Пересторога перед Атлетом: огляд 3 туру від Sportarena

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Погроми від Вікторії та Яруда, «перестрілка» в Коломиї, супер-гол дебютанта ОДЕКа – таким був третій тур Чемпіонату ААФУ 2019/20.

ГРУПА 1 • 3-Й ТУР

Матч туру

Покуття (Коломия) — Епіцентр (Дунаївці) — 4:2
Голи: Головачук, 33, 45+2, 49, Сікач, 43 – Папірович, 56, Зачиковський, 58

Покуття: Гоменюк, Сікач, Лазорик©, Локатир, Хандій (Громоляк, 87), Москалик, Свиридов, Курташ (Топчевський, 68), Ковальчук (Уграк, 61), Кушецький, Головачук (Карапка, 56). Запасні: Мегдиник, Блащук, Нападюк. Головний тренер:Сергій Турянський.

Епіцентр: Дробний© (Герич, 46), Зачиковський, Руснак, Стрільчук (Папірович, 46), Темерівський, Керчу (Савчук, 52), Пліс, Раца, Садоха (Гринченко, 46), Беженар, Івашко (Якубов, 15). Запасні: Морозов, Валєєв. Головний тренер: Володимир Ігнатьєв.

17:00, 17.08.2019. Коломия. Стадіон «Юність». 900 глядачів, поле 4, +25С
Суддя: Мандзюк Іван (Тернопільська обл.)
Попередження: Руснак, 20, Хандій, 24, Сікач, 71, Папірович, 71, Гринченко, 78, Савчук, 80

Цей матч був центральним у турі, адже зустрічалися команди, які називалися серед фаворитів західної групи. Покуття зарекомендувало себе ще раніше, у минулому сезоні дісталося плей-офф. А Епіцентр дебютує в турнірі, відразу зібравши потужний склад із низкою екс-гравців професіональних клубів (Буковина, ФК Калуш, Агробізнес, Поділля та інші). Серед новачків дунаївчан, до слова, й Беженар, Темерівський, раца – недавні одноклубники коломиян. А також воротар Герич, який зробив собі ім’я в ПФЛ за виступами в ПФЛ за Скалу та Калуш, але в Інгульці опинився поза складом, тож вирішив перезавантажитися в Епіцентрі.

Гра почалася для Епіцентру з невдач. Уже в дебюті довелося міняти найдосвідченішого форварда Івашка (замість нього вийшов інший гренадер – Якубов), а на 33 хвилині правий фланг оборони гостей загрався, так що Хандій перехопив м’яча й головою скинув на Головачука. Захисники намагалися перехопити передачу в балетних піруетах, але не змогли, і Юрій, опинившись прямо перед воротарем, розважливо розстріляв ворота з близької відстані – 1:0.

Помилки оборони Епіцентру повторювалися й надалі, тепер уже з лівого флангу пішла ризикована низова передача, яку перехопив Сікач і, перепасувавшись із Курташем, вискочив на воротаря й переграв його – 2:0. Все це Микола зробив на високій швидкості. А ще через дві хвилини «перший м’яч» від голкіпера сповна використав Андрій Ковальчук. Підробивши м’яча правою, з лівої він влучив у ближній кут метрів із 18-ти – 3:0 ще до перерви.

Здавалося, Епіцентр вже не підніметься. А тим більше, відразу після перерви Головачук із Кушецьким розіграли ще одну атаку й на знущально несильний пас у відповідь Юрій відреагував несильним, але точним ударом метрів із десяти – 4:0. Але серія замін допомогла дунаївчанам уникнути приниження. Вони виконали низку стандартів, і після одного з аутів Савчук навісив на лінію карного майданчика, а Папірович, випередивши захисника, з близької відстані поцілив у ворота – 4:1. Як Вадим, так і його асистент – це вдалі заміни гостей. А ще за дві хвилини після ще одного ауту Беженар навісив на дальню стійку, Пліс скинув у воротарську, де Денис Зачиковський забив другий м’яч дунаївчан – 4:2. Кінцівочка через це видалася нервовою, але Покуття своєї переваги остаточно не розтратило. Й здобуло дуже важливу перемогу.

Герой матчу – Юрій Головачук (Покуття)

Бомбардирським дублем дав вирішальну перевагу коломиянам, міг забивати ще. Органічно виглядав у дещо оновленій групі атаки Покуття.

Світанок-Агросвіт (Шляхова) — Агрон (Великогаївська ОТГ) — 0:0

Світанок-Агросвіт: Карабін, Луцюк, Малка (В.А.Рудий, 27), Заводян©, Борячук, Проневич (Загалевич, 73), Єрмак, Чельцов (Чернега, 53), Кучеренко, В.В.Рудий (Гаді, 58), Сомов (Бачур, 70). Запасні: Поштаренко, Костюк. Головний тренер: Дмитро Єфстафієв.

Агрон: Рогаль, Скобляк, Пастернак©, Лівіцький, Ковалик, В.Гаврилюк (Червонецький, 46), Вонс (Кривобедрий, 46; Гурін, 71), Дімітрієв (Луцик, 60), Білик, Ковалевський (Коник, 60), Процик. Запасні: Семенець, Павлусь. Головний тренер: Роман Курдупель.

17:00, 17.08.2019. Шляхова. Стадіон «Шляхова-Арена». 300 глядачів, поле 5, +22С
Суддя: Шевель Микола (Фастів)
Попередження: Скобляк, 17, Малка, 26, Луцюк, 31, Кривобедрий, 60, Борячук, 65, Проневич, 69, Червонецький, 85

Непростою нічиєю завершився матч на Вінничині. Господарі буквально напередодні матчу дозаявили кількох екс-гравців ФК Малинськ – фланговий фулбек Луцюк і опорник Проневич дебютували відразу, Дацюк має це зробити невдовзі – після відбуття відсторонення.

Не дивно, що значно посилений Світанок-Агросвіт провів низку гострих атак. На передовій плідно працював Сомов, якому кілька разів не вистачило дещиці, щоб гостро пробивати зблизька. Завдавали ударів Кучеренко, Гаді, Луцюк. А у гостей чудовий шанс не реалізував Процик, який у чистому виході один на один з воротарем не влучив у дальній кут. Ледве не зайшов розкішний штрафний від Червонецького, він же добре підкручував метрів із 20-ти з гри.

Але, попри всі старання, голів у матчі не було – це той випадок, коли кращими на полі були воротарі.

Повне відео матчу – тут.

ФК Ковель-Волинь — Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк) — 3:1
Голи: Данилюк, 61, 71, Ліщук, 84 – Олійник, 41

Ковель: Дувакін, Кузьмич, Ткачук (Залібський, 46), Зінь, Ю.Заліпа, Шафранюк (Валігура, 81), Романюк (Данилюк, 59), Мороз, Романчук©, Кашуба (Федчук, 74), Ліщук (Лукашук, 87).Запасні: Харченко, Жмуйда. Головний тренер: Юрій Романчук.

ЛСТМ: Семченко, Прощерук, Філь, Горщарук, Максимчук (Байбула, 76), Олійник© (Махнюк, 46), Неделюк, Кодлубай, Зайчук (Кодлубай, 86), Гладун (Дмитрук, 74), Кабанов (Петрук, 66). Запасні: Жук, Ярмощук. Головний тренер: Олег Федюков.

18:00, 17.08.2019. Ковель. Стадіон «Центральний». 1000 глядачів, поле 4, +24С
Суддя: Заліський Іван (Івано-Франківськ)
Попередження: Кашуба, 45+1, Філь, 48, Неделюк, 54, Кузьмич, 70, Кодлубай, 71, Валігура, 87

Ковельська команда чекала в гості ЛСТМ, який встиг дозаявити кількох новачків, з інтересом. І дербі виправдало сподівання. Гості діяли на зустрічних курсах, у відповідь на непоганий удар Кашуби (його потягнув Семченко) лучани провели відразу кілька атак із завершенням від Гладуна та Кабанова. А коли все той же дебютант Гладун дав поперечну передачу на капітана команди Олійника, Василь прийняв рішення відразу ж пробити метрів із 20-ти і не прогадав. М’яч від рук голкіпера опинився в воротах – 0:1.

Лише в другому таймі ФК Ковель-Волинь зумів відігратися й вийти вперед. Спочатку Кузьмич почав атаку в центрі поля, підключив Залібського, який із правого краю прострілив точно на Данилюка. Івану лишалося не промахнутися із півтора метрів – 1:1. У ці хвилини вирішувалася доля зустрічі. Могли забивати як одні, так і інші – на моменти Кузьмича та Ліщука відповідали Неделюк і Гладун. Але все ж багатохвильова атака вивела вперед «червоно-жовтих». Кашуба зіграв на підборі, віддав правіше на Романчука, чий простріл обробив Данилюк і в падінні відправив м’яча в ворота під тиском суперників – 2:1. Вирішальний дубль за 10 хвилин від Івана.

Гості побігли відіграватися, зони неминуче розкривалися, так і пішла вирішальна контратака. Кузьмич протягнув м’яча з глибини поля, переадресував Данилюку й герой матчу тонким пасом вивів Ліщука на воротаря. Олександр обіграв голкіпера й закотив м’яча вже в порожні ворота – 3:1. Перша в сезоні й відразу вольова перемога ковелян.

Нива (Теребовля) — ОДЕК (Оржів) — 2:2
Голи: О.Никеруй, 10, Чучман, 13 – Апанчук, 62, Мучак, 70

Нива: Плетеницький©, В.Кузів, С.Шаповал, Чучман, В.Сороцький (Макогон, 46), Олексієнко, Слоневський, Б.Баранець (Р.Кузів, 46), О.Никеруй (Бегашов, 46), Г.Баранець (Кренько, 90+1), Гром’як. Запасні: Субота, Ольховий, Голованьов Головний тренер: Сергій Задорожний.

ОДЕК: Омелянюк, Наумець, Мучак, Кадепський, Красномовець, Кошка, Ніколайчук, Семенчук, Богданов (Апанчук, 54), Фесенко (Ничипоренко, 26; Газицький, 87), Трофімчук© (Капустинський, 81). Запасні: Гриб, Соловей, Бицюк. Головний тренер: Володимир Поліщук.

17:00, 18.08.2019. Теребовля. Стадіон «Колос». 350 глядачів, поле 4, +26С
Суддя: Вангела Олег (Калуш)
Попередження: Гром’як, 45+1, Наумець, 45+1, Макогон, 61, Мучак, 77, Плетеницький, 90+4
Вилучення: Макогон, 71 (повторне попередження)

У дебютному матчі на посту головного тренера екс-наставник тернопільської Ниви Сергій Задорожній вів теребовлянську Ниву до перемоги. Уже в дебюті голи Никеруя та Чучмана дали перевагу господарям, але розвинути її не вдалося. Отож у другому таймі стандарти допомогли ОДЕКу здобути вольову нічию та зберегти одноосібне лідерство. Спершу розкішним ударом зі штрафного забив дебютант команди, екс-форвард юнацького складу Шахтаря Апанчук, а через кілька хвилин міцний центрбек Мучак пішов до чужих воріт і встановив остаточний рахунок – 2:2.

* * *

Матч Карпати-Енергетик – ФК Малинськ не відбувся, команда ФК Малинськ знялася з турніру, її результати анульовано.

М   КОМАНДА І В Н П М О
1 ОДЕК (Оржів, Рівненська область) 3 2 1 0 8:2 7
2 Нива (Теребовля, Тернопільська область) 3 1 2 0 6:4 5
3 Агрон (Великогаївська ОТГ, Тернопільська область) 3 1 2 0 4:3 5
4 4 Ковель-Волинь (Волинська область) 2 1 1 0 4:2 4
5 4 Покуття (Коломия, Івано-Франківська область) 2 1 0 1 5:5 3
6 1 Вотранс (Луцьк) 2 0 1 1 3:4 1
7 2 Епіцентр (Дунаївці, Хмельницька область) 2 0 1 1 3:5 1
8 2 Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк) 2 0 1 1 2:4 1
9 1 Світанок-Агросвіт (Шляхова, Вінницька область) 2 0 1 1 0:2 1
10 1 Карпати-Енергетик (Галич, Івано-Франківська область) 1 0 0 1 0:4 0
ГРУПА 2 • 2-Й ТУР

Агродім (Бахмач) – ФК Тростянець-2 — 0:2
Голи: Москаленко, 36, Півненко, 76

Агродім: Боженко, Двалі, Кордюк, Кіцута, Ільченко, Журба©, Сірий (Бамба, 78), Кучинський (Єсаулов, 67), Пронак (Пішта, 46), Сокол, Кохановський (Кемфор, 71). Запасні: Мусієнко, Колочко. Головний тренер: Микола Тищенко.

Тростянець: Синицин, Жила, Дяковський©, Білоненко (Давиденко, 73), Курило, Стецюк (Івахненко, 86), Сліпухін, Жалдак (Михтуненко, 62), Казарян (Кубай, 46), Мигаль, Москаленко (Півненко, 73). Запасний: Дерев’янко. Головний тренер: Сергій Коритник.

17:00, 16.08.2019. Бахмач. Стадіон «Колос». 200 глядачів, поле 3, +21С,
Суддя: Грицай Владислав (Київська обл.)
Попередження: Білоненко, 24, Москаленко, 67, Кіцута, 83
Вилучення: Коритник (гол.тр.Т), 26

Цей матч розпочинав тур, а зустрічалися у ньому чільні колективи Чернігівщини та Сумщини. Гості, попри статус дебютантів змагань, мають у складі кількох досвідчених гравців, а напередодні виїзду в Бахмач іще посилилися, запросивши, зокрема, вінгера Жалдака із Вікторії, який із цією командою став влітку віце-чемпіоном України серед аматорів.

Господарі володіли ініціативою та створили відразу кілька моментів біля воріт тростянчан, найнебезпечніший був, мабуть, у Кохановського, чий удар із кута воротарського майданчика заблокували захисники. А у відповідь, витримавши півгодини тиску, ФК Тростянець-2 забив. Стецюк з підйому закинув розкішну передачу на хід Москаленку, Антон із правої ноги пробив повз голкіпера – 0:1. Агродім пробував відігратися, тиснув, але оборона та воротар Синицин діяли надійно. А в другому таймі гостям вдалася контратака, коли Михтуненко перехопив м’яча після невдалої скидки суперника та пробив, а Вадим Півненко, знаходячись прямо перед воротами, спокійно переправив у сітку – 0:2.

Авангард (Корюківка) — ФК Біла Церква — 1:1
Голи: Порохня, 79 – Даценко (а/г), 21

Авангард: Ширай, Грищенко, Поляниця©, Даценко, Химанич, Редванівський (Яловець, 61), Сердюк (Вересоцький, 80), Твердовський, Ментей, Порохня, Кирин (Алаєв, 46). Запасні: Авраменко, Рощинський, Падун. Головний тренер: Валерій Чорний.

Біла Церква: Скворцов©, Хабло, Костенко, Минзар (Довгий, 83), Скорба, Сисоєв, Стрелько (Винар, 80), Діякончук, Еванг, Білоус, Лешенок (Стадничук, 90). Запасних не лишилося.Головний тренер: Вадим Мандрієвський.

17:00, 17.08.2019. Корюківка. Стадіон КФТП «Паперовик». 100 глядачів, поле 4, +19С
Суддя: Труба Сергій (Черкаська обл.)
Попередження: Сисоєв, 33, Еванг, 42, Алаєв, 49, Лешенок, 61, Химанич, 65, Яловець, 67, Хабло, 80, Минзар, 82, Довгий, 87, Чорний (гол.тр.А), 90

Білоцерківці стартували з двох поразок, але в Корюківці удача зіграла на їхню користь. Білоус запустив Еванга в прорив через правий край, той гостро прострілив, а 41-річний захисник Даценко, намагаючись врятувати, в підкаті влучив у свої ворота – 0:1.  Сергій, треба сказати заради справедливості, просто зняв м’яча з ноги суперника. Не зріж він – той би переправляв у незахищений кут.

Треба сказати, що Авангард не раз був близьким, щоб зрівняти рахунок. Ще до перерви били з гострих позицій Твердовський, Кирин, Порохня. Видав небезпечний прохід через лівий фланг Ментей, але після його пасу гарного завершення не вийшло. Були моменти й по перерві – двічі польові гравці підстраховували Скворцова на лінії (після прицільного удару Яловця та стандарту, з якого корюківці били зблизька). А от відігратися господарям вдалося завдяки наполегливості Алаєва. Він буквально продерся крізь двох суперників і навісив з правого краю, так що Андрій Порохня на дальній стійці головою відправив м’яча в сітку – 1:1.

Часу ніби й лишалося багато, але матч так і закінчився внічию. Перше очко для ФК Біла Церква.

Вікторія (Миколаївка) – Олімпік (Кропивницький) — 7:0
Голи: Кузьмін, 30, 58, Борисенко, 55, 65, Акімов, 66, Без’язичний, 74, 83

Вікторія: Зарубін, Михайлюк, Чередниченко, Цапій, Лойко, Касьянов (Гранкін, 51), Нелін© (Шимко, 76), Єременко (Черніков, 70), Кузьмін (Романенко, 80), Борисенко, Акімов (Без’язичний, 67). Запасні: Зінченко, Рябцев. Головний тренер:Артем Радіонов.

Олімпік: Якименко (Заховавко, 67), Бо Коффі Ів, Езех, Олавойін, Чорний (Солью, 59), Терпілов© (Мамман, 61), Оджо, Онйємаобі (Мкпасі, 61), Себего, Акачукву, Езеані (Афувапе, 74). Запасних не лишилося. Головний тренер: Юрій Кевлич.

17:00, 17.08.2019. Миколаївка. Стадіон «Вікторія». 300 глядачів, поле 5, +20С
Суддя: Кононов Владислав (Київська обл.)
Попередження: Кузьмін, 16, Касьянов, 27, Чередниченко, 28, Езеані, 35, Оджо, 45, Езех, 64, Кевлич (гол.тр.О), 74
Вилучення: Оджо, 72 (повторне попередження), Кевлич (гол.тр.О), 74

Вікторія грала проти не того Олімпіка, який очікувала побачити. Кропивничани привезли суттєво оновлений склад, у якому знайшлося місце десь 2/3 дебютантам-африканцям (якщо раніше основу команди складали івуарійці, то тепер – нігерійці). Ця оновлена команда близько півгодини опиралася атакам віце-чемпіонів ААФУ, і лише після обрізки в центрі поля господарі змогли організувати результативну атаку. Чудовий розрізний пас Акімова вивів Кузьміна на воротаря, і Андрій холоднокровно відкрив рахунок – 1:0.

Після перерви миколаївці заграли значно впевненіше й розкутіше. Не забарилися й голи. Після подачі Неліна з правого флангу Іван Борисенко зорієнтувався спритніше за всіх суперників – це 2:0, через три хвилини знову Акімов видав розкішну передачу на Кузьміна, й Андрій оформив дубль – 3:0. Далі Вікторія виконала стандарт із лівого флангу, Акімов скинув на Борисенка, тож Іван реалізував вихід на воротаря  – 4:0. А буквально за хвилину п’ятий м’яч господарів забив В’ячеслав Акімов. Перехопивши м’яча в суперників, він просунувся далі й забив дальнім ударом – 5:0.

А після цього ще й сталося вилучення Оджо, а разом із ним – і головного тренера Олімпіка. У більшості князювали гравці, які виходили на заміни. Спершу Костянтин Без’язичний добив м’яча після метушні при кутовому, а потім завершив чітким ударом багатоходівку, замкнувши простріл із лівого краю від Лойка. Це 6:0 і 7:0 – третя поспіль перемога Вікторії в новому сезоні.

МФК Первомайськ — ФК Чернігів — 0:1
Гол: Кравченко, 86

Первомайськ: Чоларія, Ротко, Рябченко, Федорченко©, Крамаренко, Тищенко, Ярчук, Гончаров, Севодняєв, Гранковський (Алієв, 62), Славінський. Запасні: Доценко, Максимчук, Чоловський, Зайко, Д.Флакей. Головний тренер:Микола Флакей.

Чернігів: Радич, Борщ©, Конопко, Мчедлішвілі, Зенченко, Мироненко, Макаренко, Кривобороденко, Романченко, Лазаренко, Кравченко. Запасні: Головань, Гордієнко, Зоц, Садовий, Толкачов, Чаус. Головний тренер: Вадим Постовий.

18:00, 17.08.2019. Первомайськ. Стадіон «Центральний» ім.Л.Кривицького. 300 глядачів, поле 3, +23С
Суддя: Гринь Кирило (Київська обл.)
Попередження: Гранковський, 14, Конопко, 46, Федорченко, 75, Мироненко, 80, Рябченко, 90

Первомайська команда створила безліч моментів біля воріт гостей – Славінський, Гранковський, Севодняєв, Ярчук пробивали з різних позицій, але Радич виручав чернігівців, здійснивши за цю гру низку сейвів. Гості тяжко відпрацювали весь матч і в кінцівці були винагороджені за це. Помилкою захисту господарів сповна скористався форвард Кравченко, який вискочив на воротаря й проткнув м’яча повз нього – 0:1. Для Олександра це перший гол у чемпіонаті.

Дніпро (Черкаси) — Рубікон-Вишневе (Київ) — 1:1
Голи: Меркулов, 82 – Бачинський, 43

Дніпро: Скринський, Молоков, Кулик, Синицин©, Коломоєць (Дашко, 76), Пантелей, Норенко (Загоруйко, 46), Винниченко, Пуш (Заіменко, 86), Масоха (Дзюба, 65), Гарнага (Меркулов, 72). Запасні: Шевченко, Роздорожній. Головний тренер: Євген Тарасенко.

Рубікон: Левченко, Швець (Породько, 65), Шутенко, Шишкін (Гезлер, 76), Марченко (Ніколаєць, 46), Арутюнян, Краснопольський, Паламарчук (Гусін, 72), Іващик, Бачинський, Тищенко©. Запасні: Карнаушенко, Ведута. Головний тренер:Віктор Курята.

17:00, 18.08.2019. Черкаси. Стадіон «Центральний міський». 400 глядачів, поле 5, +27С
Суддя: Ухов Анатолій (Кривий Ріг)
Попередження: Швець, 24, Паламарчук, 51, Молоков, 85, Породько, 85

Рубікон прибув у Черкаси без Чорномаза та Котового, але, тим не менш, почав непогано. Був розкішний штрафний у Бачинського, ще одну атаку розганяв Тищенко, але після його гострого прострілу удару не послідувало. Вилазки дніпрян мали місце, але також не мали гідного завершення. Зате під кінець першого тайму гостям вдалася швидка атака. Починав її Бачинський, розігрався з Тищенком і метрів із 15-ти завдав більярдного удару в дальній кут. М’яч із рикошетом від стійки опинився в воротах, Віктору не завадив навіть відчайдушний підкат від захисника – 0:1.

Цей епізод неабияк збурив гру. Тут же активний Бачинський міг забивати вдруге, але з кута воротарського майданчика не зміг переграти воротаря. А от стрімкий Пуш уже відіграв і голкіпера, але Левченка на лінії воріт підстрахував захисник Швець. Зіграв він дуже самовіддано, не побоявшись навіть зіткнення зі стійкою воріт. Але жодній із команд не вдавалося забити аж до кінцівки, коли Дніпро зумів реалізувати одну зі своїх масованих атак. Спершу був смачний удар Пантелея здалеку, який не без проблем відбив воротар. Добивання Кулика заблокував захисник, але він зумів переадресувати м’яч лівіше – на Меркулова, тож Євгенію залишалося підставити ногу під порожні ворота – 1:1.

Матч туру

ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) – Атлет (Київ) — 2:1
Голи: Балацький, 24, Грицай, 51 – Хоменко, 75

ЛНЗ-Лебедин: Козаченко©, Парфьонов, Кондратюк, Листопад, Дєдов, Шестипалов (Тубольцев, 46), Ткаченко (Грицай, 39), Поплавка (Колос, 46), Поступаленко, Балацький (Коломієць, 75), Литовчак. Запасні: Дейнеко, Вакуленко. Головний тренер:Василь Гречаний.

Атлет: Кочергін, Мовчан (Твердохліб, 58), Яковенко, Орел©, Козачок (Гаращенко, 36), Руснак, Кучинський (Шкуренко, 81), І.Русан (Бабич, 63), Яценко, Федоров (Швець, 46), Хоменко.Запасні: Шлапацький, Суханов. Головний тренер: Дмитро Мурашенко.

17:00, 18.08.2019. Лебедин. Стадіон «ЛНЗ-Арена». 400 глядачів, поле 5, +23С
Суддя: Садовий Олександр (Кременчук)
Попередження: Яценко, 38, Швець, 72
Вилучення: Кочергін, 80 («фол останньої надії»)

У стартовому матчі нового сезону ЛНЗ-Лебедин не зміг обіграти вдома ФК Чернігів. І хоча після того був переможний виїзд до Рубікону, гештальт у вигляді невиразного початку змушував у наступному домашньому матчі з усією пересторогою поставитися до іншого новачка чемпіонату.

Уже в дебюті двічі з правого краю загострював Поплавка, в одному з випадків Кочергіну довелося рятувати Атлет. У відповідь Кучинський здорово прибрав на замаху захисника, але й Козаченко не дрімав і справився з його ударом. Далі Поступаленко закинув хороший «черпачок» на Дєдова, так що той опинився прямо перед воротарем і елегантно перекинув і його, і ворота. Було ще кілька хороших атак господарів, навіть захисник Парфьонов, який стримано й помірковано долучається до атак у чемпіонаті України, ударом через себе перевірив воротаря. Але розкачка мала несподіване завершення, коли Поступаленко дав розрізну передачу на іншого новачка – Балацького, і Денис не переграв голкіпера обвідним ударом у куточок – 1:0.

А в другому таймі ЛНЗ вдалося закріпити свою перевагу, і знову спрацював лівий фланг. Поступаленко, розігравшись із Колосом, який вийшов на заміну в перерві, прорвався до лицьової і вивернув простріл в центр, де ще один «джокер» – Віталій Грицай – ударом у дотик влучив точно в куточок. Це 2:0. Маючи низку хороших моментів, лебединці не змогли закріпити перевагу.

Тож у кінцівці навіс Яковенка з лівого краю ударом головою замкнув Артем Хоменко – 2:1. На це господарі відповіли голом Литовчака, але арбітр зупинив гру й не зарахував взяття воріт, «відмотавши» до зіткнення форварда з воротарем. Таким чином, Кочергін був вилучений за позбавлення суперника очевидної можливості забити, хоча той якраз і забив… Тим не менш, ЛНЗ-Лебедин на класі виграв свій матч. А Атлет гідно виглядав на фоні одного з найсильніших і найдосвідченіших суперників, хоча склад у киян молодіжний, а в матчі зіграло відразу кілька юнаків 2002 р.н. – воротар Шкуренко («вимушений» дебютант), Гаращенко та Швець. Отже, плідно працює атлетівська ДЮСШ, а також тренер першої команди Мурашенко.

Герой матчу – Антон Поступаленко (ЛНЗ-Лебедин)

Віддав дві гольові передачі, а ще кілька чудових заготовок не стали голами за непорозумінням.

М   КОМАНДА І В Н П М О
1 ↑1 Вікторія (Миколаївка, Сумська область) 3 3 0 0 12:2 9
2 ↑3 ЛНЗ-Лебедин (Черкаська область) 3 2 1 0 5:2 7
3 ФК Чернігів 3 2 1 0 5:2 7
4 ↓3 МФК Первомайськ (Миколаївська область) 3 2 0 1 10:6 6
5 ↑1 Рубікон-Вишневе (Київ) 3 1 1 1 3:4 4
6 ↑3 Авангард (Корюківка, Чернігівська область) 3 1 1 1 2:3 4
7 ↑3 ФК Тростянець-2 (Сумська область) 3 1 0 2 4:5 3
8 ↓1 Агродім (Бахмач, Чернігівська область) 3 1 0 2 3:4 3
9 ↓1 Атлет (Київ) 3 1 0 2 3:4 3
10 ↓5 Олімпік (Кропивницький) 3 1 0 2 6:13 3
11 ФК Біла Церква (Київська область) 3 0 1 2 2:5 1
12 Дніпро (Черкаси) 3 0 1 2 4:9 1
ГРУПА 3 • 2-Й ТУР

Матч туру

СК Каховка — ФК Вовчанськ — 0:0

Каховка: Огаї, Щербина©, Стеценко, Мамич, Горбачов, Ратушний, Боженко, Остапенко, Довбиш (Кривенко, 46; Попадич, 75), Жиганов (Д.Кузнєцов, 88), Гайдаєнко. Запасні: Кисельов, Бойко, Деменчук, Байдюк. Головний тренер: Дмитро Кузнєцов.

Вовчанськ: Пархоменко, Радченко (Джаухар, 46), Покосенко, Лебединський, Чепіга, Іванченко©, Костюк (Рудь, 83), Коваленко, Мряченко (Ньємб, 72), Батусов (Іванов, 62), Соломаха (Суханінський, 65). Запасні: О.Мизюк, Шаповал. Головний тренер: Андрій Березовчук.

17:30, 17.08.2019. Каховка. Стадіон «Олімпійський». 550 глядачів, поле 4, +25С
Суддя: Очкуренко Артем (Нікополь)
Попередження: Покосенко, 48, Попадич, 90+2

Бойовою нічиєю завершився матч учасників минулого сезону проти фіналістів Кубка України серед аматорів, які дебютують у чемпіонаті. У господарів були моменти забити, в першому таймі близькі до цього були Гайдаєнко, Жиганов, Остапенко. Одного разу навіть влучили в каркас воріт. У вовчанців гру здорово загострювали вінгери Батусов і Коваленко, був хороший шанс на добиванні у Соломахи, а в кінцівці – й у «джокера» Рудя. Але в підсумку нульова нічия – перед відповідальним кубковим матчем ФК Вовчанськ проти бзівського Авангарду.

Герой матчу – Точукву Філіп Огаї (СК Каховка)

Кілька разів здорово виручив у господарів. Не дав слабини навіть коли у другому таймі гості з Харківщини значно посилили тиск.

Таврія (Новотроїцьке) – СК Дніпро-1-Борисфен (Дніпро) — 5:0
Голи: Пуляєв, 5, 13, Ковальов, 10 (пен.), Окатий, 29, Соколан, 42

Таврія: Коваленко, Чмеленко (Кирик, 46), Яковенко©, Афендулов (Гарібян, 46), Золотухін, Ковальов (Соболь, 68), Окатий, Жавко, Логвиненко (Комягін, 60), Пуляєв, Соколан (Узунов, 68). Запасні: Завгородній, Феденков. Головний тренер: Олександр Клишня.

СК Дніпро-1-Борисфен: Тарасенко, Крук (Родін, 47), Буков©, Гарбуз, Базаров (Пелих, 52), Кириченко, Коренєв, Обертас (Вишневський, 56), Ігнатенко (Гюльназаров, 32), Лисаченко, Муха (Черняєв, 60). Запасний: Федорченко. Головний тренер:Дмитро Сінько.

18:00, 17.08.2019. Новотроїцьке. Стадіон «Старт» ім.О.І.Пуляєва. 200 глядачів, поле 4, +26С
Суддя: Кондратюк Руслан (Запоріжжя)
Попередження: Муха, 19, Соколан, 60, Буков, 90

Таврія стартувала з двох «сухих» поразок від Мотору та Зірки, тому не мала права на осічку й із усією відповідальністю вийшла на матч проти юніорів клубу УПЛ. Це відчувалося вже з перших хвилин, і недарма новотроїчани дуже швидко забезпечили собі крупну перевагу. Спершу Жавко стартував на довгу передачу й подав із правого краю, а Сергій Пуляєв головою буцнув м’яча з близької відстані – 1:0. Ще 5 хвилин – і рахунок подвоївся. Воротар у власному карному майданчику перепасовувася з одноклубником Ігнатенком, а на їхні маневри пішов форвард Соколан. Гравець гостей пропустив м’яча під ногою і звалив форварда, який його обікрав – пенальті. До позначки підійшов Михайло Ковальов і пробив у правий від воротаря кут, хоча Тарасенко й гадав, дотягнутися не зміг – 2:0. А ще за 3 хвилини рахунок дійшов до розгромного. Логвиненко з лівого краю виклав передачу точно під удар Пуляєву – 3:0 (Сергію на дубль знадобилося всього 8 хвилин).

Четвертий м’яч, замкнувши ударом головою м’яку подачу Логвиненка зі штрафного, забив Віктор Окатий – 4:0, а ще до перерви Євгеній Соколан замкнув у дотик прямо перед воротарем простріл Логвиненка з правого флангу – 5:0. Дебютний гол для колишнього нападника сімферопольської Таврії. У другому таймі з п’ятьма голами переваги Таврія вже могла експериментувати. Вийшли гравці, яким потрібна ігрова практика, а також юний місцевий вихованець – Узунов, у якого хороші перспективи в команді.

Яруд (Маріуполь) — Кремінь-Юніор (Кременчук) — 8:1
Голи: Денисов, 27, Сандрак-Вінницький, 37 (пен.), 53, Безлепкін, 42, 51, Кілікевич, 61, 67, 69 – Кучеренко, 46

Яруд: Гончаренко, Денисов (Савін, 53), Бояринцев© (Слухай, 57), Салатін (Галузинський, 57), Бібік, Зубков (Кілікевич, 53), Шишман, Цолан, Безлепкін (Бойко, 57), Савчук, Сандрак-Вінницький. Запасні: Доберчук, Вершинін. Тренер: Сергій Грибанов.

Кремінь: Лашко, Приходько, Бігдан, Чорноус©, Ядришніков, Молько, Гаврилець, Аліпатов, Корягін (Кузьменко Богдан, 61), Залов (Золотаренко, 61), Кучеренко. Запасні: Мовчан, Берун, Уйманов. Головний тренер: Олександр Назаренко.

15:00, 18.08.2019. Маріуполь. Стадіон «Азовець». 100 глядачів, поле 3, +26С
Суддя: Бобровицький Богдан (Запоріжжя)
Попередження: Салатін, 49, Залов, 57, Савчук, 58, Цолан, 71, Аліпатов, 73, Ядришніков, 85
Вилучення: Бігдан, 37 («фол останньої надії»)

У минулому турі Яруд пережив досить тяжкий досвід, пропустивши в кінцівці та через вилучення втративши воротаря Хоменка та головного тренера Єсіна. Тож Кремінь-Юніор потрапив «під гарячу руку» й сповна відчув на собі лють маріупольців. Просто опишемо всі голи матчу, маючи на увазі, що після другого з них гості опинилися ще й у меншості.

1:0 – після кутового від Зубкова Михайло Денисов відправив м’яча головою в ворота.

2:0 – Владислав Сандрак-Вінницький випереджав Бігдана, якому довелося валити суперника борцівським способом. Сам постраждалий впевнено реалізував пенальті.

3:0 – Сандрак пішов на кількох захисників, м’яч відскочив на Безлепкіна, і Володимир у боротьбі проткнув повз кіпера.

3:1 – на пас із глибини пішов Кучеренко, і хоча Максима зустрічав воротар, він встиг у падінні пробити повз нього в кут.

4:1 – після подачі з правого краю м’яч вдало відскочив від захисників до Безлепкіна, Володимир змістився під праву й пробив повз воротаря, який кинувся йому навперейми.

5:1 – Владислав Сандрак-Вінницький у дотик замкнув простріл Салатіна з лівого флангу.

6:1 – м’яку подачу Савчука з лівого флангу головою замкнув на дальній Володимир Кілікевич.

7:1 – пасом Сандрака скористався Володимир Кілікевич, який вирвався на воротаря й технічно пробив повз нього.

8:1 – після розрізної передачі Савчука Сандрак виманив на себе воротаря й захисників, віддавши від лицьової на Кілікевича. Володимиру лишалося не промахнутися по порожніх воротах – хет-трик.

Мотор (Запоріжжя) — Легіонер (Дніпро) — 3:0
Голи: Офосу, 5 (а/г), Довбиш, 20, Крук, 60

Мотор: Вічний, Мацюта, Плахтир, Порубльов, Місюра, Калиничев, Ломака (Кардаш, 73), Крук (Рахмуні, 68), Шитов© (Соболь, 80), Довбиш (Павелько, 82), Мелі (Молодожон, 85).Запасні: Олійник, Колмогорцев. Головний тренер: Анатолій Чанцев.

Легіонер: Брижицький, Офоцу, Офосу©, Антоніо, Куартей (Додд, 64), Ель Менді, Отусеребур, Г.Боатенг, М.Ньярко, Балде, Стеценко. Запасні: Федоровський, Денкі, Б.Ньярко, Коммей, Василенко. Головний тренер: Богдан Свистун.

17:00, 18.08.2019. Запоріжжя. Стадіон СК «Мотор-Січ». 350 глядачів, поле 5, +21С
Суддя: Мальований Андрій (Одеса)
Попередження: М.Ньярко, 35, Ломака, 36, Мацюта, 50, Ель Менді, 55

Легіонер зарекомендував себе в стартових турах командою яскравою, результативною. При всіх можливих недоліках новачкові не можна було на старті відмовити в бойовитості. Але Мотор зумів зв’язати козирі дніпрян, натомість, досить швидко повів у рахунку й досягнув підсумкової «сухої» й крупної перемоги. Відкрити рахунок дозволила ледве не перша ж атака. Довбиш промчав лівим флангом і викладав передачу на Мелі, але його випередив Квабе Мішель Офосу, зрізавши м’яча в свої ворота – 1:0.

Наступний м’яч запоріжці забили вже своїми силами. Крук глибоко на правому фланзі, біля центральної лінії, відвоював м’яча для Довбиша, Віктор стартував із глибини та, не зближуючись із воротарем, сильно пробив у дальню «шістку» – 2:0. Далі можна було вже насолоджуватися футболом без переживань за результат. Один тільки Генрі Мелі міг забивати кілька разів, але і воротар гостей рятував, і захисники виносили з лінії.

Зате в другому таймі нігерієць Мотору запам’ятався також і як асистент. Атаку, знову розпочату Круком із глибини поля, він підтримав найкращим чином. Пішов на кількох суперників, розметав їх на замаху й виклав чудову передачу на Олександра, якому лишалося забивати з близької відстані. 3:0 – Мотор дуже переконливий на старті.

Дивитися повне відео можна тут.

Перемога (Дніпро) — Зірка (Кропивницький) — 0:0

Перемога: Офорі, Голуб, Багацький, Гнідий, Наірі©, Хорольський (Свинобой, 81), Стефурак, Олійник, Володін (Діленко, 87), Пенський (Аль-Азумі, 58), Бурсак (Баширов, 81).Запасні: Гапич, Броцький, Веклич. Головний тренер: Геннадій Жилкін.

Зірка: Антоненко, Замуренко (Маєр, 84), Бовтуненко, Мороз, Скоров (Кривошей, 87), Хорольський, Тупчієнко, Сейтхалілов (Красовський, 75), Кочура©, Кутулупенко, Павлюк. Запасні: Височин, Ромашев, Козинець, Сидоренко. Головний тренер:Самір Гасанов.

18:00, 18.08.2019. Дніпро. Стадіон «Олімпійські резерви». 300 глядачів, поле 3 (шт.), +21С
Суддя: Лавриненко Максим (Запоріжжя)
Попередження: Пенський, 56, Голуб, 59, Баширов, 87, Тупчієнко, 90+3

Зірка стартувала дуже непогано, тому й у Дніпрі старалася вирвати перемогу в Перемоги. Розкішний шанс був у Замуренка (господарів виручив Офорі), також пробивали Скоров, Кочура, Кутулупенко. Але тут треба сказати, що підопічні екс-воротаря Зірки Жилкіна також грали досить непогано й мали свої моменти (найкращий, напевно, випав Володіну, але з його ударом справився Антоненко). До того ж, посилили команду кілька новачків – цього разу Аль-Азумі із ФК Кривий Ріг починав із запасу (але вийшов по суперничати із колишніми одноклубниками Антоненком, Бовтуненком і Морозом), зате в старті вийшов досвідчений форвард Бурсак, який пробув із Мотора. Цікаво, що в зворотному напрямі відправився екс-форвард Перемоги Дібрівний.

Повний відеозапис матчу тут.

М   КОМАНДА І В Н П М О
1 Мотор (Запоріжжя) 3 3 0 0 9:1 9
2 ФК Вовчанськ (Харківська обл.) 3 2 1 0 6:3 7
3 Зірка (Кропивницький) 3 2 1 0 2:0 7
4 ↑1 Яруд (Маріуполь, Донецька обл.) 3 2 0 1 12:4 6
5 ↑1 СК Каховка (Херсонська обл.) 3 1 1 1 3:4 4
6 ↑3 Таврія (Новотроїцьке, Херсонська обл.) 3 1 0 2 5:3 3
7 ↓3 Легіонер (Дніпро) 3 1 0 2 8:9 3
8 Перемога (Дніпро) 2 0 1 1 1:4 1
9 ↓2 Дніпро-1-Борисфен (Дніпро) 3 0 0 3 0:7 0
10 Кремінь-Юніор (Кременчук, Полтавська обл.) 2 0 0 2 2:13 0
ПОКАЗНИКИ ПО ААФУ ЗАГАЛОМ

Найкращі бомбардири:

Гравець Команда Голи Пен.
Кілікевич Володимир Яруд (Маріуполь) 4
Славінський Володимир МФК Первомайськ 4
Безлепкін Володимир Яруд (Маріуполь) 3
Кузьмін Андрій Вікторія (Миколаївка) 3
Семенчук Владислав ОДЕК (Оржів) 3
Ярчук Дмитро МФК Первомайськ 3 (1)

Найкращі асистенти:

Гравець Команда Паси
Акімов В’ячеслав Вікторія (Миколаївка) 4
Боатенг Гідеон Легіонер (Дніпро) 3
Логвиненко Максим Таврія (Новотроїцьке) 3
Сандрак-Вінницький Владислав Яруд (Маріуполь) 3
Борисенко Іван Вікторія (Миколаївка) 2
Довбиш Віктор Мотор (Запоріжжя) 2
Крук Олександр Мотор (Запоріжжя) 2
Кулик Артем Дніпро (Черкаси) 2
Мелі Інерепарамовей Генрі Мотор (Запоріжжя) 2
Поступаленко Антон ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 2
Савчук Владислав Яруд (Маріуполь) 2
Тищенко Максим Рубікон-Вишневе (Київ) 2
Фесенко Андрій ОДЕК (Оржів) 2

Найефективніші гол+пас:

Гравець Команда Гол+Пас Голи Паси
Акімов В’ячеслав Вікторія (Миколаївка) 6 2 4
Славінський Володимир МФК Первомайськ 5 4 1
Сандрак-Вінницький Владислав Яруд (Маріуполь) 5 2 3
Кілікевич Володимир Яруд (Маріуполь) 4 4 0
Ярчук Дмитро МФК Первомайськ 4 3 1
Борисенко Іван Вікторія (Миколаївка) 4 2 2
Довбиш Віктор Мотор (Запоріжжя) 4 2 2
Крук Олександр Мотор (Запоріжжя) 4 2 2
Мелі Інерепарамовей Генрі Мотор (Запоріжжя) 4 2 2
Боатенг Гідеон Легіонер (Дніпро) 4 1 3
Безлепкін Володимир Яруд (Маріуполь) 3 3 0
Кузьмін Андрій Вікторія (Миколаївка) 3 3 0
Семенчук Владислав ОДЕК (Оржів) 3 3 0
Акімов В’ячеслав Вікторія (Миколаївка) 3 2 1
Антоніо Йосефат Умберто Сімба Легіонер (Дніпро) 3 2 1
Данилюк Іван ФК Ковель-Волинь 3 2 1
Сокол Владислав Агродім (Бахмач) 3 2 1
Фесенко Андрій ОДЕК (Оржів) 3 1 2
Логвиненко Максим Таврія (Новотроїцьке) 3 0 3