Історію переписано! “ЛНЗ” уперше за 11 років існування виграє кубок області

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Учора в Умані сталося те, що висіло в повітрі останні роки – лебединський “ЛНЗ” нарешті здобув омріяний трофей завдяки голам Листопада і Калініча. 

“Базис” – “ЛНЗ-Лебедин” 0:2
Голи: Листопад (14), Калініч (59)

Арбітри:
Білорус Михайло (Черкаси)
Цибулько Сергій (Канів)
Березняк Володимир (Черкаси)
Потайчук Вячеслав (Умань)

“ЛНЗ”: Козаченко – Калініч, Парфьонов, Листопад, Коломієць – Лобов, Гуд, Грицай (Стєпанов 78), Дєдов (Колодяжний 80), Барбанов (Охременко 90+4) – Литовчак (Ткаченко 61)
Головний тренер: Василь Гречаний

“Базис”: Красніцький (Рибак 89) – Каплюченко, Тепляков, Дзига (Тастанкулов 90+4), Дудник, Гірський (Желюк 75), Новіков (Бровченко 88), Смілянець (Попсуй 51), Гріщенко, Боднюк, Янчук (Білий 82)
Головний тренер: Сергій Янчук

Передматчеве налаштування у номінальних гостей було досить серйозним. Приїхали за день до гри, провели тренування, наступного ранку прогулялися в Софіївці і готувалися до відповідального поєдинку. Як виявилося, такий підхід виправдав себе на всі сто відсотків.

Більше двох із половиною тисяч уболівальників очікували додаткової цікавинки – приїзду президента ФФУ Андрія Павелка, але замість нього обласній федерації футболу новенький Форд “Куга” вручив Вадим Костюченко. Але це вже було після гри і не так значуще. Усе найгарячіше розпочалося зі стартовим свистком Білоруса.

Ідеальний газон “Уманьферммашу” футболісти відчули через деякий час. Усі вони потрапили під вплив фінального мандражу, розбавленого ейфорією, тож старт матчу минув у звиканні один до одного. Утім, уже на 11 хвилині “Базис” потурбував Козаченка, якому довелося двічі поспіль вступати в гру. Уманчани добре постаралися, але продемонструвати справжній клас вдалося лебединцям. На 14 хвилині Листопад “по-домашньому” замкнув дальню стійку і вивів команду вперед – 0:1. Цей гол відсунув усі доцьогочасні побоювання “ЛНЗ” щодо сценарію зустрічі.

Відчувши свою міць не в теорії, а на практиці, гості побігли забивати ще і через 4 хвилини Литовчак змарнував чистий вихід віч-на-віч із голкіпером – той ногою відбив удар у кут молодого форварда.

Із цього моменту “Базис” затих і, як виявилося, не мав запасного плану дій. Янчук на весь матч випав із гри команди, бо жодна передача до нього не доходила, через центр в’язати теж не виходило, тож залишалася надія лише на контратки. А “ЛНЗ” до перерви встиг заробити ще декілька очок у свій актив перед остаточним нокдауном: в одній з атак Барбанов опинився на вістрі і пробив у поперечину. На перерву команди пішли за мінімальної переваги підопічних Гречаного – 0:1.

Друга сорокап’ятихвилинка стала продовженням першої. Кочубіївці так і грали другим номером без претензій на ініціативу, а лебединці не давали надій на те, що один м’яч різниці є хиткою справою. Наприклад, Грицай, кращий бомбардир команди в кубку, міг подвоїти рахунок ударом з лінії штрафного майданчика, але забракло сили і хитрості в ударі. А вже за дві хвилини Калініч дістав із рюкзака смертельну зброю. Ідеально пробив штрафний у поперечину, але такий удар не міг залишитися поза статистикою, тож зрикошетив у завислого Красніцького, від якого потрапив у ворота – 0:2.

Справу закрито. Як і тиждень тому, рахунок 0:2 на користь “ЛНЗ” і відсутність підсилювального складника у вигляді лави запасних не дозволили “Базису” серйозно претендувати на золоті медалі. Перед фінальним свистком більше 2,5 тисяч уболівальників стали свідками ще одного гарячого удару Грицая головою і впевненою кінцівкою у виконанні команди Дмитра Кравченка і Андрія Полтавця.

“ЛНЗ-Лебедин” без пропущених м’ячів здобуває кубок Черкаськоі області і є наразі чиним володарем золотого дублю: чемпіонату і кубку. На черзі – аматорський Кубок України, який розпочнеться в кінці літа.