Грицай, Листопад і Дєдов не залишають шансів “Златокраю”

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Кубок області, 1/2 фіналу

”Златокрай” – “ЛНЗ-Лебедин” 0:4
Голи: Грицай (12, 22), Листопад (41), Дєдов (78)

Арбітри:
 
Михайло Білорус (Черкаси)

Євгеній Цибулько (Канів)

Максим Бурлай (Черкаси)

Златокрай“: Манжела – Коркішко (Аргєєв 4, Приходько 48), Дробітько (Лебідь 74), Безгуба, Котелюх – Білоус, Алєксєєв (Кубрушко 46), Агарін Н., Сидоренко, Гонщик, Хрипченко (Цюпаченко 70)
Головний тренер: Олег Хомут

ЛНЗ“: Козаченко (Дейнеко 46) – Алєксандров, Коломієць (Карнаух 46), Парфьонов, Калініч – Листопад, Гуд, Ткаченко (Литовчак 46), Барбанов (Маценко 88), Дєдов (Охременко 80) – Грицай (Стєпанов 66)
Головний тренер: Василь Гречаний

До фіналу – подати рукою. У першому півфіналі лебединці розбивають “Златокрай” на їхньому полі.

Долю зустрічі було вирішено в першому таймі, а якщо взяти вужче, то навіть у перші 22 хвилини. Саме стільки часу підопічним Гречаного вистачило задля здобуття повної переваги над суперником. Він вийшов уже не таким зарядженим, як у суботу, а в інших аспектах шансів не було – занадто різний клас виконавців. Чого вартує лише фраза Безгуби Полтавцю під час другого тайму: “Мне уже 35 лет, но под такой каток ещё не попадали… такой пресс…”.

Президент “ЛНЗ” міг лише посміхнутися у відповідь, бо його команда на той момент вела в рахунку вже 0:3. Гольовий спурт гостей виконав Грицай. Він продовжує стабільно забивати в кожному матчі, а сьогодні відзначився швидким дублем. Спочатку в дотик замкнув точний пас Дєдова, а за 10 хвилин, знову ж таки після пасу Сергія, обробив м’яч і поцілив у дальній кут – 0:2.

Грицай, Дєдов і Листопад заслуговують підвищеної уваги. В останніх матчах вони є лідерами команди у своїх позиціях: Дєдов плідно діє в організації атак з асистами і майже гольовими ударами, Грицай чітко реалізовує те, що йому пропонують, а Листопад залишає центр поля за лебединцями. Утім, Тимофій активний не тільки в обороні. На 41-ій хвилині він нокуатував золотонісців, як Джошуа – Кличка. Масована атака зі стійкою завершилася фінішем опорника – 0:3.

У другому таймі на полі був “штиль”. “ЛНЗ” не докладав максимум зусиль, щоб забити ще, а “Златокрай” не мав інстуремнтів, щоб перекрутити гру на свою користь. Йшло багато замін, а справді небезпечний момент виник уже під кінець матчу: Алєксандров головою замкнув ідеальну подачу Гуда з кутового. М’яч дивом не залетів у площину воріт. Але за дві хвилини ситуація виправилася: Барбанов шикарно “пролетів” правим флангом, уник жорсткого зіткнення з Лебідем і прострілив у штрафний майданчик – рикошет – Дєдов чітко пробиває Манжелу – 0:4.

Зазначимо, що потік замін “закрила” цікава перестановка у лебединців. Гречаний у ролі польового гравця випустив Маценка, давши зіграти сьогодні всім трьом воротарям. Денис навіть встиг красиво обіграти Білоуса, чим підняв настрій своїй лаві запасних. А приводи для радощів є – перемога 0:4 і на горизонті видніється фінал. Для цього 9 травня треба доводити півфінальну справу до кінця на “ЛНЗ-Арені”.


У другому таймі Безгуба зазнав серйозної травми гомілкостопу. Одразу після гри йому наклали гіпс

В іншому матчі 1/2 фіналу “Альтаїр” удома розійшовся миром із “Базисом” 2:2.