Огляд 10 туру чемпіонату України від Sportarena

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

ОДЕК з Агроном лишаються останніми непереможними – таким був черговий тур Чемпіонату ААФУ 2019/20 в огляді Sportarena.

Група 1 • 10-й ТУР

Світанок-Агросвіт (Шляхова) — Покуття (Коломия) — 2:0

Голи: Сомов, 13, Чернега, 90+1

Світанок-Агросвіт: Поштаренко, Луцюк (Костюк, 90+3), В.А.Рудий, Заводян©, Єрмак, Загалевич, Проневич (Голуб, 90+3), Дацюк (Чельцов, 72), Кучеренко (Новаківський, 78), Гаді (Чернега, 77), Сомов. Запасний: Карабін. Головний тренер:Дмитро Єфстафієв.

Покуття: Гоменюк, Громоляк, Лазорик©, Локатир, Сікач (Москалик, 62), Топчевський, Керчу, Блащук (Гаврилюк, 58), Ковальчук (Савчук, 83), Кушецький, Карапка. Запасні: Мегдиник, Хандій. Головний тренер: Сергій Турянський.

Попередження: Сікач, 44, Загалевич, 49, Москалик, 70, Локатир, 82, Єрмак, 87

15:00; 05.10.2019. Шляхова. Стадіон «Шляхова-Арена». 200 глядачів; поле 4; +14С

Суддя: Хруль Денис (Київ)

Світанок-Агросвіт напередодні вийшов на чисте друге місце, але щоб його втримати, треба було вигравати свій матч у Покуття. Коломийська команда тим часом прагнула повернутися в п’ятірку найкращих, для чого треба було повертатися з Вінниччини з очками. Але вже в дебюті господарі повели в рахунку після кутового від Кучеренка. Дацюк в падінні пробив по воротах, голкіпер парирував м’яч, але Іван Сомов головою в падінні відправив м’яча в ворота – 1:0.

Господарі контролювали хід гри, але награти на бажаний другий гол довгий час не могли. Натомість, Покуття провело відразу кілька атак із ударами від Блащука, Карапки, штрафними від Кушецького. Після дальнього удару Топчевського м’яч просвистів прямо поруч із стійкою. Блокувався хороший удар Ковальчука. Одного разу м’яч навіть влучив у поперечину воріт Поштаренка.

Ясна річ, у плани шляхівчан не входила втрата очок, тому пройшло відразу кілька гостри атак від Сомова, Дацюка, Чельцова. Новаківський мав вихід один на один, але не зміг переграти воротаря. Зате з лівого краю встиг на добивання Вадим Чернега, який і установив остаточний результат – 2:0. Це шоста підряд перемога Світанку при 7-матчевій безпрограшній серії.

Відеоогляд матчу тут.

МАТЧ ТУРУ

Вотранс (Луцьк) — ОДЕК (Оржів) — 1:2

Голи: Воробей, 50 — Ничипоренко, 70, 82

Вотранс: Франчук, Обертас, Чопанюк, Воробей, Кривицький©, Малиш, Сквира, Щербик, Ясінський (Ткачук, 59), Шишка, Кошелинський (Шаула, 85). Запасні: Глушко, Шандрук, Котюн, Вознюк. В.о. тренера: Олег Герасим’юк.

ОДЕК: Когут, Наумець, Чикалюк-Козакевич© (Кадепський, 46), Мучак, Трикош, Кошка, Ніколайчук (Таргоній, 78), Капустинський (Семенчук, 46), Трофімчук (Коляда, 46), Апанчук (Богданов, 46), Ничипоренко. Запасні: Омелянюк, Фесенко. Головний тренер: Володимир Поліщук.

Попередження: Шишка, 45+1, Малиш, 67, Богданов, 88, Кривицький, 89, Воробей, 90+1

16:00; 05.10.2019. Підгайці. Стадіон «Вотранс-Арена». 100 глядачів; поле 3; +14С

Суддя: Мандзюк Іван (Тернопільська обл.)

Новачок чемпіонату ААФУ Вотранс все ще прагне здобути першу перемогу, тому дуже серйозно налаштовувався на матч проти лідера групи. Тим не менш, зіграний і якісно точково посилений ОДЕК першим позначив загрозу, коли після подачі справа досвідчений Чикалюк-Козакевич (він вперше в сезоні вийшов у старті) головою цілив у дев’ятку, але господарів виручив воротар. Утім, і Когуту довелося попрацювати, перевівши на кутовий навіс Ясінського, з якого м’яч ішов точно під поперечину.

А вже на самому початку другого тайму Вотранс повів у рахунку після розіграшу стандарту. Пішла подача Шишки, Роман Воробей (до слова, екс-захисник ОДЕКа) спритно розвернувся й із відскоком від газону пробив точно в ціль – 1:0. У цей момент, вірогідніше за все, визначалося, чи здобудуть господарі першу перемогу в турнірі, чи зазнають гості першої поразки. І саме лідери проявили вольові якості, чому посприяли, до речі, й відразу чотири заміни, проведені в перерві.

Тричі загострював гру Коляда – двічі бив сам, на третій раз навішував на Нечипоренка, який забити не зумів. Мучак зі штрафного пробив сильно, та все ж неточно. А відігратися вдалося, коли Ніколайчук закинув м’яча на кут воротарського майданчика, звідки Коляда прострелив на протилежну стійку, а Олег Ничипоренко відправив м’яча в ворота – 1:1. Форвард оржівців ще двічі пробивав по воротах і зблизька, і здалеку, та все ж таки дійшов до дубля. Цього разу, здається, Мучак запустив розкішний пас із глибини на Коляду, а коли воротар вибіг навперейми «десятці» ОДЕКа, той майстерно прокинув м’яча на Ничипоренка, тож Олег, «склавшись», головою пробив у порожні ворота – 1:2.

У господарів активністю вирізнявся Шишка, але його лівофлангових рейдів на відіграш не вистачило. Натомість, вже Таргоній у боротьбі з Воробеєм міг забивати третій м’яч гостей із Рівненщини, але м’яч, зачепивши поперечку, покинув поле. Однак і створеного вистачило ОДЕКу для чергової перемоги. Безпрограшна серія підопічних Поліщука триває!

ГЕРОЙ МАТЧУ – МИКОЛА КОЛЯДА (ОДЕК)

Перемога лідера виявилася непростою – вольовою, а перебороти непоступливих аутсайдерів вдалося завдяки влучним замінам. Одна із них – вихід досвідченого розігрую чого Коляди. Він і сам міг забивати, а ще видав, щонайменше, чотири гострих подачі, дві з яких виявилися результативними.

ФК Ковель-Волинь — Епіцентр (Дунаївці) — 1:2

Голи: Данилюк, 70 — Івашко, 8, Морозов, 83

Ковель: Дувакін, Мороз (Шафранюк, 46), Зінь, Дручик, Р.Романчук©, Федчук (Романюк, 61), Ліщук, Жмуйда (Ющук, 86), Кашуба (Залібський, 79), Кузьмич (Самойлич, 86), Данилюк. Запасні: Харченко, Лукашук. Головний тренер: Юрій Романчук.

Епіцентр: Грицаль, Гринченко, Руснак, Стрільчук, Темерівський, Савчук, Беженар, Пліс, Морозов, Федоров (Садоха, 69), Івашко©. Запасні: Дробний, Раца, Наталюк, Валєєв, Папірович.Головний тренер: Ігор Бадло.

Попередження: Мороз, 43, Федоров, 57, Кузьмич, 62, Данилюк, 77, Гринченко, 77

16:00; 05.10.2019. Ковель. Стадіон «Центральний». 300 глядачів; поле 3; +12С

Суддя: Грисьо Богдан (Львів)

Команда гостей останнім часом вирівнялася й почала здобувати очки по повній. Ось і в Ковелі Епіцентр доволі швидко повів у рахунку, коли Беженар і Федоров розігнали блискавичну атаку, а після прострілу останнього м’яч відскочив у центр – на кордони карного майданчика. Руслан Івашко з набігу просто-таки розстріляв ворота могутнім ударом – 0:1. На куражі гості провели ще кілька атак – одна завершилася перспективним штрафним (Дувакін забрав удар Івашка), інша – закиданням Федорова на хід капітану, але той, перекинувши воротаря, з гострого кута не зміг закинути м’яча головою. Розкішний, але дещо прямолінійний удар Пліса перед перервою також парирував Дувакін.

Епіцентр свої моменти не реалізував, а в другому таймі господарі заграли гостріше. Тепер уже граючий президент клубу Романчук зі штрафного пробив поруч із поперечиною, а ще кілька атак за участі Кузьмича, Кашуби та Ліщука загострювали гру. А коли ковельчани заробили штрафний на лівому краю, після чого пішла подача в карний майданчик, відскок зіграв проти гостей. Зінь виграв верхову боротьбу, а Данилюк із близької відстані зрівняв рахунок – 1:1. Четвертий гол для Івана, він є найвлучнішим у ФК Ковель-Волинь.

Саме в ці хвилини вирішувалася доля поєдинку. Данилюк заробив надзвичайно перспективний стандарт (він вимагав навіть пенальті), але Кашуба влучив у стійку. Натомість, гості свій штрафний використали сповна. М’яч потрапив до Івашка, який від лицьової розсудливо відкотив на Морозова, і Ростислав метрів із десяти низом пробив повз воротаря – 1:2. Напружені останні хвилини рахунок не змінили.

Карпати-Енергетик (Галич) — Нива (Теребовля) — 0:1

Гол: Г.Баранець, 48

Карпати-Енергетик: Плетеницький, Кримінський, Я.Вовчук©, Сем’янчук, Красій, Турчанський, Третяк (Кащій, 55), Воробець, Воробчак, Блонський, Слободян (Кукурудз, 70). Запасні: Федорняк, Деренюк, Ю.Вовчук. Головний тренер: Петро Русак.

Нива: Ольховий, Шаповал, Стеценко, Штаненко (Субота, 88), Голованьов, Макогон©, Олексієнко, Слоневський (Р.Кузів, 90+3), Г.Баранець (Б.Баранець, 76), Гром’як, Бочак. Запасні: Петрусь, Ю.Никеруй, Кренько. Головний тренер: Сергій Задорожній.

Попередження: Турчанський, 86

15:00; 06.10.2019. Бурштин. Стадіон «Енергетик». 200 глядачів; поле 3; +8с

Суддя: Вакулко Інна (Рівненська обл.)

Оновлений колектив Карпати-Енергетик вирішив приймати потужних суперників у Бурштині. До слова, матч став дебютним у сезоні й для рефері Інни Вакулко. Попри те, що в складі теребовлян значно більше досвідчених гравців, у тому числі – новачків із всеукраїнських професіональних ліг, господарі довго чинили гідний опір, а єдиний м’яч пропустили в самому початку другого тайму. Після подачі Гром’яка з лівого флангу Григорій Баранець красиво «склався» під навіс і ударом головою в падінні невідпорно пробив по воротах Плетеницького, який, до слова, цей сезон починав у Теребовлі – 0:1. Хиткий рахунок зберігся аж до завершення зустрічі.

М   КОМАНДА І В Н П М О
1 ОДЕК (Оржів, Рівненська область) 8 6 2 0 18:7 20
2 Світанок-Агросвіт (Шляхова, Вінницька область) 8 6 1 1 15:4 19
3 ↑1 Нива (Теребовля, Тернопільська область) 9 4 3 2 10:8 15
4 ↓1 Агрон (Великогаївська ОТГ, Тернопільська область) 8 3 5 0 8:5 14
5 Ковель-Волинь (Волинська область) 8 3 2 3 8:10 11
6 Покуття (Коломия, Івано-Франківська область) 8 3 1 4 10:10 10
7 Епіцентр (Дунаївці, Хмельницька область) 7 3 1 3 14:13 10
8 Карпати-Енергетик (Галич, Івано-Франківська область) 7 1 3 3 6:12 6
9 Вотранс (Луцьк) 9 0 2 7 7:15 2
10 Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк) 8 0 2 6 10:22 2

 

Група 2 • 10-й ТУР

МАТЧ ТУРУ

Авангард (Корюківка) — ФК Чернігів — 3:1

Голи: Чуланов, 5, Порохня, 67, Поляниця, 73 — Лакеєнко, 70 (а/г)

Авангард: Ширай, Грищенко (Авраменко, 90+1), Поляниця©, Лакеєнко, Чуланов (Гусєв, 58), Цулукідзе, Яловець, Чаус (Кирин, 77), Сердюк (Ейєнга, 85), Порохня, Твердовський (Алаєв, 68). Запасний: Рощинський. Головний тренер: Валерій Чорний.

Чернігів: Радич, Борщ©, Мчедлішвілі, Зенченко, Романченко, Лазаренко, Макаренко (Толкачов, 90+3), Мироненко, Кривобороденко (Назаренко, 75), Кравченко, Садовий (Федосов, 11). Запасні: Новобранець, Гордієнко, Головань, Новрузов. Головний тренер: Вадим Постовий.

Попередження: Лакеєнко, 13, Поляниця, 33, Федосов, 56, Порохня, 80

13:00; 05.10.2019. Корюківка. Стадіон КФТП «Паперовик». 100 глядачів; поле 4; +10С

Суддя: Осауленко Дмитро (Київ)

Сенсаційний лідер центральної групи приймав команду, яка побувала в такій ролі на початку сезону. Дербі Чернігівщини, матч двох давно знайомих суперників, розпочалося із швидкого голу. Чаус промчав через правий фланг і подав на дальню, де досвідчений Чуланов відразу ж низом відправив м’яча в ворота – 1:0. Перший гол у чемпіонаті для Володимира. Невдовзі ще одна неприємність підстерегла ФК Чернігів – травмувався Садовий, довелося проводити вимушену заміну вже в дебюті.

Треба сказати, що «тигри» мали змогу відігратися ще до перерви. В одному з епізодів після прострілу Федосова Мчедлішвілі двічі поспіль пробивав із близької відстані, але перший удар влучив у захисника, а з другим справився воротар. Далі Ширай потягнув прицільний штрафний від майстра цієї справи, Мироненка. Уже після перерви після флангової передачі Лазаренка м’яч влучив у стійку воріт Авангарду.

Але корюківська команда цього дня була в ударі. Порохня виборов м’яча в центрі поля, з підкату запустивши в прохід Сердюка. Той здорово розпорядився м’ячем, запустивши в прохід Чауса, а Максим із правого флангу дав поперечну на Порохню, який уже встиг підтягнутися до карного майданчика. Андрій технічно прокинув м’яча повз воротаря – 2:0.

Цей епізод неабияк збурив гру – за якихось сім хвилин глядачі побачили три голи, які й вирішили підсумок протистояння. Спершу кутовий від чернігівця Мироненка красивим ударом головою в падінні в свої ворота зрізав захисник Андрій Лакеєнко (навіть жаль автора «самостріла» в такі миттєвості) – 2:1, але вже за три хвилини спрацював корнер Авангарду. Після подачі Алаєв підібрав м’яча, продерся крізь захисників і подав справа наліво, де Андрій Поляниця головою влучав уже в порожні ворота – 3:1. Обласне дербі цього разу за Корюківкою, у складі якої, до речі, дебютував перший африканський легіонер – юний камерунський форвард Вільям Арно Ейєнга.

ГЕРОЙ МАТЧУ – МАКСИМ ЧАУС (АВАНГАРД)

Правий край із професіональним досвідом повернувся в корюківську команду й поступово набирає бойові кондиції. Цього разу Максим блискуче зіграв на своєму фланзі, двічі асистувавши Чуланову та Порохні, видавши низку сольних проходів.

Агродім (Бахмач) — МФК Первомайськ — 1:1

Голи: Ільченко, 66 — Тищенко, 70

Незабитий пенальті: Бамба (Агродім), 89 – воротар

Агродім: Мусієнко, Двалі, Кордюк, Кіцута (Кемфор, 90+5), Ільченко, Журба©, Сірий, Кучинський (Єсаулов, 58), Кабанець (Бамба, 63), Сокол, Кохановський (Гаврильченко, 84). Запасні: Боженко, Пішта, Борсук. Головний тренер: Микола Тищенко.

Первомайськ: Чоларія©, Сурай, Вернидуб, Крамаренко, Ротко, Тищенко, Севодняєв, Алієв, Волошинський, Зайко (Остапенко, 66), Д.Флакей. Запасних не залишилось. Головний тренер:Микола Флакей.

Попередження: Ротко, 56, Ільченко, 60, Двалі, 69, Вернидуб, 74, Кордюк, 76, Крамаренко, 89, Сокол, 90

15:00; 05.10.2019. Бахмач. Стадіон «Колос». 350 глядачів; поле 3; +13с

Суддя: Гординський Артем (Київ)

Без трьох основних дискваліфікованих гравців – захисника Рябченка, центрхавів Федорченка та Ярчука прибув на Чернігівщину МФК Первомайськ. Були й травмовані. Отже, гості вийшли грати проти Агродому зі стартовим складом і одним запасним – не воротарем. Попри це, гості навіть старалися десь атакувати, а також мали перспективний штрафний, який, за відсутності Ярчука, Севодняєв використати не зумів.

Агродім міг відкривати рахунок ще до перерви, коли Кохановський проривався через лівий край, але останній захисник не дав йому зрізати кут і вийти один на один із воротарем. А вже після перерви центрфорвард лише маківкою зачепив перспективний навіс Ільченка. Зате вже через кілька хвилин рахунок було відкрито, і посприяв у цьому «джокер» господарів. Бамба підключив правий фланг, і навіс Двалі на дальній замкнув якраз Ільченко – 1:0. Не встиг із перехопленням воротар Чоларія, тож Артем у дотик пробивав повз нього в незахищену площину воріт.

Розвинути успіх бахмачанам не вдалося – навпаки, МФК Первомайськ оперативно відігрався. На кутовий від Алієва пішов Олексій Тищенко, майстерним ударом головою зрівнявши рахунок – 1:1. За хиткої гри й слизького рахунку вирішальними мали стати останні хвилини. У господарів міг забивати Бамба, у гостей відразу двоє гравців опинялися на вбивчій позиції, але Ільченко виніс м’яча з лінії. Апогеєм матчу став пенальті, який після подачі Бамби в боротьбі з Крамаренком заробив Єсаулов. Утім, Бурейма не зміг стати героєм протистояння, програвши дуель Чоларії.

ФК Біла Церква — Атлет (Київ) — 1:1

Голи: Бамба, 57 — Твердохліб, 73

Біла Церква: Скворцов©, Минзар, Костенко, Скорба, Хабло (Петровець, 90), Котов, Сисоєв (Стрелько, 79), Еванг, Пасечнюк (Лешенок, 87), Винар, Бамба. Запасні: Стадничук, Супоцінський. Головний тренер: Вадим Мандрієвський.

Атлет: С.Русан©, Швець, Руснак, Хоменко (Гайдук, 67), Яценко, Кучинський (І.Русан, 75), Колесник, Мовчан, Бабич (Шлапацький, 80), Твердохліб, Яковенко (Орел, 62). Запасні: Шкуренко, Чистяков, Кушнірук. Головний тренер: Дмитро Мурашенко.

Попередження: Котов, 18, Минзар, 25, Кучинський, 70, Яценко, 83, Хабло, 85

15:00; 05.10.2019. Біла Церква. Стадіон «Зміна». 300 глядачів; поле 3; +11С

Суддя: Мальований Андрій (Одеса)

Матч двох суперників зі столичного регіону пройшов у пристойному темпі, але довго не міг розродитися голами. У господарів із зручної позиції невдало пробив головою Пасечнюк, у гостей Колесник влучив у захисника, а Яковенко із Мовчаном – не влучили в ворота. А скільки ще моментів було, коли Бамба, Яковенко, Колесник опинялися на хороших позиціях, але не могли завершити атаки хорошим ударом!

Зате після перерви ФК Біла Церква повела в рахунку. Минзар дав пас на хід Бамбі, а Шеік Ібрахім м’яко прокинув м’яч повз воротаря – 1:0. Тут би розвинути успіх, але хороших нагод не траплялося – згадати можна хіба що неточний штрафний і кілька пасів на хід Бамбі, які вже переривали захисники. Атлет, створивши кілька гострих моментів, не хотів програвати такий матч. І відігратися допоміг кутовий. Після подачі від правого прапорця відскоком скористався Колесник. Екс-хавбек Олександрії та київського Арсеналу здорово підняв м’яч на Твердохліба, і Єгор, спіймавши подачу на ногу, запустив точно в ворота – 1:1. І кияни могли й виривати перемогу, але Колесник із меж воротарського майданчика головою пробив мимо цілі.

ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) — Дніпро (Черкаси) — 6:0

Голи: Грицай, 39 (пен.), Кондратюк, 66, Литовчак, 72, 85, 90, Тубольцев, 87

ЛНЗ-Лебедин: Козаченко, Коломієць, Кондратюк, Листопад, Калинич©, Ткаченко (Шестипалов, 87), Поступаленко (Тубольцев, 68), Дєдов (Поплавка, 65), Грицай, Колос (Вакуленко, 72), Качур (Литовчак, 63). Запасні: Дейнеко, Балацький. Головний тренер: Василь Гречаний.

Дніпро: Скринський, Лукомський (Дашко, 69), Кулик, Винниченко©, Молоков, Пантелей, Дзюба (Синицин, 57), Масоха (Норенко, 46), Бузинський, Загоруйко (Шевченко, 66), Гарнага (Антоненко, 46). Запасні: Баккі, Ляхович. Головний тренер: Євген Тарасенко.

Попередження: Пантелей, 38, Бузинський, 70, Колос, 71, Скринський, 72

15:00; 05.10.2019. Лебедин. Стадіон «ЛНЗ-Арена». 500 глядачів; поле 5; +13С

Суддя: Ухов Анатолій (Кривий Ріг)

«Ель-Черкасіко», як влучно назвала цей матч прес-служба господарів, виявилося нерівним. ЛНЗ-Лебедин виграв із розгромним рахунком, реалізувавши заледве половину із усіх створених моментів.

1:0 – після низки невикористаних шансів ЛНЗ-Лебедин заробив пенальті, коли Дзюба зачепив Грицая. Віталій із позначки розвів м’яч і воротаря по різних кутах.

2:0 – після подачі кутового та невдалого виносу Поступаленко переадресував м’яча на Кондратюка, а Богдан відправив його в ворота.

3:0 – уже накривши м’яча, черкаський воротар випустив його на Литовчака, і Мар’ян закотив його в порожні ворота.

4:0 – Поплавка, розігравшись із Грицаєм прострілив справа, так що Литовчак замикав із метрової відстані.

5:0 – кутовий від Поплавки Артем Тубольцев замкнув ударом коліном зблизька.

6:0 – тепер уже Поплавка підключив Грицая, той навісив на Литовчака і Мар’ян ткнув м’яча в сітку головою.

Вікторія (Миколаївка) — Рубікон-Вишневе (Київ) — 4:0

Голи: Без’язичний, 57, 65, Кузьмін, 59, Рябцев, 90

Вікторія: Зарубін, Михайлюк, Чередниченко, Яценко (Н.Шевченко, 83), Ретушняк, Романенко (Шимко, 79), Нелін©, Єременко (Черніков, 46), Кузьмін, Борисенко (Рябцев, 79), Акімов (Без’язичний, 46). Запасний: Зінченко. Головний тренер: Артем Радіонов.

Рубікон-Вишневе: Левченко, Марченко, Швець, Ніколаєць, Іващик, І.Гусін (Стриж, 46), Шишкін (Абуд, 73), Шутенко, Чаповський (Продан, 63), Глущук© (Колибаба, 79), Бачинський (Ведута, 68). Запасний: Следзевський. Головний тренер: Віктор Курята.

Попередження: Нелін, 7, Чередниченко, 27, Чаповський, 34, Борисенко, 43, Черніков, 60, Марченко, 61, Швець, 64

16:00; 05.10.2019. Миколаївка. Стадіон «Вікторія». 200 глядачів; поле 4; +10С

Суддя: Назаров Євген (Харків)

Клуб із Миколаївки втратив по ходу сезону деякі «необов’язкові» очки, тому до чергового протистояння із Рубіконом підійшов без бажання знову втратити перемогу. Тим більше, гості прибули без чотирьох (!) дискваліфікованих, включно з основним бомбардиром, лідером гонки найвлучніших Тищенком.

Але важким у той дощовий вечір виявився перший тайм протистояння, де далеко не все виходило у обох команд, а надто – у господарів. Але кадровий потенціал Вікторії досить серйозний, дві заміни в перерві дозволили додати до атак швидкості та націленості.

Після перерви спрацювали й ці самі «джокери». Костянтин Без’язичний оформив дубль, головою замикаючи два кутових від Романенка (це 1:0 та 3:0), далі метушнею, яка виникла в карному майданчику гостей, сповна скористався Андрій Кузьмін (це 2:0 – а м’яча доставив йому Без’язичний), а наостанок наприкінці матчу Владислав Рябцев, отримавши в ході атаки через правий край зручний пас від Чернікова, влучив у незахищену частину воріт (це 4:0). Четверта поспіль перемога команда Радіонова із загальним рахунком 11:1.

Олімпік (Кропивницький) — ФК Тростянець-2 — 1:3

Голи: Мкпасі, 23 — Михтуненко, 3, Курило, 12, Сліпухін, 42 (пен.)

Незабитий пенальті: Акачукву (Олімпік), 75

Олімпік: Якименко (Ньянг, 46), Езех, Довгий, Терпілов© (Аркуша, 56), Чорний, Мамман, Онйємаобі (Ніколенко, 70), Себего, Мкпасі (Кулібалі, 61), Акачукву, Езеані (Афувапе, 45).Запасний: Коффі. Головний тренер: Юрій Кевлич.

Тростянець-2: Синицин, Дяковський©, Жила, Троценко (Мусієнко, 85), Курило, Стецюк, Сліпухін, Деряпа (Бушля, 73), Михтуненко (Пимоненко, 70), Москаленко (Казарян, 81), Мигаль (Тиєчко, 62). Запасний: Дерев’янко. Головний тренер:Сергій Коритник.

Попередження: Деряпа, 18, Мамман, 34, Онйємаобі, 69, Афувапе, 89

17:00; 06.10.2019. Кропивницький. Стадіон «Зірка» (верхнє поле). 100 глядачів; поле 3; +12С

Суддя: Бошков Василь (Київ)

Господарі вийшли без дискваліфікованих Оджо та Олавоїна, навіть резервних воротарів довелося готувати до виходу. А тут іще й старт удався дуже вдалим для ФК Тростянець-2. Деряпа дав поперечний пас на Михтуненка, Сергій розігрався із Мигалем (той підіграв йому п’яткою) і невідпорно пробив метрів із 15-ти – 0:1. Важливо було оперативно закріпити свій успіх. Не дати суперникам отямитися. В цьому гостям допоміг кутовий від лівого прапорця. М’яч відскочив до Курила, і Владислав з близької відстані вбив його в ворота – 0:2.

Утім, Олімпік зараз награє дійсно цікавих африканських легіонерів, нова партія яких прибула із Нігерії. Саме вони розіграли гол у відповідь. Езеані та Онйємаобі протягнули м’яча із глибини, пішов пас на лівий край карного майданчика. Уже там  Кенечукву Крістофер Мкпасі розхитав захисника й красивим ударом у падінні влучив у ближній кут – 1:2. Але ще до перерви гості із Сумщини повернули собі перевагу, коли Михтуненко заробив пенальті, Андрій Сліпухін сильним ударом на протихід переграв голкіпера – 1:3. Вже в другому таймі, при штучному освітленні та темній порі, Олімпік міг повернути інтригу в протистояння. Після подачі з лівого краю м’яч влучив у руку комусь із гостей, але Кріс Акачукву Екене не зміг переграти воротаря – Синицин парирував пущений вліво від нього м’яч.

М   КОМАНДА І В Н П М О
1 Авангард (Корюківка, Чернігівська область) 10 7 2 1 19:7 23
2 ЛНЗ-Лебедин (Черкаська область) 10 7 2 1 27:5 23
3 Вікторія (Миколаївка, Сумська область) 10 7 2 1 25:6 23
4 Атлет (Київ) 10 5 2 3 19:13 17
5 ФК Чернігів 10 4 3 3 17:17 15
6 Рубікон-Вишневе (Київ) 10 4 3 3 15:18 15
7 МФК Первомайськ (Миколаївська область) 10 4 2 4 18:14 14
8 ↑1 ФК Тростянець-2 (Сумська область) 10 4 1 5 17:18 13
9 ↓1 Агродім (Бахмач, Чернігівська область) 10 3 3 4 8:9 12
10 ФК Біла Церква (Київська область) 10 2 3 5 11:16 9
11 Олімпік (Кропивницький) 10 1 0 9 12:38 3
12 Дніпро (Черкаси) 10 0 1 9 7:34 1

Група 3 • 9-й ТУР

МАТЧ ТУРУ

СК Каховка — Легіонер (Дніпро) — 3:1

Голи: Жиганов, 3, 56 (пен.), Остапенко, 83 — Салім, 28 (пен.)

Каховка: Огаї, Щербина©, Мамич, Горбачов, Бойко, Ратушний, Остапенко, Боженко (Попадич, 90+1), Кучеренко (Довбиш, 78), Жиганов (Кривенко, 88), Гайдаєнко. Запасні: Байдюк, Кисельов, Дмитро Кузнєцов. Головний тренер: Дмитро Кузнєцов.

Легіонер: Брижицький, Стеценко, Офосу©, Аджеі (Куартей, 72), Драган (Офоцу, 85), М.Ньярко, Балде (Мікайла, 62), Салім, Отусеребур, Асідю, Антоніо. Запасні: Денкі, Б.Ньярко, Василенко, Федоровський. Головний тренер: Богдан Свистун.

Попередження: Кучеренко, 35, Бойко, 42, Аджеі, 42, Антоніо, 76

Вилучення: Салім, 29 (агресивна поведінка)

16:00; 05.10.2019. Каховка. Стадіон «Олімпійський». 100 глядачів; поле 3; +13С

Суддя: Мосейчук Андрій (Бердянськ)

У дощовий вечір на слизькому полі команди ще й зуміли зіграти в футбол, за що, звичайно, їм велика подяка. А повести в рахунку вдалося каховській команді, причому, вже в дебюті зустрічі. Господарі сфолили на Антоніо, але гості не порозумілися між собою, і Боженко перехопив невдало розіграний штрафний, після чого вистелив розрізний пас на Жиганова, і Дмитро відразу ж пробив у кут – 1:0.

СК Каховка не спинялася – було відразу кілька кутових і розіграних флангових атак. Натомість, гості відповіли кількома штрафними, аж поки не відігралися під кінець першої третини гри. Це Балде вкинув м’яч із лівого флангу, і той зачепив руку Боженку, який знаходився у своєму карному майданчику – пенальті. Мухаммед Салім пробив вліво від Огаї, а голкіпер сіпнувся в протилежний бік – 1:1. Але тут же у команді гостей сталася штовханина, внаслідок чого автор голу достроково покинув поле.

Свою перевагу господарі закріпляли вже після перерви. Передачу з правого краю захисники гостей перервали рукою, і хоча Легіонер бурхливо оспорював це рішення арбітра, Мосейчук його не змінив, а Дмитро Жиганов сильним ударом реалізував пенальті – 2:1. А наприкінці гри їм вдалося закріпити перевагу. Жиганов зліва переадресував м’яча направо, Довбиш прострілив вглиб, де Борис Остапенко встиг і прийняти, і невідпорно пробити – 3:1. Важлива перемога, завдяки якій каховська команда зрівнялася з Зіркою і має шанс піднятися вище свого п’ятого місця.

ГЕРОЙ МАТЧУ – ДМИТРО ЖИГАНОВ (СК КАХОВКА)

Двічі забив сам і взяв участь на початковій стадії третьої результативної комбінації. Найпотужніший сезон за останні роки проводить фланговий форвард – у нього вже 8 голів у чемпіонаті.

Кремінь-Юніор (Кременчук) — Таврія (Новотроїцьке) — 0:4

Голи: Ковальов, 2 (пен.), 70 (пен.), Пуляєв, 55, Соколан, 71

Кремінь-Юніор: Лашко, Приходько, Чорноус©, Бігдан, Берун, Аліпатов (Мовчан, 63), Молько, Тараненко, Кучеренко (Білоус, 71), Залов, Тарасенко (Золотаренко, 66). Запасні: Єрошенко, Олійник. В.о. головного тренера: Роман Локтіонов.

Таврія: Завгородній, Соболь, Чмеленко, Яковенко©, Золотухін, Ковальов, Окатий (Феденков, 66), Логвиненко (Комягін, 56), Жавко (Гарібян, 66), Соколан, Пуляєв. Запасні: Коваленко, Узунов, Кирик. Головний тренер: Олександр Клишня.

Попередження: Кучеренко, 25, Пуляєв, 30, Залов, 61, Бігдан, 69, Приходько, 86

15:00; 06.10.2019. Кременчук. Стадіон «Дормаш». 100 глядачів; поле 3; +12С

Суддя: Попов Павло (Дніпро)

Гості володіли повною перевагою й уже в дебюті повели в рахунку: захисник господарів, намагаючись вибити м’яча ногою, підіграв собі рукою, тож досвідчений Михайло Ковальов сильним ударом реалізував пенальті вже на 2-й хвилині – 0:1. Ще до перерви у Таврії було, щонайменше, три можливості забити. Виходи один на один із воротарем не реалізували Соколан і Пуляєв, а той же Соколан головою пробивав близько з воротами.

При цьому Кремінь також «огризався», і хоча атаки ці були не дуже частими, в одному з епізодів Кучеренко та Залов розіграли дуже гостру багатоходівку. Щоб не втратити здобуту в дебюті перевагу, Таврія особливо активізувалася після перерви. Наслідком цього став гол Пуляєва: Сергій обібрав захисника, який заводився з м’ячем, і розправився з воротарем – 0:2. Після цього перемогу новотроїцька команда вже не відпустила. Спершу захисник ціною попередження та пенальті сфолив проти Пуляєва, тож Михайло Ковальов ще раз впевнено пробив із 11-метрової позначки (це 0:3), а буквально через одну хвилину Євгеній Соколан перехопив м’яч у гравця господарів, який щойно вийшов на заміну, й реалізував вихід один на один (це 0:4).

Яруд (Маріуполь) — СК Дніпро-1-Борисфен (Дніпро) — 3:0

Голи: Кілікевич, 11, Савін, 85, 90+3

Яруд: Хоменко, Денисов, Бояринцев©, М’ясников, Салатін, Зубков (Слухай, 89), Безлепкін (Сандрак-Вінницький, 86), Доберчук (Савін, 71), Цолан (Бойко, 77), Савчук (Чернов, 84), Кілікевич. Запасні: Гончаренко, Галузинський. Головний тренер: Дмитро Єсін.

Дніпро-1-Борисфен: Тарасенко, Єрмаков©, Буков, Лисаченко, Базаров, Ігнатенко, Крук, Коренєв (Обертас, 74), Вишневський (Родін, 54), Кириченко (Федорченко, 27; Волошин, 74), Муха.Запасний: Тидір. Головний тренер: Дмитро Сінько.

Попередження: Буков, 42, Родін, 70, Безлепкін, 85

15:00; 06.10.2019. Маріуполь. Стадіон «Західний». 100 глядачів; поле 4; +11С

Суддя: Лавриненко Максим (Запоріжжя)

Уже в дебюті господарі повели в рахунку, розписавши красиву геометричну атаку. Із лівого флангу Савчук, який вкотре здорово подав з флангу, подав на Кілікевича, і Володимир забив головою – 1:0. Цілком міг закріплювати цю перевагу Доберчук, який після передач Савчука та Цолана двічі виривався на воротаря, однак у першому випадку влучив прямо в Тарасенка, а в другому – не влучив у ворота. Хороші моменти, щоб забити, були у кількох футболістів, у тому числі – Сандрака, який вперше вийшов після невеликої паузи, пов’язаної із хворобою.

До слова, заміни Єсіна цілком спрацювали, особливо – досвідчений Артем Савін. «Людина пройшла УПЛ, у неї така школа, а я дивлюся на лаву запасних – так він розминається, готується до виходу на поле з більшим ентузіазмом, аніж молоді!», – прокоментував головний тренер Яруда. До речі, саме Савін закріпив перевагу маріупольців і довів її до розгромної. Спочатку Артем отримав пас із правого флангу від Безлепкіна, використавши вихід на воротаря ударом у падінні (це 2:0), а потім після навісу Сандрака поклав корпус і забив ударом «боковими ножицями» (це 3:0).

Матчі, які не відбулися:

ФК Вовчанськ – Перемога (Дніпро) – +:–

Мотор (Запоріжжя) – Зірка (Кропивницький) – +:–

М   КОМАНДА І В Н П М О
1 ФК Вовчанськ (Харківська обл.) 9 7 1 1 23:7 22
2 Мотор (Запоріжжя) 8 7 0 1 20:4 21
3 Яруд (Маріуполь, Донецька обл.) 9 7 0 2 29:7 21
4 Зірка (Кропивницький) 9 5 1 3 21:11 16
5 СК Каховка (Херсонська обл.) 9 5 1 3 20:12 16
6 Таврія (Новотроїцьке, Херсонська обл.) 9 5 0 4 18:8 15
7 Легіонер (Дніпро) 9 2 1 6 14:27 7
8 Перемога (Дніпро) 8 1 1 6 5:25 4
9 Дніпро-1-Борисфен (Дніпро) 8 1 1 6 3:17 4
10 Кремінь-Юніор (Кременчук, Полтавська обл.) 8 0 0 8 5:40 0
ПОКАЗНИКИ ПО ААФУ ЗАГАЛОМ

Найкращі бомбардири:

Гравець Команда Голи Пен.
Тищенко Максим Рубікон-Вишневе (Київ) 9 (3)
Твердохліб Єгор Атлет (Київ) 8
Жиганов Дмитро СК Каховка 8 (2)
Гайдаєнко Сергій СК Каховка 7
Славінський Володимир МФК Первомайськ 7
Кілікевич Володимир Яруд (Маріуполь) 7 (1)
Грицай Віталій ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 7 (3)
Ярчук Дмитро МФК Первомайськ 7 (4)
Безлепкін Володимир Яруд (Маріуполь) 6
Сліпухін Андрій ФК Тростянець-2 6 (3)

Найкращі асистенти:

Гравець Команда Паси
Акімов В’ячеслав Вікторія (Миколаївка) 6
Крук Олександр Мотор (Запоріжжя) 5
Логвиненко Максим Таврія (Новотроїцьке) 5
Остапенко Борис СК Каховка 5
Поступаленко Антон ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 5
Сандрак-Вінницький Владислав Яруд (Маріуполь) 5
Довбиш Станіслав СК Каховка 4
Колесник Євген Атлет (Київ) 4
Пліс Тарас Епіцентр (Дунаївці) 4
Сердюк Максим Авангард (Корюківка) 4

Найефективніші гол+пас:

Гравець Команда Гол+Пас Голи Паси
Тищенко Максим Рубікон-Вишневе (Київ) 11 9 2
Твердохліб Єгор Атлет (Київ) 10 8 2
Жиганов Дмитро СК Каховка 9 8 1
Грицай Віталій ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 9 7 2
Сандрак-Вінницький Владислав Яруд (Маріуполь) 9 4 5
Славінський Володимир МФК Первомайськ 8 7 1
Ярчук Дмитро МФК Первомайськ 8 7 1
Безлепкін Володимир Яруд (Маріуполь) 8 6 2
Акімов В’ячеслав Вікторія (Миколаївка) 8 2 6