ЛНЗ-Лебедин переміг Факел у важкому протистоянні Кубку України

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

ЛНЗ-Лебедин зробив перший крок до півфіналу Аматорського Кубку України. 11 квітня на виїзді подоланий липовецький Факел. Гра вийшла не дуже видовищною, утім досить результативною для підопічних Гречаного.

Аматорський кубок України, 1/4 фіналу
11 квітня, Вінниця, стадіон СК “Нива”, 14:00
Перший матч

“Факел” (Липовець, Вінницька обл.) – “ЛНЗ-Лебедин” (Лебедин) 0:2
Голи: Коломієць (45), Султанов (90)

Вилучення: Кондратюк (72 – друга жовта)

ЛНЗ: Козаченко – Парфьонов, Кондратюк, Листопад, Калініч – Коломієць, Боровик (Тубольцев 74), Ткаченко (Гуд 61), Султанов, Вакуленко (Барбанов 90) – Литовчак (Охременко 75)

Головний тренер: Василь Гречаний

Факел (старт): Карабін – Бондаренко, Дворовенко, Голуб, Новаківський – Чернега, Валько, Малка, Коломієць, Красносельський, Драган

Головний тренер: Петро Анісім

Арбітри:
Заброда К.В. (Київ)
Алавук В. Ю. (Київ)
Андрусяк А. В. (Київ)
Попович С. О. (Вінниця)

Лебединці агресивно розпочали матч. Із перших хвилин вони, заведені, кидалися на суперника у відборі, не залишаючи шансів на атаку. Проте і самі не атакували. Сьогодні дуже позначилася відсутність у центрі поля Грицая, який має проблеми з задньою поверхнею стегна. Команді важко було працювати через короткий пас, тому в більшості випадків ЛНЗ використовував довгі закидання на Литовчака або вінгерів. Один із таких лонгболів пройшов на Султанова, той обіграв “закопаного” захисника і прострілив, Литовчак пробив з відскоку дуже близько зі стійкою.

Однак більшість закидів і пасів на форвардів завершувалася офсайдами. У першій половині ЛНЗ назбирав близько семи положень поза грою. Це суттєво додало сумбуру в матчі. Багато боротьби і непритаманного для ЛНЗ футболу мало не вивели Факел уперед. На 25 хвилині гравець господарів пробив через себе і влучив у стійку, Козаченко там був безсилий.

А лебединці відповіли єдиним реально гольовим шансом аж під завісу першої половини. Нагоду використав Коломієць. Рома акуратно чиркнув м’яч під дальню стійку після подачі зі штрафного Боровика – 0:1. Перерва.

У другій половині картина не змінилася. Боротьба залишилися, а рефері почав карати головних порушників жовтими картками. Першим на гірчичник нарвався Кондратюк, потім Вакуленко, далі Тубольцев. Були попередження і у Факела, але кульмінацією стало вилучення вищезгаданого Кондратюка, який зірвав атаку суперника і покинув поле на 72 хвилині з двома жовтими.

Щодо ігрового малюнку, то нічого не змінилося. ЛНЗ організував декілька напівмоментів, а Факел задіяв головну зброю – аути в центр штрафного майданчика. Жоден не став корисним.

Чисельна більшість господарів далася взнаки на останніх хвилинах. Лебединців затисли біля власних воріт. Факел пробував і подавати, і бити – м’яч літав над володіннями Козаченка, і здавалося, що в цій рівній грі назріває закономірний гол Факела. Утім, гості відбилися та ще й забили. Уже в доданий арбітром час ЛНЗ провів атаку, у якій Султанов пробив у ближній кут і встановив остаточний рахунок матчу – 0:2.

Матч-відповідь відбудеться 18 квітня в Лебедині на ЛНЗ-Арені. Початок зустрічі – о 16:00.


Інші матчі 1/4 фіналу

10.04
Рочин (Соснівка) – СКК Демня – 2:0

11.04.
Факел (Липовець) – ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) – 0:2
Кристал (Херсон) – ВПК-Агро (Шевченківка) – 2:0
Металург (Запоріжжя) – Вікторія (Миколаївка) – 1:0