Два голи – три очки: “ЛНЗ” перемагає “Базис”

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Сьогодні в Лебедині відбулася репетиція фіналу Кубку області. “ЛНЗ” і “Базис” зустрінуться наступної неділі в Умані, де вирішать долю трофею. А сьогодні господарі поля показали, що наразі вони більш готові до того аби вперше його завоювати.  

“ЛНЗ-Лебедин” – “Базис” 2:0
Голи: Грицай (41, 45)

Арбітри:
Погорілий Микола (Кам’янка)
Семерунь Володимир (Монастирище)
Баранов Іван (Канів)

“ЛНЗ”: Козаченко – Листопад, Коломієць, Парфьонов, Калініч – Лобов, Гуд (Ткаченко 46), Грицай (Карнаух 79), Колодяжний (Дєдов 46), Барбанов (Охременко 88) – Литовчак (Стєпанов 81)
Головний тренер: Василь Гречаний

“Базис”: Красніцький – Каплюченко, Тастанкулов (Смілянець 80), Дзига (Гоменюк 75), Дудник, Тепляков, Гірський, Грощенко, Новіков (Попсуй 67), Давиденко (Боднюк) – Янчук
Головний тренер: Сергій Янчук

Одразу декілька факторів освіжили виступ команди Полтавця на домашній арені. По-перше, її обладнали мультимедійним таблом. По-друге, команда вийшла у новій, раніше анонсованій формі, а по-третє, футболісти тепер працюватимуть із новими найковськими м’ячами. Не відбулося і без змін у складі. Дєдов поступився місцем в основі Колодяжному, а Грицай вийшов на допомогу в атаці Литовчаку.

Мар’ян міг забивати вже на перших хвилинах. Але цього не сталося. Далі під впливом сильного вітру суперники грали без моментів. Він переривав довгі закиди на Янчука або ж Листопад не давав грати лідеру уманчан. Сергій запам’ятався лише двома грубими фолами проти Тимофія і його партнера по центру захисту Коломійця. За перший фол отримав гірчичник. 

Так і не награвши на небезпеку, команди 40 хвилин перетягували канат. Голи сталися раптово і фактично нізвідки. Перед перервою Грицай приніс перемогу “ЛНЗ”. На 41 хвилині головою замкнув кутовий, а в доданий час шикарно забив штрафний удар – з гострого кута, по дузі, точно за комір голкіперу – 2:0. 

Після цього настала друга стадія затишшя. “Базис” спромігся лише на дальні слабкі удари Янчука, а “ЛНЗ” чекав, коли суперник дасть тріщину. Сталося це за 20 хвилин до кінця гри. Гості різко почали провалюватися в обороні, заміни ослабили гру команди, а лебединці розкрилися в атаці. Купу моментів можна було реалізувовати на будь-який смак. Зокрема, ефектною стала одна з контратак, коли Лобов дивом не забив із близької відстані. А так за півкроку від голу залишилися Литовчак, Грицай, Ткаченко, Стєпанов і Барбанов. 

У підсумку “ЛНЗ” упевнено переміг “Базис” на своєму полі завдяки дублю Грицая і тепер налаштовується на фінал Кубку, який відбудеться наступної неділі в Умані на стадіоні “Уманьферммаш”. 

4 тур 20 травня (субота)
ФК “Авангард” – ФК “УТК” 1:2
“ЛНЗ-Лебедин” – СК “Базис” 2:0
ФК “Спартак” – “Росава-Наша Ряба” 1:3
“Альтаїр” – ФК “Колос” 5:2
“Академія-Черкаський Дніпро” – “Златокрай-2017” 1:0
ФК “Уманьферммаш” – “Олімп” 1:0

[jsStandings id =”129″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;diff_chk;point_chk;curform_chk”]