Хет-трик Грицая, дубль Литовчака і гол Маценка: “ЛНЗ” не помітив “Альтаїр”

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

“ЛНЗ” налаштувався і знищив грізний “Альтаїр” на своєму полі з рахунком 6:0. Результату було досягнуто в перші 7 хвилин поєдинку. Підопічні Гречаного забили тричі, знявши питтаня про переможця. Навіть Маценко забив, вийшовши на заміну на останній хвилині.

Чемпіонат області, 19 тур
8 жовтня, Лебедин, “ЛНЗ-Арена”, 15:00

”ЛНЗ-Лебедин” (Лебедин) – “Альтаїр” (Драбів) 6:0
Голи: Литовчак (2, 5), Грицай (7, 48, 71 пен.), Маценко (90+)

Арбітри:
Цибулько Сергій (Канів)
Березняк Володимир (Черкаси)
Баранов Іван (Канів)

«ЛНЗ»: Козаченко – Калініч, Листопад, Алєксандров, Коломієць – Лобов (Карнаух 61), Гуд (Тубольцев 46), Грицай (Ткаченко 74), Дєдов (Маценко 90), Вакуленко (Барбанов 83) – Литовчак (Стєпанов 78)
Головний тренер: Василь Гречаний

«Альтаїр»: Магльований (Скворцов 73) – Дмитренко, Грищук (Євтушевський 77), Біда (Швець 63), Аджубей (Кретов 34), Черниш (Трандафілов 46), Агарін, Колодяжний, Бичков, Вдовика (Осика 64) – Гопка (Панченко 51)
Головний тренер: Роман Поліщук

Отож, чи не в першій атаці господарі відкрили рахунок. Литовчак заробив кутовий, а Лобов пішов подавати. Три поспіль стандарти виконав Олександр і лише останнім знайшов голову Мар’яна, який спиною до воріт переправив м’яч у дальній кут – 1:0.

Такого старту драбівські вболівальники точно не очікували. Аби зберегти безпеку на стадіоні їхню делегацію на трибуні відгородили стрічкою, а на “ЛНЗ-Арені” працювало втричі більше охоронців, аніж зазвичай. Утім, їхня допомога не знадобилася. Заруба між фанатськими секторами точилася лише в номінації хто гучніше прокричить гасло “Л-Н-З!” або “Аль-Та-Їр!”. У цьому параметрі – нічия.

Але не на полі. Там лебединці забили наступний гол швидше, аніж я написав попередній абзац. Дєдов протягнув м’яч своїм лівим флангом і віддав на Литовчака – 2:0. Дєдов у цьому сезоні виступає дуже корисно для команди, порівняно з попереднім, у якому він був гравцем на заміну. У 2017 році Сергій дуже стабільний. Захисники його не можуть зупинити.

Продовжив побиття Грицай. Дєдов знову протягнув м’яч і віддав Віталію, який з 23 метрів більярдним ударом забив від стійки – 3:0.

Далі “Альтаїр” трохи оґовтався і змістив гру в центр поля. Однак це не принесло статистичних дивідендів: “ЛНЗ”, як почав атакувати, так і продовжував це робити. До кінця першої половини можна було забивати ще чотири. Тричі пробачив Грицай, раз Литовчак і ще пару ударів вийшли несильними. Гості запам’яталися тільки небезпечним наступом у доданий час. Перерва.

Перепочивши у роздягальні, підопічні Гречаного забили ще один цвях у суперника. Мегаривок виконав Литовчак, просто неймовірний забіг, забрав м’яч, який був біля ніг захисників і віддав Грицаю – Віталій обіграв Магльованого і забив – 4:0. Тут же “Альтаїр” отримав хорошу нагоду скоротити відставання: Дмитренка ніхто не прикрив у карній зоні, але капітан неакцентовано пробив головою.

Потім розпочався хіт-парад замін із перервами на футбол. Наставники сьогодні 13 разів зупиняли гру заради цього. Було різне підґрунтя: то підсилити, то дати пограти, то замінити травмованого, як, наприклад, Лобова. На 60 хвилині опорник “ЛНЗ” пішов у жорсткий підкат із Дмитренком, де зазнав ушкодження литкового м’яза. Нога так розпухла, що штани не налазили.

На 71 хвилині у ворота драбівчан залетів 5 гол. Вакуленко заробив пенальті, а Грицай його холоднокровно виконав – 5:0. Після цього його поміняв Ткаченко. Наприкінці зустрічі господарі ще тричі перевірили воротаря “Альтаїру” на пильність, але головний удар наніс йому колега. На останній хвилині під жарти партнерів на поле вийшов Маценко (третій воротар “ЛНЗ”). І щоб ви думали? Приколи Грицая і Лобова його надихнули, тож Денис першиими дотиками забив гол! 6:0!

Отже, “ЛНЗ” перемагає “Альтаїр” з розгромним рахунком, має два очки відриву від “УТК”, а в чемпіонаті залишається зіграти проти “Академії-ЧД”, “Уманьферммашу” і “Олімпу”.

Цієї середи “ЛНЗ” приймає вінницьку “Агро-Астру” в 1/8 кубку України серед аматорів. Перший матч лебединці виграли 2:4.


Інші матчі туру:

19 тур 
«Спартак» – «Авангард» 1:1
УТК– «Академія-Черкаський Дніпро» 6:1
СК «Базис» – «Уманьферммаш» 0:2
«Росава-Наша Ряба» – «Олімп» 3:0
«Колос» – «Златокрай-2017» 2:3

[jsStandings id =”129″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;diff_chk;point_chk;curform_chk”]