Бадьора гра в Чернігові: огляд 12 туру від Sportarena

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

ОДЕК і Агрон залишаються непереможними, у Групі 2 зберігається тривладдя – таким був черговий тур Чемпіонату ААФУ 2019/20 в огляді Sportarena.

Група 1 • 12-й ТУР

Епіцентр (Дунаївці) — Карпати-Енергетик (Галич) 5:1
Голи: Пліс, 9, Беженар, 35, Федоров, 84, Івашко, 85, Садоха, 89 – Кримінський, 83

Епіцентр: Грицаль, Гринченко (Папірович, 46; Садоха, 61), Стрільчук, Руснак, Темерівський, Савчук, Беженар, Пліс, Морозов (Федоров, 58), Раца, Івашко©. Запасні: Дробний, Наталюк, Карбовський. Головний тренер: Ігор Бадло.

Карпати-Енергетик: Плетеницький, Кримінський, Деренюк, Красій, Я.Вовчук©, Ю.Вовчук (Поліщук, 72), Блонський, Третяк, Воробець (Кукурудз, 46), Воробчак, Слободян. Запасний:Федорняк. Головний тренер: Петро Русак.

14:00; 19.10.2019. Васильківці. Стадіон «Васильківці». 100 глядачів; поле 4; +21С

Суддя: Мандзюк Іван (Тернопільська обл.)

Попередження: Федоров, 62, Кримінський, 77, Блонський, 78, Деренюк, 90

Карпати-Енергетик зовсім не ті, що на початку сезону, невдовзі після об’єднання – останні виїзні матчі команди (нічия з Агроном у Великих Гаях і сенсаційна перемога над Покуттям у Коломиї) це тільки підтвердили. Але, разом із цим, тепер на галицько-бурштинську команду особливо налаштовуються всі суперники.

Невипадково Епіцентр уже в дебюті постарався забезпечити собі перевагу. Господарі заробили штрафний, але не стали просити пробивати по свистку, натомість, дуже швидко його розігравши. Івашко прокотив на Пліса, і Тарас вийшов прямо на воротаря – 1:0. Надалі йшла взаємно гостра гра – кожна з команд могла як забити, так і пропустити. Краще це вдалося зробити дунаївчанам: Андрій Беженар максимально скористався ситуацією, коли після кутового від Пліса м’яч відскочив у центр карного майданчика й він першим встиг на підбирання – 2:0.

Хитка гра продовжувалася й надалі, а наприкінці гри Карпати-Енергетик максимально її загострили. Це вже Богдан Кримінський пішов на кутовий і першим встиг на «нічий» м’яч, добивши його в ворота – 2:1. Але якраз цей момент і завів Епіцентр. Два голи з інтервалом в одну хвилину, а за п’ять хвилин – ще й третій. Спочатку Антон Федоров, вдала заміна Бадла, отримав пас від Івашка в ході стрімкої контратаки (це 3:1), далі, відібравши м’яча відразу після розіграшу в центрі поля, Пліс запустив Івашка, і Руслан завершив з близької відстані (це 4:1), а потім і ще один «джокер» – Садоха – відзначився голом, установивши остаточний рахунок. Володимир, граючи правого лінійного, підключився до атаки, розігрався з Федоровим і розстріляв ворота – 5:1.

Агрон (Великогаївська ОТГ) — Вотранс (Луцьк) 2:0
Голи: Процик, 48, Коник, 62

Агрон: Мазур, Семенець, Пастернак©, Лівіцький, Ковалик, Лук’янов, Кривобедрий (Андрієшин, 87), Коник (Павлусь, 65), Білик (Вонс, 73), Ковалевський (Дімітрієв, 69), Процик. Запасні: Рогаль, Гурін, Скобляк. Головний тренер: Роман Курдупель.

Вотранс: Франчук, Чопанюк (Ясінський, 72), Воробей, Шандрук, Кривицький, Котюн, Сквира (Шаула, 75), Щербик (Ткачук, 88), Рибковський© (Обертас, 59), Шишка, Кошелинський. Запасні: Глушко, Вознюк. В.о. головного тренера: Олег Герасим’юк.

15:00; 20.10.2019. Великі Гаї. Стадіон «Центральний». 300 глядачів; поле 3; +22С

Суддя: Вакулко Інна (Рівненська обл.)

Попередження: Коник, 62, Воробей, 84, Дімітрієв, 90, Франчук, 90+2

Луцька команда має велике бажання покинути підвалини турнірної таблиці, тому в першому таймі вона навіть десь володіла ініціативою, от тільки перенапружити Мазура так і не змогла. Натомість, господарі, граючи т.зв. «другим номером», відразу кілька разів могли відкривати рахунок – Ковалевський влучив у поперечину, Коник не зміг завершити з лінії воротарського майданчика, Кривобедрий втікав із центру поля, але не влучив у ціль… Тому не дивно, що на початку другого тайму Агрон відкрив рахунок, коли після ауту Ковалика Назар Процик підхопив м’яча, обіграв суперника і з правої ноги метрів із 25-ти впакував м’яча точно в куточок воріт – 1:0.

Після цього Дімітрієв двічі міг забивати завдяки швидкості, Павлусь влучив у стійку з-за меж карного майданчика, пристрілювався з фірмових стандартів Вонс. А подвоїти цифри на табло вдалося в стрімкій контратаці. Кривобедрий виграв м’яча для Коника, Дмитро стартував із глибини поля, просунувся вперед і холоднокровно завершив атаку – 2:0. Залишок матчу виявився «атракціоном небаченої щедрості», воротарям довелося хвилюватися через низку моментів, у тому числі, й вільний удар із меж карного майданчика у великогаївців. Відзначаємо, що Агрон разом із ОДЕКом лишається останнім непереможним учасником поточного чемпіонату.

Покуття (Коломия) — Нива (Теребовля) 2:1
Голи: Хандій, 61, Локатир, 81 – Бочак, 20

Незабитий пенальті: Керчу (Покуття), 43 – воротар

Покуття: Гоменюк©, Громоляк, Гаврилюк, Локатир, Хандій, Москалик (Свиридов, 78), Сікач, Керчу (Топчевський, 85), Кушецький (Нападюк, 90+2), Ковальчук (Блащук, 54), Карапка (Савчук, 90). Запасні: Мегдиник, Лазорик. Головний тренер:Сергій Турянський.

Нива: Ольховий, Голованьов, Сороцький©, Шаповал, Штаненко (В.Кузів, 46), Макогон, Слоневський (Б.Баранець, 77), Олексієнко (Бегашов, 74), Р.Кузів (Г.Баранець, 54), Гром’як, Бочак. Запасні: Петрусь, Стеценко, О.Никеруй. Головний тренер: Сергій Задорожний.

15:00; 19.10.2019. Коломия. Стадіон «Юність». 800 глядачів; поле 4; +22С

Суддя: Грисьо Богдан (Львів)

Попередження: Р.Кузів, 42; Хандій, 69

Черговий непростий матч провело Покуття. Цього разу в гості до коломияни завітала одна із найсильніших команд Тернопільщини. Нива витримала стартовий натиск господарів і потихеньку відсунула гру до їхніх воріт. Якщо із прицільним ударом Р.Кузіва Гоменюк справився, то коли після спроби вдарити здалеку від Макогона м’яч викотився на кутовий, це призвело до першого в матчі голу. Навіс Слоневського від лівого прапорця в стрибку головою замкнув Роман Бочак, по дорозі збивши з ніг захисника Громоляка – 0:1.

Ковальчук міг зрівнювати рахунок із гри, потім м’яч побував у воротах теребовлян з порушенням правил, а перед перервою Кушецький з лівого краю заробив 11-метровий, однак Керчу програв дуель Ольховому, який парирував м’яч, який летів наліво від нього. Тим не менш, навіть після такого напрочуд невдалого першого тайму Покуття змогло здобути вольову перемогу. Посприяв пересічний аут з лівого флангу. Керчу зумів з незручної позиції від лицьової запустити м’яча на лінію карного майданчика, де його спіймав на ногу Денис Хандій – 1:1.

Хиткий нічийний рахунок тримався до ендшпілю, де успішнішими були саме господарі. Після дальнього удару Громоляка м’яч зрикошетив на кутовий, з якого Кушецький навісив у карний майданчик. І навіс із лівого краю використав Святослав Локатир, ударом головою влучивши під поперечину – 2:1.

Матч туру

ОДЕК (Оржів) — Світанок-Агросвіт (Шляхова) 3:0
Голи: Капустинський, 18, Апанчук, 24, Трофімчук, 84

ОДЕК: Когут, Наумець, Мучак (Чикалюк-Козакевич, 87), Кадепський, Красномовець, Ничипоренко, Трофімчук©, Апанчук (Коляда, 55), Богданов (Ніколайчук, 46), Капустинський (Семенчук, 55), Таргоній (Газицький, 69).Запасні: Бицюк, Трикош. Головний тренер: Володимир Поліщук.

Світанок-Агросвіт: Карабін, Луцюк (Костюк, 87), Заводян©, Єрмак, Борячук, Проневич, Загалевич, Дацюк (Чернега, 58), Гаді (Новаківський, 70), Чельцов, Сомов. Запасні: Поштаренко, В.А.Рудий, Кучеренко, Голуб. Головний тренер: Дмитро Єфстафієв.

16:00; 20.10.2019. Оржів. Стадіон «ОДЕК-УКРАЇНА». 300 глядачів; поле 4; +20С

Суддя: Шкурченко Олег (Черкаська обл.)

Попередження: Мучак, 12, Гаді, 51, Борячук, 54, Когут, 74, Проневич, 90+4, Загалевич, 90+5

Вилучення: Борячук, 78 (повторне попередження), Трофімчук, 90, Ніколайчук, 90, Єрмак, 90 (всі – за сутичку після зупинки гри)

Гранд із Вінниччини – найпотужніший дебютант західної групи, тож не дивно, що його матч проти непереможного лідера був у центрі уваги. У Світанку досить досвідчений склад, де абсолютна більшість гравців має солідний професіональний досвід, а декілька футболістів прибули із ФК Малинськ – головного конкурента ОДЕКа в останні роки.

Тим не менш, жодній із команд не вдалося забити дуже швидкий м’яч, хоча був непоганий (неточний) удар метрів із 20-ти у Загалевича. Зате в господарів був свій гострий момент, коли Таргонія вивели на воротаря, але він не зміг його переграти (до того ж, там пошкодження зазнав Борячук, так що можна було чекати на зупинку гри). Зате на 18 хвилині оржівцям вдалася масована атака, в ході якої вони просто розстрілювали ворота Карабіна. Але якщо удар Наумця прийшовся в суперників, то Юрій Капустинський встиг на добивання і з лінії воротарського майданчика розстріляв ворота – 1:0.

Після цієї красивої багатоходівки ОДЕК оперативно закріпив перевагу. Тепер уже атака пішла через лівий фланг, а форвард Таргоній, знаходячись спиною до воріт, замість спроби продертися чи пробивати, скинув на Апанчука, тож Андрій сильним ударом з лівої влучив у ближній кут з лінії карного майданчика – 2:0. Треба сказати, що два голи господарів аж ніяк не зламали гру – Світанок-Агросвіт небезпечно атакував, після удару, здається, Гаді захиснику довелося виносити м’яча з лінії, непогано (хоч і невлучно) пробивав головою Проневич. Досвідченому Когуту довелося парирувати гарматний удар Борячука зі штрафного. А вже після перерви Сомов із розвороту ледве не влучив у ціль з меж карного майданчика.

Але свої моменти мали Ничипоренко, Коляда, Таргоній. А коли Борячук в’їхав у Коляду ціною другої в матчі жовтої картки, ОДЕК в кінцівці матчу реалізував чисельну більшість. Ніколайчук із лівого краю відпасував у центр, де на межі карного майданчика очікував м’яча Михайло Трофімчук. Смачний удар з прикрим для воротаря рикошетом від захисника Заводяна став підсумковим у цій зустрічі – 3:0. Щоправда, наприкінці гри сталася штовханина, внаслідок якої ще троє гравців були вилучені з поля. Отже, ОДЕК лишається лідером і нарощує відрив від переслідувачів.

Герой матчу – Володимир Поліщук (ОДЕК)

Це була командна перемога оржівців, і заледве не вся команда заслуговує на оцінки 6,5 і вище. Але відзначимо головного тренера, який, не вдаючись до великих кадрових змін, навчив підопічних грати інакше без збитку для результату.

М

КОМАНДА

І В Н П М О
1

ОДЕК (Оржів, Рівненська область) 10 8 2 0 25:7 26
2

1

Агрон (Великогаївська ОТГ, Тернопільська область) 10 5 5 0 14:7 20
3

1

Світанок-Агросвіт (Шляхова, Вінницька область) 10 6 1 3 17:10 19
4

1

Епіцентр (Дунаївці, Хмельницька область) 9 5 1 3 22:16 16
5

1

Нива (Теребовля, Тернопільська область) 10 4 3 3 11:10 15
6

1

Покуття (Коломия, Івано-Франківська область) 10 4 1 5 13:14 13
7

1

Ковель-Волинь (Волинська область) 9 3 2 4 8:14 11
8

Карпати-Енергетик (Галич, Івано-Франківська область) 8 2 3 3 9:13 9
9

Вотранс (Луцьк) 10 0 2 8 7:17 2
10

Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк) 9 0 2 7 12:26 2

Група 2 • 12-й ТУР

Агродім (Бахмач) — Рубікон-Вишневе (Київ) 0:0

Агродім: Мусієнко, Двалі, Кордюк, Кіцута, Ільченко, Журба©, Сірий, Сокол (Кучинський, 61), Бамба (Кабанець, 73), Єсаулов, Кохановський (Пронак, 55). Запасні: Боженко, Микитенко, Кемфор, Пішта. Головний тренер: Микола Тищенко.

Рубікон: Стриж, Чорномаз, Швець, Арутюнян, Ніколаєць (Іващик, 65), Марченко, Шишкін, Бачинський (Паламарчук, 81), Глущук, Арендарук (Шутенко, 69), Тищенко©. Запасний:Левченко. Головний тренер: Віктор Курята.

13:00; 19.10.2019. Бахмач. Стадіон «Колос». 250 глядачів; поле 3; +21С

Суддя: Панасюк Тарас (Бердичів)

Попередження: Чорномаз, 3, Єсаулов, 37, Кохановський, 41, Шишкін, 90, Кордюк, 90+4, Арутюнян, 90+4

Вилучення: Єсаулов, 53 (повторне попередження)

Бойовою нічиєю закінчився матч давніх знайомих, між якими – численні кадрові перетини. Зокрема, після вилучення екс-півзахисника Рубікона Єсаулова Агродім залишився в меншості, але навіть ця подія не спонукала команди на голи. Суперники залишаються по сусідству в таблиці, причому, гості зробили крок вгору за додатковими показниками.

Олімпік (Кропивницький) — ФК Біла Церква 0:3
Голи: Діякончук, 48, Петровець, 74, Бамба, 78

Олімпік: Ньянг, Кулібалі, Олавойін, Чорний©, Бурда, Довгий, Себего, Мкпасі, Акачукву, Езеані (Мамман, 76), Онйємаобі (Ніколенко, 69). Запасних не залишилося. Головний тренер:Юрій Кевлич.

Біла Церква: Скворцов©, Минзар (Супоцінський, 87), Скорба, Вієра, Хабло, Діякончук, Петровець, Костенко, Котов (Сисоєв, 13), Білоус, Бамба (Стрелько, 80). Запасний: Стадничук.Головний тренер: Вадим Мандрієвський.

13:00; 19.10.2019. Олександрівка. Стадіон ім. М. Шишки. 100 глядачів; поле 3; +23С

Суддя: Дзюбас Єгор (Кривий Ріг)

Попередження: Чорний, 59, Минзар, 65, Ніколенко, 76, Акачукву, 79

Олімпік приймав гостей із Київської області не на звичному для себе верхньому полі стадіону «Зірка», а на сільському стадіоні в Олександрівці. До того ж, після непорозумінь із африканськими легіонерами всього лише 13 чоловік було в заявці на цей матч у Кевлича.

Тим не менш, кропивничани дали бій білоцерківцям і навіть могли виходити вперед, але після перерви містяни значно краще реалізували свої моменти. Поклав початок цій перемозі Діякончук. Минзар зі штрафного зі своєї половини запустив у чужий карний майданчик, воротар Олімпіка зіткнувся з одноклубником, випустив м’яча, тож Олександр просто закотив його в порожні ворота з гоструватого кута – 0:1.

Закріпити перевагу ФК Біла Церква змогла вже пізніше. Широку атаку загострив пасом на лівого хава Бамба, але воротар справився з його ударом, зате Артем Петровець встиг на добивання – 0:2. Через чотири хвилини третій гол також розпочався із штрафного від Минзара – цього разу більш наближеного до воріт. Від лівого кута воротарського майданчика Діякончук скинув в воротарський, де Шеік Ібрахім Бамба в падінні заштовхнув у ворота – 0:3.

ФК Чернігів — ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 0:2
Голи: Дєдов, 22, Качур, 43

Чернігів: Радич, Борщ©, Конопко, Мчедлішвілі, Романченко, Кривобороденко, Мироненко (Головань, 83), Лазаренко (Новрузов, 86), Кравченко, Гордієнко (Чаус, 56), Зоц (Назаренко, 69). Запасні: Новобранець, Толкачов. Головний тренер: Вадим Постовий.

ЛНЗ-Лебедин: Козаченко, Парфьонов, Кондратюк, Листопад, Калинич©, Коломієць, Поступаленко (Литовчак, 62), Колос (Тубольцев, 66), Грицай (Балацький, 58), Дєдов (Поплавка, 76), Качур (Ткаченко, 62). Запасні: Дейнеко, Шестипалов. Головний тренер: Василь Гречаний.

15:00; 19.10.2019. Чернігів. Стадіон «Чернігів-Арена». 220 глядачів; поле 3; +23С

Суддя: Горбенко Євген (Київська обл.)

Попередження: Гречаний (гол.тр.ЛЛ), 21; Кривобороденко, 25

Чернігівська область у цьому турі визначала лідера – поки Авангард грав у столиці, в обласному центрі містяни зустрічалися із ЛНЗ-Лебедин. Гра порадувала бадьорістю та великою кількістю ударів – Мироненко, Кравченко, Гордієнко в господарів, Грицай (колишній хавбек Десни), Калинич у гостей били з різних дистанцій, тримаючи в напруженні воротарів. Навіть чистий вихід на воротаря мав Лазаренко, але Козаченко виручив команду з Черкащини.

А в відповідь – гол фаворитів сезону, коли якраз Грицай запустив Дєдова через правий фланг, Сергій ввійшов у карний майданчик, розвернувся і з лівої закрутив у дальню дев’ятку – 0:1. Хоча господарі кинулися відіграватися й провели кілька академічних атак, ЛНЗ-Лебедин міг курйозним чином закріпити свою перевагу. В першому випадку прямо на воротаря вивалився Поступаленко, в другому – після відскоку м’яч влучив у каркас воріт.

Що не вийшло випадково – вдалося розіграти до вірного. Коломієць перехопив м’яча на чужій половині, Грицай знову дав на хід Дєдову, чий простріл з лівого краю в падінні замкнув Руслан Качур – 0:2. У другому таймі підопічні Гречаного впевнено зіграли по рахунку – один лише Грицай десь тричі зі штрафних турбував воротаря, плюс чистий вихід один на один змарнував Качур. А от коли чернігівець Борщ вискакував зліва під кутом на Козаченка, ФК Чернігів забити не зумів. Попри те, що «тигри» досить багато били по воротах ЛНЗ, цей матч вони програли «всуху».

Огляд від господарів – тут, від гостей – тут.

Матч туру

Атлет (Київ) — Авангард (Корюківка) 1:2
Голи: Гаращенко, 5 – Твердовський, 84, Алаєв, 90

Атлет: Кочергін, Швець, Руснак, Колесник (Козачок, 75), Кучинський©, Мовчан (Пономаренко, 82), Гаращенко, Шлапацький (І.Русан, 66), Яценко, Суханов (Гайдук, 61), Твердохліб. Запасні: С.Русан, Кушнірук, Бабич. Головний тренер: Дмитро Мурашенко.

Авангард: Ширай, Цулукідзе, Поляниця©, Лакеєнко, Чуланов, Яловець, Гусєв (Вересоцький, 46), Чаус, Кирин (Алаєв, 27), Сердюк (Авраменко, 90+3), Ейєнга (Твердовський, 58).Запасні: Рощинський, Падун. Головний тренер: Валерій Чорний.

15:30; 19.10.2019. Київ. Стадіон «Дружба». 300 глядачів; поле 3; +21С

Суддя: Макаренко Євгеній (Черкаси)

Попередження: Суханов, 15, Чорний (гол.тр.АК), 19, Лакеєнко, 22, Твердохліб, 28, Ширай, 42, Кучинський, 51, Шлапацький, 55, Яловець, 75, Чуланов, 79, Алаєв, 90+1

Вилучення: Кучинський, 90+2 (повторне попередження)

Атлет (як і ФК Чернігів) належить до тих сенсаційних новачків чемпіонату, які зуміли на старті сезону нав’язати боротьбу навіть загальновизнаним авторитетам і грандам змагань ААФУ. Втім, останнім часом ці команди пригальмували, зате продовжує стабільно виступати Авангард. Корюківський клуб прибув у столицю лідером і мав витримати натиск місцевої команди, яка ще недавно була в першій трійці.

Господарі справді почали здорово. Твердохліб збирався вриватися з лівого краю, коли його збили захисники. Зате Богдан Гаращенко низовим ударом пробив під стінкою й влучив у правий від воротаря нижній кут – 1:0. Закріпляти цю перевагу могли, щонайменше, Шлапацький і той же Твердохліб – але в першому випадку з виходу один в один форвард перекинув воротаря, та не влучив у ворота, а в другому з точним, але несильним ударом справився Ширай.

Зате Авангард включився ще до перерви. Після кутового ледве не забив Алаєв, який вимушено замінив Ментея – м’яч просвистів у сантиметрах від поперечини. Пізніше вже Яловець влучив у стійку після подачі з лівого краю. Не раз після подач із гри та зі стандартів доводилося хвилюватися воротареві Атлета. Аж поки в самій кінцівці гості з Чернігівщини не вирвали вольову перемогу. Спершу пішла атака через лівий край, навіс Чауса, якому навперейми кинувся Кочергін, легким кивком голови замкнув Артур Твердовський – 1:1 (до речі, його досить брутально штовхнув суперник, за що не отримав картки), а через п’ять хвилин в ході ще одної атаки через той же фланг уже Сергій Алаєв в стрибку головою відправив переможного м’яча в ворота – 1:2.

Шалена кінцівочка запам’яталася ще влучанням у каркас воріт, обміном метушливими, але гострими моментами, а також вилученням капітана господарів. Авангард лишається лідером в оточенні грандів – такий підсумок цього туру.

Герой матчу – Сергій Алаєв (Авангард)

Вийшов за форс-мажором, міг зрівнювати рахунок ще до перерви й не виключився з гри до самої кінцівки – до власного переможного голу.

ФК Тростянець-2 — Вікторія (Миколаївка) 0:2
Голи: Без’язичний, 21, Чередниченко, 77

Тростянець-2: Синицин, Дяковський©, Хомич, Троценко, Курило, Сліпухін, Стецюк (Казарян, 85), Кубай (Москаленко, 46), Деряпа, Давиденко (Михтуненко, 32; Пимоненко, 89), Мигаль (Тиєчко, 76). Запасні: Дерев’янко, Жила. Головний тренер: Сергій Коритник.

Вікторія: Зарубін, Михайлюк, Яценко, Чередниченко, Н.Шевченко, Гранкін (Шимко, 87), Нелін©, Борисенко (Єременко, 63), Акімов (Кузьмін, 75), Цапій (Черніков, 62), Без’язичний (Рябцев, 85). Запасні: Зінченко, Ретушняк.Головний тренер: Артем Радіонов.

14:00; 20.10.2019. Охтирка. Стадіон «Нафтовик». 500 глядачів; поле 3; +20С

Суддя: Грицай Владислав (Київська обл.)

Попередження: Сліпухін, 32, Акімов, 53

Дербі Сумщини пройшло в особливому місті – Охтирка приймала навіть матчі найвищого дивізіону, тутешній Нафтовик був незмінним учасником чемпіонатів України аж до літа 2018 року. Втім, уже рік арена та пристойна спортивна база залишаються незатребуваними, тож навіть ситуативні виступи ФК Тростянець-2 (який реконструює власний стадіон) для неї – подія.

Тим більше, матч-то який! В гості до клубу-дебютанта ААФУ завітала могутня Вікторія – віце-чемпіон України серед аматорів, який в останні роки не відпускає медалей цих змагань. Гості, зрозуміло, виглядали гостріше, хоча на штрафний миколаївця Акімова своїм рейдом із приглушеним ударом відповів Мигаль. Але спершу Без’язичний струсонув поперечину, а потім уже й відправив м’яч у сітку з близької відстані. Номінальні господарі вкидали аут, Вікторія перехопила, Борисенко навісив на дальній край карного майданчика, звідки Цапій скинув точно на Костянтина – 0:1.

Чи міг ФК Тростянець-2 відігратися? Окрім дальніх ударів, був ще шанс у Михтуненка, який з лівого краю вилітав точно на Зарубіна, але не зміг його переграти. Після штрафного від Сліпухіна невеличка «пожежа» виникла біля чужих воріт. Але, об’єктивно, Вікторія мала не менше шансів закріпити свою перевагу, і що не вдалося Акімову та Єременку – вийшло після кутового у захисника. Після навісу Гранкіна Ігор Чередниченко забив головою – 0:2.

МФК Первомайськ — Дніпро (Черкаси) 2:0
Голи: Гранковський, 36, Севодняєв, 69

Первомайськ: Чоларія, Шпортко (Зайко, 87), Мізернюк, Вернидуб (Крамаренко, 46), Ротко, Ярчук, Федорченко©, Севодняєв, Гончаров, Гранковський (Алієв, 75), Волошинський.Запасні: Доценко, Д.Флакей. Головний тренер: Микола Флакей.

Дніпро: Баккі, Бузинський (Загоруйко, 46; Масоха, 73), Кулик, Лукомський, Молоков, Дашко, Дзюба, Винниченко©, Шевченко (Пуш, 46), Пантелей (Норенко, 22; Синицин, 75), Гарнага.Запасні: Роздорожній, Кулинич. Головний тренер: Євген Тарасенко.

15:30; 20.10.2019. Первомайськ. Стадіон «Центральний» ім.Л.Кривицького. 250 глядачів; поле 3; +19С

Суддя: Вербецький Андрій (Балта)

Попередження: Норенко, 23, Гранковський, 30, Шпортко, 81, Алієв, 83

Чотири матчі поспіль не міг виграти МФК Первомайськ, і хоча в більшості його суперниками були фаворити сезону із першої трійки, а ще в останніх турах у команди великі кадрові втрати, ця чорна смуга серйозно мотивувала колектив напередодні матчу з молодою черкаською командою.

Попри всі старання, господарям довго не вдавалося вийти вперед. Аж поки вже в розпал першого тайму не пішла багатоходова атака, м’яч заметався по карному майданчику й Сергій Гранковський метрів із десяти влучив у куточок – 1:0. Дніпро, до слова, виглядало гідно на фоні суперника з більшим загальнокомандним досвідом, але певна поспішність заважала гостям реалізувати свої моменти. Лише в другому таймі Первомайську стало спокійніше, коли Дмитро Севодняєв підхопив м’яча, видав слаломний рейд ударом з лівої (т.зв. «пир») пробив під стійку – 2:0.

По рахунку МФК Первомайськ дограв до перемоги, значно покращивши свій настрій напередодні останнього в цьому році домашнього матчу в ААФУ – проти Олімпіка. До слова, завдяки цим трьом очкам команда Флакея досягла найбільшого в турі прогресу, піднявшись із дев’ятого на п’яте місце.

М

КОМАНДА

І

В

Н

П

М

О

1

Авангард (Корюківка, Чернігівська область)

12

9

2

1

22:8

29

2

ЛНЗ-Лебедин (Черкаська область)

12

9

2

1

33:6

29

3

Вікторія (Миколаївка, Сумська область)

12

9

2

1

31:8

29

4

Атлет (Київ)

12

5

2

5

22:19

17

5

4

МФК Первомайськ (Миколаївська область)

12

5

2

5

21:18

17

6

1

Рубікон-Вишневе (Київ)

12

4

4

4

15:19

16

7

2

ФК Тростянець-2 (Сумська область)

12

5

1

6

19:21

16

8

Агродім (Бахмач, Чернігівська область)

12

4

4

4

9:9

16

9

3

ФК Чернігів

12

4

3

5

17:20

15

10

ФК Біла Церква (Київська область)

12

3

3

6

15:18

12

11

Дніпро (Черкаси)

12

1

1

10

9:37

4

12

Олімпік (Кропивницький)

12

1

0

11

13:43

3

Група 3 • 1-й ТУР

Перемога (Дніпро) — Кремінь-Юніор (Кременчук) 0:2
Голи: Євтушенко, 11, Кучеренко, 58

Перемога: Офорі©, Голуб, Кияниця (Масліков, 46), Павук (Баширов, 46), Наірі, Бурсак, Гапич (Лучка, 46), Стефурак, Гнідий, Багацький, Володін (Орищук, 84). Запасні: Броцький, Веклич, Сагіров. Головний тренер: Геннадій Жилкін.

Кремінь-Юніор: Лашко, Приходько, Бігдан, Ядришніков, Чорноус©, Молько, Берун, Кучеренко, Золотаренко, Кузьменко, Євтушенко. Запасні: Плахотніков, Тарасенко, Мовчан, Аліпатов.Головний тренер: Олександр Назаренко.

16:00; 20.10.2019. Дніпро. Стадіон «Олімпійські резерви». 55 глядачів; поле 4 (шт.); +18С

Суддя: Бобровицький Богдан (Запоріжжя)

Попередження: Володін, 24, Стефурак, 33, Багацький, 60, Приходько, 76, Голуб, 87, Баширов, 90

Не далі, як тиждень тому, ці команди зустрічалися в Кременчуку й тоді видали результативну нічию 2:2. Тепер же, граючи перенесений матч, вийшли на поле дніпрянських «Олімпійських резервів». Краще використала свою можливість кременчуцька команда. Хоча вона зібралася прямо напередодні старту сезону, не мала змоги підготуватися напряму до дорослих змагань, адже планувала спершу йти в першість U-19 ДЮФЛУ, ми бачимо, що під кінець осінньої частини Кремінь-Юніор значно стабілізувався і в заключному матчі 2019 року в Групі 3 здобув першу перемогу в чемпіонаті.

Уже в дебюті Кучеренко видав сольний прохід з флангу, дійшов до лицьової лінії, оминувши кількох суперників, і виклав м’яча точно на Олександра Євтушенка, який тут же розстріляв ворота – 0:1. Відразу кілька можливостей закріпити свою перевагу гості створили ще до перерви, один тільки Кучеренко двічі виходив прямо на Офорі. Перемога, відзначимо заради справедливості, також могла відігратися. Найкращий момент мав, здається, Володін, але, змістившись із флангу й зрізавши кут, пробив не лише повз воротаря, а й повз ворота.

Зате на початку другого тайму кременчужанам вдалося закріпити свою перевагу. Цього разу вже Євтушенко розрізним пасом знайшов Кучеренка, і Максим вирвався один на один із воротарем, реалізувавши свою можливість – 0:2. До кінця матчу Кремінь-Юніор дограв незмінним складом, зрівнявшись із СК Дніпро-1-Борисфен і напередодні весняної частини сезону будучи за крок від двох дніпрянських команд.

М

КОМАНДА

І В Н П М О
1

ФК Вовчанськ (Харківська обл.) 10 8 1 1 27:8 25
2

Мотор (Запоріжжя) 10 8 0 2 23:5 24
3

Яруд (Маріуполь, Донецька обл.) 10 7 1 2 31:9 22
4

Зірка (Кропивницький) 10 6 1 3 25:11 19
5

Таврія (Новотроїцьке, Херсонська обл.) 10 6 0 4 19:8 18
6

СК Каховка (Херсонська обл.) 10 5 2 3 22:14 17
7

Легіонер (Дніпро) 10 2 1 7 15:31 7
8

Перемога (Дніпро) 10 1 2 7 7:29 5
9

Дніпро-1-Борисфен (Дніпро) 10 1 1 8 3:24 4
10

Кремінь-Юніор (Кременчук, Полтавська обл.) 10 1 1 8 9:42 4

Показники по ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

Гравець Команда Голи Пен.
Твердохліб Єгор Атлет (Київ) 10
Жиганов Дмитро СК Каховка 10 (2)
Грицай Віталій ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 10 (4)
Тищенко Максим Рубікон-Вишневе (Київ) 9 (3)
Кілікевич Володимир Яруд (Маріуполь) 8 (2)
Гайдаєнко Сергій СК Каховка 7
Славінський Володимир МФК Первомайськ 7
Сліпухін Андрій ФК Тростянець-2 7 (4)
Ярчук Дмитро МФК Первомайськ 7 (4)
Бамба Шеік Ібрахім ФК Біла Церква 6
Без’язичний Костянтин Вікторія (Миколаївка) 6
Безлепкін Володимир Яруд (Маріуполь) 6
Замуренко Павло Зірка (Кропивницький) 6 (1)
Івашко Руслан Епіцентр (Дунаївці) 6 (2)

Найкращі асистенти:

Гравець Команда Паси
Акімов В’ячеслав Вікторія (Миколаївка) 6
Крук Олександр Мотор (Запоріжжя) 5
Логвиненко Максим Таврія (Новотроїцьке) 5
Остапенко Борис СК Каховка 5
Пліс Тарас Епіцентр (Дунаївці) 5
Поступаленко Антон ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 5
Сандрак-Вінницький Владислав Яруд (Маріуполь) 5
Довбиш Станіслав СК Каховка 4
Колесник Євген Атлет (Київ) 4
Сердюк Максим Авангард (Корюківка) 4
Чаус Максим Авангард (Корюківка) 4

Найефективніші гол+пас:

Гравець Команда Гол+Пас Голи Паси
Грицай Віталій ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 13 10 3
Твердохліб Єгор Атлет (Київ) 12 10 2
Жиганов Дмитро СК Каховка 11 10 1
Тищенко Максим Рубікон-Вишневе (Київ) 11 9 2
Сандрак-Вінницький Владислав Яруд (Маріуполь) 10 5 5
Акімов В’ячеслав Вікторія (Миколаївка) 10 4 6
Івашко Руслан Епіцентр (Дунаївці) 9 6 3
Кілікевич Володимир Яруд (Маріуполь) 8 8 0
Сліпухін Андрій ФК Тростянець-2 8 7 1
Славінський Володимир МФК Первомайськ 8 7 1
Ярчук Дмитро МФК Первомайськ 8 7 1
Безлепкін Володимир Яруд (Маріуполь) 8 6 2
Пліс Тарас Епіцентр (Дунаївці) 8 3 5