“ЛНЗ-Лебедин” влаштовує потужний прорив у кубку України

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Ойойой! Ну і матч відбувся сьогодні в Лебедині. Справжнє свято для вболівальників і команди! Клуб насіннєвого заводу в 1/16 кубку України виніс суперника з Вінницької області за 5 хвилин.

Аматорський кубок України, 1/16 фіналу
13 вересня, Лебедин, 16:00
“ЛНЗ-Лебедин” (Лебедин) – “Світанок-Агросвіт” (Вінницька обл.) 3:0
Голи: Ткаченко (63), Лобов (67), Грицай (68)

Арбітри:
Осауленко Дмитро (Київ)
Алавух Володимир (Київ)
Хіміченко Кирило (Київська обл.)
Ларін Костянтин (Черкаси)
Інспектор – Єрмакова Оксана

“ЛНЗ”: Козаченко – Листопад, Калініч, Коломієць – Лобов, Гуд (Тубольцев 87), Ткаченко (Карнаух 80), Дєдов (Барбанов 85), Вакуленко – Грицай (Алєксандров 90), Стєпанов
Головний тренер: Василь Гречаний

“Світанок”: Бутлерський – Березовський, Евстафієв, Турчинський (Савчук 77), Кучер (Іванов 69), Мазур, Рудий, Заводян, Онищук, Арделян (Савчук 57), Соума (Ольховий 87)
Головний тренер: Борис Войнаровський

Розпочалося все зовсім не так, як декілька тижнів тому з “Джуніорсом”. Та команда була справжнім зубром, порівняно зі “Світанком”. Сьогодні ініціатива була за господарями з перших хвилин. Було помітно бажання “ЛНЗ” швидко завдати болючого удару гостям, підкріплене нагнітанням ситуації. Першим пристрілився Вакуленко, потім Стєпанов із класної позиції пробив у голкіпера, тут же Лобов “пачками” подавав гострі кутові, кожен із яких змушував нервувати оборону. Цікаво, що “Світанок” зовсім не поспішав розпочинати гру зі стандартних положень. Воротар раз-у-раз шукав дальній м’яч, хоча круглий постійно був у нього під стійкою. Тягнули час?

У такому темпі “ЛНЗ” протримав гостей півгодини. Далі гра змістилася в центр, звідки свої атаки двічі організували вінничани. Спершу вони скористалися обрізкою Грицая в центрі поля, що призвело до стрімкої контратаки, яку завершив лівий півзахисник – удар повз дальню стійку, а вже на останній хвилині ситуація повторилася, однак уже ніхто не різав. Отож на перерву команди пішли за нічийного рахунку, а лебединцям не давало спокою невдоволення власних амбіцій.

Зрозумівши у роздягальні, що треба витискати сьогодні максимум, підопічні Гречаного вийшли ще більш зарядженими на гол. Уже на 47 хвилині Грицай опинився сам на сам із воротарем. Удар. Кутовий. Пішла ще одна порція подач від Лобова, яка теж стала важливою в підготовці до першого взяття воріт.

Зупинимося на флангах. Вакуленко і Дєдов провели матч на відмінно. Антону нарешті вдалося красиво покрутити опонентів і бути корисним, а Сергій традиційно в цьому сезоні зіграв так, як від нього чекають – із проривами і подачами.

Недарма крайні півзахисники, як і вся команда, заслуговують на відзнаку, бо саме бровки поля стали головною зброєю. Чергова флангова атака призвела до взяття воріт на 63 хвилині. М’яч відскочив у зону одинадцятиметрового, звідки Ткаченко не схибив – 1:0. Не встигли вболівальники порадіти за В’ячеслава, як Лобов виконав те саме і знову після флангової подачі – 2:0. А рівно за хвилину остаточно добив “Свтіанок” Грицай технічним ударом за комір воротарю – 3:0. Публіка в екстазі! Прорвало.

Лебедин повністю заволодів ініціативою і почав отримувати справжній кайф на полі. Гості зрозуміли, що шансів сьогодні немає. В одному з епізодів хтось із їхньої лави запасних навіть почав обливати водою бокового рефері. Не зрозуміло навіщо. Але це все дрібниці. Суперник виконав усього один удар у площину воріт Козаченка в другому таймі.

Отже, “ЛНЗ-Лебедин” перемагає в першому матчі 1/16 Аматорського кубку України з рахунком 3:0. Матч-відповідь відбудеться наступної середи у Вінницькій області.

А в суботу “ЛНЗ” проведе ключовий матч чемпіонату області проти “УТК”. Початок гри на “ЛНЗ-Арені” о 16:00.