вилучення: Федорченко (агресивна поведінка), 63, Рябченко, 80 (повторне попередження)

16:16, 28.09.2019. Первомайськ. Стадіон «Центральний» ім.Л.Кривицького. 650 глядачів, поле 3, +17С

Суддя: Федан Денис (Олександрія)

Авангард сенсаційно захопив лідерство у дуже складній групі, але в цьому статусі відстоювати перше місце дуже важко, в чому гості переконалися в Первомайську. Ще до перерви кілька разів проривався Славінський, а ще Шираю довелося вступати в гру після небезпечної подачі Севодняєва, яка, здалося, різалася в ворота. Після перерви здорово загострював гру й свіжий Алієв. А відкрити рахунок господарям вдалося, коли Рябченко в центрі поля виграв перший м’яч. Славінський набрав хід по центру, в боротьбі із захисником Даценком увірвавшись в штрафну і пробивши в дальній кут — 1:0. Сьомий гол у сезоні для Володимира.

Здавалося, гості мають шанс розвинути свій успіх, але через кілька хвилин їхній склад скоротився. У боротьбі за м’яч на фланзі Порохня жорстко в’їхав у Федорченка, а той відмахнувся від нього, штовхнувши рукою. Вінгер завалився на газон, а рефері вилучив опорника господарів. Далі – більше. Все той же Порохня вривався тепер із правого краю, і його зачепив після входу в карний майданчик Рябченко. Підсумок – друга жовта для порушника й пенальті. Даценко з «точки» пробив в лівий від голкіпера кут, а той стрибнув в протилежний — 1:1.

Уже в компенсований час Ментей після «стінки» з Чулановим вискочив до воріт, де його спробу удару заблокував Мізернюк. Арбітр зафіксував порушення з боку господарів, та призначив ще один пенальті, що викликали бурю гніву, як з боку футболістів Первомайська, так і їх уболівальників. Цього разу Сергій Даценко бив в той же кут, голкіпер ж знову зробив кидок в правий — 1:2. П’ята перемога поспіль корюківців. Великі суперечки після цього матчу.

ГЕРОЙ МАТЧУ – СЕРГІЙ ДАЦЕНКО (АВАНГАРД)

Не дограв із Славінським у епізоді з першим голом, зате реалізував два пенальті в подвійній більшості для його команди.

ФК Чернігів — Вікторія (Миколаївка) — 0:1

Гол: Т.Михайлюк, 56

Чернігів: Радич, Борщ©, Конопко, Романченко, Зенченко, Кривобороденко (Назаренко, 75), Мироненко, Лазаренко, Макаренко, Кравченко, Федосов (Садовий, 46). Запасні: Толкачов, Зоц, Гордієнко, Новрузов. Головний тренер: Вадим Постовий.

Вікторія: Зарубін, Т.Михайлюк, Чередниченко, Яценко, Цапій, Романенко (Шимко, 86), Нелін©, Борисенко (Черніков, 73), Кузьмін, Єременко (Без’язичний, 89), Акімов. Запасні: Зінченко, Ретушняк, Н.Шевченко, В.Шевченко. Головний тренер: Артем Радіонов.

Попередження: Яценко, 25, Романченко, 60, Конопко, 69, Кривобороденко, 70, Борисенко, 72, Єременко, 77, Садовий, 79, Нелін, 90

16:00, 28.09.2019. Чернігів. Стадіон «Чернігів-Арена». 100 глядачів, поле 4, +12С

Суддя: Михайлюк Артем (Київ)

Чернігівська команда чудово починала сезон, навіть побувавши в лідерах, але ось тепер її чекало випробування в вигляді візиту провідного клубу Сумщини – володаря золотих та срібних медалей чемпіонату ААФУ в двох останніх сезонах. Вікторія пережила поразку в матчі з головним конкурентом ЛНЗ-Лебедин, але після того виграла вже три матчі поспіль. Третім став якраз виїзд у Чернігів.

Ще до перерви голкіпер господарів Радич потягнув дальній удар Цапія, а потім – від Єременка з меж карного майданчика. Перевіряв воротаря своїм традиційним штрафним Акімов, а потім ще й виводив на нього Кузьміна, який пробив повз воріт. А найбільш серйозним був момент із дальнім ударом Борисенка і добивання Акімова – тут Радич двічі по-справжньому виручив господарів. Уже після перерви він потягнув ще й штрафний від Акімова точно в дев’ятку.

Але кількість обов’язково переходить у якість: тут же на кутовий від Акімова сходив Тарас Михайлюк, із «другого поверху» забивши вирішальний, як виявилося, м’яч – 0:1. Моментів, щоб закріпити перевагу, Вікторія створила багато, але їх не реалізувала. І могла за це поплатитися, якби навіс Конопка з лівого флангу зрізався не в поперечину, а трішки нижче.

Атлет (Київ) — ФК Тростянець-2 — 1:2

Голи: Яковенко, 31 — Сліпухін, 58, 61

Атлет: С.Русан©, Швець, Колесник, Мовчан (Козачок, 74), Яковенко, Твердохліб, Гаращенко (Орел, 46), Руснак (Хоменко, 64), Кучинський (І.Русан, 73), Яценко, Суханов (Бабич, 76).Запасні: Кочергін, Гайдук. Головний тренер: Дмитро Мурашенко.

Тростянець-2: Синицин, Дяковський©, Жила, Курило, Троценко, Сліпухін, Кубай, Стецюк (Казарян, 80), Мигаль (Тиєчко, 84), Жалдак (Бушля, 75), Михтуненко (Пимоненко, 63).Запасні: Івахненко, Мусієнко Головний тренер: Сергій Коритник.

Попередження: С.Русан, 50, Жалдак, 74, Тиєчко, 90

16:00, 29.09.2019. Київ. Стадіон «Дружба». 300 глядачів, поле 3, +19С

Суддя: Горбенко Євген (Київська обл.)

Успіхи в останніх турах дозволили Атлету всерйоз претендувати на місце в групі лідерів, але в групі чимало інших сильних команд, і ФК Тростянець-2, наразі – провідний клуб в аматорському футболі своєї області. Гості ще в першому таймі провели кілька гострих атак, коли на вістрі опинялися Михтуненко та Жалдак, але довести до вірного їм ніяк не вдавалося. Зате Атлет після півгодини гри організував стрімку комбінацію через правий фланг. Твердохліб підключив Мовчана, той прострелив на дальню, де  Владислав Яковенко замкнув у дотик – 1:0.

Однак розвинути успіх молодій київській команді не вдалося (моменти були – зокрема, Колесник сигналізував, що після його удару м’яч влучив у руку супернику, але рефері не дав пенальті), а після перерви ФК Тростянець-2 перевернув гру з ніг на голову. Спершу Стецюк після заблокованого удару зкинув м’яча на Сліпухіна так, що той опинився прямо перед воротарем (це 1:1), а буквально через три після довгої передачі від воротаря Михтуненко відпасував на Сліпухіна, а Андрій тут же пробив під поперечину (це 1:2).

Ця перемога допомогла тростянчанам зробити крок вгору в турнірній таблиці, а от Атлет відстає від трійки лідерів тепер уже на 4 очки.

М   КОМАНДА І В Н П М О
1 Авангард (Корюківка, Чернігівська область) 9 6 2 1 16:6 20
2 ЛНЗ-Лебедин (Черкаська область) 9 6 2 1 21:5 20
3 Вікторія (Миколаївка, Сумська область) 9 6 2 1 21:6 20
4 Атлет (Київ) 9 5 1 3 18:12 16
5 ФК Чернігів 9 4 3 2 16:14 15
6 ↑1 Рубікон-Вишневе (Київ) 9 4 3 2 15:14 15
7 ↓1 МФК Первомайськ (Миколаївська область) 9 4 1 4 17:13 13
8 ↑1 Агродім (Бахмач, Чернігівська область) 9 3 2 4 7:8 11
9 ↑1 ФК Тростянець-2 (Сумська область) 9 3 1 5 14:17 10
10 ↓2 ФК Біла Церква (Київська область) 9 2 2 5 10:15 8
11 Олімпік (Кропивницький) 9 1 0 8 11:35 3
12 Дніпро (Черкаси) 9 0 1 8 7:28 1

Група 3 • 8-й ТУР

МАТЧ ТУРУ

Таврія (Новотроїцьке) — ФК Вовчанськ — 2:1

Голи: Ковальов, 21 (пен.), Соколан, 71 — Батусов, 5

Таврія: Завгородній, Золотухін, Чмеленко, Яковенко©, Афендулов, Окатий (Феденков, 88), Ковальов, Жавко (Гарібян, 88), Логвиненко (Комягін, 75), Соколан, Пуляєв. Запасні: Коваленко, Соболь, Узунов. Головний тренер: Олександр Клишня.

Вовчанськ: Пархоменко, Джаухар (Барський, 90), Радченко (Коваленко, 46), Лебединський, Покосенко, Чепіга, Іванченко© (Костюк, 68), Краєв, Пилипчук, Батусов (Мряченко, 60), Суханинський (С.Мизюк, 77). Запасні: Шаповал, Тарасенко.Головний тренер: Андрій Березовчук.

Попередження: Золотухін, 13, Соколан, 50, Покосенко, 65, Афендулов, 74, Яковенко, 84

16:00, 28.09.2019. Новотроїцьке. Стадіон «Старт» ім.О.І.Пуляєва. 200 глядачів, поле 3, +21С

Суддя: Мальований Андрій (Одеса)

ФК Вовчанськ залишався останнім непереможним клубом у третій групі, тож із найбільш серйозними намірами прибував на Херсонщину. Це підтвердив дебютний відрізок, адже диктор по стадіону ще зачитував склади команд, як гості повели в рахунку. Йшов неспішний розіграш у центрі поля, але Краєв у дотик видав довгу передачу на хід Батусову, і Дмитро чітко пробив повз воротаря в дальній кут – 0:1.

Утім, «холодним душем» для Таврії це не стало. Команда господарів відразу ж взялася за атаки, виконала відразу кілька стандартів, серед яких штрафні від Чмеленка (тут Пархоменку довелося рятувати гостей) і Пуляєва (а ось тут удар вийшов не настільки небезпечним, як міг би з такої позиції – повз воріт). А слідом за кутовими та штрафними прийшов і пенальті. Це Пуляєв протягнув м’яча повз праву бічну лінію карного майданчика, де й заробив 11-метровий, який реалізував Михайло Ковальов, розвівши м’яч і воротаря – 1:1.

Хитка гра продовжувалася й надалі, аж поки Жавко в боротьбі з Джаухаром не заробив штрафний далеко на лівому фланзі. На подачу Логвиненка йшли захисники – Афендулов і Яковенко, воротар вступив у гру, але Євгеній Соколан встиг на добивання – 2:1. Мінімальну перевагу Таврія так і зберегла, хоча «вовки» залишок другого тайму серйозно тиснули й навіть мали нагоди загостряти. В підсумку господарі виграли й скоротили відставання від першої п’ятірки, а вовчанці залишилися першими, але з дуже невеликим відривом, тож тепер не мають права на осічку.

ГЕРОЙ МАТЧУ – ЄВГЕНІЙ СОКОЛАН (ТАВРІЯ)

Виграв чимало боротьби, нав’язував її захисникам, тримаючи вовчанців у напрузі при довгих передачах чи пасах собі на хід. Переможний м’яч забив по-бомбардирськи, найшвидше зорієнтувавшись біля чужих воріт.

Зірка (Кропивницький) — Кремінь-Юніор (Кременчук) — 8:1

Голи: Замуренко, 4, 86, Павлюк, 47, Хорольський, 51, 62, Гедерим, 70, Красовський, 77, Кочура, 88 — Бігдан, 80 (пен.)

Зірка: Антоненко, Хорольський, Кочура©, Мороз (Кривошей, 65), Скоров (Красовський, 71), Тупчієнко, Мик.Кучеренко (Маєр, 46), Бовтуненко, Кутулупенко (Гедерим, 55), Павлюк (Сейтхалілов, 66), Замуренко. Запасні: Козинець, Сидоренко.Головний тренер: Самір Гасанов.

Кремінь-Юніор: Лашко, Бігдан, Чорноус©, Приходько, Залов, Ядришніков, Молько, Аліпатов (Золотаренко, 58), Берун, Білоус (Тарасенко, 50), Мак.Кучеренко. Запасних не залишилося. В.о. головного тренера: Роман Локтіонов.

Попередження: Хорольський, 22, Резніченко (адм.ЗК), 35, Ядришніков, 45+1, Маєр, 62, Кривошей, 80, Гедерим, 84, Тупчієнко, 90

Вилучення: Маєр, 90+1 (повторне попередження)

15:00, 29.09.2019. Кропивницький. Стадіон «Зірка». 580 глядачів, поле 4, +18С

Суддя: Грицай Владислав (Київська обл.)

Відомий форвард, володар Кубка України 2009 року, неодноразовий медаліст змагань ПФЛ, Роман Локтіонов провів перший матч на чолі ФК Кремінь-Юніор. І відразу – проти своєї колишньої команди, з якою свого часу вигравав Першу лігу. Поки що, правда, його юним підопічним бракує досвіду, щоб конкурувати з досвідченішими суперниками. Уже в дебюті Зірка повела в рахунку, а в другому таймі розгромила гостей.

1:0 – Кочура підключив на правому фланзі Скорова, на чий простріл ішов кропивницький Кучеренко, але в підсумку замкнув на дальній Павло Замуренко.

2:0 – після розіграшу кутового подавав Тупчієнко, воротар на виході не зміг перервати навіс, а Кирило Павлюк у падінні заштовхав м’яча в сітку.

3:0 – Скоров відкинув м’яча на Хорольського, і Дмитро з лінії карного майданчика влучив у дев’ятку.

4:0 — Дмитро Хорольський перехопив невдалий пас захисника, уник жорсткого підкату й обвідним ударом направив м’яча в сітку.

5:0 – воротар пішов на лівий кут карного майданчика, там пішов у обіграш, тож Максим Гедерим забивав, по суті, в незахищені ворота.

6:0 – Маєр на правому фланзі обібрав захисника й виклав передачу на Красовського, Руслан мав можливість і підробити м’яча, і пробити повз воротаря.

6:1 – кременчуцький Кучеренко втікав від Кривошея повздовж лицьової лінії, впав і заробив пенальті, який впевнено реалізував Юрій Бігдан.

7:1 – Кочура із центру поля дав розрізну передачу на Замуренка, і Павло реалізував вихід один на один.

8:1 – після передачі Маєра з правого краю Олександр Кочура опинився прямо перед воротарем і неспішно реалізував свій шанс.

Кремінь-Юніор вдруге в сезоні пропустив 8 м’ячів (після матчу з Ярудом), і ніхто за матч у цьому чемпіонаті не забивав більше.

Перемога (Дніпро) — СК Каховка — 1:5

Голи: Гнідий, 74 — Багацький, 9 (а/г), Жиганов, 17, Гайдаєнко, 28, 49, Кисельов, 81

Перемога: Офорі©, Голуб (Баширов, 46), Гнідий, Павук (Гапич, 46), Багацький, Володін, Веклич, Масліков, Кияниця (Федорищев, 81), Стефурак, Лучка. Запасні: Дєвушкін, Броцький, Сагіров, Орищук. Головний тренер: Геннадій Жилкін.

Каховка: Огаї, Щербина©, Мамич, Горбачов (Попадич, 68), Бойко (Деменчук, 68), Ратушний, Остапенко, Боженко (Кисельов, 58), Довбиш (Кучеренко, 46), Жиганов (Кривенко, 68), Гайдаєнко. Запасні: Байдюк, Дмитро Кузнєцов. Головний тренер: Дмитро Кузнєцов.

Попередження: Огаї, 38, Кияниця, 66

15:00, 29.09.2019. Дніпро. Стадіон «Олімпійські резерви». 100 глядачів, поле 4, +21С

Суддя: Зайцев Андрій (Слов’янськ)

Після емоційної перемоги над Таврією в обласному дербі СК Каховка обіграла й Перемогу. Розбираємо головні події матчу в Дніпрі.

0:1 – після прострілу Горбачова з лівого краю Андрій Багацький зрізав м’яча в свої ворота.

0:2 — Дмитро Жиганов, отримавши м’яча після подачі Довбиша, підібрав м’яча собі під ліву й розстріляв ворота.

0:3 — Сергій Гайдаєнко зумів замкнути простріл Довбиша з правого флангу.

0:4 – після штрафного від Остапенка Сергій Гайдаєнко встиг на добивання.

1:4 – господарі розіграли стандарт, а Ілля Гнідий швидко зорієнтувався і відправив м’яча в сітку.

1:5 – юний Михайло Кисельов, отримавши м’яча від Остапенка, здорово зіграв у чужому карному майданчику, залишив позаду кількох захисників, а свій слаломний прохід завершив влучним ударом.

Легіонер (Дніпро) — Яруд (Маріуполь) — 0:3

Голи: Зубков, 40, Кілікевич, 83 (пен.), 88

Легіонер: Денкі, Ель Менді, Драган (Офоцу, 86), Мікайла© (Куартей, 85), М.Ньярко, Опоку (Антоніо, 48), Аджеі, Офосу, Стеценко, Асідю, Отусеребур. Запасні: Брижицький, Коммей, Василенко, Федоровський. Головний тренер: Богдан Свистун.

Яруд: Хоменко, Денисов, Бояринцев©, Бібік, Салатін (Галузинський, 87), Зубков, Цолан (Слухай, 87), Плачков (Чернов, 86), Доберчук (Бойко, 82), Савчук, Кілікевич. Запасних не залишилося. Головний тренер: Дмитро Єсін.

Попередження: Мікайла, 35, Стеценко, 48, Доберчук, 52, Бібік, 63, Цолан, 77, Денкі, 82, Ель Менді, 85, Офосу, 90+1

Вилучення: Ель Менді, 88 (повторне попередження)

17:30, 29.09.2019. Дніпро. Стадіон «Олімпійські резерви». 50 глядачів, поле 4 (шт.), +13С

Суддя: Бобровицький Богдан (Запоріжжя)

Яруд в ударі – четверту перемогу із загальним рахунком 13:1 здобули маріупольці. Відкрити рахунок вдалося під кінець першого тайму. Після подачі корнера Доберчук головою з ближньої стійки продовжив передачу на Зубкова, і Дмитро з лінії воротарського з правої вколотив м’яча в сітку – 0:1.

Після перерви Яруд закріпив свою перевагу. У ході чергової атаки гостей голкіпер Легіонера в межах штрафного майданчика в підкаті зніс Доберчука — пенальті. З 11-метрового Володимир Кілікевич чітко пробив в правий верхній від воротаря кут — 0:2. Савчук в центрі поля прийняв передачу від Цолана і помчав до воріт, в завершенні пробивши в дальній кут. Голкіпер в шикарному кидку виручив свою команду, але на добиванні першим був Кілікевич — 0:3.

Матч СК Дніпро-1-Борисфен – Мотор не відбувся. Наскільки нам відомо, причина – відсутність бригади швидкої медичної допомоги.

М   КОМАНДА І В Н П М О
1 ФК Вовчанськ (Харківська обл.) 8 6 1 1 20:7 19
2 Мотор (Запоріжжя) 7 6 0 1 17:4 18
3 Яруд (Маріуполь, Донецька обл.) 8 6 0 2 26:7 18
4 Зірка (Кропивницький) 8 5 1 2 21:8 16
5 СК Каховка (Херсонська обл.) 8 4 1 3 17:11 13
6 Таврія (Новотроїцьке, Херсонська обл.) 8 4 0 4 14:8 12
7 Легіонер (Дніпро) 8 2 1 5 13:24 7
8 Перемога (Дніпро) 7 1 1 5 5:22 4
9 Дніпро-1-Борисфен (Дніпро) 7 1 1 5 3:14 4
10 Кремінь-Юніор (Кременчук, Полтавська обл.) 7 0 0 7 5:36 0
ПОКАЗНИКИ ПО ААФУ ЗАГАЛОМ

Найкращі бомбардири:

Гравець Команда Голи Пен.
Тищенко Максим Рубікон-Вишневе (Київ) 9 (3)
Гайдаєнко Сергій СК Каховка 7
Славінський Володимир МФК Первомайськ 7
Твердохліб Єгор Атлет (Київ) 7
Ярчук Дмитро МФК Первомайськ 7 (4)
Безлепкін Володимир Яруд (Маріуполь) 6
Жиганов Дмитро СК Каховка 6 (1)
Кілікевич Володимир Яруд (Маріуполь) 6 (1)
Грицай Віталій ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 6 (2)

 Найкращі асистенти:

Гравець Команда Паси
Акімов В’ячеслав Вікторія (Миколаївка) 6
Крук Олександр Мотор (Запоріжжя) 5
Логвиненко Максим Таврія (Новотроїцьке) 5
Остапенко Борис СК Каховка 5
Пліс Тарас Епіцентр (Дунаївці) 4
Поступаленко Антон ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 4
Сандрак-Вінницький Владислав Яруд (Маріуполь) 4
Сердюк Максим Авангард (Корюківка) 4

Найефективніші гол+пас:

Гравець Команда Гол+Пас Голи Паси
Тищенко Максим Рубікон-Вишневе (Київ) 11 9 2
Твердохліб Єгор Атлет (Київ) 9 7 2
Славінський Володимир МФК Первомайськ 8 7 1
Ярчук Дмитро МФК Первомайськ 8 7 1
Сандрак-Вінницький Владислав Яруд (Маріуполь) 8 4 4
Акімов В’ячеслав Вікторія (Миколаївка) 8 2 6
Гайдаєнко Сергій СК Каховка 7 7 0
Безлепкін Володимир Яруд (Маріуполь) 7 6 1
Грицай Віталій ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 7 6 1
Жиганов Дмитро СК Каховка 7 6 1
Довбиш Віктор Мотор (Запоріжжя) 7 5 2
Борисенко Іван Вікторія (Миколаївка) 7 4 3
Яковенко Владислав Атлет (Київ) 7 4 3
Крук Олександр Мотор (Запоріжжя) 7 2 5