День ЛНЗжності: підопічні Гречаного з характером перемагають в кубку України

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

“ЛНЗ-Лебедин” узяв участь у першому офіційному матчі всеукраїнського масштабу. Сьогодні на домашньому стадіоні клуб насіннєвого заводу продемонстрував силу не тільки в чемпіонаті області, а й в кубку України, проявивши бійцівські якості.

Аматорський кубок України, попередній етап
24 серпня, Лебедин, “ЛНЗ-Арена”, 17:00
“ЛНЗ-Лебедин” (Лебедин) – “Джуніорс” (Шпитьки, Київська область) 2:1
Голи: Листопад (9), Литовчак (17) – Маринчук (5)

“ЛНЗ”: Козаченко – Листопад, Калініч, Алєксандров, Коломієць – Лобов, Гуд (Грицай 58), Ткаченко (Карнаух 90+3), Дєдов, Барбанов (Стєпанов 51) – Литовчак
Головний тренер: Василь Гречаний

“Джуніорс”: Стриж – Самар, Курята, Верхов, Куба, Маринчук, Скороход, Ординський, Кривошеєнко, Левенець (Бамба 46), Байдачний (Костяний 78)
Головний тренер: Вадим Гордієнко

Матчу цього чекали довго. У вихідний день, День Незалежності, уболівальники з найбільшого села Шполянського району заполонили стадіон і почали аплодувати своїм улюбленцям вже тоді, коли вони тільки виходили з роздягалень. Підтримка публіки сьогодні не стала другорядним фактором. Трибуни справді підтримали у важкий момент.

Початок зустрічі став мандражним для “ЛНЗ”. У дебюті гості повністю контролювали м’яч і забили дуже швидкий гол. Ткаченко обрізався в центрі поля, м’яч забрав Маринчук, вийшов на ударну позицію і сильно пробив від поперечини – 0:1. Холодний душ.

Але перші ж спроби лебединців проатакувати стали успішними. На дев’ятій хвилині Листопад головою зіграв на випередження з кутового і зрівняв рахунок! Психологічний графік протистояння перевернувся, як пісочний годинник. Гравці “ЛНЗ” з шаленими очима позбавили суперника м’яча, перехопили ініціативу і почали працювати так, як ми ще не бачили. Киян просто викинули за борт. Така агресія позначилася на рахунку дуже швидко – на 17 хвилині Литовчак пробив з-під захисника і вивів команду вперед – 2:1.

Згодом темп гри почав спадати. “ЛНЗ” все ще тримав управління у своїх руках, утім “Джуніорс” знаходив чим тримати в тонусі Козаченка. До кінця першого тайму гості створили близько трьох відмінних нагод забити, однак жодна з них не стала реалізованою. Особливої уваги заслуговує момент, у якому Коломієць врятував команду, діставши в підкаті нападника перед самісінькими воротами. Сильною зброєю киян стали стрімкі підключення флангових півзахисників – саме звідти йшло багато небезпеки.

Залишивши власні ворота недотокраними, лебединці мало не розпечатали ворожі. У доданий арбітром до першого тайму час Листопад і Литовчак розстрілювали Стрижа, але той залишився “живим”. Перерва.

Як зазвичай буває, після потужної першої половини, команди не дуже щедрі на такий самий спектр емоцій в таймі другому. Тривалий час на газоні точилася боротьба в центрі поля з постійними фолами, жовтими картками і свистками арбітра. Якщо бути точнішим, то протягом наступних 45 хвилин кількість цього всього невпинно зростала. Лише ближче до кінця гри почала зростати напруга футбольна. Переважно – на половині поля господарів. Шпитьки декілька разів укололи “ЛНЗ”, а в заключні хвилини навіть змусили оборону команди відбиватися. Хоча там було більше боротьби, фолів і криків, але хиткий рахунок не давав заспокоїтися до фінального свистка.

І лише коли він прозвучав, стало зрозуміло, що “ЛНЗ-Лебедин” поїде в Київську області наступної середи з перевагою. Матч-відповідь відбудеться 30 серпня. А сьогодні “ЛНЗ” яскраво переміг з рахунком 2:1.