Закипіло! “ЛНЗ-Лебедин” за аномальної температури обігрує “Уманьферммаш”

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Сьогодні в Умані відбувся матч передостаннього туру першого кола чемпіонату області. На стадіоні “Уманьферммаш” одноіменна команда приймала лідера змагань “ЛНЗ-Лебедин”. Визначальними в матчі стали: спека, удари вище воріт і другий тайм.

“Уманьферммаш” – “ЛНЗ-Лебедин” 1:2
Голи: Бабенко (90+2 пен.) – Ткаченко (63), Литовчак (73)

“ЛНЗ”: Козаченко – Алєксандров, Листопад, Коломієць, Калініч – Лобов, Гуд, Ткаченко (Карнаух 85), Дєдов, Барбанов (Колодяжний 46) – Грицай (Литовчак 60)
Головний тренер: Василь Гречаний

“УШ”: Щербина – Рєпін, Коваль, Трегубов (Любченко 89), Тарасюк, Бабенко, Білоцерківець, Білоус (Король 88), Рудь (Трифонов 78), Дін Танко (Рисенко 64, Вінарський 83), Мунір
Головний тренер: Сергій Рєпін

Арбітри:
Цибулько Євгеній
Березняк Володимир
Бурлай Максим

Гості вийшли на гру з двома кадровими змінами. Поза заявкою лишився Парфьоров, який зазнав травми коліна цієї середи, а з лави запасних розпочав кращий бомбардир “ЛНЗ” Литовчак.

За відсутності свого брата по забиванню голів, попереду мав “пилити” Грицай. На старті зустрічі він був досить активним, постійно знаходив м’яч, вільні зони, але помилявся в тонких передачах на партнерів, що йому не притаманно. Можливо через це, перший небезпечний момент у виконанні “ЛНЗ” назрів аж перед перервою. У господарів стовідсоткових нагод взагалі не було. На 38 хвилині Дєдова вивели на побачення зі Щербиною, але під праву ногу, а воротар встиг зрізати кут, тому Сергій заробив лише кутовий. Усе інше в перші 45 хвилин – удари здалеку значно вище воріт. “ЛНЗ” постійно контролював м’яч, але не знаходив можливості для гострого останнього пасу. Гуд навіть підказав партнерам: “Парни, надо что-то придумать!”

У першому таймі це зробити не вдалося. Масштабні корективи внесла божевільна спека в Умані. Табло під час матчу фіксувало 35 градусів тепла. Барбанов у перерві сказав, що його просто-напросто тіліпає від цього.

Йому на заміну вийшов Колодяжний, а зовсім скоро Грицай поступився місцем на полі Литовчаку. Гречаний вчасно підсвіжив атакувальну ланку. Мар’ян із перших своїх кроків на полі вніс нове дихання. Уже за три хвилини “ЛНЗ” відкрив рахунок. Лебединці обклали стандартами штрафний майданчик “Уманьферммашу”, витиснувши з цього результат. Лобов подав на ближню стійку, де Ткаченко навипередження переправив м’яч у ворота – 0:1.

Мар’ян знайшов свій момент на 73 хвилині. Дєдов прострілив з лівого флангу точно в ногу бомбардиру – 0:2. Цей рахунок зняв усі питання щодо переможця. Господарі так і не спромоглися створити щось, чим похитнути цифри на табло до цього часу. Уваги заслуговує хіба що вихід Віла сам на сам із Козаченком. Нападник прокинув м’яч повз руки Дмитра, той його не торкнув, а Цибулько не повірив в акторські здібності Віла – нероздумуючи виписав гірчичник за симуляцію.

Дивним його рішення стало вже на останніх хвилинах. Під час подачі з кутового в боротьбі на газоні опинився один із уманчан, а рефері поставив пенальті. Бабенко його реалізував, але це ніяк не вплинуло на підсумок зустрічі.

Отож 1:2 на користь “ЛНЗ”, який продовжує очолювати пелотон чемпіонату.

Інші матчі туру:

10 тур 1 липня (субота)
ФК “Авангард” – “Альтаїр” 0:7
“Академія-Черкаський Дніпро” – ФК “Спартак” 5:0
“Олімп” – ФК “УТК” 1:5
“Златокрай-2017” – СК “Базис” 5:4
ФК “Колос” – “Росава-Наша Ряба” 1:0

[jsStandings id =”129″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;diff_chk;point_chk;curform_chk”]