Грицай виводить команду у фінал Кубку України на очах переповненої ЛНЗ-Арени

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

ЛНЗ-Лебедин вийшов у фінал Аматорського Кубку України, здолавши у двох поєдинках соснівський Рочин (1:0, 1:0). За два тижні відбудеться фінал проти миколаївської Вікторії (Сумська обл.), який складатиметься з двох матчів – вдома й на виїзді.

І найголовніше – ЛНЗ уже здобув право зіграти в професійному Кубку України як фіналіст аматорського! Теоретично, на ЛНЗ-Арену в наступному сезоні може приїхати Динамо чи Шахтар.

Аматорський кубок України, 1/2 фіналу
Матч-відповідь, перша гра 1:0
9 травня, Лебедин, ЛНЗ-Арена 16:00

ЛНЗ-Лебедин” (Лебедин) – “Рочин” (Соснівка, Львівська обл.) 1:0
Гол: Грицай (55)

Арбітри:
Сахно О.С. (Київська обл.)
Зоренко Ю.В. (Київ)
Старча С.В. (Київ)
Труба С.В. (Черкаська обл.)

ЛНЗ: Козаченко – Листопад, Кондратюк, Калініч, Парфьонов – Коломієць, Гуд (Тубольцев 70), Грицай (Боровик 78), Вакуленко (Дєдов 75), Султанов – Литовчак (Охременко 46, Алєксандров 90)

Головний тренер: Василь Гречаний

Рочин (старт): Коваленко – Васюта, Іванишин, Портянко, Дмитрух, Богданов, Кохман, Цюпка, Данилюк, Ліщук, Кашуба

Головний тренер: Володимир Підкіпняк

Ох, що це був за матч! Такого ажіотажу в Лебедині ще не було. ЛНЗ-Арена була забита вщент, люди стоячки дивилися гру, а де можна було хоча б оком глянути на футбольне поле – були глядачі. Така підтримка дуже заводила футболістів. У першому таймі команди показали рівний футбол, але в моментах, коли господарі мчали в атаку, вітром у спину була мотивація від місцевих.

За перші 45 хвилин Рочин і ЛНЗ майже нічого не створили – обмінялися по-одному небезпечному моменту. У складі господарів Вакуленко добре бив зльоту з 11 метрів, але не влучив у площину, а на іншому кінці поля нападник Рочина не зміг переграти Козаченка.

Після перерви Рочин більше пішов в атаку, почав активно підключати флангові подачі, однак жодна не стала справді небезпечною. Куди більш ефективними виявилися дії Лебедина. Охременко, який замінив травмованого Литовчака, скинув головою на Грицая, той підробив під праву ногу і здійняв на ноги всю Черкаську область! Фанати збожеволіли від радості. 55 хвилин їм довелося чекати цього емоційного вибуху. ЛНЗ вийшов уперед – 1:0.

На полі розпочалася справжня бійня. Спочатку в межах правил, а потім уже від безсилля. Рочин грубо фолив, Гуд відповів підкатом у центрі поля, заробив гірчичник і пропустить перший матч проти Вікторії.

У підсумку, реальних моментів для взяття воріт більше не було. ЛНЗ упевнено довів свою перевагу до перемоги і став другим фіналістом з Черкащини за всю історію Аматорського Кубку України. У 2009 році до фіналу пробився Ходак, але програв Карпатам (Яремче).