Василь Гречаний: «Щоб вигравати найголовніші матчі, потрібен більш професійний підхід»

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

 

Головний тренер ЛНЗ-Лебедина пробігся по підсумках першої частини чемпіонату 19/20, а також розповів багато цікавого про комплектацію команди.

 

– Минув місяць після останньої гри. Які у вас думки й висновки?

 

– На нас усі команди почали подвійно-потрійно налаштовуватись і трохи важче стало. В принципі, для завдання виходу в плей-офф, у нас нормальні результати. Щодо невдалих показників, то це, знову ж таки, подвійне налаштування. Якщо брати першу гру з Черніговим, то може не встигли відпочити після минулого чемпіонату, бо емоцій віддано було багато. Стільки ж і факторів, які впливають на результат. Один компонент ніколи не вирішує. 

 

– Чому декілька невдалих матчів за півроку вже сприймаються різко негативно?

 

– Бо ми з ходу високо підняли планку. А вона сама себе тримати не може. Десь хлопці, можливо, самозаспокоюванням займаються, що можуть вийти на одній нозі обіграти когось. А тут команди вже зовсім по-іншому нас розглядають. Я бачу причину в цьому. Хоча не можна сказати, що ми не налаштовувались і розслабились – усе було, як зазвичай. Ну будемо робити висновки, коли спілкуватимемось із хлопцями. 

 

– Коли чекати цього спілкування і які далі плани?

 

– Президент зайнятий по роботі, тому, коли у нього звільниться час, тоді й розмовлятимемо. Я не можу сказати: може в середині грудня, а може через місяць. 

 

– Із яким темами ви збираєтесь до нього на зустріч?

 

– Найбільше питання, яке мене хвилює – підготовка. У мене є пропозиції і бачення процесу, але його треба підкріпити згодою керівництва. Щодо кадрів, то кардинального перекрою не буде, бо ми пачками людей не міняємо. Кістяк є, просто треба підготуватись. Минулого тижня мене запрошували на турнір у Дніпрі з командами першої, другої ліги. А я не можу поки дати відповідь. 

 

– А з футболістами що?

 

– Особливо змінювати склад не будемо. Я можу сказати тільки, що буде новий нападник. Таку людину ми шукали з літа. У серпні я запрошував Ковпака Олександра – він два тижні думав, але обрав Чорноморець. Незважаючи на його вік, він грав у Прем’єр-лізі, має колосальний досвід і майстерність. На аматорському рівні він був би для нас корисний. Я впевнений. 

 

– Може хтось покине команду?

 

– Я думаю, що Колос. Як до футболіста до нього претензій немає, але оскільки він грає за всі команди міні-футболу, то шансів у нього небагато. Він і всі інші гравці знають наші умови в ЛНЗ. Якщо він, або хтось іще, буде після 1 січня заїкатися за футзал, то потиснемо руки.

 

Були дзвінки, щоб Слава Ткаченко грав за ЧФК, типу чого ви не дозволяєте? Та ніхто не забороняє. Домовленість була така – до 1 січня грайте, ніхто вас не контролює. Після цієї дати ЛНЗ святкує новорічні дні й розпочинає підготовку. А у нас футзал триває до березня. Будуть накладки. У наших футболістів має бути солідність і відповідальність. Якщо цього немає, то можна грати всюди: і в футзалі, і великому футболі, але не в ЛНЗ. 

 

– Опорну позицію не шукаєте ким закрити?

 

– Займаюсь цим питанням. 

 

– Підготовку хочете зробити більш якісну ніж попередні?

 

– Ми будемо набирати форму за рахунок ігор. Твоє запитання було б актуальним, якби ми тренувались усі разом. А так ми зробимо акцент на матчі. 

 

– Якщо прийде ще один нападник, когось треба буде прибирати. 

 

– Після завершення чемпіонату я сказав усім хлопцям, що підготовку розпочинаємо разом і будемо відштовхуватись від неї – всі матимуть шанс. 

 

– Неприємний момент цього півріччя – виліт із Кубку України.  

 

– Моя думка така – цей результат накопичувався. Знову ж таки, Саня Колос. Його розгильдяйство – це образ життя. Він міг виводити ЛНЗ у фінал чемпіонату України серед аматорів і в півфінал Кубку України. Але він всюди грає, фотографується з зірками колишніми тощо. У цьому немає нічого поганого, але в ключові моменти це грає роль. І це не тільки про нього. Той самий Слава Ткаченко міг виводити нас у фінал чемпіонату. Треба більш професійний підхід хлопців до справи. Тоді буде закономірний результат. Після гри розповідати, що судді винні – це не має ніякого сенсу. Щоб вигравати найголовніші матчі, потрібний більш професійний підхід. 

 

Ілля Шестіпалов не виправдав надій, Поплавка тільки на 50%, Ден Балацький, думаю, додасть. Вакуленко має бути одним із лідерів, а він цьогоріч майже ніякої користі не приніс. Немає претензій до Грицая – нашого лідера. Дєдов Сєрьога, Калініч, Листопад, Кондратюк, Козаченко, Парфьонов – на хорошому рівні. Ткаченко може краще. Нападникам голи треба з серйозними суперниками, а не Олімпіку.