ЛНЗ підписав ексгравця збірної України. Гречаний дав детальне інтерв’ю про новачків

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

ЛНЗ-Лебедин сьогодні заявив до складу команди колишнього гравця збірної України, відомого нападника Олександра Ковпака. Він став дев’ятим новачком команди в міжсезоння. 

Головний тренер команди Василь Гречаний в інтерв’ю клубній пресслужбі розповів про всіх новачків і детльно зупинився на переході молодого Пуша й досвідченого Ковпака. 

– Я приїхав додому після гри з Вікторією, ми з Сашею зв’язались по телефону. Попередньо він надіслав мені смс, що хоче поговорити. Наступного дня він поспілкувався з президентом, а сьогодні, 7 липня, ми вже заявили його. 

Він добре знає за ЛНЗ. Я ще минулого літа запрошував його, але він залишився в професіоналах. Зараз ініціатива була його. Він нам допоможе, бо він профі. Можуть казати, що він віковий гравець (37 років), але я давно його знаю і впевнений у його професіональних якостях. 

– Тепер у Лебедина величезна конкуренція на позиції центрфорварда: Локтіонов, Качур, Ковпак і ще Грицай може зіграти на вістрі. 

– Вони всі профі й усе розуміють. Це дорослі чоловіки. Більше головного болю буде у мене, ніж у них. Але це водночас приємно, що є конкуренція гравців високого класу. Кожен принесе користь для ЛНЗ. 

– Сьогодні Ковпак провів перше тренування?

– Так. Планується, що він буде тренуватись із нами в Черкасах. 

– Хлопці вже встигли пожартувати з ним?

– Калініч сказав, що з дитинства мріяв грати з Ковпаком в одній команді і тут на «старості» мрія збулась. При тому, що вони вихованці одного тренера, тільки Саня старший. 

– Команда зіграла два офіційні матчі. Що скажете про всіх новачків?

– Майже всі з нами з зими: Сафонов, Котляр, Мачуленко, Бурлін, Доронін, Зуєвич і Локтіонов. Я задоволений ними. Тільки карантин вибив нас на два місяці. Упевнений, що вони також будуть максимально приносити користь. 

– Ця трансферна кампанія більш вдала ніж попередня?

– Так. Ці гравці більш кваліфіковані й досвідчені. Мають бекграунд професіонального футболу. Їх не треба вчити грати. 

– Ще один спонтанний трансфер – це 18-річний Пуш Нікіта, який був лідером МСК Дніпро. 

– Ще минулоріч я був на двох матчах черкаської команди проти Тростянця й Вікторії. Вже тоді його відзначив для себе. А коли ми грали спаринг з Росавою (Степанці), я Кирилюку під час матчу сказав, що буду дзвонити хлопцю. За спиною колеги не сіпав його. Все відкрито. 

– Ви виставили його проти Вікторії в стартовому складі. Це був аванс?

– Шкода, що він не прийшов до нас на товариські матчі. Потрапив з корабля на бал. Часу на розкачку немає. Я і клуб розраховуємо на нього. Листопад і Кондратюк взяли над ним шефство. Він має повну підтримку досвідчених футболістів і мою також. 

Він наймолодший у команді. Наближчі до нього гравці за віком – це Доронін і Котляр, які на 8 років старші. Для нього це великий плюс варитись із досвідченими дядьками. Буде прогресувати.