Андрій Полтавець: “Хвилювався, аби команда психологічно не перегоріла”

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Цієї неділі «ЛНЗ-Лебедин» виграв кубок Черкаської області. Президент клубу Андрій Полтавець розповів як минув для нього фінал і відзначив тих, хто зробив найбільший внесок у цю перемогу.

 

– Андрію Вячеславовичу, вітаємо з першим кубком області! Минуло вже декілька днів після перемоги. Яка зараз у голові думка номер один?
 – Як не дивно, але після фіналу, думкою номер один стала моя основна робота в компанії ЛНЗ. Футбол футболом, але треба повертатися до праці. Добре, що після фіналу настрій гарний, тому працювати легше і приємніше.

– Амбіції після цього тріумфу виросли?
– Вони залишилися такими, як і були. Це здобуття золотих медалей чемпіонату і гідний виступ у Кубку України серед аматорів, який має розпочатися в серпні.

– Оцініть рівень свого хвилювання за результат фіналу від 1 до 10.
– 8.

– Передігрова доба в Умані, мабуть, була найважчою в цьому плані. Які думки тоді крутилися в голові?
– Доба перед грою напруженою не була, хоча сам процес очікування матчу був дещо нервовим. Ми були впевнені в тому, що сильніші, але – це фінал. «Базису» не було що втрачати – у будь-якому разі вихід у фінал для них – це успіх. Вважаю, що програмою мінімум для них була демонстрація гідної гри, власне з чим вони і впоралися. Для нас же поразка могла б стати шоковою. Тому і переживав більше за те, щоб команда психологічно не перегоріла.

– Чому ви не проявили особливих емоцій після фінального свистка?
– Я взагалі людина, яка не дуже виставляє свої емоції на показ. Звик усе переживати і «перетравлювати», тримаючи в собі.

– Чи можна сказати, що оборона «ЛНЗ» стала запорукою успіху в цьому кубку? Адже команда не пропустила жодного м’яча.
– Те, що ми не пропустили, – заслуга нападу і півзахисту така ж, як голкіпера і захисників. Постійний пресинг на чужій половині поля однаково важливий із грою в захисті.

– Кого із особистостей відзначите?
– Скажу традиційно – усю команду. Але передусім я задоволений грою Тимофія Листопада, враховуючи його непростий трансфер фактично в останні дні заявочного періоду. Дуже радий, що Тимофій на 100% виправдовує наші очікування. Також хотів би відзначити вболівальників, без яких, можливо, і не виграли б кубок. Приємно, що, збираючи аншлаги на всіх домашніх матчах в Лебедині, команда постійно отримує підтримку і на виїзді. У минулих сезонах цього майже не було, а отже, прихильників у команди більшає. Ми відчуваємо, що вона потрібна не тільки керівництву компанії ЛНЗ, а й її працівникам та всім уболівальникам зі Шполянського району.