Вікторія підтягується до Лебедина: огляд 10 туру від Sportarena

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

 

Двовладдя в Групі 1, Вікторія підтягується до Лебедина, Таврія оступається при успіхах переслідувачів – Sport Arena оглядає черговий тур в Чемпіонаті України з футболу серед аматорських команд сезону 2018/19.

 

ГРУПА 1 • 10-Й ТУР

Матч туру

Кристал (Чортків) — ФК Малинськ — 1:1

Голи: Крайчинський, 90 — Воробей, 60
Незабитий пенальті: Гергелюк (ФК Малинськ), 56

Кристал: Ольховий, Іванов, Коломієць (Фальковський, 72), Крайчинський, Клим, Патрик, Шпікула, Сухецький (Сурженко, 77), Р.Курдас, Сокіл, Бегашов (Кульчицький, 67). Запасні: Кравчук, Скалій, Зозуля, Сотников. Головний тренер:Хавров Едуард.

Малинськ: Балаушко, Луцюк, Воробей, Гергелюк, Лойко, Проневич, Онищук (Кір’ях, 82), Скоцький, Брикса (Штандер, 75), Єременко (Гайдучик, 71), Корольчук. Запасні: Фокін, Корнійчук, Пітел, Мичко. Головний тренер: Самардак Богдан.

13:00, 07.10.2018. Чортків. Стадіон Харчовик. 400 глядачів, поле 3, +18С
Суддя: Байдюк Микола (Чернівецька обл.)
Попередження: Сухецький, 10 – Проневич, 27, Онищук, 42, Єременко, 62, Луцюк, 66, Скоцький, 78

ФК Малинськ прибув на Тернопільщину в статусі лідера західної групи. Однак Кристал гарно підготувався до суперника, у складі якого є низка досвідчених футболістів. Господарі протрималися цілий тайм, щоправда, на початку другого Єременко упав у боротьбі з Коломійцем, а рефері призначив пенальті. Захисник Гергелюк пробивав сильно, але воротар у падінні парирував м’яча. Утім вже за чотири хвилини Луцюк у боротьбі з Климом заробив штрафний, Лойко навісив з правого краю, а Роман Воробей ударом головою направив м’яча повз голкіпера – 0:1.

Однак сенсація у цьому матчі все ж відбулася. Після довгої передачі воротар гостей, здавалося б, уже спіймав і зафіксував м’яч, але випустив його (можливо, не без атаки суперника), тож Микита Крайчинський сповна скористався подарунком і пробив у порожні ворота – 1:1. Це перший не виграш малинчан за останні чотири тури, зате їхня безпрограшна серія продовжилася уже до місяця.

Найкращий гравець матчу – Віктор Ольховий

Воротар кілька разів виручив Кристал із гри, а також парирував пенальті від Гергелюка.

 

Рочин (Соснівка) — ФК Тернопіль-ДЮСШ — 3:0
Голи: Соляник, 29, Набізада, 55, 78

Рочин: Грицаль, Домальчук (Оприск, 65), Портянко, Заліпа, Соляник, Яструб (Набізада, 46), Мартиняк, Махинька (Найдишак, 63), Мельник (Богданов, 46), Кашуба (Дева, 63), Самойлич (Валігура, 71). Запасний: Коваленко. Головний тренер: Підкіпняк Володимир.

Тернопіль: Коноба, Фарботняк, Оконський, Чопик, Сиротюк (Шкварло, 56), Проців (Сентик, 83), Жига (Хавтур, 85), Новачинський, Павлусь, Мостовий, Лаврик (Німаш, 63). Запасні: Шергей, Собчук, Кравець. Тренер: Яблонський Андрій.

16:00, 07.10.2018. Соснівка. Стадіон Шкільний. 300 глядачів, поле 3, +20С
Суддя: Радюкін Тарас (Хмельницька обл.)
Попередження: Жига, 56, Шкварло, 58

Візит молодих тернополян Рочин використав для кадрових експериментів. Не грав Цюпка, відряджений в аматорську збірну Львівщини, яка захищала честь України в Кубку регіонів УЄФА. Лише повернулися після пошкоджень Богданов та Найдишак, які з’явилися на полі вже по ходу матчу.

Господарі володіли ініціативою й контролювали гру, але кілька разів дали забагато свободи суперникам. Тернополяни могли відкривати рахунок, коли після обрізки Яструба Лаврик опинився перед воротарем, але не зміг переграти Грицаля. Було ще кілька прицільних ударів ДЮСШ з гри і стандартів.

Натомість, повів Рочин. Після подачі кутового на дальньому краю карного майданчика м’яч підібрав Мельник і його м’яку подачу головою на протихід воротарю замкнув Максим Соляник – 1:0. А по перерві, після серії замін, соснівці довели гру до крупної перемоги. Спочатку Домальчук протягнув м’яч через правий фланг і прострілив туди, де було відразу троє одноклубників Омар Мохаммад Набізада на якусь мить випередив усіх, замкнувши з близької відстані – 2:0, а пізніше він вдало стартував на вибивання від своїх воріт голкіпера Грицаля, вискочив на ударну позицію й сильним ударом з правої ноги влучив у дальній кут – 3:0.

ФК Ужгород — ОДЕК (Оржів) — 0:4
Голи: Газицький (пен.), 28, Трофімчук, 37, 62, Таргоній, 90+2

Ужгород: Славік, Гальчак (Стегура, 57), Дуран, Селещук (Пінковський, 46), Лазар (Олень, 86), Бонтей, Ференцик, Машталір, Дудаш (Яковлєв, 81), Буксар, Предчук (Ковач, 46). Запасні: Маркович, Ільчук. Головний тренер: Бабяк Мирослав.

ОДЕК: Кособуцький (Мурашко, 77), Красномовець (Загривий, 46), Мучак (Чикалюк-Козакевич, 61), Гриб, Шекель, Кошка, Коляда (Приходько, 70), Капустинський (Наумець, 52), Ніколайчук, Трофімчук (Фесенко, 65), Газицький (Таргоній, 63). Головний тренер: Комзюк Ярослав.

16:00, 07.10.2018. Ужгород. Стадіон Автомобіліст. 250 глядачів, поле 5, +24С
Суддя: Заліський Іван (Івано-Франківськ)
Попередження: Славік, 27, Бонтей, 66

Третю поспіль перемогу із загальним рахунком 10:1 здобув ОДЕК. При цьому не програє команда із Рівненщини вже сьомий матч підряд – від самого початку чемпіонату. Зрозуміло, сили в цьому протистоянні були нерівними – ФК Ужгород проводить лише перший сезон в чемпіонаті ААФУ, тож поки що лише знайомиться з можливостями – своїми та суперників.

Цього разу ОДЕК провів показовий урок. Маючи можливість забивати й раніше, оржівський клуб повів з пенальті на завершення першої півгодини гри. Капустинський здійснив сольний прохід, але, обійшовши двох польових гравців, був збитий воротарем. Підсумок – пенальті та попередження порушнику. Віктор Газицький реалізував вирок арбітра – 0:1.

Ще до перерви ОДЕК міг доводити справу й до крупного рахунку – були чудові шанси у Газицького та Капустинського. А от Михайло Трофімчук, на відміну від товаришів, реалізував свої шанси і до, і після перерви. Спершу він завершив комбінацію з пасом Красномовця прицільним ударом із середньої дистанції, а потім, уже після передачі Коляди, обійшов відіграного воротаря і влучив у порожні ворота.

Навіть у кінцівці гри ОДЕК не збавляв обертів. Один із багатьох епізодів реалізував Павло Таргоній. Після передачі Фесенка він майстерно протиснувся крізь суперників, прицільно пробив і м’яч від поперечини опинився в воротах – 0:4. Третя поспіль переконлива перемога оржівців.

 

СК Хмельницький — Агрон (Великогаївська ОТГ) — 0:3
Голи: Вонс (пен.), 8, Процик, 69, Лук’янов, 76

Хмельницький: Котелба, Сулима (Бурденюк, 56), Гуринович, Шульган, Шморгун, Басистий (Трохимчук, 71), Осацький, Савера, Брицький, Мамедов (Зощук, 36), Гнатюк. Запасні: Середа, Химанич, Федоров, Харчук. Головний тренер: Ібрагімов Асім.

Агрон: Мазур, Ковалик (Гринченко, 73), Лівіцький, Пастернак, Коник, Лук’янов (Гаврилюк, 77), Кривобедрий (Гевчук, 77), Вонс (Гурін, 79), Ковалевський (Семенець, 46), Червонецький (Когут, 46), Процик. Запасний: Рогаль Іван.Головний тренер: Курдупель Роман.

16:00, 07.10.2018. Хмельницький. Стадіон ДЮСШ №1. 150 глядачів, поле 3, +17С
Суддя: Файда Василь (Львів)
Попередження: Когут, 62

Агрон – значно досвідченіший колектив, тож його перевага втілилася в рахунку вже в дебюті. Процик продирався поміж кількох суперників, коли його зачепив захисник Сулима. Ігор Вонс традиційно бездоганно виконав пенальті, пробивши у правий від воротаря кут. Котелба метнувся туди, але дістати удар точно в куточок не зумів – 0:1.

Господарі намагалися відігратися, однак натомість гості із Тернопільщини мали не одну нагоду забити ще. Спокійніше їм стало, коли розлогу атаку з переведенням м’яча з флангу на фланг завершив точним ударом Процик. Після скидки Семенця Назар прибрав на замаху суперника й розважливо пробив повз воротаря з меж карного майданчика – 0:2. А наостанок кутовий від Вонса ударом головою з близької відстані завершив Сергій Лук’янов – 0:3.

Команду Кобра (Острог) знято з чемпіонату, всі її результати анульовано.

 

ГРУПА 2 • 10-Й ТУР

Матч туру

Авангард (Корюківка) — Альянс (Липова Долина) — 1:1
Голи: Поляниця (пен.), 45 — Пікуль (пен.), 37
Незабитий пенальті: Анцибор (Альянс), 13

Авангард: Падун, Порохня, Поляниця, Чуланов, Сираш, Цулукідзе (Даценко, 72), Максимець, Вересоцький, Стельмашенко (Мельник, 59; Грищенко, 81), Кирин (Авраменко, 88), Твердовський (Алаєв, 46). Запасний: Шевченко. Головний тренер: Чорний Валерій.

Альянс: Важинський, Осадчий (Старинський, 87), Артем’єв, Пікуль, Пісний, Приходько, Макаров (Сірош, 66), Гаврась (Гученко, 43), Сидоренко (Тиєчко, 90), Анцибор (Пилипенко, 68), Сулейман (Душин, 55). Запасний: Горох. Головний тренер: Ярошенко Юрій.

15:00, 06.10.2018. Корюківка. Стадіон КФТП Паперовик. 100 глядачів, поле 4, +15С
Суддя: Бородавка Олексій (Київ)
Попередження: Вересоцький, 31, Порохня, 39, Мельник, 63, Даценко, 68, Сірош, 90+2

Відразу три пенальті були в цьому матчі, всі вони прийшлися на перший тайм. Спочатку, правда, трапився фальстарт – Сулейман у боротьбі з Поляницею заробив 11-метровий уже в дебюті, але Анцибор, уже перегравши воротаря, влучив у стійку. Цулукідзе вдало підчистив, не допустивши добивання. Але невдовзі Альянс таки вийшов вперед. Простріл Осадчого прийняв на руку захисник. Цього разу до точки підійшов Костянтин Пікуль і виконав пенальті значно впевненіше, розвівши м’яч і воротаря, який метнувся у правий від себе кут – 0:1.

Але Авангард не відпустив просто так гостей. Перед самою перервою Гученко, який вимушено вийшов на заміну кількома миттєвостями раніше, на лівому фланзі оборони спіймав на ногу Кирина, який різко розвернувся, увійшовши у карний майданчик. Андрій Поляниця з пенальті сильно пробив у правий від воротаря кут, Важинський метнувся у протилежний – 1:1.

Другий тайм корюківці відіграли мужньо, вдало відбивалися й досягли прийнятного нічийного результату.

Найкращий гравець матчу — Артем Падун

Воротар кілька разів здорово виручив корюківців. Пропускав лише з пенальті, хоча кадровий потенціал у липівчан потужний і Альянс був очевидним фаворитом протистояння.

 

Вікторія (Миколаївка) — Факел (Липовець) — 5:1
Голи: Кузьмін, 31, Акімов, 34, Нелін, 45+3, 62, Борисенко, 70 — Валько, 75

Вікторія: Зінченко (Єрохін, 89), Михайлюк, Суходуб, Яценко (Кірієнко, 75), Ретушняк (Мизюк, 71), Нелін, Шимко, Ганжа (Світличний, 86), Акімов (Рябцев, 87), Борисенко (Шевкунов, 80), Шевченко (Кузьмін, 22). Головний тренер: Радіонов Артем.

Факел: Карабін, Когут, Андрєєв (Голуб, 70), Драган, Борячук, Малка, Загалевич (Білокур, 70), Фурман (Красносельський, 63), Валько, Притуляк (Молочко, 54), Новаківський. Запасні: О.Чигрин, Хом’ячук. Головний тренер: Анісім Петро.

16:00, 06.10.2018. Миколаївка. Стадіон Вікторія. 300 глядачів, поле 5, +15С
Суддя: Гончарук Андрій (Київ)
Попередження: Фурман, 55, Голуб, 82, Шевкунов, 86, Малка, 90

Чемпіон України серед аматорів розгромив Факел. Щоправда, голи пішли вже після півгодини гри. Спочатку Шимко та Борисенко провели підготовчу роботу в центрі поля, Андрій Кузьмін дуже здорово прорвався з краю в карний майданчик і переграв воротаря – 1:0. Цей гол дуже допоміг. Буквально через три хвилини В’ячеслав Акімов встиг на добивання після удару Борисенка – 2:0.

Ще до перерви рахунок дійшов до крупного. Ганжа ввірвався з флангу й заробив пенальті, а Андрій Нелін на правах лідера та капітана команди спокійно реалізував 11-метровий – 3:0. Після перерви Нелін оформив дубль, добивши м’яча в ворота після кутового – 4:0. А крапку від господарів поставив Іван Борисенко. Він завершив стрімку атаку своєї команди ударом у кут – 5:0. Лише після цього Євген Валько забив м’яч престижу. 5:1 – переконлива перемога миколаївців.

 

Олімпік (Кропивницький) — Агродім (Бахмач) — 0:3
Голи: Бамба, 3, 34, Кузь (а/г), 43

Олімпік: Шаманський, Оуедраого, Конан Мохамед Боріс, Терпілов, Кузь, Куассі Н’чо Стів, Гаркуша, Скляниченко (Доссо Амара, 37), Бо Коффі Ів (Гьо Абдул Жуніор, 52), Іванов (Затєєв, 86), Косюк (Аркуша, 26). Запасні: Гьо Крістіан Ромео, Конан Куассі Жоель. Головний тренер: Кевлич Юрій.

Агродім: Рум’янцев (Білозор, 81), Головко (Білан, 66), Кордюк (Сутченко, 61), Касьяненко, Волошин, Журба (Вовк, 75), Сокол, Двалі, Шевель (Шарій, 56), Кохановський, Бамба (Кучеренко, 72). Головний тренер: Тищенко Микола.

17:00, 06.10.2018. Кропивницький. Стадіон Зірка. 50 глядачів, поле 3, +15С
Суддя: Шевель Микола (Фастів)
Попередження: Оуедраого Муміні, 6, Гаркуша, 33

Агродім продовжив успішну серію в Кропивницькому, здобувши розгромну перемогу. Ще до перерви Бамба Бурейма замкнув дві передачі Волошина з правого краю, а захисник Олімпіка Кузь зрізав м’яч у свої власні ворота після передачі Шевеля. Якщо залишити за дужками недограний матч у Липівці, це четвертий тур безпрограшної серії бахмачан. За цей час вони здобули 10 очок із 12 можливих.

 

Авангард (Бзів) — Діназ (Вишгород) — 1:2
Голи: Таран, 77 — Долгоп’ятов, 54, Безпалий (пен.), 79

Авангард: Волчанський, Таран, Миколайчук, Поспєлов (Кондратюк, 65), Є.Ярмак, О.Ярмак (Балацький, 56), Гаді, Кушнір (Сомов, 65), Дарда (Шваб, 65), Мурзик (Зелді, 58), Бондар. Запасний: Поштаренко. Головний тренер: Карпенко Сергій.

Діназ: Прудніков, Блазунь, Мазур, Александровський, Волошин, Корешков, Ічанський, Долгоп’ятов (Подоль, 85), Безпалий (Колочко, 81), Петренко, Литченко (Долженко, 38; Фурсенко, 90+2). Запасні: Крупниченко, Бодров. Тренер:Чернишов Олексій.

15:00, 07.10.2018. Баришівка. Стадіон Прогрес. 200 глядачів, поле 3, +17С
Суддя: Лушпа Дмитро (Суми)
Попередження: Бондар, 38, Александровський, 75, Є.Ярмак, 79

Діназ – один із найголовніших переслідувачів Авангарду, який іде до захисту титулу чемпіона Київської області. Обидві команди претендують на медалі чемпіонату столичного регіону. Зрозуміло, їхнє очне протистояння на всеукраїнському рівні привертало велику увагу. Попри те, що Діназ нині серед аутсайдерів, та й Авангард поки що не претендує на перші місця в Групі 2 чемпіонату ААФУ.

Міжусобиця Київщини почалася із вимушеної заміни – ще до фактичного початку зустрічі господарям довелося заміняти травмованого Головатенка на Поспєлова. А між тим, Авангард був близьким до голу – відразу кілька разів господарі загрожували воротам Діназа, один лише Мурзик тричі виривався на ударні позиції. Щоправда, перед перервою ледве не «наварили» самі бзовці. Воротар Волчанський в останню мить справився з ударом.

А от другий тайм виявився результативним. Спочатку після подачі кутового від Корешкова, яка дезорієнтувала воротаря та його захисників, Олександр Долгоп’ятов добив м’яча в сітку з близької відстані – 0:1. У відповідь Анатолій Таран забив головою після подачі штрафного – 1:1, але вже за дві хвилини Діназ повернув свою перевагу. Ічанський здорово протягнув м’яча з лівого краю в карний майданчик, однак його зачепив уже в межах зони Є.Ярмак. Голкіпер метнувся вліво від себе, а от Олександр Безпалий з пенальті пробив по центру – 1:2.

МФК Первомайськ — ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) — 1:2
Голи: Сторубльовцев, 70 — Вакуленко, 37, Колос, 63

Первомайськ: Чоларія, Шпортко, Рябченко, Багнюк, Чорнописький, Федорченко (Сторубльовцев, 50), Ярчук (Зайко, 81), Соломонов (Зима, 68), Севодняєв (Щербина, 73), Климко, Славінський (Морозов, 46). Запасні: Радіола, Доценко. Старший тренер: Флакей Микола.

Лебедин: Козаченко, Парфьонов, Листопад, Кондратюк, Калинич, Коломієць, Гуд (Тубольцев, 90+3), Дєдов (Колос, 59), Ткаченко (Грицай, 64), Вакуленко (Барбанов, 88), Литовчак (Качур, 64). Запасні: Дейнеко, Александров. Головний тренер: Гречаний Василь.

15:30, 07.10.2018. Первомайськ. Стадіон Центральний ім.Л.Кривицького. 350 глядачів, поле 3, +17С
Суддя: Бакулін Владислав (Нова Каховка)
Попередження: Федорченко, 22, Ткаченко, 57, Кондратюк, 60, Рябченко, 62, Севодняєв, 67, Шпортко, 75, Колос, 77, Козаченко, 90+2

Лідер прибув у Миколаївську область лише за перемогою. Це засвідчили й перші хвилини, коли Вакуленко, Ткаченко та Литовчак з різних позицій загрожували воротам Чоларія, а Гуд навіть намагався влучити йому за комірець із центру поля. Наслідком цих досить настирних атак став гол вже після півгодини гри. Литовчак зібрав біля себе суперників на лівому фланзі й навісив на лінію воротарської, де Антон Вакуленко встиг позиційно виграти у захисника, прийняти й акуратним несильним ударом прокотити м’яча повз воротаря – 0:1.

Закріпити перевагу ЛНЗ вдалося вже в другому таймі. На проникаючу діагональ з правого флангу в карний майданчик від Коломійця відгукнувся Литовчак, однак пробити не зміг – зате перекинув через захисників на Колоса. Олександр, не вигадуючи нічого зайвого, з кута воротарського майданчика пробив у дальню «шістку» – 0:2.

Дограти зовсім без пригод лебединцям не вдалося. Після багатоходівки за участі Климка та Морозова Валерій Сторубльовцев потужно пробив у правий від голкіпера нижній кут – 1:2. А Зайко ударом в падінні ледве не зрівняв рахунок. Тим не менш, гості з Черкащини зберегли потрібний рахунок і продовжили переможну серію в чемпіонаті до чотирьох матчів. Хороша ін’єкція впевненості в своїх силах перед складним матчем-відповіддю кубка.

ФК Рубікон-Вишневе (Київ) — Чайка (Вишгород) — 2:1
Голи: Пронак, 18, Єсаулов (пен.), 54 — Твердохліб, 49

Рубікон: Майборода, Марченко, Корнійко, Скляренко, Мороз, Донго, Гарасюта, Єсаулов (Кемфор, 59), Пронак, Нечай, Білоус (Стриж, 78). Запасні: Ведута, Сміхотур, Глушковський. Головний тренер: Курята Віктор.

Чайка: Следзевський, Бойченко, Сорока, Демченко, Кіцута, Редванівський (Гусак, 78), Мамчур, Подшивалов (Імран, 84), Приймак (Гардазарі, 58), Гордійчук (Діабі, 88), Твердохліб. Запасний: Седляр. Головний тренер: Сидорчук Валерій.

16:00, 07.10.2018. Вишневе. Стадіон Центральний. 350 глядачів, поле 4, +17С
Суддя: Федорук Андрій (Київська обл.)
Попередження: Нечай, 16, Бойченко, 41, Твердохліб, 42, Мамчур, 52, Мороз, 55, Кемфор, 82

Іще одне дербі столичної області проходило в чемпіонаті ААФУ в Вишневому. На початку зустрічі перевага була у господарів, тож саме вони – рубіконівці – повели в рахунку. Донго з глибини поля мітив взагалі-то на Нечая, однак у боротьбі із захисником м’яч відскочив лівіше – на кут карного майданчика. Саме звідти Євгеній Пронак хорошим ударом з правої ноги на виконання пробив у дальній кут – 1:0.

Треба визнати, що Чайка виявилася гідним суперником. Ще до перерви вона кілька разів атакувала володіння Майбороди, а після відпочинку Єгор Твердохліб, прийнявши подачу Гордійчука зі штрафного, прийняв м’яча в абсолютній самоті, поклав корпус та пробив точно в дальню «шістку» – 1:1.

Однак такий рахунок протримався недовго. На куті карного майданчика Пронак завалився у боротьбі з Бойченком, тож Артем Єсаулов з пенальті спокійно розвів м’яч і воротаря – 2:1. Перевагу міг збільшувати стрімкий Гарасюта, але й без цього Рубікон забезпечив собі стратегічно важливу перемогу.

 

 

ГРУПА 3 • 10-Й ТУР

ФК Дніпро — Дружба (Новомиколаївка) — 5:0
Голи: Крилов, 3, 63, Будняк, 44, Назаренко, 50 (пен.), 68

Дніпро: Зновенко (Луговський, 67), Заєць (Сидоренко, 54), Нечистенко, Кіричук (Хижняк, 58), Кулинич (Горілий, 60), Палюх, Андрушко (Тяпкін, 63), Вергун (Бацман, 54), Будняк, Шинкаренко (Назаренко, 46), Крилов. Головний тренер:Поклонський Олександр.

Дружба: Бичко, Головко (Ковтуненко, 46), Грибов, Снитко, Сулимовський, Корнійко, Зайцев, Янюк (Романчук, 69), Лопін (Литвиненко, 83), Петриченко, Муковозов (Щербаков, 76). Запасний: Жигалюк. Адміністратор: Пашков Дмитро.

14:00, 06.10.2018. Дніпро. Стадіон Дніпро-Арена. 250 глядачів, поле 5, +17С
Суддя: Ченгар Олександр (Маріуполь)
Попередження: Андрушко, 51, Будняк, 85

Дніпряни – в смузі удач. Після досить успішних матчів у Кубку ААФУ та перемоги над СК Каховка на виїзді в минулому турі підопічні Поклонського набралися впевненості в собі. Середняк Дружба, у складі якого є досить досвідчені та майстерні футболісти, зазнав розгромної поразки від вчорашнього гранда.

Уже в дебюті Палюх дав лонгболл на хід Андрушку, той, опинившись перед воротарем, розсудливо відпасував лівіше. А там уже набігав Данило Крилов, якому не склало особливих труднощів у дотик завершити цю стрімку атаку — 1:0. Здобуту вже в дебюті мінімальну перемогу дніпряни намагалися закріпити неодноразово. Хокрема, Вергун мав вихід один на один, але Бичко перевів його удар зблизька на кутовий. Сам же Вергун і подав корнер, а Іван Будняк головою в стрибку замкнув кутовий – 2:0.

Після перерви на полі з’явилася «важка артилерія», яка не змусила довго себе чекати. Назаренко сам вкинув аут на Крилова, той з лівого флангу ввірвався у карний майданчик, але був збитий Ковтуненком — пенальті. Сергій Назаренко виконав бездоганно, і хоча голкіпер стрибав у той же правий від себе кут, але нічим зарадити не міг – 3:0.

Досвідчені лідери вели Дніпро й надалі. Назаренко, отримавши пас від Палюха, тонкою передачею вивів Крилова один на один із воротарем, і Данило чітко реалізував свій шанс – 4:0. А через п’ять хвилин спрацювала трьохходівка Крилов – Будняк – Назаренко. Сергій дав ривочок метрів на 20 і в дотик замкнув простріл з лівого флангу – 5:0. Це найкрупніша перемога дніпрян після пониження в класі.

 

Кобра (Харків) — Мотор (Запоріжжя) — 1:8
Голи: Дума, 90 — Місюра, 6, Кардаш, 16, Ломака, 28, Молодожон, 51, 84, Павлюк, 79, Соболь, 81, 85

Кобра: Шапошніков (Жилін, 66), Каміссоко, Карабаза, Муригін, Матвієнко, Павлюк, Скопінцев, Усенко, Шинкаров, Дума, Чуйков (Торчанський, 46).Запасний: Резанов. Головний тренер: Валяєв Сергій.

Мотор: Вічний (Олійник, 46), Рогальський (Іздебський, 46), Пєсков, Порубльов, Місюра, Рахмуні, Слободнюк (Павлюк, 46), Калиничев (Колмогорцев, 62), Ломака (Шитов, 56), Кардаш (Соболь, 46), Молодожон. Головний тренер: Чанцев Анатолій.

16:40, 06.10.2018. Високий. Стадіон НТБ Металіст. 50 глядачів, поле 4 (шт.), +16С
Суддя: Очкуренко Артем (Нікополь)
Попередження: Колмогорцев, 70

Сьома в сезоні розгромна поразка Кобри. Мотор вперше в сезоні досягнув крупної перемоги та забив більше двох м’ячів за гру.

 

Колос (Асканія-Нова) — СК Каховка — 1:2
Голи: Тяпко, 28 — Гайдаєнко, 19, Горбачов, 21

Колос: Шилов, Горошко, Кретов, Каранга, Лисий (Шумський, 84), Віт.Куянов (Пасічник, 75), А.Свінціцький (Солоніков, 65), Педченко (Бойко, 71), Тяпко, С.Кузнєцов (Дем’янюк, 79), Окатий. Запасні: Шелякін, Бондарчук. Головний тренер: Свінціцький Віталій.

Каховка: Завгородній, Алантьєв, Стеценко, Щербина, Горбачов, Мостіпан (Д.Кузнєцов, 87), Дудкевич (Безпалов, 90), Феденков (Колосов, 57), Даниленко (Ратушний, 67), Гайдаєнко, Лівінський (Амобі, 72). Запасний: Байдюк. Головний тренер: Кузнєцов Дмитро.

16:00, 06.10.2018. Асканія-Нова. Стадіон Асканія-Арена. 300 глядачів, поле 4, +16С
Суддя: Ухов Анатолій (Кривий Ріг)
Попередження: Щербина, 45, Лисий, 46, Горбачов, 54, Даниленко, 62, Гайдаєнко, 74
Вилучення: Гайдаєнко, 80 (повторне попередження)

Дербі Херсонщини вийшло напруженим та цікавим. Гості, новий чемпіон області, повели в рахунку вже на початку зустрічі. Феденков сміливо прорвався через правий край і прострілив на дальню штангу, де чергував Гайдаєнко. Сергій у дотик пробив у незахищений ближній кут – 0:1.

На куражі СК Каховка вдалося провести ще одну потужну атаку. Цього разу Гайдаєнко вже з лівого флангу дав діагональ на Дудкевича, той перекидав голкіпера. Його підстрахували захисники на лінії, але коли на добивання встиг Віталій Горбачов – ніхто вже нічого не міг вдіяти. 0:2 на 21 хвилині матчу.

Колос пішов ва-банк і серйозно посилив тиск на оборону каховчан. В одному з моментів довелося грати на виході навіть воротарю, тут же на підхоплення встиг Куянов і прострілив на дальню штангу, де замкнув передачу Богдан Тяпко – 1:2. Далі пішла відверта гра з низкою небезпечних моментів. Але навіть коли Гайдаєнко отримав другу жовту картку в кінцівці зустрічі, СК Каховка не похитнулася й утримала потрібний результат.

 

Скорук (Томаківка) — Яруд (Маріуполь) — 2:0
Голи: Хомутов, 53, Багнюк, 66

Скорук: Бобровський, Щербина (Беденок, 80), Хомутов (Хлопков, 88), Обревко, Хруленко, Герасимов, Прокурор, Крутенко (Ленський, 42), Перебора (Курбанов, 58), Шеремет (Зеленський, 74), Жигалов (Багнюк, 53). Запасний: Цюро. Головний тренер: Степанов Олександр.

Яруд: Хоменко, В.Савчук (Грибанов, 65), Глоба, М’ясников, Клюс, Зубков (Денисов, 86), Ден.Папук (Чернов, 66), Дан.Папук, Похитайло, Гарін, Калінін. Головний тренер: Єсін Дмитро.

16:10, 06.10.2018. Дніпро. Стадіон Олімпійські резерви. 150 глядачів, поле 4, +18С
Суддя: Хамходера Олександр (Харків)
Попередження: Зубков, 48, Клюс, 53, Багнюк, 80
Вилучення: Багнюк, 80 (повторне попередження)

Гра в місті Дніпро пройшла в бадьорому темпі та з немалою кількістю небезпечних моментів. Однак до голів дійшло вже після перерви, причому, відкрито рахунок було багато в чому спонтанно. Не пройшов штрафний господарів, зате вони встигли на підбір. Флангова подача, Жигалов вдало скинув в глибину на Хомутова, а Сергій встиг і прийняти на груди, і сильним ударом влучити в дальній кут – 1:0.

Другий гол відбувся уже після серії замін. Шеремет м’яко прострілив з правого флангу на Багнюка, Данило в свою чергу шикарним ударом п’яткою направив м’яча, який уже, здавалося, проходив мимо, в сітку – 2:0. Щоправда, сам автор другого голу залишив Скорук у меншості. Але не дав слабини воротар томаківців Бобровський. Треба було бачити, як він потягнув два поспіль удари Грибанова та Гаріна з близької відстані.

Скорук не програє вже сім турів підряд із середини серпня. Яруд все ще не виграє в гостях і поступається місцем дніпрянам, попри –6 очок у конкурентів.

 

ВПК-Агро (Шевченківка) — ФК Кривий Ріг — 1:1
Голи: Сидоренко (пен.), 86 — Данилюк, 55

ВПК-Агро: Гришин, Ляшенко, Сидоренко, Яременко, Кравчук, Кривий (Сорокін, 57), Васильєв (Терехов, 55), Красов (Алексанов, 49), Маргарян, Коломоєць (Акопян, 58), Шарко (Соколянський, 53). Запасні: Мельников, Збарах. Головний тренер: Соловйов Сергій.

Кривий Ріг: Антоненко, П.Бовтуненко, Мороз, Мазенко, Слищенко, Данилюк, Михалевський, Нікулін (Ісаков, 79), Стретович (Штурко, 46), Божко, Бабенко (Аль-Азумі, 60). Запасні: Боярин, Плеханов, Руднєв. Головний тренер: Платонов Валентин.

13:00, 07.10.2018. Магдалинівка. Стадіон Колос-Арена. 200 глядачів, поле 5, +16С
Суддя: Ільченко Дмитро (Бердянськ)
Попередження: Божко, 26, Нікулін, 67, Яременко, 78, Антоненко, 85, Сорокін, 90, П.Бовтуненко, 90+4

Господарі грали з позиції сили. Були небезпечні удари Маргаряна та Красова, Коломоєць претендував на пенальті, після перерви було розіграно ще кілька непоганих комбінацій. Натомість, Андрій Данилюк, розігравшись з Нікуліним, вийшов прямо на воротаря і з правої ноги пробив у дальній кут – 0:1.

Пішли штурмові атаки ВПК-Агро. Воротар Антоненко потягнув два штрафних, Терехову, Сорокіну та Акопяну ніяк не вдавалося забити з меж карного майданчика. Зате коли стрімкий Соколянський прокидав м’яча повз воротаря після скидки Яременка, він зачепився за нього і заробив пенальті. Досвідчений Кирило Сидоренко пробив у правий від Антоненка кут, чим спіймав на протиході воротаря – 1:1.

На останніх хвилинах ФК Кривий Ріг витримав справжній штурм від господарів, але в обласному дербі витримав почесну нічию.

Матч туру

Перемога (Дніпро) — Таврія (Новотроїцьке) — 1:1
Голи: Лінкевич, 44 — Гецко, 66

Перемога: Офорі, Ічуаідзе, Мамич, Гнідий, Пільтенко, Бриль, Наірі, Каварма (Трофимчук, 69; Рябий, 76), Фрімпонг (Бондарчук, 87), Лінкевич, Дібрівний (Валєєв, 85). Запасні: Брижицький, Шамонов, Гапич. Головний тренер: Жилкін Геннадій.

Таврія: Коваленко, Шешеня, Яковенко, Бабич, Алієв (Золотухін, 64), Соболь, Ковальов (Гецко, 64), Комягін, Гарібян, Пуляєв, Кирик. Запасні: Довбиш, Масюткін, Морозов, Зажигін, Маник. Головний тренер: Клешня Олександр.

16:00, 07.10.2018. Дніпро. Стадіон Олімпійські резерви. 200 глядачів, поле 4 (шт.), +16С
Суддя: Мосейчук Андрій (Бердянськ)
Попередження: Пільтенко, 40, Лінкевич, 68, Пуляєв, 71, Гнідий, 74, Золотухін, 85, Соболь, 90, Бриль, 90+4

Лідер групи прибув на Дніпровщину в бойовому настрої – напередодні вдалося обіграти володаря Кубка України серед аматорів ЛНЗ-Лебедин, та й взагалі від початку сезону Таврія все ще не знає поразок. Однак Перемога, попри статус середнячка, виявилася досить потужним суперником.

Вона повинна була відкривати рахунок раніше – Наірі дивовижним чином не забив після зручного прострілу Дібровного, а ще з кількома ударами справився воротар гостей Коваленко. Зате перед самою перервою Перемога відкрила рахунок. Голкіпер справився з випадом Дібровного, зате Євгеній Лінкевич був тут як тут на добиванні – 1:0.

У другому таймі значно активізувалася Таврія. Був, щоправда, момент, коли Дібровний, Каварма та Лінкевич могли подвоювати рахунок і знімати питання щодо переможця. Натомість, Руслан Гецко якоюсь «боковою бісіклетою» замкнув навіс Комягіна зі штрафного – 1:1. Заруба останніх хвилин добряче попила нерви командам. Але карток було більше, аніж голів, тож переможця суперники не виявили. Осічка лідера загострює боротьбу нагорі.

Найкращий гравець матчу – Микола Дібрівний

Найактивніший у складі господарів. По-справжньому створив масу проблем обороні лідерів. Кілька разів міг забивати сам, роздавав прекрасні передачі.