Огляд 8 туру чемпіонату України від Sportarena

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Карпати вириваються на перше місце Групи 1, ЛНЗ та Таврія підтверджують своє лідерство – SportArena оглядає черговий тур в Чемпіонаті України з футболу серед аматорських команд сезону 2018/19.

 

ГРУПА 1 • 8-Й ТУР

Покуття (Коломия) — ФК Тернопіль-ДЮСШ — 6:0
Голи: Сивка, 14, Раца, 38, 51, 75, Ковальчук, 39, Темерівський, 62

Покуття: Мегдиник, Гаврилюк, Хандій (Подолюк, 62), Лазорик, Москалик (Темерівський, 61), Топчевський (Карапка, 62), Сікач (Свиридов, 61), Уграк, Сивка (Блащук, 72), Раца, Ковальчук. Запасні: Кисилиця, І.Романчук. Головний тренер:Корнута Любомир.

Тернопіль: Собчук (Коноба, 81), Новачинський, Чопик, Сиротюк, Фарботняк (Німаш, 57), Шергей (Павлусь, 65), Мостовий, Кравець, Проців (Хавтур, 50), Оконський, Довгунь (Жига, 70). Запасний: Гром’як. Тренер: Яблонський Андрій.

22.09.2018. Коломия. Стадіон Юність. 300 глядачів, 16:00, поле 4, +19С
Суддя: Байдюк Микола (Чернівецька обл.)
Попередження: Топчевський, 40, Мостовий, 52, Сиротюк, 80

Після прикрого вильоту із Кубку ААФУ в серії пенальті від луцького Вотрансу та поразки від галицьких Карпат у чемпіонаті Покуття потребувало реабілітації. А тут молоді вихованці тернопільської ДЮСШ під’їхали на календарний матч.

Уже в першому таймі господарі довели рахунок до крупного. В дебюті на низову передачу Москалика відгукнувся Тарас Сивка і ударом з лівої ноги під поперечину не залишив шансів воротарю – 1:0. А перед перервою, напевно, брак концентрації завадив тернополянам утримати рахунок. Спершу атаку розіграли Лазорик, Сивка та Сікач розіграли атаку через правий фланг, а простріл замкнув у дотик Сергій Раца – 2:0. А буквально через хвилину смішним пасом назад когось із гостей скористався Андрій Ковальчук – 3:0.

Другий тайм Покуття провело не збавляючи темпу. Уже на самому його початку гості «обрізалися», Сергій Раца розігрався із Сивкою, встиг добігти до ударної позиції і забив після зворотного пасу – 4:0. Потім у центрі поля Уграк запустив у прорив Темерівського, Олександр пролетів через лівий край і свій рейд на пів поля завершив влучним ударом під поперечину вже після зближення з воротарем – 5:0. А крапку в грі поставив Сергій Раца, який оформив найшвидший хет-трик для Покуття (38 хвилин). Він у падінні замкнув простріл Карапки з правого краю – 6:0.

Найкрупніша перемога Покуття в чемпіонаті, найкрупніша поразка Тернополя.

 

ФК Ужгород — Карпати (Галич) — 0:4
Голи: Легкий, 6, 66, Данів, 80, Чепа (а/г), 85

Ужгород: Славік, Бонтей (Чепа, 80), Селещук, Буксар (Ільчук, 71), Пінковський, Лазар (Яковлєв, 87), Ференцик, Ковач (Стегура, 56), Дудаш (Предчук, 46), Гальчак (Олень, 46), Машталір. Запасний: Маркович. Головний тренер: Бабяк Мирослав.

Карпати: Макогон, Третяк, Локатир, Кримінський, Турчанський (Я.Вовчук, 82), Курташ, Томин (Ю.Вовчук, 69), Легкий (Пархуць, 83), Гуменюк (Кащій, 79), Кушецький, Федюк (Данів, 62). Запасний: Федорняк. Головний тренер: Нестерук Андрій.

23.09.2018. Ужгород. Стадіон Автомобіліст. 300 глядачів, 16:00, поле 4, +17С
Суддя: Радюкін Тарас (Хмельницька обл.)
Попередження: Локатир, 32, Олень, 56, Машталір, 79
Вилучення: Олень, 62 (повторне попередження)

Ужгородська команда покладається на молодь, тому лише набуває досвіду всеукраїнських виступів. Один із показових уроків їм надали галичани. Карпати відкрили рахунок в дебюті, коли Третяк протягнув м’яча через свій край, а Іван Легкий пробив після його передачі – 0:1.

За хиткого рахунку господарі ще сподівалися на очки, однак у другому таймі гості довели свою вищість, реалізувавши більшість після вилучення Оленя. Знову Третяк пройшов правим флангом і прокинув повз воротаря м’яча, а Іван Легкий зрозумів задум одноклубника – 0:2.

Добре працювали й заміни Андрія Нестерука. Так, Юрій Вовчак виривався один на один з воротарем, але не зміг його переграти, тоді Назарій Данів перекинув його – 0:3. А крапку в матчі поставили самі ужгородці. Знову нестримний Третяк промчав через свій фланг, але його простріл не дійшов до адресата. Захисник Станіслав Чепа, намагаючись врятувати, зрізав м’яча в свої власні ворота – 0:4.

До певної міри, не щастить ФК Ужгород: це досить непогана, злагоджена команда, яка дає бій суперникам, однак обидві крупні поразки у неї прийшлися якраз на домашні матчі. Карпати (Галич) залишаються у шортлисті непереможених.

 

СК Хмельницький — Кристал (Чортків) — 0:1
Гол: Бегашов, 22

Хмельницький: Котелба (Харчук, 46), Гуринович, Шульган, Середа, Зощук (Брицький, 80), Осацький, Басистий (Федоров, 27), Химанич, Гнатюк (Мамедов, 64), Шморгун, Савера. Запасні: Сулима, Бурденюк, Трохимчук. Головний тренер:Ібрагімов Асім.

Кристал: Ольховий, Сухецький, Патрик, Іванов, Зозуля, Фальковський, Р.Курдас, Сокіл, Клим (Дзядикевич, 43; Сотников, 86), Сурженко (Крайчинський, 67), Бегашов (Кульчицький, 60). Запасні: Кравчук, Сидоренко. Головний тренер:Хавров Едуард.

23.09.2018. Хмельницький. Стадіон Поділля. 200 глядачів, 16:00, поле 4, +17С
Суддя: Грисьо Богдан (Львів)
Попередження: Іванов, 79

Кристал взяв три очки у Хмельницькому, хоча далися вони йому не так легко. Допомогла остання дозаявка – форвард Олександр Бегашов, який прибув із острозької Кобри, ще раніше грав якраз за СК Хмельницький. У центрі поля Фальковський перехопив м’яча, а Сокіл відразу ж дав пас на хід Бегашову, той пробіг пів поля й технічно пробив повз воротаря у дальню «шістку» – 0:1. Ця перемога особливо важка, адже у гостей через дискваліфікації не зіграли Скалій та Шпікула, була низка травмованих і головний тренер не міг працювати із технічної зони.

Повне відео матчу – тут.

Матч туру

Рочин (Соснівка) — Агрон (Великогаївська ОТГ) — 0:2
Голи: Кривобедрий, 10, Цюпка (а/г), 42

Рочин: Коваленко, Домальчук, Оприск, Портянко, Васюта (Соляник, 90+1), Кашуба (Марчук, 89), Яструб, Мартиняк (Махинька, 67), Цюпка, Мельник (Набізада, 69), Самойлич (Дева, 56). Запасні: Грицаль, Заліпа. Головний тренер:Підкіпняк Володимир.

Агрон: Рогаль, Червонецький (Семенець, 69), Когут (Ковалевський, 76), Коник, Ковалик, Лук’янов, Процик (Гевчук, 81), Вонс (Гаврилюк, 86), Кривобедрий, Пастернак, Лівіцький. Запасні: Гурін, Гринченко, Мазур. Головний тренер:Курдупель Роман.

23.09.2018. Соснівка. Стадіон Шкільний. 500 глядачів, 16:30, поле 4, +18С
Суддя: Заліський Іван (Івано-Франківськ)
Попередження: Лук’янов, 19, Домальчук, 35, Когут, 57, Набізада, 81

Другої поспіль поразки зазнав Рочин – і знову «всуху». Причому, після виїзду в Малинськ, команда цього разу поступилася на своєму полі, де взагалі-то грає дуже потужно. Вочевидь, далася взнаки відсутність півзахисників Найдишака та Болкота, стилеутворюючих гравців системи Підкіпняка.

В дебюті Агрону допомогла потужна атака через правий фланг. Процик від лицьової прострілив у центр, а Арсен Кривобедрий з набігу пробив у правий від воротаря, абсолютно незахищений, кут – 0:1. Це йшла 10 хвилина. Рочин витратив багато сил на атаки, однак в завершенні не вистачало то холоднокровності, то майстерності. Натомість, гості гарно грали на контратаках, кілька разів Процик проривав суперників на швидкості. А перед перервою ще й сталося «стихійне лихо» після штрафного. Воротар пролетів повз м’яча на виході, і стався рикошет від Назара Цюпки, який чергував на дальній штанзі – 0:2.

Дуже важливий результат для Агрона – стратегічний. Тепер команда підтягується до групи лідерів і вже знаходиться за крок від трійки. Можливо, пильні читачі здивуються, як Рочин піднявся у таблиці після поразки – це сталося тому, що у конкурентів зняли три очки за перемогу над Коброю (Острог), що знялася з турніру.

Найкращий гравець матчу – Назар Процик

Взяв участь у ранньому голі – це саме він у ході атаки через правий фланг підхопив м’яча та від лицьової прострілив у центр – під набігаючого одноклубника. Потім здорово грав на просторі, що було дуже зручно для Агрона, що діяв по рахунку. Щонайменше, двічі проривався на ударні позиції, багато рухався, пресингував.

Команду Кобра (Острог) знято з чемпіонату, всі її результати анульовано.

 

ГРУПА 2 • 8-Й ТУР

Агродім (Бахмач) — Чайка (Вишгород) — 1:0
Гол: Бамба, 16

Агродім: Рум’янцев, Кордюк, Сутченко, Касьяненко, Головко, Журба, Сокол, Двалі (Гаврильченко, 84), Ільченко (Білан, 63), Бамба (Вовк, 84), Кохановський (Кучеренко, 80). Запасні: Білозор, Шарій. Головний тренер: Тищенко Микола.

Чайка: Следзевський, Бойченко, Сорока, Горбаток, Кіцута, Демченко, Гусак, Подшивалов (Гусєв, 78), Гардазарі (Імран, 46), Приймак, Діабі (Власенко, 65).Запасний: Карнаушенко. Головний тренер: Сидорчук Валерій.

21.09.2018. Бахмач. Стадіон Колос. 300 глядачів, 16:00, поле 3, +21С
Суддя: Труба Сергій (Черкаська обл.)
Попередження: Гусак, 52, Касьяненко, 76, Приймак, 89

Другий поспіль домашній матч забиває за Агродім Бамба Бурейма. Цього разу все починалося зі штрафного від Кордюка. М’яч відскочив, Кохановський дав атаці другий імпульс і прострілив на івуарійця, який у ближньому бою не залишив шансів воротареві – 1:0. Після 16 хвилини бахмацька команда діяла не менш впевнено і неодноразово могла закріпити свій успіх, але в підсумку задовольнилася мінімальною перемогою із максимальним турнірним ефектом – на два місця вгору підскочила команда із Чернігівщини після поразок конкурентів із Вишневого та Первомайська.

 

Авангард (Корюківка) — МФК Первомайськ — 2:1
Голи: Шиманець (а/г), 73, Яловець (пен.), 90+2 — Славінський, 32

Авангард: Падун, Даценко (Поляниця, 36), Чуланов, Цулукідзе, Стельмашенко (Грищенко, 35), Яловець, Сираш, Порохня, Мельник (Ковальчук, 71), Твердовський, Кирин (Молодченко, 52). Запасні: Алаєв Сергій, Вареник Микита, Авраменко. Головний тренер: Чорний Валерій.

Первомайськ: Чоларія, Шпортко, Рябченко, Шиманець, Чорнописький, Федорченко, Ярчук, Севодняєв, Соломонов, Зайко (Морозов, 61), Славінський.Запасні: Радіола, Остапенко, Багнюк, Сурай, Доценко, Д.Флакей. Старший тренер: Флакей Микола.

22.09.2018. Корюківка. Стадіон КФТП Паперовик. 100 глядачів, 15:00, поле 4, +26С
Суддя: Бондарчук Ігор (Київ)
Попередження: Зайко, 57, Федорченко, 58, Порохня, 73, Шиманець, 90+1
Вилучення: Чоларія, 90+3

Матч сусідів по таблиці виявився одним із найбільш драматичних у цьому турі. А починався він дуже успішно для МФК Первомайськ. Федорченко розіграв кутовий із Ярчуком, а Володимир Славінський чудово зіграв на дальній штанзі, закинувши головою м’яча в дальню дев’ятку – 0:1.

У другому таймі ввімкнувся Авангард і зумів відігратися – щоправда, за допомоги самих гостей. Володимир Молодченко з лівого краю завантажив м’яча в карний майданчик, а зрізка від Кирила Шиманця застала воротаря зненацька. Захисник влучив точно у ближній кут – 1:1.

А долю матчу вирішила кінцівка. Удар Твердовського прийняв на себе Ярчук. І прийняв, схоже, рукою. Причому, рука була не в стороні від корпуса, а попереду. Гості бурхливо апелювали, у підсумку дійшло навіть до вилучення. Однак у підсумку пенальті було пробито, Олександр Яловець мітив у правий від воротаря кут, і хоча Чоларія гадав, відбити не зміг – 2:1.

 

Вікторія (Миколаївка) — Діназ (Вишгород) — 5:1
Голи: Нелін, 14, Кузьмін, 36, 67, Акімов, 68, Шевченко, 88 — Мироненко, 27

Вікторія: Зінченко (Єрохін, 86), Світличний, Кірієнко, Яценко (Суходуб, 46), Ретушняк (Михайлюк, 78), Нелін, Романенко (Акімов, 49), Ганжа (Шевкунов, 73), Кузьмін (Шевченко, 70), Середа (Борисенко, 58), Рябцев. Головний тренер:Радіонов Артем.

Діназ: Прудніков, Александровський, Мазур (Лущан, 57), Фурсенко, Блазунь, Прокоф’єв (Дорошенко, 64), Ізотов, Подоль, Мироненко, Литченко, Колочко. Тренер: Чернишов Олексій.

22.09.2018. Миколаївка. Стадіон Вікторія. 300 глядачів, 16:00, поле 4, +28С
Суддя: Хамходера Олександр (Харків)
Попередження: Романенко, 47, Фурсенко, 67, Борисенко, 79

Дуже складна кадрова ситуація склалася у Діназа. Вишгородський клуб не зміг розраховувати на двох дискваліфікованих – швидкісного атакувального хавбека Бодрова та граючого головного тренера Бондаренка. До того ж, через те, що за календарем команді треба було грати ще й на обласному рівні, довелося розподіляти клубні кадри надвоє та їхати на Сумщину із мінімумом запасних у надто експериментальному складі.

Як наслідок, чинний чемпіон України серед аматорів усю свою лють за виліт із Кубка ААФУ вимістив якраз на молодому та напіврезервному складі вишгородців. Голи Неліна, Мироненка, Акімова, Шевченка та дубль Кузьміна призвели до ураганної перемоги миколаївців.

 

Олімпік (Кропивницький) — Факел (Липовець) — 1:4
Голи: Косюк, 82 — Притуляк, 5, Молочко, 42, 49, Фурман, 51

Олімпік: Демидов, Доможирський, Гьо Крістіан Ромео (Йоро Луа Прінс, 46), Конан Мохамед Боріс, Терпілов, Куассі Н’чо Стів, Оуедраого, Шамов, Гьо Абдул Жуніор (Іванов, 84), Доссо Амара (Скляниченко, 79), Гаврилюк (Косюк, 79).Запасні: Шаманський, Гончаров. Головний тренер: Кевлич Юрій.

Факел: Карабін (Ткаченко, 69), Когут, Андрєєв, Голуб, Борячук (Хом’ячук, 69), Валько (О.Чигрин, 84), Пивовар (Драган, 59), Фурман, Молочко, Притуляк (Білокур, 54), Новаківський. Головний тренер: Анісім Петро.

22.09.2018. Кропивницький. Верхнє поле стадіону Зірка. 100 глядачів, 18:00, поле 4 (шт.), +24С
Суддя: Синицький Микита (Київ)
Попередження: Демидов, 39, Андрєєв, 48, Оуедраого, 63, Фурман, 75, Молочко, 86

Факел – в ударі. Це третя поспіль перемога липівчан у 4-матчевій безпрограшній серії в чемпіонаті (додаємо ще два матчі Кубка ААФУ). У Кропивницькому гості досить швидко повели в рахунку, коли зі штрафного із кута карного майданчика в ближній кут влучно пробив Олексій Притуляк – 0:1.

Селекція по ходу сезону у команди з Вінничини також вийшла гідною – до слова, якраз у цьому матчі дебютував за них екс-захисник Ниви з обласного центру Андрєєв. А між тим ще до перерви забив іще один новачок – Сергій Молочко. Активний Фурман пішов у пресинг, захисник, вибивав, влучив у нього. М’яч відскочив до Молочка, який в один дотик з меж карного майданчика розстріляв ворота – 0:2.

Здорово зіграли гості й відразу після відпочинку. Сергій Молочко обікрав захисника, вийшов віч-на-віч та не залишив йому шансів – 0:3. А буквально через три хвилини до крупного рахунок довів Фурман. Максим відгукнувся на чудовий розрізний пас Новаківського, вийшов на голкіпера і технічно його перекинув – 0:4.

Лише після цього «гол престижу» забив Олімпік. Сергій Косюк, прийнявши передачу з флангу, розстріляв ворота без шансів для голкіпера. 1:4 – це вже четверта в сезоні розгромна поразка кропивничан, і три з них – якраз у рідних стінах.

 

МАТЧ ТУРУ

Авангард (Бзів) — ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) — 0:2
Голи: Качур, 72, Листопад (пен.), 75

Авангард: Поштаренко, Гаді, Миколайчук, Леонідов (Є.Ярмак, 63), Таран, Кондратюк, Дорофєєв, Кушнір (Балацький, 71), Шваб, Сомов (Зелді, 80), Бондар (Панфілов, 77). Запасні: Поспєлов, Дарда, Волчанський. Головний тренер:Карпенко Сергій.

Лебедин: Козаченко, Парфьонов, Листопад, Кондратюк, Калинич, Коломієць (Александров, 90+3), Тубольцев (Гуд, 58), Вакуленко (Охременко, 90), Ткаченко, Дєдов (Грицай, 79), Литовчак (Качур, 65). Запасні: Дейнеко. Головний тренер:Гречаний Василь.

23.09.2018. Баришівка. Стадіон Прогрес. 250 глядачів, 16:00, поле 3, +16С
Суддя: Дубровець Павло (Житомир)
Попередження: Бондар, 18, Тубольцев, 33, Миколайчук, 74, Коломієць, 83, Дорофєєв, 85, Качур, 90

Центральний матч туру виявився особливо напруженим. Треба сказати, що ЛНЗ грав у звичний для себе футбол, контролював м’яч, але по ходу першого тайму відчув на собі силу атак гранда Київщини. Козаченку довелося кілька разів виручати – після дальнього удару Дорофєєва, більш двох ближніх спроб Бондаря, а також кількох завантажень м’яча в гущу боротьби.

Однак другий тайм показав, що Лебедин має хорошу фізичну готовність та дуже якісну «лавочку». Один із «джокерів» Гречаного забив уже невдовзі після виходу на заміну – Руслан Качур. Він починав багатоходівку ще з глибини поля, а коли Ткаченко через рикошет від захисника не реалізував вихід один на один, саме досвідчений форвард був першим на лінії воротарського – 0:1. Відчайдушний підкат Є.Ярмака лише збурив пилюку на майданчику.

А буквально через три хвилини спритний Качур зреагував на передачу із глибини і вирвався на воротаря, однак прямо перед ударом його зачепив Миколайчук. Тимофій Листопад, добре знайомий і в футболі Київщини, пенальті виконав упевнено. Він пробив в один кут, а воротар побіг в інший – 0:2. Треба сказати, що Бзів міг забивати і ще. З хорошим ударом головою від Зелді справився воротар гостей. Якби виграли господарі, їхнє відставання від лідера скоротилося б до семи очок. Натомість, тепер ЛНЗ-Лебедин має відрив у 8 очок від другого місця і у 10 від Авангарду.

Найкращий гравець матчу — Руслан Качур

Тут насправді все досить очевидно: гравець після виходу з лави запасних відкрив рахунок та заробив пенальті під другий гол.

ФК Рубікон-Вишневе (Київ) — Альянс (Липова Долина) — 0:1
Гол: Пікуль, 34

Рубікон: Майборода, Марченко, Скляренко, Корнійко, Притиковський, Донго (Кемфор, 56), Турчанов, Нечай, Пронак (Мороз, 58), Гарасюта, Білоус. Запасні: Ведута, Глушковський, Ігбе, Сміхотур. Головний тренер: Курята Віктор.

Альянс: Важинський, Старинський (Гученко, 65), Медведєв, Пікуль, Пісний (Жиловець, 78), Приходько, Зрібняк, Макаров (Гаврась, 68), Сидоренко (Тиєчко, 86), Анцибор (Єсип, 78), Сулейман (Пилипенко, 61). Запасні: Горох. Головний тренер: Ярошенко Юрій.

23.09.2018. Вишневе. Стадіон Центральний. 200 глядачів, 16:30, поле 4, +16С
Суддя: Шкурченко Олег (Черкаська обл.)
Попередження: Турчанов, 56, Зрібняк, 74, Мороз, 81

Рубікон протистояння із наймогутнішими клубами групи зазнав другої поспіль поразки в один гол. Упирався, боровся, але поступився і Альянсу. Долю зустрічі вирішив кутовий від Макарова. М’яч шугнув повз усіх і зачепив, схоже, лише Пікуля – 0:1. Після цього кіксу саме Костянтин став автором голу, який приніс довгоочікувану першу осінню перемогу липоводолинцям.

 

ГРУПА 3 • 8-Й ТУР

Таврія (Новотроїцьке) — ФК Кривий Ріг — 3:1
Голи: Кирик, 11, Пуляєв, 57, 72 — Аль-Азумі, 3

Таврія: Коваленко, Шешеня, Яковенко, Афендулов, Золотухін, Соболь, Ковальов, Гарібян (Алієв, 74), Комягін, Пуляєв (Гецко Руслан, 84), Кирик Кирило. Запасні: Маник, Масюткін, Данченко, Бабич, Довбиш. Головний тренер: Клешня Олександр.

Кривий Ріг: Антоненко, Мазенко, П.Бовтуненко, Слищенко, Михалевський, Ісаков (Божко, 73), Мороз, Данилюк (Бен Ісмаель Джаратше Саного, 84), Штурко (Мансуров, 64), Нікулін (Стретович, 46), Аль-Азумі (Лункан, 67). Запасні: Белей, Плеханов. Головний тренер: Платонов Валентин.

22.09.2018. Новотроїцьке. Стадіон Старт ім.О.І.Пуляєва. 200 глядачів, 15:00, поле 4, +27С
Суддя: Богатир Микита (Запоріжжя)
Попередження: Михалевський, 17, Слищенко, 42, Бен Ісмаель, 88

Лідер приймав ФК Кривий Ріг, який три тури поспіль не знав поразок і суттєво покращив своє турнірне положення. І треба сказати, що містяни досить швидко повели в рахунку в Новотроїцькому. Мохамед Аль-Азумі комбінував із Нікуліним, на вході в карний майданчик того зустріли захисники, але м’яч відскочив назад до лівійця і той з лівої ноги пробив у дальню «шістку» – 0:1.

Таврія пішла вперед великими силами. Ішли багатоходові атаки, одна із хвиль яких призвела до голу в відповідь. Комягін підхопив м’яча у центрі поля, Золотухін прострілив із правого флангу, а Кирило Кирик замкнув на дальній штанзі в дотик – 1:1. Тепер перевага була на стороні господарів – психологічна, а також фактор власного поля. Тож у другому таймі Кривий Ріг втратив прийнятний для себе результат.

Знову на перших ролях був забивний Сергій Пуляєв. Спочатку він відгукнувся на розрізну передачу Соболя і тонким ударом з лінії карного майданчика забив у дальню дев’ятку, потім був відмінений через офсайд гол, а також дубль від Пуляєва. Власне, саме Сергій із глибини починав цю атаку, він підключив лівофлангового Гарібяна, який м’яко навісив всередину з лицьової лінії. І сам Сергій Пуляєв з набігу пробив у дотик. 3:1 – це, до слова, перша в сезоні вольова перемога Таврії, яка виступає настільки навдивовижу впевнено, що до цього їй навіть не доводилося відіграватися.

 

Матч туру

ВПК-Агро (Шевченківка) — СК Каховка — 1:0
Гол: Коломоєць (пен.), 56

ВПК-Агро: Гришин, Яременко, Дегтярьов, Сорокін (Васильєв, 63), Мельников, Шаповалов (Ляшенко, 46), Акопян (Кривий, 59), Красов, Донгаузер (Соколянський, 78), Маргарян (Алексанов, 53), Коломоєць (Шарко, 67).Запасний: Збарах. Головний тренер: Соловйов Сергій.

Каховка: Завгородній, Алантьєв, Стеценко, Щербина, Горбачов, Мостіпан (Феденков, 63), Даниленко, Дудкевич (Остапенко, 63), Жалдак (Колосов, 73), Лівінський (Кузнєцов, 71), Амобі Іфечукву Окечукву. Запасні: Ратушний, Байдюк, Безпалов. Головний тренер: Кузнєцов Дмитро.

22.09.2018. Магдалинівка. Стадіон Колос-Арена. 250 глядачів, 16:00, поле 5, 29С
Суддя: Назаров Євген (Харків)
Попередження: Алантьєв, 17, Горбачов, 18, Сорокін, 35, Щербина, 56, Коломоєць, 58
Вилучення: Даниленко, 56

Після перемоги 8:0 над харківською Коброю СК Каховка піднялася на четверте місце і в випадку перемоги могла скоротити відставання від ВПК-Агро до мінімуму. Тим не менш, більш досвідчений суперник, який ставить максимальні завдання, досягнув бажаного результату. Максимально ефективно господарі використали початок другого тайму. Спершу після удару Акопяна м’яч прийняв на руку суперник, а було це в карному майданчику, тому рефері призначив пенальті. Бурхливий протест призвів до вилучення новачка гостей Даниленка, а от Михайло Коломоєць традиційно спокійно реалізував 11-метровий – 1:0. Попри старання обох команд, рахунок не змінювався.

Найкращий гравець матчу – Михайло Коломоєць

У серйозній конкуренції із більш досвідченим Шарком екс-форвард ФК Нікополь доводить свій рівень. Справа не лише в реалізованому пенальті, хоча це й переможний гол. Із семи точних ударів Коломоєць лише два забив із точки, він щоматчу багато працює на команду, пресингує, не уникає єдиноборств. За умови подальшого прогресу молодий форвард має гарні перспективи.

 

Кобра (Харків) — Дружба (Новомиколаївка) — 2:9
Голи: Скопінцев, 10, Місюра, 29 — Лопін, 8, 25, 58, 70, Петриченко, 39, Щербаков, 48, Муригін (а/г), 53, Янюк, 85, Марусяк, 86
Незабитий пенальті: Скопінцев (Кобра), 34

Кобра: Шапошніков (Жилін, 70), Муригін, Усенко, Синицин (Торчанський, 46), Шинкаров, Чуйков (Резанов, 46), Каміссоко (Матвієнко, 69), Павлюк, Скопінцев (Пилипко, 78), Карабаза, Місюра. Запасні: Шебеко, Колокол. Головний тренер: Чобан Олексій.

Дружба: Бичко, Сулимовський, Ковтуненко (Грибов, 65), Головко, Янюк, Снитко (Литвиненко, 67), Зайцев, Корнійко (Романчук, 55), Петриченко, Лопін (Марусяк, 72), Адаменко (Щербаков, 46). Запасні: Жигалюк. Адміністратор: Пашков Дмитро.

22.09.2018. Високе. Стадіон НТБ Металіст. 100 глядачів, 16:00, поле 3, +24С
Суддя: Кофанов Микита (Харків)
Попередження: Янюк, 14, Каміссоко, 43

Продовжує давати рекордам свої імена ФК Кобра (Харків). Цього разу команда слідом за вісьмома голами у Каховці пропустила дев’ять вдома від Дружби. Зрозуміло, більше ніхто в цьому сезоні не пропускав. Це п’ята розгромна поразка харків’ян – і найбільша перемога для новомиколаївців. Лопін вистрелив покером – другим в сезоні після Шевченка з Вікторії. Всерйоз обговорювати побачене не станемо, а от для статистики збережемо хронологію подій.

0:1 — Юрій Лопін розстріляв ворота в дотик метрів із десяти після того, як Корнійко відібрав м’яча у суперника в підкаті на правому фланзі.

1:1 — Олег Скопінцев забив метрів із сорока після того, як голкіпер зарядив м’яча в поле, покинувши перед цим ворота.

1:2 — Юрій Лопін з близької відстані розстріляв ворота, коли суперники втратили м’яча на своїй половині, а йому відпасував Снитко.

2:2 — Олександр Місюра, отримавши пас на вихід один на один від Карабази, пробив з правої ноги в дальню дев’ятку

Захисник Головко випередив на куті воротарської свого голкіпера і рукою торкнувся до м’яча після удару харків’янина Чуйкова. Скопінцев із точки бив у правий від воротаря кут, звідти ж м’яча відбив Бичко.

2:3 — Віталій Петриченко головою забив після подачі Корнійка з правого краю.

2:4 — Костянтин Щербаков на дальній штанзі підправив м’яча в ворота після удару Лопіна

2:5 — Максим Муригін зрізав у свої ворота після прострілу Лопіна і чергової «втрати» Кобри на своїй половині

2:6 — Юрій Лопін обвідним ударом з лівої після поперечного пасу Щербакова

2:7 — Юрій Лопін розстріляв ворота, будучи абсолютно неприкритим після скидки захисника

2:8 — Олексій Янюк пробіг через лівий край після пасу Петриченка і забив із гоструватого кута

2:9 — Єгор Марусяк забив у дотик лівою з близької відстані після прострілу Петриченка з лівого флангу.

У Кобри шість поразок із шести матчів із середньою кількістю пропущених м’ячів 6,17 за гру.

 

Колос (Асканія-Нова) — Скорук (Томаківка) — 1:2
Голи: Педченко, 31 — Щербина, 64, Жигалов, 79

Колос: Шилов, Кретов, Педченко (Шумський, 82), А.Свінціцький (Кузнєцов, 60), Горошко, Віт.Куянов (Бойко, 70), Окатий, Ндже, Тяпко, Лисий, Камуз (Каранга, 54). Запасні: Автамонов, Шелякін. Головний тренер: Свінціцький Віталій.

Скорук: Бобровський, Хруленко, Приземлін, Хомутов (Беденок, 84), Обревко (Ленський, 77), Хлопков (Багнюк, 58), Щербина, Перебора, Шеремет (Курбанов, 70), Крутенко (Цюро, 88), Жигалов (Зеленський, 88). Запасний: Давидов. Головний тренер: Степанов Олександр.

22.09.2018. Асканія-Нова. Стадіон Асканія-Арена. 300 глядачів, 16:30, поле 4, +23С
Суддя: Ільченко Дмитро (Бердянськ)
Попередження: Приземлін, 10, Окатий, 14, Кузнєцов, 66, Педченко, 71, Цюро, 90+1

Колос за чотири осінніх тури набрав лише одне очко. Тому, хоча в гості приїхав колектив із групи лідерів, асканійці старалися виграти і перервати невдачі. Перший тайм пройшов на їхню користь: після кутового від Камуза м’яч відскочив від захисника гостей на Сергія Педченка, який на дальній штанзі здорово замкнув головою – 1:0.

Другий тайм краще вдався гостям із Дніпровщини. Після удару Перебори з лівого флангу м’яч від поперечини відскочив на правий, там неподалік від воріт чергував Ярослав Щербина, який і зреагував на добиванні – 1:1. А через 15 хвилин пройшла стрімка атака через правий фланг, той же Щербина навісив, а Сергій Жигалов сильним ударом головою в падінні буквально розстріляв ворота – 1:2.

П’ять турів Скорук не програє, а даний результат став для нього вже другим вольовим у сезоні.

 

Яруд (Маріуполь) — ФК Дніпро — 2:0
Голи: Дан.Папук, 65, Калінін, 89

Яруд: Хоменко, А.Савчук, Савін, Салатін, Клюс, Зубков, М’ясников (Гарін, 90), Калінін (Денисов, 90+2), Похитайло, Кілікевич (Ден.Папук, 82), Грибанов (Дан.Папук, 61). Запасні: Чернов, Глоба. Головний тренер: Єсін Дмитро.

Дніпро: Зновенко, Заєць (Сидоренко, 85), Кіричук, Хижняк, Андрушко (Сорока, 57), Кулинич, Бандурін (Крилов, 68), Палюх, Вергун, Будняк, Шинкаренко (Тяпкін, 78). Запасні: Нечистенко, Бацман, Луговський. Головний тренер: Поклонський Олександр.

23.09.2018. Маріуполь. Стадіон Азовець. 100 глядачів, 14:00, поле 4, +23С
Суддя: Мосейчук Андрій (Бердянськ)
Попередження: Палюх, 70

Цей матч, напевно, був дуже принциповим для господарів – Яруд шість турів від самого початку сезону не знав перемог, та й Дніпро – це подразник, тим більше, для команди, де поруч із кількома ветеранами грає молодь, колишні гравці Іллічівця-2 та молодіжного складу ФК Маріуполь.

Заруба йшла ще в першому таймі – супер-шанси у гостей не реалізували Андрушко та Будняк, у господарів Кілікевич зі штрафного влучив у поперечину, а вже після перерви перевірив Зновенка ударом під поперечину з гоструватого кута. А забити після всіх каркасів та сейвів Яруд зміг за рахунок виконання. Калінін у ході дещо сумбурної атаки підключив Папука, і Данило зряче пробив дальню дев’ятку гарним ударом з правої ноги – 1:0.

Рахунок лишався хитким, тож другий гол був для маріупольців необхідністю. На кросс Клюса відгукнувся В’ячеслав Калінін і дуже здорово зіграв позиційно. Будучи не найвищим гравцем, він випередив захисника і воротаря, тож підсік головою в дальній кут у легкому стрибку – 2:0.

 

Перемога (Дніпро) — Мотор (Запоріжжя) — 1:0
Гол: Рябий, 10

Перемога: Офорі, Мамич, Гнідий, Бриль, Пільтенко, Наірі, Ічуаідзе, Рябий (Прокопенко, 29), Фрімпонг (Трофимчук, 85), Валєєв (Сластунов, 57; Голуб, 90+3), Дібрівний (Каварма, 62). Запасні: Брижицький, Володін. Головний тренер:Жилкін Геннадій.

Мотор: Борисенко, Іздебський, Пєсков, Порубльов, Місюра, Ломака, Шитов (Соболь, 58), Павелько, Калиничев, Крук (Павлюк, 68), Молодожон (Бурсак, 82).Запасні: Слободнюк, Рогальський, Вічний, Колмогорцев. Головний тренер: Чанцев Анатолій.

23.09.2018. Дніпро. Стадіон Олімпійські резерви. 250 глядачів, 17:30, поле 4, +17С
Суддя: Лушпа Дмитро (Суми)
Попередження: Бриль, 37, Порубльов, 71, Калиничев, 71, Сластунов, 72, Наірі, 88

Несподівано потрапила в смугу невдач запорізька команда. Від кінця серпня вона вже п’ять турів підряд не виграє, причому, це вже її друга поспіль поразка, і знову на Дніпровщині – після Кривого Рогу Мотор обіграла й Перемога.

Вирішальним став гол на 10 хвилині. Півсправи зробив Онасіс Фрімпонг, який здорово «розхитав» суперників на правому фланзі, розвернувся й навісив, а Дмитро Рябий замкнув подачу головою – 1:0. У гостей, справедливості заради, були шанси забити – і не раз, але і везіння не було, і воротар господарів Офорі видав кілька видовищних сейвів.