Огляд 11 туру чемпіонату від Sportarena

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Епіцентр і Таврія виграють дуже важливі протистояння – таким був черговий тур Чемпіонату ААФУ 2019/20 в огляді Sportarena.

Група 1 • 11-й ТУР

Матч туру

Епіцентр (Дунаївці) — Світанок-Агросвіт (Шляхова) 3:2
Голи: Пліс, 24, Івашко, 86, 90+2 (пен.) — Заводян, 43 (пен.), 55 (пен.)

Епіцентр: Грицаль, Гринченко, Руснак, Стрільчук, Темерівський, Савчук (Садоха, 70), Беженар, Пліс, Морозов (Папірович, 81), Федоров (Раца, 46), Івашко©. Запасні: Дробний, Карбовський, Наталюк, Валєєв. Головний тренер: Ігор Бадло.

Світанок-Агросвіт: Поштаренко, Луцюк, Заводян©, Єрмак, Борячук, Загалевич, Проневич (В.А.Рудий, 78), Дацюк (Костюк, 75), Кучеренко, Гаді (Чельцов, 70), Сомов (Новаківський, 65).Запасні: Карабін, Голуб. Головний тренер: Дмитро Єфстафієв.

Попередження: Федоров, 40, Борячук, 47, Проневич, 78

14:00; 12.10.2019. Васильківці. Стадіон «Васильківці». 150 глядачів; поле 4; +18С

Суддя: Гринь Кирило (Київська обл.)

У цій групі завершилося перше коло. Від перших чисел серпня не програвав Світанок-Агросвіт, здобувши за цей час 6 перемог при одній нічиїй у чемпіонаті. Серію обірвав виїзд на сусідню Хмельниччину, де Епіцентр здобув перемогу завдяки дублю капітана в кінцівці зустрічі. Господарі почали активно, провели кілька атак за участі Федорова та Івашка, виконували (без успіху) перспективний штрафний. А забили в дещо сумбурній, хоча й швидкій атаці. Пліс віддавав на Івашка, а коли м’яч відскочив назад до нього, Тарас потужним ударом метрів із 20-ти влучив у праву від воротаря «дев’ятку» – 1:0.

Закріпити свою перевагу дунаївчани не встигли: ще до перерви після удару Сомова м’яч влучив у руку Стрільчука, так що рефері призначив пенальті, який впевнено реалізував Андрій Заводян — 1:1. Невдовзі після поновлення гри в другому таймі гості подавали кутовий, Сомов скинув м’яч на Дацюка, якого зачепив Савчук. Андрій Заводян із 11-метрової позначки знову розвів м’яч і воротаря по різних кутах – 1:2.

Гра далі пішла на зустрічних курсах, але в кінцівці ефективніше зіграв саме Епіцентр, а особливо – його капітан Руслан Івашко. Досвідчений форвард, який пограв на професіональному рівні в Україні та Білорусі, спочатку в дотик ногою замкнув навіс Раци з лівого флангу (це 2:2), а потім реалізував пенальті за влучання м’яча в руку Рудого після удару того ж Раци (це 3:2). Відзначимо, що гості також претендували на пенальті й у кінцівці (вже за рівного рахунку) втратили дуже хороший шанс після флангової подачі Єрмака.

Герой матчу – Руслан Івашко (Епіцентр)

Нападник, який прийшов із першолігового ФК Волинь, був активним і брав участь у першій гольовій атаці, а в ендшпілі дублем приніс господарям важливу перемогу.

Відеоогляд тут.

Покуття (Коломия) — Карпати-Енергетик (Галич) 1:3
Голи: Громоляк, 49 — Третяк, 19, Слободян, 54, Турчанський, 71

Покуття: Гоменюк, Громоляк (Свиридов, 53), Лазорик©, Москалик, Сікач (Блащук, 63), Хандій (Карапка, 45), Топчевський, Гаврилюк, Керчу (Курташ, 74), Кушецький, Ковальчук (Савчук, 74). Запасні: Петранюк, Мегдиник.Головний тренер: Сергій Турянський.

Карпати-Енергетик: Плетеницький, Кримінський, Деренюк, Я.Вовчук©, Блонський (Сем’янчук, 60), Турчанський, Воробець (Ю.Вовчук, 88), Третяк (Кащій, 90+3), Красій, Воробчак, Слободян (Кукурудз, 90+1). Запасний: Федорняк. Головний тренер: Петро Русак.

Попередження: Москалик, 41, Красій, 44, Гаврилюк, 45, Кушецький, 65, Кримінський, 68, Сем’янчук, 84, Блащук, 85

16:00; 12.10.2019. Коломия. Стадіон «Юність». 500 глядачів; поле 4; +21С

Суддя: Заліський Іван (Івано-Франківськ)

А ось і міцна така сенсація. Карпати-Енергетик, які влітку пережили злиття двох клубів і втратили низку лідерів, прибули в Коломию із 5-матчевою без виграшною серією, яка тривала ще з 1 вересня. Але саме гості повели в рахунку, коли після ауту на лівому фланзі Турчанський вирізав подачу в карний майданчик, де Роман Третяк спритно випередив захисника, прийняв м’яча й тут же прокотив низом повз голкіпера – 0:1.

На другий тайм Покуття покладало великі надії. І майже відразу ж відігралося: пішло кілька поспіль стандартів, і коли після подачі кутового Топчевський скинув м’яча на кут воротарського майданчика, Андрій Громоляк у гущині своїх і чужих ухитрився буцнути в ворота – 1:1. От тільки, здається, ціною пошкодження – невдовзі оборонця довелося заміняти. І тут же галицько-бурштинська команда повернула собі перевагу. Знову в глибині лівого флангу здорово відпрацював Я.Вовчук – він запустив у прорив Воробчака, який прострілив із лівого флангу, так що Андрій Слободян у дотик відправив м’яча в сітку в притирку зі стійкою – 1:2.

У ці хвилини вирішувалася доля матчу. Коломийській команді потрібен був швидкий гол у відповідь, гостям хотілося заспокоїти гру й перейти на контратаки. В підсумку, Карпати-Енергетик скористалися черговим аутом (тепер із правого флангу), Слободян протягнув м’яча й від лицьової прострілив на дальню, де самотній Віталій Турчанський розстріляв ворота. 1:3 – Покуття опускається на сьому сходинку, тепер ці дві команди розділяє всього одне очко.

Агрон (Великогаївська ОТГ) — Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк) 4:2
Голи: Луцик, 2, Кривобедрий, 27, Червонецький, 41, Білик, 90+5 — Кабанов, 56, Байбула, 71

Агрон: Рогаль, Семенець (Ковалевський, 81), Пастернак©, Лівіцький, Ковалик, Лук’янов, Кривобедрий, Червонецький (Андрієшин, 90+4), Білик, Луцик (Скобляк, 46), Процик.Запасні: Мазур, Вонс, Гаврилюк, Гурін. Головний тренер: Роман Курдупель.

ЛСТМ: Ярмощук, Олійник©, Романець, Максимчук (Байбула, 24), Горщарук, Махнюк, А.Пушкарчук (А.Кодлубай, 52), Гладун (Прощерук, 46), Зайчук (О.Кодлубай, 72), Бабенко (Неделюк, 46), Кабанов. Запасні: Н.Пушкарчук, Сущ. Головний тренер:Ярослав Комзюк.

Попередження: Махнюк, 28, Кодлубай, 66, Прощерук, 79, Червонецький, 90+2

15:00; 13.10.2019. Великі Гаї. Стадіон «Центральний». 250 глядачів; поле 3; +22С

Суддя: Валенко Сергій (Львів)

Дебютний матч Комзюка на посту головного тренера ЛСТМ припав на дуже складний виїзд – у гості до гранда футболу Тернопільщини. Агрон у непоганій формі, в поточному чемпіонаті тільки він і лідер залишаються без поразок. І початок матчу здорово вдався господарям. Після ауту на лівому фланзі Ковалик простим пасом на хід запустив вперед Луцика, Руслан вирвався на воротаря й чітко пробив повз нього в кут – 1:0.

Другий гол став наслідком хорошої атаки через центр. Білик з правої запустив м’яча на Кривобедрого, Арсен вирвався на голкіпера й пробив із відскоком від газону точно в ціль – 2:0. Це розігралися між собою двоє центральних півзахисників. А перед самою перервою рахунок до крупного довів Червонецький. Тарас, отримавши скидку від Лук’янова, завдав красивого удару в дев’ятку із лінії карного майданчика – 3:0.

Але гості не збиралися здаватися – після кількох замін (у тому числі, вимушеної до перерви) вони забігали значно активніше. Й на початку другої половини гри штрафний від правого кута карного майданчика виконав Горщарук, а височенний Тарас Кабанов замкнув у стрибку на дальній стійці – 3:1. А через 15 хвилин Байбула виконав гол, дуже подібний до того, що в першому таймі забив Червонецький. Михайло, отримавши пас від Махнюка, підробив собі під ліву ногу й завдав удару з лівої – 3:2.

Хиткий рахунок протримався до кінцівки матчу, аж поки вже в компенсований час Агрон закріпив свою перевагу. Поки лучани йшли вперед великими силами, господарі спіймали їх на контратаці після ауту. Процик вибіг через лівий фланг, а його підтримували паралельним курсом відразу двоє товаришів. Пас направо – Валентин Білик з правої пробив точно в кут на протихід воротареві – 4:2.

ОДЕК (Оржів) — ФК Ковель-Волинь 4:0
Голи: Богданов, 8, Таргоній, 21, Апанчук, 75, Чикалюк-Козакевич, 90+1

ОДЕК: Когут, Трикош, Чикалюк-Козакевич©, Мучак (Наумець, 46), Красномовець (Кадепський, 46), Трофімчук, Ніколайчук (Ничипоренко, 65), Капустинський (Коляда, 69), Богданов (Семенчук, 65), Апанчук, Таргоній. Запасні: Омелянюк, Соловей. Головний тренер: Володимир Поліщук.

Ковель: Харченко, Шафранюк (Ющук, 66), Ю.Заліпа, Федчук (Дручик, 62), Зінь, Р.Романчук©, Жмуйда, Романюк (Валігура, 75), Мороз (Ткачук, 85), Кузьмич, Самойлич (Залібський, 80).Запасні: Дувакін, Лукашук. Головний тренер: Юрій Романчук.

Попередження: Шафранюк, 7, Трофімчук, 53, Федчук, 61, Ю.Заліпа, 69

16:00; 13.10.2019. Оржів. Стадіон «ОДЕК-УКРАЇНА». 250 глядачів; поле 4; +18С

Суддя: Гончарук Андрій (Київ)

ОДЕК у новому сезоні вражає: яскрава комбінаційна гра, висока результативність, переконливе лідерство в західній групі. Тож у матчі з новачками дивізіону, які, до того ж, грали без кількох важливих гравців (Кашуба, Ліщук, Данилюк), оржівський клуб здобув розгромну перемогу. Відкривати рахунок мав Таргоній, але його оточили захисники, зате на відскок встиг Віталій Богданов і гарматним ударом з розбігу розстріляв ворота – 1:0. Невдовзі забив і сам форвард. Причому, досить майстерно. Коли Апанчук розкидав фінтами суперників і подав із правого флангу, Павло Таргоній встиг і прийняти, і з розвороту вже іншою ногою влучити в кут – 2:0.

Надалі найкращими були воротарі – кожен із них здійснив відразу по кілька сейвів. Тож голи суперники відклали аж до кінцівки, де, знову ж таки, кращим виявився ОДЕК. Спочатку Семенчук видав своєчасну поперечну передачу на Апанчука, що Андрієві лишалося в дотик пробити в куточок – 3:0. А в кінцівці досвідчений капітан Сергій Чикалюк-Козакевич ударом у дотик замкнув кутовий від того ж Апанчука – 4:0.

М

КОМАНДА

І В Н П М О
1

ОДЕК (Оржів, Рівненська область) 9 7 2 0 22:7 23
2

Світанок-Агросвіт (Шляхова, Вінницька область) 9 6 1 2 17:7 19
3

1

Агрон (Великогаївська ОТГ, Тернопільська область) 9 4 5 0 12:7 17
4

1

Нива (Теребовля, Тернопільська область) 9 4 3 2 10:8 15
5

2

Епіцентр (Дунаївці, Хмельницька область) 8 4 1 3 17:15 13
6

1

Ковель-Волинь (Волинська область) 9 3 2 4 8:14 11
7

1

Покуття (Коломия, Івано-Франківська область) 9 3 1 5 11:13 10
8

Карпати-Енергетик (Галич, Івано-Франківська область) 8 2 3 3 9:13 9
9

Вотранс (Луцьк) 9 0 2 7 7:15 2
10

Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк) 9 0 2 7 12:26 2

Група 2 • 11-й ТУР

Рубікон-Вишневе (Київ) — Авангард (Корюківка) 0:1
Гол: Чуланов, 33 (пен.)

Незабитий пенальті: Чуланов (Авангард), 67 – поперечина

Рубікон: Стриж, Чорномаз, Іващик, Арутюнян, Ніколаєць (Продан, 76), Шишкін, Паламарчук (Чаповський, 65), Бачинський, Глущук©, Арендарук, Тищенко. Запасні:Карнаушенко, Гезлер, І.Гусін, Брильов, Абуд. Головний тренер:Віктор Курята.

Авангард: Ширай, Грищенко (Кирин, 46; Гусєв, 63), Поляниця©, Лакеєнко, Цулукідзе, Чуланов (Вересоцький, 90+3), Яловець, Чаус, Сердюк, Порохня, Твердовський (Алаєв, 69). Запасні:Рощинський, Авраменко, Ейєнга. Головний тренер: Валерій Чорний.

Попередження: Паламарчук, 33, Грищенко, 43, Стриж, 67, Чорний (гол.тр.АК), 70, Порохня, 80

Вилучення: Порохня, 80 (повторне попередження)

14:00; 12.10.2019. Вишневе. Стадіон «Центральний». 150 глядачів; поле 4; +12С

Суддя: Шкурченко Олег (Черкаська обл.)

Лідер завітав на Київщину без кількох основних гравців, серед яких – захисник Даценко, півзахисник Ментей і форвард Волошин. Тим не менш, Авангард зумів здобути три очки, навіть не реалізувавши всі свої нагоди та дограючи в меншості. У першому таймі Чаус прорвався через лівий край і заробив пенальті в боротьбі з Паламарчуком, а досвідчений Володимир Чуланов розвів м’яч і воротаря по різних кутах (0:1), а після перерви ще один пенальті заробив уже Порохня, вирвавшись на воротаря та впавши після контакту з ним. Чуланов і цього разу виграв дуель у воротаря, але влучив у поперечину. Втім, хиткий рахунок – це нерви. Картки летіли на всі боки, а в кінцівці гості лишилися вдесятьох. Порохня спершу збив глибоко на фланзі капітана господарів Тищенка, а потім, не дочекавшись і подачі стандарту, посварився із суперниками та арбітром. Вилучення за півхвилини. Але і в меншості Авангард виконав поставлене завдання.

ФК Чернігів — Агродім (Бахмач) 0:1
Гол: Кохановський, 78

Чернігів: Радич, Конопко, Борщ©, Мчедлішвілі, Романченко, Зенченко, Кривобороденко, Мироненко, Лазаренко (Назаренко, 80), Макаренко, Кравченко. Запасні: Новобранець, Чаус, Гордієнко, Новрузов, Толкачов, Головань. Головний тренер: Вадим Постовий.

Агродім: Мусієнко, Журба©, Кордюк, Гаврильченко (Пронак, 17), Кіцута, Сірий, Кабанець (Кемфор, 67), Сокол, Єсаулов (Кучинський, 55), Бамба (Борсук, 74), Кохановський (Микитенко, 90+3). Запасний: Боженко. Головний тренер:Микола Тищенко.

Попередження: Зенченко, 36, Сірий, 41, Пронак, 54, Журба, 65, Кордюк, 69

Вилучення: Зенченко, 49 (повторне попередження)

15:00; 12.10.2019. Чернігів. Стадіон «Чернігів-Арена». 200 глядачів; поле 4; +16С

Суддя: Бородавка Олексій (Київ)

Чергове обласне дербі Чернігівщини пройшло в напруженій боротьбі, а його підсумок вирішив один гол. Який не пощастило забити господарям – ФК Чернігів після чудового старту вже не може виграти вже шість турів. Цього разу свої моменти не вдалося реалізувати відразу кільком гравцям «тигрів», м’яч кілька разів пролітав буквально в сантиметрах від цілі. Але, справедливості заради, Агродім грав добре і теж не раз міг забивати. Те, що не вдалося, приміром, Бамбі та Соколу, зміг зробити Кохановський. Наприкінці матчу Анатолій, отримавши прямий пас від Кемфора через центр, спритно підробив собі м’яч п’ятою та з гоструватого кута лівою пробив повз воротаря – 0:1.

МФК Первомайськ — ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 1:4
Голи: Волошинський, 90+3 — Грицай, 34, 57 (пен.), 90, Колос, 90+2

Первомайськ: Чоларія©, Мізернюк (Доценко, 66), Рябченко, Федорченко, Ротко, Тищенко, Ярчук (Зайко, 48), Севодняєв, Гранковський, Алієв (Д.Флакей, 77), Волошинський. Запасні:Остапенко, Крамаренко, Сурай, Вернидуб. Головний тренер:Микола Флакей.

ЛНЗ-Лебедин: Козаченко, Коломієць, Кондратюк, Листопад, Калинич©, Ткаченко (Тубольцев, 68), Поступаленко (Шестипалов, 72), Дєдов (Колос, 46), Грицай, Балацький (Вакуленко, 75), Литовчак (Качур, 46). Запасні: Дейнеко, Поплавка. Головний тренер: Василь Гречаний.

Попередження: Рябченко, 19, Севодняєв, 27, Гранковський, 29, Федорченко, 34, Листопад, 42, Волошинський, 56

Вилучення: Рябченко, 70 (повторне попередження)

16:00; 12.10.2019. Первомайськ. Стадіон «Центральний» ім.Л.Кривицького. 350 глядачів; поле 3; +18С

Суддя: Кевлич Єгор (Кропивницький)

Господарі останнім часом грали з обрізаним запасом, без кількох основних, але на матч із одним із фаворитів сезону постаралися зібрати максимально боєздатний склад. Але після стартової активності первомайців ЛНЗ-Лебедин перехопив ініціативу й один тільки Литовчак міг забивати тричі, не кажучи вже про моменти, коли захисники виносили м’яч подалі або переривали гострі передачі. Але капітан господарів Чоларія не зміг зарадити, коли Віталій Грицай виконав фірмовий штрафний, зароблений Поступаленком у боротьбі з Федорченком. Метрів із 25-ти він пробив з правої, м’яч пішов по низхідній траєкторії, так що шубовснув у ворота прямо перед голкіпером – 0:1.

Після перерви гостям допоміг пенальті, зароблений Ткаченком у боротьбі з Волошинським. Грицай вдало підняв м’яча, тож, хоча Чоларія й угадав напрямок польоту, дістати зміг уже із сітки – 0:2. «Десятка» лебединців не зупинялася: в кінцівці Віталій перехопив м’яча після невдалої перепасовки суперників, вийшов на воротаря й без проблем пробив повз нього (0:3), а через дві хвилини вже Вакуленко перевів м’яча справа наліво, звідки Олександр Колос пробив повз воротаря (0:4).

На гол престижу спромігся Волошинський. Вадим, отримавши подачу від Гранковського з лівого краю, першим ударом влучив у Козаченка, але повторним оформив добивання. 1:4 – черговий результативний матч між суперниками.

Матч туру

Атлет (Київ) — Вікторія (Миколаївка) 2:4

Голи: Твердохліб, 11, 51 — Акімов, 61, 85, Без’язичний, 64, Цапій, 65 (пен.)

Атлет: С.Русан©, Швець, Руснак, Гайдук, Н.Яценко, Кучинський (Долина, 77), Колесник (І.Русан, 68), Мовчан, Твердохліб, Козачок (Орел, 61), Шлапацький (Грибан, 68). Запасні:Кочергін, Кушнірук. Головний тренер: Дмитро Мурашенко.

Вікторія: Зарубін, Михайлюк (Шимко, 79), Чередниченко, О.Яценко, Ретушняк (Н.Шевченко, 60), Романенко (Гранкін, 65), Нелін©, Черніков, Кузьмін (Акімов, 46), Єременко (Цапій, 46), Без’язичний. Запасні: Зінченко, Рябцев. Головний тренер:Артем Радіонов.

Попередження: Гайдук, 49, Козачок, 57, Цапій, 57, Ретушняк, 58, Н.Яценко, 84, О.Яценко, 85, Шимко, 87, Без’язичний, 90, Мурашенко (гол.тр.АК), 90, Радіонов (гол.тр.ВМ), Акімов, 90+3

Вилучення: Боровик (тр.ВМ), 90

16:15; 12.10.2019. Київ. Стадіон «Дружба». 250 глядачів; поле 3; +12С

Суддя: Дубина Ростислав (Дніпро)

Один із найбільш сенсаційних новачків сезону, столичний Атлет, займає місце в таблиці поруч із найпотужнішими клубами, хоча розраховує фактично суто на своїх власних вихованців. При цьому на матч проти команди, яка в останні роки не відпускає медалі ААФУ, кияни вийшли із вимушеною рокіровкою. Ще до фактичного початку матчу довелося замінити травмованого Хоменка (№34) на Гайдука (№24).

Але на куражі Атлет почав дуже здорово й вів у рахунку. Гайдук з лівого флангу видав подачу на хід Твердохлібу, Єгор прийняв на груди й красиво прокинув над воротарем – 1:0. А вже після перерви пішов ще один класний крос зліва, Швець із кута воротарського майданчика скинув на його лінію, де Єгор Твердохліб встиг і прийняти, і з розвороту пробити лівою в кут – 2:0.

У складний для команди момент спрацювали заміни Вікторії. Спершу простріл Чернікова з правого флангу на дальній стійці в дотик замкнув В’ячеслав Акімов (2:1), через три хвилини скидкою від Чередниченка після подачі віддаленого штрафного скористався Костянтин Без’язичний (2:2), а ще за мить Швець зачепив Гранкіна, тож Юрій Цапій холоднокровно реалізував пенальті, розвівши м’яч і воротаря (2:3). Після такої ударної п’ятихвилинки перевага вже була на стороні гостей із Сумщини. Лишалося її закріпити, що й зробив Акімов. В’ячеслав фірмовим ударом зі штрафного прошив стінку, а м’яч дуже незручно для воротаря вдарився об газон і юркнув у сітку. 2:4 – тепер третю й четверту команди Групи 2 розділяє «прірва» в 9 очок.

Герой матчу – В’ячеслав Акімов (Вікторія)

Атакер миколаївців не забивав з літа, довго виступаючи більше виконавцем стандартів і розпасовщиком, але цього разу саме його два голи допомогли здобути надвольову перемогу над найближчим переслідувачем.

Дніпро (Черкаси) — Олімпік (Кропивницький) 2:1
Голи: Бузинський, 67, Загоруйко, 90+4 (пен.) — Оджо, 75

Дніпро: Баккі, Лукомський, Кулик, Дашко, Молоков (Шевченко, 86), Винниченко©, Норенко (Меркулов, 75), Дзюба, Бузинський, Пуш (Масоха, 29), Гарнага (Загоруйко, 57).Запасні: Роздорожній, Синицин, Черненко. Головний тренер:Євген Тарасенко.

Олімпік: Якименко (Ньянг, 86), Езех, Оджо, Чорний, Довгий, Мамман, Терпілов©, Мкпасі, Акачукву, Езеані, Афувапе.Запасні: Ніколенко, Аркуша. Головний тренер: Юрій Кевлич.

Попередження: Афувапе, 38; Оджо, 48; Езех, 60; Молоков, 71, Терпілов, 80

Вилучення: Афувапе, 78 (повторне попередження); Терпілов, 88 (повторне попередження); Оджо, 90+2 (повторне попередження)

14:00; 13.10.2019. Черкаси. Стадіон «Центральний міський». 350 глядачів; поле 4; +21С

Суддя: Грицай Владислав (Київська обл.)

Дуель аутсайдерів центральної групи була дуже принциповою: Дніпро залишався без жодної перемоги в чемпіонаті, Олімпік ще не мав жодного очка на виїзді. Напружена гра отримала результативне втілення вже в останній третині зустрічі. Спершу після дальнього удару Масохи м’яч від воротаря відскочив у поперечину, й із близької відстані його добив Ігор Бузинський (1:0), а не пройшло й десяти хвилин, як Гафар Абіола Оджо зі штрафного, заробленого Акачукву в боротьбі з Дашком, ефектно перекинув стінку (1:1).

Втім, нічийний результат похитнувся в компенсований час. Уже в подвійній більшості черкаська команда провела швидку атаку, Меркулов випереджав Оджо й завалився на газон після контакту з суперником, рефері призначив пенальті. Після затяжної штовханини 11-метровий реалізував Кирило Загоруйко – 2:1. Останні секунди гри Олімпік проводив без трьох вилучених, так що господарі могли забивати ще. Це дебютна перемога МСК Дніпро (Черкаси) в чемпіонаті.

ФК Тростянець-2 — ФК Біла Церква 2:1
Голи: Москаленко, 11, Сліпухін, 44 (пен.) — Бамба, 29

ФК Тростянець-2: Синицин, Дяковський©, Кубай, Троценко, Курило, Сліпухін, Стецюк, Деряпа, Михтуненко (Пимоненко, 83), Москаленко, Мигаль (Тиєчко, 80). Запасні: Дерев’янко, Казарян, Жила, Івахненко, Бушля. Головний тренер: Сергій Коритник.

ФК Біла Церква: Скворцов©, Винар, Костенко, Скорба, Хабло, Петровець, Сисоєв, Стрелько, Еванг (Супоцінський, 71), Лешенок, Бамба. Запасний: Стадничук. Головний тренер:Вадим Мандрієвський.

Попередження: Еванг, 15, Скорба, 16, Хабло, 23, Михтуненко, 70, Бамба, 90+2

14:00; 13.10.2019. Охтирка. Стадіон «Нафтовик». 100 глядачів; поле 4; +20С

Суддя: Плєшко Павло (Кременчук)

ФК Тростянець-2 реконструює домашній стадіон, а тому приймав гостей із Київщини в Охтирці. Місцевий стадіон бачив матчі навіть найвищого професіонального стадіону, а тепер засвідчив перемогу одного дебютанта ААФУ над іншим. Номінальні господарі повели в рахунку після штрафного зі своєї половини. Пішла діагональ з правого краю на лівий, звідти Мигаль, здається, бив, але Москаленко на дальній стійці підправив м’яча в сітку – 1:0. Відзначимо, що Антон сміливо стелився під м’яч, не побоявшись пошкодження.

ФК Біла Церква відігралася ще в першому таймі. Бамба виграв перший м’яч і пішов вперед. Далі Лешенок підключив Петровця, з чийого пасу Шеік Ібрахім Бамба в падінні пробив у ворота – 1:1. Але під завершення 45-хвилинки ФК Тростянець-2 встановив остаточний рахунок. Мигаль допрацював на підбиранні й Винар влучив йому в ногу, а рефері призначив пенальті, який впевнено реалізував Андрій Сліпухін — 2:1.

М

КОМАНДА

І

В

Н

П

М

О

1

Авангард (Корюківка, Чернігівська область)

11

8

2

1

20:7

26

2

ЛНЗ-Лебедин (Черкаська область)

11

8

2

1

31:6

26

3

Вікторія (Миколаївка, Сумська область)

11

8

2

1

29:8

26

4

Атлет (Київ)

11

5

2

4

21:17

17

5

3

ФК Тростянець-2 (Сумська область)

11

5

1

5

19:19

16

6

1

ФК Чернігів

11

4

3

4

17:18

15

7

1

Рубікон-Вишневе (Київ)

11

4

3

4

15:19

15

8

1

Агродім (Бахмач, Чернігівська область)

11

4

3

4

9:9

15

9

2

МФК Первомайськ (Миколаївська область)

11

4

2

5

19:18

14

10

ФК Біла Церква (Київська область)

11

2

3

6

12:18

9

11

1

Дніпро (Черкаси)

11

1

1

9

9:35

4

12

1

Олімпік (Кропивницький)

11

1

0

10

13:40

3

Група 3 • 10-й ТУР

СК Каховка — Яруд (Маріуполь) 2:2
Голи: Жиганов, 4, 70 — Сандрак-Вінницький, 13, Кілікевич, 90+1

Каховка: Огаї, Бойко, Щербина©, Мамич, Горбачов, Ратушний, Остапенко, Боженко, Кучеренко (Довбиш, 46), Жиганов, Гайдаєнко. Запасні: Байдюк, Деменчук, Кривенко, Дм.Кузнєцов, Попадич, Кисельов. Головний тренер: Дмитро Кузнєцов.

Яруд: Хоменко, Денисов, Бояринцев©, Бібік, Салатін, Зубков, Доберчук, Савчук, Бойко (Плачков, 46), Кілікевич, Сандрак-Вінницький. Запасні: Гончаренко, Галузинський, Мухін.Головний тренер: Дмитро Єсін.

Попередження: Кілікевич, 31, Остапенко, 35, Бібік, 58, Жиганов, 70, Довбиш, 77, Зубков, 78, Боженко, 87, Щербина, 90+1, Савчук, 90+2

15:30; 12.10.2019. Каховка. Стадіон «Олімпійський». 400 глядачів; поле 4; +18С

Суддя: Очкуренко Артем (Нікополь)

Бойовою нічиєю закінчився матч у Каховці – як, до речі, й обидва протистояння цих команд у минулому чемпіонаті (там було по 1:1). Уже в дебюті капітан господарів Щербина зарядив лонгболл на дальній кут карного майданчика, де справжній шедевр виконав Дмитро Жиганов. Прийнявши, він тут же зарядив у дальній кут по красивій дузі – 1:0. Втім, перевага не протрималася й десяти хвилин. Тепер Яруд зіграв на перехопленні, Зубков тонким пасом вивів Сандрака-Вінницького на воротаря, і Владислав легким дотиком прокинув м’яча повз нього в дальній кут – 1:1.

Обмін голами продовжився після перерви. Спершу невдалий винос маріупольців підхопив Остапенко, якого завалили майже по центру перед карним майданчиком, а Дмитро Жиганов розкішним обвідним ударом із рикошетом від стійки реалізував штрафний – 2:1, а вже в компенсований час відігрався Яруд, чим викликав бурю емоцій каховських футболістів, тренерів і вболівальників. Після пасу із глибини Кілікевич розвернув Горбачова й упав на газон, на думку суперників – без контакту із захисником, на думку арбітра – з. Отже, пенальті. Сам постраждалий переграв воротаря, відправивши м’яч у протилежний кут від того, куди метнувся Огаї – 2:2.

P.S. СК Каховка надіслав відеоматеріал із фрагментом із призначеним, на їхню думку, невірно пенальті в ворота цеї команди на 90 хвилині. «У подібній ситуації в першому таймі арбітр показав жовту все тому ж Кілікевичу #8 (Яруд) — на відео 30:37. Така ж симуляція мала місце бути й на 90 хвилині. До речі, на другу жовту Кілікевичу напрацював ще раніше — в епізоді коли ззаду грубо збив Остапенка (на відео на 1:24:07)».

Матч туру

Мотор (Запоріжжя) — Таврія (Новотроїцьке) 0:1
Гол: Соколан, 25

Мотор: Вічний, Плахтир, Пєсков©, Порубльов, Місюра, Калиничев (Павелько, 24), Шитов, Крук, Рахмуні (Павлюк, 46), Довбиш, Мелі. Запасні: Олійник, Колмогорцев, Соболь, Бандурін, Дібрівний. Головний тренер: Анатолій Чанцев.

Таврія: Коваленко, Золотухін, Чмеленко, Яковенко©, Афендулов, Феденков (Комягін, 87), Окатий (Соболь, 90+2), Ковальов, Жавко (Логвиненко, 62), Соколан (Гарібян, 77), Пуляєв. Запасні: Завгородній, Узунов, Кирик. Головний тренер:Олександр Клишня.

Попередження: Феденков, 8, Мелі, 36, Павелько, 42, Окатий, 44, Порубльов, 55, Коваленко, 67, Довбиш, 88, Яковенко, 88, Чмеленко, 90+2

14:00; 13.10.2019. Запоріжжя. Стадіон СК «Мотор-Січ». 250 глядачів; поле 4; +19С

Суддя: Хамходера Олександр (Харків)

Надзвичайно напружене протистояння завершилося перемогою гостей із Херсонщини. Ледве Мотор відбився після кутового, як досвідчений Яковенко встиг на підбирання на чужій половині й висотою запустив м’яча назад у карний майданчик. На нього вже йшов воротар, але його випередив Євгеній Соколан, головою поціливши в сітку – 0:1. Моментів було багато – і біля одних воріт, і біля інших, а в одному із епізодів (коли Пєсков замикав на дальній подачу зі стандарту) м’яч встиг зрикошетити від поперечини, і господарі апелювали, що треба фіксувати взяття воріт, але рефері розсудив інакше. В підсумку – мінімальна перемога Таврії, яка обійшла земляків-каховців і ввійшла у п’ятірку кращих у групі.

Герой матчу – Євгеній Соколан (Таврія)

Значно посилив свою нову команду, перебравшись із друголігової сімферопольської Таврії. Особливо в плані верхової боротьби – що довів голом у Запоріжжі.

Кремінь-Юніор (Кременчук) — Перемога (Дніпро) 2:2
Голи: Кучеренко, 26, Берун, 51 — Гнідий, 5, 45+3 (пен.)

Кремінь-Юніор: Лашко, Приходько, Бігдан, Залов, Ядришніков, Чорноус© (Мовчан, 46), Молько, Берун, Золотаренко (Бурдак, 58), Кузьменко (Аліпатов, 69), Кучеренко. Запасні: Єрошенко, Олійник, Тарасенко, Білоус. Головний тренер: Олександр Назаренко.

Перемога: Офорі©, Гнідий, Багацький, Голуб, Веклич, Масліков (Баширов, 46; Орищук, 76), Володін, Гапич, Стефурак (Стюрко, 88), Кияниця, Лучка (Сагіров, 61). Запасний: Дєвушкін.Головний тренер: Геннадій Жилкін.

Попередження: Чорноус, 29, Лашко, 33, Багацький, 35, Золотаренко, 43, Голуб, 73

15:00; 13.10.2019. Кременчук. Стадіон «Кредмаш». 50 глядачів; поле 3; +21С

Суддя: Щепотьєв Андрій (Харків)

Матч суперників із нижньої частини видався напруженим. Уже в дебюті повели в рахунку гості. Ядришніков на лівому фланзі оборони кременчужан збив Кияницю, Стефурак навісив, а Ілля Гнідий, опинившись прямо перед воротарем, переправив м’яча в сітку – 0:1 уже на 5-й хвилині. Відігратися кременчуцька команда змогла через 20 хвилин. Пішла флангова атака, яку завершив точним ударом Максим Кучеренко – 1:1.

Перед самою перервою Перемога знову вийшла вперед. Тепер Стефурак дав на хід Кияниці, а його вже в карному майданчику зачепив суперник (здається, той-таки Ядришніков). Ілля Гнідий з пенальті розвів м’яч і воротаря по різних кутах – 1:2. А вже після перерви Кремінь-Юніор відігрався вдруге в матчі. Після штрафного з правого краю поборовся Приходько, м’яч відскочив до Беруна, Данило з близької відстані переграв голкіпера – 2:2. Перше очко в активі резервного юнацького складу першолігового клубу.

ФК Вовчанськ — Легіонер (Дніпро) 4:1
Голи: Барський, 25, Коваленко, 43, Краєв, 81, Пилипчук, 90+2 – М.Ньярко, 86 (пен.)

Вовчанськ: Шаповал, Джаухар (Рудь, 84), Покосенко, Барський, С.Мизюк, Костюк (Волга, 56), Іванченко©, Коваленко (Краєв, 76), Мряченко (Іванов, 70), Батусов, Соломаха (Пилипчук, 63). Запасні: Пархоменко, Радченко. Головний тренер: Андрій Березовчук.

Легіонер: Денкі, Опоку (Додд, 62), Балде (Е.Боатенг, 55), Отусеребур, Антоніо (Коммей, 84), Стеценко, Офосу©, Драган (Куартей, 76), Василенко, Аджеі, М.Ньярко. Запасні: Даценко, Б.Ньярко, Офоцу. Головний тренер: Богдан Свистун.

Попередження: Денкі, 32, Аджеі, 65, Антоніо, 84, Отусеребур, 88, М.Ньярко, 90

16:30; 13.10.2019. Харків. Стадіон «Сонячний». 400 глядачів; поле 4; +20С

Суддя: Зайцев Андрій (Слов’янськ)

Лідери турніру приймали новачка ААФУ, основу якого складають африканські легіонери. Бойовита дніпровська команда цього сезону вже встигла піднести кілька сюрпризів, та й ФК Вовчанськ майже півгодини шукав можливість пробити її воротаря. Аж поки досвідчений Костюк не виконав кутовий точно на новачка команди Барського, і Владислав головою влучив у ворота – 1:0. Перед перервою пройшла атака через лівий фланг, який прорвали Батусов із Мизюком. Після прострілу Єгор Коваленко видряпав м’яча й пробив у кут метрів із десяти – 2:0.

По рахунку «вовки» грали цілком переконливо. Після серії замін закріпили перевагу наприкінці гри. Це Владислав Краєв, який вийшов на поле п’ятьма хвилинами раніше, отримав невдалий поперечний пас від гравця гостей Стеценка і по дузі закрутив з лівої в дальню «дев’ятку» – 3:0. Легіонер завівся на гол престижу: це Рудь на правому фланзі захисту господарів зачепив Отусеребура, тож Мішель Ньярко впевнено реалізував пенальті – 3:1. Але й останнє слово залишили за собою гості. Сергій Пилипчук, ще один «джокер» Березовчука, скористався прострілом справа від Іванова – 4:1.

СК Дніпро-1-Борисфен (Дніпро) — Зірка (Кропивницький) 0:4
Голи: Кочура, 19, Кривошей, 21, Замуренко, 58, 73 (пен.)

Незабитий пенальті: Єрмаков (Дніпро), 31 – поперечина

Дніпро: Тарасенко, Буков (Ігнатенко, 70), Базаров, Єрмаков© (Гарбуз, 46), Гюльназаров, Крук (Мельник, 50), Лисаченко (Федорченко, 61), Коренєв, Вишневський (Волошин, 63), Кириченко, Муха. Запасні: Тидір, Пелих. Головний тренер:Дмитро Сінько.

Зірка: Антоненко, Красовський (Гойдюк, 86), Кочура©, Мороз, Скоров (Махиня, 90+1), Тупчієнко (Ромашев, 80), Павлюк, Кривошей, Замуренко, Сидоренко, Кутулупенко. Запасний:Козинець. Головний тренер: Самір Гасанов.

Попередження: Кутулупенко, 50, Тупчієнко, 68, Павлюк, 83, Гюльназаров, 86

16:30; 13.10.2019. Дніпро. Стадіон «Олімпійські резерви». 150 глядачів; поле 4; +20С

Суддя: Бошков Василь (Київ)

Зірка не виїхала на заключний матч першого кола проти ФК Мотор через зайнятість у місцевих змаганнях, тож після технічної поразки потребувала очок. Юні дебютанти із СК Дніпро-1-Борисфен годилися для цього. Кривошей заробив стандарт на своїй половині, Сидоренко зарядив вперед – на межі чужого карного майданчика, де Красовський скинув на Кочуру, а Олександр прийняв і з лівої загилив під поперечину – 0:1. Всього за дві хвилини легенда Зірки записала на свій актив ще й асист. Повторною подачею після кутового Кочура знайшов Кривошея, а Єгор головою забив із близької відстані – 0:2.

Був момент, коли юні дніпряни могли перевернути хід зустрічі. Кириченко в боротьбі з Кутулупенком заробив пенальті, але Єрмаков струсонув із позначки каркасом воріт. Уже після перерви перевагу кропивничан закріпив Павло Замуренко. Спершу заробив у боротьбі з Базаровим і реалізував пенальті (0:3), а потім після скидки Красовського в падінні проштовхнув м’яча повз воротаря (0:4).

М

КОМАНДА

І В Н П М О
1

ФК Вовчанськ (Харківська обл.) 10 8 1 1 27:8 25
2

Мотор (Запоріжжя) 10 8 0 2 23:5 24
3

Яруд (Маріуполь, Донецька обл.) 10 7 1 2 31:9 22
4

Зірка (Кропивницький) 10 6 1 3 25:11 19
5

1

Таврія (Новотроїцьке, Херсонська обл.) 10 6 0 4 19:8 18
6

1

СК Каховка (Херсонська обл.) 10 5 2 3 22:14 17
7

Легіонер (Дніпро) 10 2 1 7 15:31 7
8

Перемога (Дніпро) 9 1 2 6 7:27 5
9

Дніпро-1-Борисфен (Дніпро) 10 1 1 8 3:24 4
10

Кремінь-Юніор (Кременчук, Полтавська обл.) 9 0 1 8 7:42 1

Показники по ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

Гравець Команда Голи Пен.
Твердохліб Єгор Атлет (Київ) 10
Жиганов Дмитро СК Каховка 10 (2)
Грицай Віталій ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 10 (4)
Тищенко Максим Рубікон-Вишневе (Київ) 9 (3)
Кілікевич Володимир Яруд (Маріуполь) 8 (2)
Гайдаєнко Сергій СК Каховка 7
Славінський Володимир МФК Первомайськ 7
Сліпухін Андрій ФК Тростянець-2 7 (4)
Ярчук Дмитро МФК Первомайськ 7 (4)
Безлепкін Володимир Яруд (Маріуполь) 6
Замуренко Павло Зірка (Кропивницький) 6 (1)

Найкращі асистенти:

Гравець Команда Паси
Акімов В’ячеслав Вікторія (Миколаївка) 6
Крук Олександр Мотор (Запоріжжя) 5
Логвиненко Максим Таврія (Новотроїцьке) 5
Остапенко Борис СК Каховка 5
Поступаленко Антон ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 5
Сандрак-Вінницький Владислав Яруд (Маріуполь) 5
Довбиш Станіслав СК Каховка 4
Колесник Євген Атлет (Київ) 4
Пліс Тарас Епіцентр (Дунаївці) 4
Сердюк Максим Авангард (Корюківка) 4

Найефективніші гол+пас:

Гравець Команда Гол+Пас Голи Паси
Грицай Віталій ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 12 10 2
Твердохліб Єгор Атлет (Київ) 12 10 2
Жиганов Дмитро СК Каховка 11 10 1
Тищенко Максим Рубікон-Вишневе (Київ) 11 9 2
Сандрак-Вінницький Владислав Яруд (Маріуполь) 10 5 5
Акімов В’ячеслав Вікторія (Миколаївка) 10 4 6
Кілікевич Володимир Яруд (Маріуполь) 8 8 0
Сліпухін Андрій ФК Тростянець-2 8 7 1
Славінський Володимир МФК Первомайськ 8 7 1
Ярчук Дмитро МФК Первомайськ 8 7 1
Безлепкін Володимир Яруд (Маріуполь) 8 6 2