Діти ЛНЗ вийшли у плей-офф чемпіонату області серед одноліток (+коментар Славінського)

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

 

У чемпіонаті Черкаської області з футболу серед юнаків завершився груповий етап. 

 

У ньому взяли участь три команди ЛНЗ-Лебедина у всіх вікових групах: 2002-03, 2004-05, 2006-07. 

 

Найвдаліше зіграв найстарший колектив. Підопічні Петра Славінського посіли перше місце у своїй групі, вигравши 10 матчів, і лише по-одній грі програли та зіграли внічию.

 

У півфіналі 16-17 річні гравці зіграють після 2 червня або проти Дніпро-80 (Черкаси), або проти СДЮСШОР-Чайки (Черкаси). Ще одна команда в топ-4 – УТК-ДЮСШ (Умань). 

 

Петро Славінський, тренер ЛНЗ-Лебедина Шполянської ДЮСШ: «2006-07. У наймолодшій групі ми грали 2007-2008 роком народження, тобто молодшими хлопцями. Так само, як і минулоріч. Готуємося на наступний рік, на перспективу, щоб ставити завдання зачепитися за плей-офф. У цьому сезоні зупинилися за крок до фінальної частини. Фактично ми програли лідерам групи і один матч Корсуню. Утім, результатом ми задоволені – діти прогресують, плюс усі вони з Лебедина, окрім трьох, які приєдналися взимку. Ще у нас грають три дівчинки: Ткачук Діана, Жовнір Ліза і Живолуп Інна. Вони, до речі, срібні призерки першості України з міні-футболу в складі Шполянської ДЮСШ, де вони є кістяком команди. Серед хлопців виокремлю Пархомчикова Максима, Куліченка Артема, Кучеренка Богдана, Костіва Станіслава. 

2004-05. Цією командою посіли останнє місце, бо в ній 8-10 чоловік 2007-08 року грає. Регламент дозволяє виступати їм за два колективи. Це все через дефіцит хлопців 2004-05 року. Через це і результат такий. Але під кінець чемпіонату ми, хоч і програвали, побачили прогрес – рахунки були 4:3, 1:0, 1:0. Не бояться, грають на великому полі й адаптуються. Шполянська ОТГ зовсім не виставила цей рік. Банально дефіцит дітей цього віку. 

2003-04. Минулоріч ми старшою групою теж вийшли у плей-офф і кістяк тої команди залишився на цей сезон. Перше коло ми завершили на першому місці, а провалили тільки останню домашню гру з Городищем (0:4). Обіграли і прямих конкурентів, і аутсайдерів. Цілеспрямовано рухалися в напрямку плей-офф. У зимовий період взяли участь у міні-футбольному чемпіонаті Шполянської громади серед дорослих, де зупинилися за крок від призового місця. Плюс узяли участь у турнірі на базі ЛНЗ-Арени з дорослими на одному рівні. Кістяк команди створюють лебединці: Жуковський Роман, Гончарнеко Олександр, Потапенко Роман, Фролов Максим. 

Звісно, проти черкаських команд буде важко боротися за фінал, бо вони регулярно грають у чемпіонаті України, але ми налаштовуємося дати бій цим грандам – хто б не попався у жеребкуванні. Допомагає постійна підтримка і зацікавленість з боку керівництва ЛНЗ, за що ми їм дуже вдячні».