“ЛНЗ” уперше за два роки програє в чемпіонаті, але залишається лідером

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Сьогодні в Паланці відбувся найголовніший матч першої частини чемпіонату області. Він же став останнім перед перервою. “ЛНЗ” поїхав у гості до “УТК”, де мінімально обпікся на 76 хвилині, давши пробити Кальченку.

“УТК” (Уманський р-н) – “ЛНЗ-Лебедин” (Лебедин) 1:0
Гол: Кальченко (76)

“ЛНЗ”: Козаченко – Листопад, Алєксандров, Калініч, Коломієць – Лобов, Ткаченко, Грицай (Стєпанов 71), Дєдов (Барбанов 78), Гуд (Колодяжний 64) – Литовчак (Охременко 81)
Головний тренер: Василь Гречаний

“УТК”: Єрошов – Коломієць, Олефір, Лут, Подколзін – Малютін, Горобець, Кальченко, Ткач (Казанюк 59, Думенко 90+4), Троян (Дяченко 90+4) – Потапов
Головний тренер: Олександр Казанюк

Арбітри:
Фощій Юрій (Черкаси)
Погорілий Микола (Кам’янка)
Шланчак Володимир (Городище)

Із перших хвилин стало помітно, що для чинного чемпіона цей матч буде не таким, як решта. В очі впадали два фактори: щільність гравців на полі (воно трохи менше, ніж у більшості команд) і поява на правому фланзі півзахисту не Барбанова, не Колодяжного, а Гуда. Євген гру не зіпсував, але ця позиція для нього точно не близька.

Отож на старті матчу команди обмінялися пристрільними ударами, які не несли в собі ніякої загрози, а решту часу і сил витрачали для боротьби на всіх без виключеня ділянках поля. Тільки приймали м’яч, підіймали голову для пошуку розвитку і одразу ж втрачали його. Листопаду не було кому розрядити свій наготовлений “пласер”, так само не було шпарин у захисті “УТК” для Ткаченка чи Лобова, а Грицай з Литовчаком не мали простору для вбігання. Єдине, що створив Литовчак – здорово крутонув у прийомі захисників і пробив у площину. Усе це фактично на місці.

Загалом протягом першого тайму “УТК” мав дещо переконливіший вигляд. Футболісти знали куди бігти, куди віддати і де пробити, краще за опонента. І володіли м’ячем вони більше. Проте гра все одно була нічийна.

По перерві картина почала вимальовуватися чіткіше. “ЛНЗ” вийшов більш зарядженим. Грицай і Калініч небезпечно виконали штрафні удари, які просвистіли поряд із Єрошовим, до речі майже все сьогодні летіло йому до рук. Апогеєм мав бути вбивчий простріл Дєдова: Ткаченко нарешті розкрився, вирізавши на Сергія фірмову передачу, у штрафний майданчик набігав одинокий Грицай, а Дєдову не вистачило сили віддати йому в один дотик. І тут стався переворот.

Казанюку набридло керувати підопічними з бровки, тож він вийшов на поле замість Ткача. Напад “УТК” пожвавився одразу. Та й не тільки напад, а вся команда, бо відчула енергію, з якою вийшов головний лідер. Чи не в ту ж хвилину Потапов розрізним пасом вивів “Казана” до воріт “ЛНЗ” – Калініч не встиг підстрахувати, врятував Козаченко. Одразу кутовий і вже Потапов у центрі уваги – його удар “облизав” поперечину. Планка накалу підвищилася. Гості не забарилися з відповіддю. Знову Дєдов, але вже в ролі адресата: Колодяжний прострілив на 11 метрів, де Сергій дивом не приклався до удару, а лиш чиркнув кулю шипами.

Більш підготовленим до вирішення долі матчу виявився Кальченко. За 15 хвилин до кінця він визначив переможця найсильнішої пари в Черкаській області. Правий хав “УТК” другим темпом завершив намагання партнерів досягти успіху – 1:0.

Гречаний почав свіжити гру новими футболістами, кинувши вперед ще й Листопада. У цей момент здалося, що так команда мала грати від перших хвилин: закидами на високих нападників, які борються і чіпляються за м’ячі. “ЛНЗ” захопив ініціативу. Ринувшись уперед усіма силами, гостям не вистачило зовсім трохи. Вже у додані Фощієм чотири хвилини Алєксандров головою прицільно впіймав подачу з кутового, однак м’яч просвистів у сантиметрах від стійки.

У підсумку – 1:0. Заслужена перемога “УТК” і скорочений відрив у таблиці від “ЛНЗ”. Лебединці попереду вже не на п’ять, а на два очки. Друге коло чемпіонату стартує 19 серпня. “ЛНЗ-Лебедин” зіграє вдома проти “Златокраю”.


В іншому перенесеному матчі п’ятого туру “Базис” розгромив “Спартак” з рахунком 7:1.

[jsStandings id =”129″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;diff_chk;point_chk;curform_chk”]