“ЛНЗ-Лебедин” обігрує на виїзді “Златокрай”

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Чемпіонат області стартував! Сьогодні в Золотоноші відбувся один із 6 матчів першого туру найпрестижніших змагань Черкащини, у якому чинний чемпіон обіграв амбітний “Златокрай”.

“Златокрай” – “ЛНЗ-Лебедин” 0:2
Голи: Грицай (44), Сидоренко (84, аг)

“Златокрай”: Манжела – Безгуба (Кубрушко 70), Коркішко (Цюпаченко 78), Дробітько, Котелюх – Агарін Н., Білоус, Сидоренко, Аргєєв, Гонщик – Приходько

“ЛНЗ”: Козаченко – Калініч, Алєксандров, Парфьонов, Коломієць – Листопад, Гуд, Ткаченко (Литовчак 46), Барбанов (Колодяжний 46), Дєдов (Карнаух 84) – Грицай (Стєпанов 46, Охременко 90+3)

Арбітри:
Володимир Березняк (Черкаси)
Володимир Шланчак (Городище)
Семен Шлончак (Черкаси)

Золотонісцям важко стало вже до гри. Ряд кадрових втрат (Матвієнко, Удовика, Алєксєєв) не дозволив команді розкрити свій атакувальний потенціал. А він був. Зі стартових хвилин гра пішла дуже жваво і якісно. На місцевому “Колосі” багато уваги приділили газону, який був близьким до ідеального: вистрижений, густий, м’який… супер. Ідеально для таких технічних опонентів.

Перевагою домашньої підтримки зі сприятливими умовами золотонісці почали оперувати відразу. У команди добре виходило комбінувати в центрі поля, але м’яч не доходив до вістря атаки, на якому працював уже майже ветеран “Златокрая” Приходько. Утім, єдиної небезпеки для гостей у першому таймі завдав не він. На 15-ій хвилині Нікіта Агарін потужно пробив по центру воріт прямо в руки Козаченку. На цьому моменти господарів завершилися.

А лебединці педантично вичікували нагоду, аби проявити свій клас, адже він, як відомо, полягає в якості реалізації створених моментів. Особливо активним на цьому поприщі став лівий хав команди Сергій Дєдов. Спочатку заробив кутовий, пізніше потужно пробив із гострого кута, однак Манжела врятував, а кульмінацією його роботи став удар в стійку після пасу Барбанова. Засмучуватися довго не довелося, бо за хвилину Грицай таки вивів “ЛНЗ” уперед – 0:1. Перерва.

У другому таймі Гречаний значно освіжив гру своїх підопічних, чого не міг собі дозволити “Златокрай”. Господарі почали фізично підсідати, натомість Литовчак, Стєпанов і Колодяжний відмінно вписалися в гру. Мар’ян, наприклад, тричі загрожував воротам суперника. Окрім нього, на старті другої половини міг відзначитися Алєксандров, але теж влучив у стійку – головою. До речі його поява на полі обумовлена травмою Лобова, тому його позицію зайняв Листопад, а Віктор вийшов позаду. На Листопаді треба зупинитися. Таке враження, що він “народився” у футболці “ЛНЗ” – так ідеально вписався в команду за два тижні. Сьогодні постійно вигризав м’яч у центрі поля і традиційно був лідером “другого поверху”.
“Златокрай” у другому таймі запам’ятався лише дальнім ударом Цюпаченка, який теж прийшовся до рук Козаченка. А лебединці забили в кінці гри. Після чергового провалу в обороні Сидоренко ненароком спрямував м’яч у власні ворота. У підсумку 0:2 на користь “ЛНЗ”, який здобуває спокійну, виважену перемогу.