Інтрига в чемпіонаті області досягає апогею. “ЛНЗ” втрачає очки з “Базисом”

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

“УТК” не дарма переніс матч із “Авангардом” і приїхав до Городецького подивитися на “ЛНЗ”. Сьогодні у тепличників свято, а “Базис” може сміливо прирівнювати нічию до перемоги. Кочубіївці були продуктивніші в передній лінії, тож заслужено відібрали очки у чемпіона області.

Чемпіонат області, 15 тур
9 вересня, Городецьке, 16:00

”Базис” (Кочубіївка) – “ЛНЗ-Лебедин” (Лебедин) 1:1
Голи: Янчук (54) – Стєпанов (31)

Арбітри:
Погорілий Микола (Кам’янка)
Ларін Костянтин (Черкаси)
Лобанов Володимир (Золотоніський р-н)

ЛНЗ”: Козаченко – Коломієць, Тубольцев, Алєксандров, Калініч – Лобов, Гуд, Грицай (Ткаченко 59), Дєдов (Барбанов 67), Вакуленко – Стєпанов
Головний тренер: Василь Гречаний

“Базис”: Рибак – Дзиґа, Мачульський, Тастанкулов, Гірський, Тепляков, Давиденко, Вальчиковський (Боднюк 55), Гріщенко (Смілянець 89), Попсуй, Янчук
Головний тренер: Сергій Янчук

Анонсуючи цей поєдинок, ми звернули увагу, на те, що зараз для клубу Андрія Полтавця найвідповідальніший відрізок у сезоні. За законом підлоти, зі складу випали ключові футболісти: Литовчак, Парфьонов і Листопад. Це сьогодні зіграло важливу роль. Добре, що дискваліфікація Тимофія добігла кінця і він зможе допомогти проти “УТК”.

На старті зустрічі ніхто не володів ініціативою. М’яч переважно застрягав у центрі поля, потім вилітав за його межі. Захист господарів зіграв якомога простіше – подалі і посильніше. “ЛНЗ” намагався зав’язати внизу. Уже на сьомй хвилині Стєпанов, який замінив на найближчий місяць Литовчака, міг відкрити рахунок. Вакуленко викотив партнеру під удар, а той зблизька пробив у воротаря.

Особливо активним і корисним у складі “ЛНЗ” сьогодні був Дєдов. Саме з його лівого флангу постійно надходили спроби загострити. Сергій постійно встигав відкриватися і робити простріли в штрафний майданчик. І от через півгодини старанної роботи його пас знайшов Стєпанова, який прийняв, розвернувся і пробив – 0:1. Так команди пішли на перерву – без вагомих моментів за мінімальної переваги “ЛНЗ”.

У другому таймі почав розкручуватися Янчук. Сьогодні йому було простіше – не заважав Листопад, а Сергій це підтвердив у післяматчевому інтерв’ю. Пристрілкою став удар над поперечиною, а зовсім скоро він забив. На 54 хвилині Тубольцев сфолив на межі карної зони, звідки Янчук, як “рукою” поклав м’яч у кут Козаченка – 1:1. За такого рахунку гостям терміново потрібно було освіжати гру. На поле вийшов Барбанов, але загубився в боротьбі, Ткаченко – теж не в оптимальній формі, і втомився Стєпанов, а змінити – немає ким.

“Базис” зіграв грамотно по рахунку: в обороні відстояв, у контратаках розкривався. В одній із таких Гріщенко струсонув поперечину – усі завмерли. Потім Янчук вийшов сам на сам із Козаченком! Дмитро врятував. Ще згодом Янчук прицільно пробив над поперечиною. Далі Боднюк перевірив воротаря хорошим ударом з-під захисника. Це все на тлі володіння м’ячем “ЛНЗ”, який шукав хворі місця в обороні суперника. Завдання виявилося складним. У другому таймі лише Гуд несильно пробив стандарт трохи вище воріт, а реально забити не вдалося Алєксандрову. На 84 хвилині Лобов швидко подав кутовий, поки захисники не встигли розібрати людей, тож Віктор без опору зрізав м’яч у дальній кут – дивом не влучив.

Через велику кількість боротьби і затягування часу “Базисом”, Погорілий компенсував аж шість хвилин, із яких три були нефутбольними. У підсумку нічия 1:1, які зрівняла “УТК” і “ЛНЗ” в турнірній таблиці. Ця пара зустрінеться наступної суботи в Лебедині. Буде гаряче. А в середу підопічні Гречаного проведуть перший матч 1/16 Аматорського кубку України.


Інші матчі туру:
15 тур 9 вересня (субота)

УТК – «Авангард» 2:1
СК «Базис» – «ЛНЗ-Лебедин» 1:1
«Росава-Наша Ряба» – «Спартак» 4:0
«Колос» – «Альтаїр» 1:2
«Златокрай-2017» – «Академія-Черкаський Дніпро» 4:1
«Олімп» – «Уманьферммаш» 1:2

[jsStandings id =”129″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;diff_chk;point_chk;curform_chk”]