Фінал Кубку області: анонс (+інфографіка)

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Кубок області, фінал
28 травня, Умань, стадіон “Уманьферммаш”, 17:00
Базис – ЛНЗ-Лебедин

Арбітри:
Білорус Михайло (Черкаси)
Цибулько Сергій (Канів)
Березняк Володимир (Черкаси)
Потайчук Вячеслав (Умань)

“ЛНЗ” підходить до фіналу максимально налаштовано. Команда Полтавця виїжджає за день до матчу з метою провести передігрове тренування на “Уманьферммаші” в суботу ввечері й переночувати. У “Базису” такої необхідності немає, адже клуб – з Уманського району і до стадіону йому їхати 15 кілометрів. Цікаво, що останній матч “ЛНЗ” на цій арені – особливий. Минулоріч лебединці здолали на ній одноіменну команду, достроково оформивши тріумф у чемпіонаті Черкаської області.

Історія:
Ані “Базис”, ані “ЛНЗ” ще жодного разу не вигравали цей трофей. За останні три роки найближче до нього були лебединці, але у півфіналі поступилися ватутінському “Ретро” через пропущений домашній гол (1:1, 0:0). Минулий рік став проривним і для кочубіївців. Тоді Янчук і партнери пропустили вперед “УТК” у чвертьфіналі (4:2). Усього ж, “ЛНЗ” був двічі у фіналі. “Базис” – жодного.

Статистичні дані сезону 2017:

Суперник:
Досьє на “аграріїв” зовсім свіже. Тиждень тому пара зіграла в чемпіонаті області в Лебедині. Матч завершився перемогою 2:0 на користь підопічних Гречаного. Нічого нового суперник не вигадав. Охарактеризувати його можна трьома пунктами:
   1. Янчук – ядро команди. Усі заточені на передачу граючому тренеру, який попереду бореться (не завжди чисто), тягне на себе і б’є. Утім, Листопад із ним впорався. Альтернативних варіантів розвитку атак немає.
   2. Команді дуже не вистачає кадрового резерву. Щойно вона почала робити заміни, дуже послабла гра в обороні. За останні 20 хвилин матчу “ЛНЗ” міг забивати щонайменше 5 голів.
   3. Серед позитивів – величезне бажання битися, яке стане основою побудови гри в цій зустрічі.

Слова:
Василь Гречаний, головний тренер “ЛНЗ-Лебедина”: “Ми готуємось, налаштовуємось, хлопців не треба додатково мотивувати. Усі прекрасно розуміють, що цей матч дуже важливий. На нас по-особливому готуються, адже ми – “подразник” для всіх команд”.

Сергій Янчук, головний тренер “Базису”: “Тренувальний план під “ЛНЗ” не змінювали. Готувалися більше у фізичному і моральному плані. Можливо, будуть тактичні перестанови, зміни позицій гравців. Будемо намагатися дати бій. Знаємо, що кожен гравець “ЛНЗ” індивідуально сильніший, тому ми можемо досягти позитивного результату лише за рахунок самовіддачі та максимальної реалізації гольових моментів”.