Надважлива перемога Лебедина: огляд 6 туру від Sportarena

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Зміна лідера в Групі 3, одноосібне лідерство ЛНЗ – таким був черговий тур Чемпіонату ААФУ 2019/20 в огляді Sportarena.

ГРУПА 1 • 6-Й ТУР

Вотранс (Луцьк) — Карпати-Енергетик (Галич) — 2:2
Голи: Малиш, 22 (пен.), Кошелинський, 80 – Турчанський, 1, Слободян, 90+6

Вотранс: Перлов (Франчук, 71), Обертас, Химчук, Воробей (Кошелинський, 77), Кривицький, Малиш, Котюн, Герасимюк, Рибковський© (Сквира, 62), Полетій (Шишка, 46), Волошин (Щербик, 56). Запасні: Чопанюк, Шандрук. Головний тренер:Роман Максимюк.

Карпати-Енергетик: Борсук, Деренюк (Поліщук, 46), Красій, Я.Вовчук©, Блонський, Воробець, Турчанський, Третяк (Ю.Вовчук, 84), Воробчак (Кукурудз, 72), Сем’янчук, Слободян.Запасних не залишилось. Головний тренер: Петро Русак.

Попередження: Герасимюк, 8, Третяк, 21, Рибковський, 40, Сем’янчук, 48, Борсук, 60, Турчанський, 73
07.09.2019. 17:00, Підгайці. Стадіон «Вотранс-Арена». 300 глядачів, поле 3, +25С
Суддя: Ващишин Олег (Хмельницька обл.)

Господарі ще очікують своєї першої перемоги в чемпіонаті, а галицько-бурштинська команда сподівається піднятися вище після дещо зіжмаканого старту. Саме Карпати-Енергетик відкрили рахунок, коли після сольного рейду Воробчака м’яч відскочив до Турчанського, і Віталій з кута воротарського майданчика пробив у дальню «шістку» – 0:1. Навала господарів допомогла їм відігратися ще в першому таймі. Після подачі кутового на силу бив Рибковський і влучив у захисника. За версією Вотрансу, підтриманою арбітром – у руку, гості ж апелювали, заперечуючи пенальті. Тим не менш, рефері свій вирок Ігор Малиш на досвіді розвів м’яч і воротаря по різних кутах із 11-метрової позначки – 1:1.

Обидві команди настільки хотіли перемогти, що справа завершилася досить результативною нічиєю. Гру збурила кінцівка. Тільки-но відбившись після небезпечного штрафного Сем’янчука, Вотранс помчав у контратаку, де вийшов вперед. Герасимюк дав діагональ з правого краю на лівий, Шишка перевів на дальню стійку, де Юрій Кошелинський головою відправив м’яча в ворота – 2:1. Треба додати, що, поки йшла атака господарів, на газоні лежав Турчанський, якому надалі надали меддопомогу, але запасних на заміну у гостей вже не залишалося.

Здавалося, Карпати-Енергетик зазнають поразки, але в самій кінцівці їм вдалося відігратися. Розпочав атаку їхній капітан – Я.Вовчук дав пас на хід Кукурудзу, який розрізним пасом вивів на воротаря Слободяна. Здавалося, Андрій змушений буде або обігрувати, або подавати, але він зумів із не найзручнішого положення пробити точно в ціль – 2:2. Цей гол відбувся вже на шостій компенсованій хвилині…

Матч туру

ФК Ковель-Волинь — Світанок-Агросвіт (Шляхова) — 0:3
Голи: Проневич, 26, Сомов, 29, Кучеренко, 33

Ковель-Волинь: Дувакін, Ткачук (Федчук, 72), Зінь, Ю.Заліпа, Р.Романчук©, Жмуйда (Самойлич, 64), Романюк (Данилюк, 33), Мороз (А.Заліпа, 80), Кузьмич (Залібський Богдан, 46), Кашуба, Ліщук. Запасні: Харченко, Валігура. Головний тренер:Юрій Романчук.

Світанок-Агросвіт: Карабін, Луцюк (Костюк, 67), Заводян©, Єрмак, Борячук (В.А.Рудий, 78), Загалевич, Проневич, Дацюк (Чернега, 74), Кучеренко, Гаді (Чельцов, 56), Сомов (Новаківський, 71). Запасні: Поштаренко, Голуб. Головний тренер: Дмитро Єфстафієв.

Попередження: Ю.Заліпа, 9, Кашуба, 9, Єрмак, 14, Романчук, 65, Ліщук, 69, Данилюк, 78
07.09.2019. 17:00, Ковель. Стадіон «Центральний». 800 глядачів, поле 3, +24С
Суддя: Мандзюк Іван (Тернопільська обл.)

Ковельчани волею календаря мали двохтижневу паузу в чемпіонаті, у той час, як Світанок-Агросвіт відіграв не лише календарні матчі першості, а й двохматчеве протистояння з полтавським Легіоном на кубок. Тим не менш, гості вже в першому таймі зуміли забезпечити собі переконливу перевагу, яка й визначила в підсумку переможця.

Спершу Гаді, отримавши пас від Кучеренка, пройшовши через лівий фланг, м’яко навісив на дальню стійку, звідки Дмитро Проневич головою відправив м’яча в ворота – 0:1. Третій поспіль матч забиває новий опорник шляхівчан. Всього через три хвилини перевагу закріпив Сомов. Іван також головою замикав скидку від Дацюка, який в дотик переводив на дальню стійку після подачі Гаді – 0:2. А як завершення ударної семихвилинки – третій гол. Тепер атака пройшла через правий фланг, Дацюк навісив, а Сергій Кучеренко завершив ударом також головою – 0:3.

Гості грали з азартом, розгортали багатоходівки з неодмінним загостренням. Так, міг забивати ще й Гаді, який після зручної скидки Сомова з правої ноги направив м’яча поруч зі стійкою. Шляхівчани провели кілька гострих флангових атак, а зі штрафного пробивав Борячук. У господарів були свої моменти (зокрема, граючий керівник клубу Романчук також небезпечно виконував штрафний), але в підсумку матч закінчився без нової зміни рахунку.

Третя поспіль перемога в чемпіонаті від команди з Вінниччини, а якщо рахувати з кубком, то їхня безпрограшна серія сягнула шести матчів (і п’ять із них – виграші).

Герой матчу – Роман Дацюк (Світанок-Агросвіт)

Роман Дацюк цього дня святкував іменини, тож відзначив день народження прекрасним особистим виступом – два асисти.

Відеоогляд тут.

Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк) — Нива (Теребовля) — 1:2
Голи: Неделюк, 6 – Г.Баранець, 15, Слоневський, 18 (пен.)

ЛСТМ: Ярмощук, Байбула, Прощерук, Максимчук, Олійник, Горщарук, А.Кодлубай, Гладун (Бабенко, 46), Неделюк©, Зайчук (А.Пушкарчук, 75), Кабанов. Запасні: Н.Пушкарчук, Махнюк, Філь, О.Кодлубай, Петрук. Головний тренер: Олег Федюков.

Нива: Ольховий, В.Кузів, Шаповал, Сороцький, Голованьов (Штаненко, 85), Макогон (Кренько, 60), Слоневський (Бегашов, 82), Олексієнко, Г.Баранець (Б.Баранець, 64), О.Никеруй©, Р.Кузів. Запасні: Петрусь, Ю.Никеруй, Субота.Головний тренер: Сергій Задорожній.

Попередження: Неделюк, 19, О.Никеруй, 24, Слоневський, 57, Кренько, 68, Прощерук, 72, Р.Кузів, 72, Зайчук, 73, Бабенко, 75, Горщарук, 77, В.Кузів, 88, Ольховий, 89
08.09.2019. 15:00; Княгининок. Стадіон «Альянс-Арена». 200 глядачів, поле 4; +26С
Суддя: Вангела Олег (Калуш)

Уже в дебюті матчу відбулися всі його найголовніші, як виявилося, події. Спершу господарі заробили штрафний (Р.Кузів притримав Неделюка), і Олександр Неделюк завдав красивого удару в «дев’ятку» – 1:0. Але гості із Тернопільщини зуміли переломити хід зустрічі та здобути вольову перемогу. Спершу «соло» видав Григорій Баранець. Підхопивши м’яча після відскоку, він підробив собі під праву й метрів із 15-ти і зряче пробив у дальню «шістку» – 1:1. А буквально через три хвилини Роман Кузів прорвався до карного майданчика й заробив пенальті, який реалізував Богдан Слоневський – 1:2. Надалі йшла жорстка, безкомпромісна гра – багато єдиноборств, довгих передач у господарів у розрахунку на високого й міцного Кабанова. Хоча для теребовлян такий стиль не зовсім притаманний, вони зуміли завоювати три очки. Посприяв у цьому дебютант Штаненко, який пройшов школу Карпат і пробував сили в балканських вищих дивізіонах. Це – новачок Ниви, причому, як повідомляє головний тренер клубу, він може стати не останнім придбанням команди: «Нива не відмовляється від цікавих футболістів, здатних посилити її гру».

А от господарі в спеціальній відео-підбірці звернули увагу на суперечливі моменти матчу:

Агрон (Великогаївська ОТГ) — Покуття (Коломия) — 1:0
Гол: Лук’янов, 51

Агрон: Рогаль, Коник, Пастернак©, Лівіцький, Ковалик, Кривобедрий, Лук’янов (Семенець, 87), Ковалевський (Дімітрієв, 71), Білик, Луцик (Скобляк, 90), Процик. Запасні: Мазур, Андрієшин, Р.В.Гаврилюк, Павлусь. Головний тренер:Роман Курдупель.

Покуття: Гоменюк, Сікач©, Громоляк, Локатир, Хандій, Москалик, Керчу, Ковальчук (Р.М.Гаврилюк, 65), Курташ (Савчук, 65) (Карапка, 77), Кушецький, Головачук. Запасні: Мегдиник, Топчевський, Свиридов, Блащук. Головний тренер:Сергій Турянський.

Попередження: Пастернак, 42, Кривобедрий, 44, Хандій, 63
08.09.2019. 17:00; Великі Гаї. Стадіон «Центральний». 800 глядачів, поле 3; +25С
Суддя: Шевчук Андрій (Волинська обл.)

Протистояння провідних аматорських команд Тернопільщини та Івано-Франківщини було найголовнішим у турі західної групи – в минулому сезоні ці команди претендували на найвищі місця, та й тепер називаються серед основних претендентів на плей-офф. У першому таймі навіть дещо частіше били по воротах гості. Був дуже перспективний вихід на воротаря від Кушецького, а також кілька штрафних.

Натомість, саме Агрон повів у рахунку. На кутовий від Ковалевського пішло відразу кілька одноклубників, але до м’яча дістався Сергій Лук’янов, головою забивши його в сітку – 1:0. У господарів були ще моменти забити – Луцик влучив у стійку, а добивання від Дімітрієва прийняли на себе польові гравці на лінії поля, а кілька гострих прострілів просвистіли вздовж воріт. У гостей моментів такої гостроти не було. Лише раз, здається, Локатир опинився перед Рогалем, але переграти воротаря не зумів. А в іншому подачі та удари коломиян або блокувалися, або ловилися голкіпером.

Альтернативна зйомка: перший тайм; другий тайм

М   КОМАНДА І В Н П М О
1 ОДЕК (Оржів, Рівненська область) 5 4 1 0 12:4 13
2 ↑1 Світанок-Агросвіт (Шляхова, Вінницька область) 5 3 1 1 9:4 10
3 ↑1 Нива (Теребовля, Тернопільська область) 5 2 3 0 8:5 9
4 ↑1 Агрон (Великогаївська ОТГ, Тернопільська область) 5 2 3 0 5:3 9
5 ↓3 Ковель-Волинь (Волинська область) 4 2 1 1 5:5 7
6 ↑1 Карпати-Енергетик (Галич, Івано-Франківська область) 3 1 1 1 5:7 4
7 ↓1 Покуття (Коломия, Івано-Франківська область) 4 1 0 3 5:7 3
8 ↑1 Вотранс (Луцьк) 5 0 2 3 5:9 2
9 ↓1 Епіцентр (Дунаївці, Хмельницька область) 3 0 1 2 5:8 1
10 Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк) 5 0 1 4 6:13 1
ГРУПА 2 • 6-Й ТУР

ФК Біла Церква — Дніпро (Черкаси) — 4:0
Голи: Бамба, 1, Котов, 39 (пен.), Винар, 44, Вієра, 90+2

Біла Церква: Скворцов©, Еванг (Довгий, 62), Скорба, Костенко, Хабло (Діякончук, 46), Винар, Котов (Вієра, 54), Стрелько, Пасечнюк (Білоус, 62), Сисоєв, Бамба (Лешенок, 79).Запасні: Стадничук, Петровець. Головний тренер: Вадим Мандрієвський.

Дніпро: Роздорожній, Сухецький (Дашко, 14), Ляхович, Синицин© (Шевченко, 46), Молоков, Дзюба, Пантелей (Норенко, 74), Винниченко, Кулик, Пуш (Загоруйко, 32), Гарнага (Кулинич, 68). Запасні: Баккі, Антоненко. Головний тренер: Євген Тарасенко.

Попередження: Дашко, 18, Хабло, 45, Котов, 48, Молоков, 50, Костенко, 53, Пантелей, 56, Дзюба, 77, Кулик, 84
Вилучення: Дашко, 39 (повторне попередження)

07.09.2019. 16:00, Біла Церква. Стадіон «Зміна». 500 глядачів, поле 4, +23С
Суддя: Гординський Артем (Київ)

Після розгромної поразки від одного із фаворитів чемпіонату в Лебедині білоцерківська команда чекала в гості ще одного новачка турніру – черкаський Дніпро. І вже на початку зустрічі господарям вдалося повести в рахунку. Дебютант ФК Біла Церква 20-річний івуарієць Шейк Ібрахім Бамба розвів м’яча в центрі поля та стартував вперед, тож уже в карному майданчику в дотик (і, здається, п’ятою!) замкнув простріл ще одного новачка, Пасечнюка – 1:0.

Ці діячі були в центрі уваги й наприкінці першого тайму, коли «червоно-білі» забили вдруге. Сисоєв із Бамбою започаткували атаку в центрі поля, Пасечнюк прорвався через лівий край і був перечеплений Дашком. Як наслідок, вилучення суперника та пенальті. Костянтин Котов із 11-метрової позначки розвів м’яч і воротаря по різних кутах – 2:0. А ще до перерви ФК Біла Церква вдалося реалізувати більшість з гри. Отримавши пас від Бамби, Максим Винар продерся крізь усіх захисників, підклав м’яча під ліву ногу й із меж карного майданчика пробив у дальню дев’ятку – 3:0.

Уже в другому таймі, впевнено граючи по рахунку, підопічні Мандрієвського забили ще раз своїм малодосвідченим суперникам. Четвертий гол організували «джокери». Кутовий від Діякончука ударом головою на протихід воротареві замкнув Аламісса Вієра Уаттара. 4:0 – біло церківці реабілітувалися за аналогічну поразку від ЛНЗ-Лебедин і здобули першу розгромну перемогу в історії виступів в ААФУ.

Авангард (Корюківка) — Агродім (Бахмач) — 2:0
Голи: Ментей, 47, Порохня, 76

Авангард: Ширай, Грищенко, Даценко© (Гусєв, 90+2), Лакеєнко, Химанич (Цулукідзе, 42), Чуланов (Яловець, 64), Вересоцький (Поляниця, 89), Ментей, Сердюк, Порохня, Волошин (Твердовський, 84). Запасні: Рощинський, Алаєв.Головний тренер: Валерій Чорний.

Агродім: Мусієнко, Двалі, Кордюк, Журба©, Ільченко, Сірий, Сокол, Пронак (Кемфор, 73), Єсаулов, Кабанець (Бамба, 66), Кохановський, Гаврильченко. Запасні: Боженко, Микитенко, Пішта, Колочко. Головний тренер: Микола Тищенко.

Попередження: Волошин, 19, Ільченко, 24, Двалі, 25, Сердюк, 27, Єсаулов, 62, Цулукідзе, 74, Сірий, 79, Твердовський, 86, Порохня, 90+2
Вилучення: Сердюк, 53 (повторне попередження), Гаврильченко, 53

07.09.2019. 17:00, Корюківка. Стадіон КФТП «Паперовик». 200 глядачів, поле 4, +24С
Суддя: Кононов Владислав (Київська обл.)

Дербі Чернігівщини пройшло в нервовій боротьбі, а карток було значно більше, ніж голів. До речі, про голи. Після напруженого, але безгольового першого тайму Авангард зумів відкрити рахунок невдовзі після відпочинку. Здавалося, аут корюківчан з правого флангу пішов внікуди, але господарі виграли підбір, Волошин розрізним пасом запустив через лівий край Порохню, чий простріл на дальній стійці замкнув Віталій Ментей – 1:0.

Щоправда, невдовзі після цього склади обох команд скоротилися – у корюківчан був вилучений за штовханину в центрі поля Сердюк, у гостей – з лави запасних за неспортивну поведінку Гаврильченко. До речі, у ці хвилини Агродім був близьким до того, щоб відігратися – кілька видовищних сейвів здійснив воротар Ширай. Але Авангард свої нагоди реалізував краще. Під час однієї з атак бахмачан Порохня потягнув м’яча зі своєї половини поля, підключив Волошина, отримав зворотній пас на хід. Вийшовши на голкіпера, Андрій продерся повз нього й забивав уже в порожні ворота – 2:0.

Атлет (Київ) — ФК Чернігів — 4:1
Голи: Твердохліб, 40, 69, 72, Яковенко, 78 – Садовий, 90+2
Незабитий пенальті: Яковенко (Атлет), 59 – воротар

Атлет: Кочергін, Швець, Мовчан (Шлапацький, 74), Яковенко© (Пономаренко, 79), Твердохліб, Козачок (Колесник, 63), Гаращенко Богдан (Орел, 52), Кучинський, Яценко, Суханов (Гайдук, 70), Хоменко. Запасні: С.Русан, Євдокимчик. Головний тренер: Дмитро Мурашенко.

Чернігів: Радич, Борщ©, Конопко (Чаус, 58), Мчедлішвілі, Зенченко, Мироненко (Зоц, 77), Кривобороденко (Головань, 87), Романченко, Гордієнко (Садовий, 65), Лазаренко, Кравченко. Запасні: Новобранець, Новрузов, Толкачов.Головний тренер: Вадим Постовий.

Попередження: Яценко, 54, Орел, 57, Кравченко, 59, Садовий, 89
Вилучення: Зенченко, 58 («фол останньої надії»)

07.09.2019. 17:00, Київ. Стадіон «Дружба». 300 глядачів, поле 3, +26С
Суддя: Фірсов Максим (Рівне)

Чернігівський клуб повернувся в чемпіонат ААФУ після річної паузи й вразив солідним виступом і досить сильним результатом. Але вдала серія «тигрів» завершилася в столиці, де місцевий Атлет досить безапеляційно розгромив одного з лідерів. Перший гол стався перед перервою, причому, його можна відносити до розряду курйозних. Першим на довгу передачу був, взагалі-то, захисник, але він не вибив м’яча далеко, а намагався скинути головою своєму воротареві. От тут-то й «підобідав» Твердохліб, у дотик прокинувши повз Радича в ворота – 1:0.

Спроби гостей відігратися не мали успіху, навіть більше – після кількох небезпечних штрафних і комбінацій із гри чернігівці наразилися на швидку атаку киян. Лонгболл продовжив скидкою Кучинський, Твердохліб уже виривався один на один з воротарем, але його збив Зенченко. Пенальті від Яковенка забрав воротар, але те, що догравати гостям довелося в меншості, вплинуло на їхню гру.

Господарі ефективно застосовували довгі передачі. І саме після однієї з них (від Яценка – її підбив, але не зміг перервати суперник) Твердохліб стартував глибоко з лівого флангу, змістився в центр і реалізував вихід один на один із воротарем – 2:0. А буквально через три хвилини Єгор оформив хет-трик, цього разу отримавши пас від Яковенка після ауту та в дотик розстрілявши ворота – 3:0.

Приємно, що свій м’яч забив і Владислав, реабілітувавшись за нереалізований пенальті. Цього разу із лівого флангу навішував Гайдук, а Яковенко головою пробив на протихід голкіперу – 4:0. Лише в самій кінцівці «підсолодити» поразку зумів ФК Чернігів. Денис Садовий, який вийшов на заміну, хорошим обвідним ударом зі штрафного забив м’яч престижу – 4:1.

Матч туру

Вікторія (Миколаївка) — ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) — 1:2
Голи: Чередниченко, 79 – Грицай, 2, Дєдов, 9

Вікторія: Зарубін, Михайлюк, Чередниченко, Н.Шевченко, Лойко, Гранкін, Нелін©, Черніков, Кузьмін (Без’язичний, 76), Борисенко, Акімов (В.Шевченко, 68). Запасні: Зінченко, Романенко, Цапій, Шимко, Рябцев. Головний тренер: Артем Радіонов.

ЛНЗ-Лебедин: Козаченко, Парфьонов, Кондратюк, Листопад, Калинич©, Тубольцев, Ткаченко (Коломієць, 71), Колос, Поступаленко (Качур, 8; Литовчак, 90+4), Дєдов (Балацький, 69), Грицай (Поплавка, 80). Запасні: Дейнеко, Шестипалов.Головний тренер: Василь Гречаний.

Попередження: Михайлюк, 51, Ткаченко, 51, Калинич, 54, Шевченко, 74, Коломієць, 82, Лойко, 85, Козаченко, 88, Чередниченко, 89, Гранкін, 90+2
07.09.2019. 17:00, Миколаївка. Стадіон «Вікторія». 300 глядачів, поле 5, +25С
Суддя: Гончарук Андрій (Київ)

Центральний матч туру й один із найважливіших у всьому чемпіонаті. Протистояння двох найпотужніших клубів середньої групи, які останніми роками регулярно змагаються одне з одним за головні трофеї ААФУ. Вікторія виставила дещо незвичний склад, без вилученого в минулому турі атакувального півзахисника Єременка (його у стартовому складі замінив вінгер Черніков), а також із молодим новачком Шевченком у захисті (досвідчений Цапій, на якого покладалися надії в цій лінії, останнім часом у запасі).

Але тренери змушені були переглянути всі свої передматчеві роздуми та розклАди, коли гості повели в рахунку вже на другій хвилині. У центрі поля Ткаченко та Колос запресингували суперників. Правий вінгер лебединців перехопив передачу Неліна на Шевченка, пішов у прорив, оминувши кількох суперників, після чого прокотив м’яча в карний майданчик на Грицая, і Віталій у дотик пробив повз воротаря в дальній кут – 0:1.

Темп гостей не збила навіть вимушена заміна – через пошкодження вже на восьмій хвилині довелося міняти Поступаленка (Качур, який його замінив, вийшов на вістря атаки, а Грицай номінально опустився нижче). У стрімкій контратаці ЛНЗ-Лебедин подвоїв свою перевагу, коли Грицай коротким пасом на хід запустив у прорив Дєдова, Сергій промчав метрів 60 і ударом з лівої ноги під поперечину розстріляв ворота – 0:2.

Гості цілком могли забивати й більше. До перерви чудовий шанс втратив Ткаченко (мимо), після одного із штрафних Калинич, Листопад і той же Ткаченко намагалися проштовхнути м’яча в сітку із відстані двох кроків. Після перерви збурювали гру Дєдов, Грицай, Балацький. А от Вікторія, тиснучи й намагавшись відігратися, довго не могла реалізувати свої нагоди. Штрафні, в основному, не йшли. Удари від Кузьміна, Неліна, Без’язичного виходили не дуже сильними. Найкращі сейви Козаченко здійснив після дальніх ударів – до перерви потягнув розкішний удар Акімова з гри, після перерви – штрафний від Гранкіна. Але якраз після цього Борисенко встиг на підбирання й навісив з лівого краю на рубіж карного майданчика, звідки Ігор Чередниченко спіймав м’яча на праву ногу й влучив у сітку з рикошетом від стійки – 1:2.

Але розвитку не послідувало, навпаки, в кінцівці двічі міг забивати Качур – у першому випадку з лінії м’яч виніс захисник Шевченко, а в іншому взяття воріт не було зафіксовано через офсайд. Надважлива перемога разом із синхронними невдачами конкурентів закріпила ЛНЗ-Лебедин на одноосібному першому місці.

Герой матчу – Віталій Грицай (ЛНЗ-Лебедин)

Відкрив рахунок і брав участь в організації другої результативної акції. Брався виконувати штрафні, комбінувати, словом, був корисним і добросовісно відпрацював відведений час.

Відеоогляд матчу тут.

Олімпік (Кропивницький) — Рубікон-Вишневе (Київ) — 2:3
Голи: Онйємаобі, 26, Себего, 69 – Тищенко, 52, 63, Арендарук, 67

Олімпік: Якименко, Олавойін, Довгий, Езех, Чорний (Аркуша, 69), Оджо, Терпілов©, Онйємаобі, Акачукву (Себего, 54), Мкпасі (Гончаров, 69), Афувапе (Езеані, 69). Запасні: Кулібалі, Коаку. Головний тренер: Юрій Кевлич.

Рубікон-Вишневе: Карнаушенко, Чорномаз, А.Гусін, Іващик, Бачинський (Гезлер, 87), Швець (Марченко, 46), Чаповський (Шишкін, 46), Паламарчук (Шутенко, 46), Арендарук, Тищенко©, Глущук. Запасні: Левченко, І.Гусін. Головний тренер:Віктор Курята.

Попередження: Мкпасі, 37, Іващик, 38, Чаповський, 44, Оджо, 51, Кевлич (гол.тр.ОК), 61, Себего, 61, Терпілов, 72, Кінгслі, 72, Марченко, 72, Якименко, 77, Арендарук, 80, Тищенко, 85
07.09.2019. 17:36, Кропивницький. Стадіон «Зірка» (верхнє поле). 80 глядачів, поле 3, +27С
Суддя: Дзюбас Єгор (Кривий Ріг)

Гра розпочалась із більш як півгодинною затримкою через відсутність представників органів правопорядку. Тим не менш, на господарів це вплинуло позитивно. Новачок Кінгслі Чігозьє Онйємаобі, підхопивши м’яча на правому фланзі, вибіг один на один і відкрив рахунок – 1:0.

Андрій Гусін-молодший, fcbukovyna.com

Щоправда, після перерви Рубікон зумів втілити свою перевагу в голи. Спершу після подачі штрафного від Шутенка Максим Тищенко здорово зіграв на випередження й замкнув з близької відстані (це 1:1), не пройшло й десяти хвилин, як капітан оформив дубль – цього разу, після того, як Шишкін і Глущук відпрацювали в середині поля, Тищенко реалізував тет-а-тет з воротарем (це 1:2). Це його четвертий гол у трьох останніх турах. А буквально через кілька хвилин Бачинський дав подачу на Арендарука, і Денис влучив у порожні ворота головою – це 1:3.

Хоча через дві хвилини Жоель Себего, скориставшись непорозумінням воротаря й захисника гостей, знову скоротив відставання в рахунку (2:3), Рубікон своєї переваги не втратив. Відзначаємо вдалий дебют Чаповського та А.Гусіна (старший син легенди українського футболу Андрія Гусіна), а також успіх нової тактичної схеми, яку вдало реалізував тренерський штаб київського клубу.

ФК Тростянець-2 — МФК Первомайськ — 0:2
Голи: Ярчук, 6 (пен.), 28 (пен.)

Тростянець-2: Синицин, Курило, Троценко, Дяковський, Жила, Мигаль (Деряпа, 46), Бушля (Пимоненко, 76), Кубай (Казарян Арсен, 85), Стецюк (Сліпухін, 46), Москаленко, Чухненко© (Тиєчко, 63). Запасні: Дерев’янко, Хомич. Головний тренер:Сергій Коритник.

Первомайськ: Чоларія, Мізернюк, Рябченко, Федорченко©, Ротко, Тищенко, Ярчук, Севодняєв (Доценко, 90+3), Крамаренко (Д.Флакей, 85), Волошинський (Гончаров, 60), Славінський (Зайко, 90+6). Запасні: Алієв, Гранковський, Шпортко. Головний тренер: Микола Флакей.

Попередження: Ротко, 34, Троценко, 36, Москаленко, 56
Вилучення: Жила, 28 («фол останньої надії»)

08.09.2019. 16:00; Тростянець. Стадіон ім. В.П.Куца. 200 глядачів, поле 3; +25С
Суддя: Грицай Владислав (Київська обл.)

Парадоксальна ситуація у команди із Сумщини, яка дебютує в ААФУ – ФК Тростянець-2 цілком собі успішно грає в гостях (дві перемоги поспіль), але вдома втретє зазнає «сухої» поразки. Цього разу тут тріумфував МФК Первомайськ. Свою перевагу клуб із Миколаївської області втілив у голи ще до перерви. Спершу після тонкої передачі Тищенка на воротаря вискочив Славінський. Прокинувши повз нього м’яча, він після контакту з суперником завалився на газон, а рефері призначив пенальті. Дмитро Ярчук пробив горою, тож, хоча воротар і гадав, дотягнутися не зумів – 0:1.

Другий гол став тяжким ударом по господарях. Як тільки Синицин справився з ударом Севодняєва, на добивання кинувся Ярчук. Бив точно між стійкою і гравцем тростянчан, але влучив у руку Жилі. Рефері трактував це як позбавлення суперників очевидної гольової можливості (захисник же знаходився на лінії воріт), тож вилучив його і призначив іще один 11-метровий. Все той же Ярчук спокійно реалізував пенальті, цього разу в інший бік воріт – 0:2. Четвертий пенальті із чотирьох спроб забиває Дмитро.

Як не намагався ФК Тростянець-2 – у меншості зробити цього не зумів. Первомайська команда здобула три очки, єдине, що засмутило – наприкінці гри з підозрою на перелом ключиці був замінений Крамаренко.

М   КОМАНДА І В Н П М О
1 ЛНЗ-Лебедин (Черкаська область) 6 5 1 0 13:3 16
2 ФК Чернігів 6 4 1 1 11:8 13
3 ↑1 Атлет (Київ) 6 4 0 2 12:6 12
4 ↓1 Вікторія (Миколаївка, Сумська область) 6 3 2 1 14:5 11
5 Авангард (Корюківка, Чернігівська область) 6 3 2 1 10:4 11
6 МФК Первомайськ (Миколаївська область) 6 3 1 2 13:8 10
7 ↑1 Рубікон-Вишневе (Київ) 6 2 2 2 8:10 8
8 ↓1 ФК Біла Церква (Київська область) 6 2 1 3 7:9 7
9 ↓2 ФК Тростянець-2 (Сумська область) 6 2 0 4 8:10 6
10 Агродім (Бахмач, Чернігівська область) 6 1 1 4 3:7 4
11 Олімпік (Кропивницький) 6 1 0 5 9:23 3
12 Дніпро (Черкаси) 6 0 1 5 6:21 1
ГРУПА 3 • 6-Й ТУР

СК Дніпро-1-Борисфен (Дніпро) — Кремінь-Юніор (Кременчук) — 2:1
Голи: Єрмаков, 17 (пен.), Кириченко, 53 – Кучеренко, 73
Незабитий пенальті: Кучеренко (Кремінь), 89 – воротар

Дніпро-1-Борисфен: Тарасенко, Кириченко©, Гюльназаров (Ігнатенко, 73), Єрмаков (Гарбуз, 59), Буков, Базаров, Крук, Родін (Обертас, 56), Федорченко, Коренєв, Куценко (Черняєв, 46). Запасні: Тидір, Пелих, Мельник. Головний тренер: Дмитро Сінько.

Кремінь-Юніор: Лашко, Приходько, Бігдан, Тарасенко, Чорноус©, Молько, Ядришніков, Берун (Золотаренко, 59), Залов (Аліпатов, 59), Мовчан, Кучеренко. Запасні: Уйманов, Васільєв, Гаврилець. Головний тренер: Олександр Назаренко.

Попередження: Приходько, 22, Кучеренко, 31, Єрмаков, 34, Крук, 36, Родін, 39, Гюльназаров, 43, Золотаренко, 66, Аліпатов, 79, Гарбуз, 80, Ядришніков, 85, Тарасенко, 89
07.09.2019. 16:30, Дніпро. Стадіон «Олімпійські резерви». 100 глядачів, поле 3 (шт.), +28С
Суддя: Кондратюк Руслан (Запоріжжя)

Уже на початку матчу дніпряни повели в рахунку: Владислав Єрмаков реалізував пенальті – 1:0. Закріпити перевагу вдалося після перерви, коли Коренєв направив м’яча на Кириченка, і Данило розправився з воротарем – 2:0. Але, до честі Кременя-Юніор, кінцівка не виявилася нудною. Після сольного рейду захисника Чорноуса захисники відрикошетили м’яча на лінію карного майданчика, де його підстеріг Кучеренко – 2:1. Міг Максим і рятувати цей матч для гостей, але уже в кінцівці з 11-метрової позначки не зміг переграти голкіпера.

Таврія (Новотроїцьке) — Яруд (Маріуполь) — 0:1
Гол: Сандрак-Вінницький, 45

Таврія: Коваленко, Афендулов, Чмеленко, Яковенко©, Золотухін, Ковальов, Комягін, Окатий (Логвиненко, 46), Гарібян, Пуляєв (Жавко, 70), Соколан. Запасні: Завгородній, Соболь, Узунов, Феденков, Кирик. Головний тренер:Олександр Клишня.

Яруд: Хоменко, Денисов, Бояринцев©, Бібік, Салатін, Зубков, Безлепкін (Шишман, 72), Доберчук (Плачков, 77), Цолан, Кілікевич (Чернов, 90+2), Сандрак-Вінницький. Запасні: Гончаренко, Галузинський. Головний тренер: Дмитро Єсін.

Попередження: Окатий, 40, Афендулов, 50, Хоменко, 63, Зубков, 66, Бібік, 74, Логвиненко, 75
07.09.2019. 17:00, Новотроїцьке. Стадіон «Старт» ім.О.І.Пуляєва. 300 глядачів, поле 3, +26С
Суддя: Лавриненко Максим (Запоріжжя)

Яруд не встиг відійти від кубкового протистояння з Таврією-Скіф, як мав грати в чемпіонаті з новотроїцькою Таврією. У дещо перебудованому, більш сильному складі маріупольці виграли на Херсонщині. Попри численні спроби господарів забити, вирішальним став епізод наприкінці першого тайму. Безлепкін дав пряму передачу на хід своєму форварду, а Сандрак-Вінницький із правої ноги пробив у ближній кут – 0:1. У Владислава в останніх чотирьох турах – чотири голи та три асисти! Надалі команда гостей діяла досить злагоджено та самовіддано, відстоявши потрібний переможний результат. Попри дуже пристойну щільність у групі лідерів, Яруд зберігає за собою почесне четверте місце, а Таврія втратила шанс обійти його в очній зустрічі.

Матч туру

Мотор (Запоріжжя) — ФК Вовчанськ — 0:1
Гол: Батусов, 44

Мотор: Вічний, Мацюта, Порубльов, Пєсков©, Місюра, Калиничев (Плахтир, 74), Ломака, Крук, Шитов, Довбиш, Мелі (Молодожон, 66). Запасні: Олійник, Худченко, Рахмуні, Бандурін, Соболь. Головний тренер: Анатолій Чанцев.

Вовчанськ: Пархоменко, Джаухар, Лебединський, Покосенко, Чепіга, Іванченко© (Шелаєв, 87), Ньємб (Краєв, 59), Коваленко (Іванов, 72), Радченко, Батусов (С.Мизюк, 66), Суханинський (Соломаха, 65). Запасні: Шаповал, Барський. Головний тренер:Андрій Березовчук.

Попередження: Радченко, 16, Довбиш, 23, Іванченко, 60, Чепіга, 84, Порубльов, 85, С.Мизюк, 90+2
08.09.2019. 16:00; Запоріжжя. Стадіон СК «Мотор-Січ». 500 глядачів, поле 5; +27С
Суддя: Федорук Андрій (Київська обл.)

Мотор стартував із п’яти перемог поспіль, а тому перед візитом одного зі своїх основних переслідувачів вважався фаворитом протистояння. Втім, до перерви атаки господарів не надто перевантажили захист «вовків», і лише два прориви Довбиша та Ломаки можна віднести до по-справжньому гострих, та й то – без гідного завершення.

А от ФК Вовчанськ реалізував свій шанс перед самою перервою. Після першого м’яча від воротаря команди завовтузилися в центрі поля, аж поки Ньємб, розігравшись із товаришами, не перевів гру на лінію карного майданчика. Тут Суханинський віддав тонку передачу лівіше, звідки Дмитро Батусов пробив повз воротаря в дальній кут – 0:1.

Незважаючи на численні спроби господарів відігратися, гості з Харківщини вивезли три очки. Боротьба за лідерство в третій групі загострилася, а ФК Вовчанськ залишається тут єдиним без поразок. І очолює таблицю в південно-східній групі.

Герой матчу – Сергій Пархоменко (Мотор)

Парирував дуже непрості удари Довбиша, Мелі, Шитова, Ломаки. Допоміг команді здобути надважливу перемогу.

Зірка (Кропивницький) — СК Каховка — 3:1
Голи: Бовтуненко, 2, Хорольський, 14, Кочура, 75 – Гайдаєнко, 30

Зірка: Антоненко, Замуренко (Маєр, 67), Бовтуненко, Мороз, Кутулупенко (Гедерим, 85), Хорольський (Красовський, 90), Тупчієнко, Кочура©, Кучеренко (Кривошей, 73), Скоров (Сейтхалілов, 62), Павлюк. Запасні: Козинець, Сидоренко. Головний тренер: Самір Гасанов.

Каховка: Огаї, Мамич, Бойко, Попадич (Тимофіїв, 46), Горбачов, Ратушний, Остапенко, Боженко, Кучеренко (Довбиш, 55) (Кузнєцов, 76), Жиганов, Гайдаєнко© (Кривенко, 83). Запасні: Байдюк, Деменчук, Кисельов. Головний тренер: Дмитро Кузнєцов.

Попередження: Боженко, 65, Д.Кузнєцов, 88
08.09.2019. 16:00; Кропивницький. Стадіон «Зірка». 760 глядачів, поле 5; +28С
Суддя: Шевель Микола (Фастів)

Обидві команди претендують на вищі місця в Групі 3, тож їхнє очне протистояння було дуже цікавим. Зірка вже в дебюті задала темп матчу та здобула перевагу в рахунку. Спершу каховчани ніяк не могли відбитися після подачі з кутового й додаткових навісів, Кутулупенко повернув м’яча в карний майданчик, де прямо перед воротарем опинився Бовтуненко. З першим ударом Павла воротар справився, але після повторного був безсилим – 1:0. По-бомбардирськи зіграв тут захисник.

Другий гол стався, знову ж таки, після затяжного розіграшу штрафного. Після навісу Кочури гості з Херсонщини знову не змогли винести подалі, Павлюк скинув на рубіж карного майданчика, звідки Дмитро Хорольський сильним ударом влучив у правий від воротаря куточок – 2:0. Це перші 14 хвилин матчу, нагадаємо. Ще до перерви СК Каховка вдалося скоротити відставання. Проста довга передача посприяла – Попадич направив м’яча на Гайдаєнка, Сергій протиснувся між двох захисників і забив з близької відстані – 2:1. Це його четвертий гол у трьох останніх турах.

Але до сенсації не дійшло. Кропивничани перехопили м’яча після ауту глибоко на половині поля суперника, після довгої передачі Кочура вирвався на воротаря й перекинув його, але влучив у стійку. Зате сам встиг на добивання – 3:1. Після голу Олександра рахунок не змінювався, а Зірка залишилася на третьому місці, скоротивши відставання від першого місця.

Перемога (Дніпро) — Легіонер (Дніпро) — 2:3
Голи: Лучка, 17, Гнідий, 87 – М.Ньярко, 41, Г.Боатенг, 70, Антоніо, 79

Перемога: Офорі (Дєвушкін, 54), Голуб, Багацький, Гнідий, Павук, Наірі©, Олійник (Федорищев, 78), Хорольський (Пенський, 46), Стефурак, Володін (Баширов, 75), Лучка (Аль-Азумі, 67). Запасні: Кияниця, Веклич. Головний тренер:Геннадій Жилкін.

Легіонер: Денкі, Драган, Ель-Менді, Офосу, Асідю, Г.Боатенг, Мікайла© (Опоку, 90+3), Антоніо (Куартей, 87), М.Ньярко, Отусеребур, Салім (Балде, 82). Запасні: Брижицький, Федоровський, Офоцу, Василенко. Головний тренер: Богдан Свистун.

Попередження: Балде, 83
08.09.2019. 16:30; Дніпро. Стадіон «Олімпійські резерви». 100 глядачів, поле 4 (шт.); +29С
Суддя: Мосейчук Андрій (Бердянськ)

Іще одне дербі міста Дніпра в ААФУ – цього разу між сусідами по таблиці – Перемогою та Легіонером. Номінальні гості до нього підійшли з новачками – захисником Вадимом Драганом і ганським форвардом Мухаммедом Салімом. Номінальні господарі, натомість, уже вкотре не задіяли заявленого за них досвідченого нападника Бурсака, відомого за багаторічними виступами в складі запорізького Мотора.

Тим не менш, саме Перемога повела в рахунку. Активний Хорольський, який і до того збурював гру, промчав через правий фланг і навісив на дальню стійку, де не порозумілися воротар і захисник легіонерів, так що Олексій Лучка зміг забивати з лінії воротарського майданчика фактично в порожню брамку – 1:0. Ще до перерви Легіонер багато зробив, щоб відігратися, але Мікайла, Салім, М.Ньярко та Ель-Менді. А зрівняти рахунок вдалося після невдалого виходу голкіпера суперників. Мікайла тут же повернув м’яча на лінію карного майданчика, де Мішель Ньярко, поклавши корпус, у падінні пробив повз Офорі – 1:1.

У другому таймі господарі вимушено змінили воротаря, але й він не уник пропущених м’ячів. Спершу випустив м’яч після штрафного, який пробивав М.Ньярко, а Гідеон Боатенг встиг на добивання – 1:2. А далі Салім прокотив з лівого флангу в центр, звідки Умберто Сімба Антоніо Йосефат прицільним ударом з правої ноги влучив точно в дальню дев’ятку – 1:3. А дуже красивий гол, до речі!

Все, що вдалося Перемозі, це ще один гол наприкінці матчу. Після ауту з лівого краю Наірі скинув далі, на Гнідого, Ілля з близької відстані закинув м’яча в сітку головою. 2:3 – це друга в чемпіонаті перемога Легіонера.

Альтернативний відеозапис.

Відеоогляд тут.

М   КОМАНДА І В Н П М О
1 ↑1 ФК Вовчанськ (Харківська обл.) 6 5 1 0 15:4 16
2 ↓1 Мотор (Запоріжжя) 6 5 0 1 13:4 15
3 Зірка (Кропивницький) 6 4 1 1 12:3 13
4 Яруд (Маріуполь, Донецька обл.) 6 4 0 2 16:7 12
5 Таврія (Новотроїцьке, Херсонська обл.) 6 3 0 3 11:5 9
6 СК Каховка (Херсонська обл.) 6 2 1 3 10:9 7
7 ↑1 Легіонер (Дніпро) 6 2 0 4 12:20 6
8 ↓1 Перемога (Дніпро) 5 1 1 3 4:10 4
9 Дніпро-1-Борисфен (Дніпро) 6 1 0 5 2:13 3
10 Кремінь-Юніор (Кременчук, Полтавська обл.) 5 0 0 5 4:24 0
ПОКАЗНИКИ ПО ААФУ ЗАГАЛОМ

Найкращі бомбардири:

Гравець Команда Голи Пен.
Ярчук Дмитро МФК Первомайськ 6 (4)
Гайдаєнко Сергій СК Каховка 5
Твердохліб Єгор Атлет (Київ) 5
Антоніо Йосефат Умберто Сімба Легіонер (Дніпро) 4
Безлепкін Володимир Яруд (Маріуполь) 4
Кілікевич Володимир Яруд (Маріуполь) 4
Славінський Володимир МФК Первомайськ 4
Грицай Віталій ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 4 (1)
Довбиш Віктор Мотор (Запоріжжя) 4 (1)
Сандрак-Вінницький Владислав Яруд (Маріуполь) 4 (1)
Тищенко Максим Рубікон-Вишневе (Київ) 4 (1)
Москаленко Антон ФК Тростянець-2 4 (2)

Найкращі асистенти:

Гравець Команда Паси
Логвиненко Максим Таврія (Новотроїцьке) 5
Акімов В’ячеслав Вікторія (Миколаївка) 4
Сандрак-Вінницький Владислав Яруд (Маріуполь) 4
Боатенг Гідеон Легіонер (Дніпро) 3
Борисенко Іван Вікторія (Миколаївка) 3
Крук Олександр Мотор (Запоріжжя) 3
Остапенко Борис СК Каховка 3
Поступаленко Антон ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 3
Сердюк Максим Авангард (Корюківка) 3
Яковенко Владислав Атлет (Київ) 3

Найефективніші гол+пас:

Гравець Команда Гол+Пас Голи Паси
Сандрак-Вінницький Владислав Яруд (Маріуполь) 8 4 4
Ярчук Дмитро МФК Первомайськ 7 6 1
Твердохліб Єгор Атлет (Київ) 6 5 1
Довбиш Віктор Мотор (Запоріжжя) 6 4 2
Тищенко Максим Рубікон-Вишневе (Київ) 6 4 2
Яковенко Владислав Атлет (Київ) 6 3 3
Акімов В’ячеслав Вікторія (Миколаївка) 6 2 4

* * *