Перший спаринг “ЛНЗ” завершився на користь суперника

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Перший матч так званого корпоративного дербі групи компаній ЛНЗ завершився на користь сумської “Вікторії”, яка за рахунок кращих фізичних кондицій і мобільності переграла “ЛНЗ-Лебедин”.

“Вікторія” – “ЛНЗ-Лебедин” 3:2
Голи: Нелін (17, пен.), Ганжа (33), Долбін (68) – Охременко (29), Листопад (81)

“ЛНЗ”: Дейнеко (Маценко 46) – Калініч, Коломієць, Листопад, Парфьонов – Ткаченко (Карнаух 46), Гуд, Грицай (Стєпанов 46), Кривошеєнко, Дєдов (Барбанов 46) – Охременко
Головний тренер: Василь Гречаний

Символічно, що біля стадіону в Миколаївці, де проводить домашні матчі один із лідерів чемпіонату Сумської області й учасник Аматорського чемпіонату України, стоїть вказівник на Лебедин. Не Шполянський – Сумський. Та все ж…

Англійська погода не посприяла появі великої кількості вболівальників на трибунах маленького, проте якісного стадіончику “Вікторії” з ідеальним газоном. Командам довелося провести 90 хвилин під дощем із сильним вітром. А половина глядачів не дарма запаслася спеціальними плащами.

“ЛНЗ” приїхав на перший товариський матч у міжсезонні за день до його початку. В силу відпусток, Гречаний поселив у готель “Ювілейний” неоптимальний склад. Команді не допомогли Козаченко, Колодяжний, Лобов, Алєксандров і Литовчак. Натомість з’явився потенційний новачок, досвідчений Іван Кривошеєнко. Кримезний, технічний правий півзахисник провів на полі всі 90 хвилин і справив позитивне враження.

Але ще більш позитивний вигляд мали господарі. “Вікторія” з перших хвилин заволоділа ініціативою, до чого “ЛНЗ” виявився неготовим. У стартові десять хвилин багато клопотів створив лівий хав “червоних” 16 номер, який дуже зухвало обігрував усіх один в один, регулярно загострюючи ситуацію. А так діяв не тільки він, а вся команда. Це дало результат на 17 хвилині, коли Парфьонов, за версією арбітра, сфолив у власному штрафному майданчику. Дейнеко вгадав напрям удару Неліна, але м’яч зрадницьки сковзнув по рукавиці – 1:0.

Господарі продовжували тиснути, а “ЛНЗ” вимушений був підбиратися здалеку. Дальній промах Ткаченка, трохи ближчий, але теж промах Гуда, і от – рахунок зрівняно. Кривошеєнко попрацював із м’ячем, віддав Охременку, а той з-за меж карної зони пробив з відскоком від газону – 1:1. Однак за чотири хвилини “Вікторія” знову вийшла вперед – 2:1.

У другому таймі свою роль зіграв статус матчу. Гречаний випустив одразу всіх запасних, тим самим займалися і господарі. Після паузи “ЛНЗ” трохи вирівняв гру, але суперник все одно знаходив моменти для своїх дуже швидких атак. Помітно стало як гості вимушені були виходити від власних воріт через довгу передачу – свіжі нападники “червоних” активно пресингували. Маценко, правда, встиг прибрати одного на замасі. Декілька стрімких випадів у виконанні “Вікторії” логічно перейшли в третій гол. Долбін замкнув головою передачу партнера – 3:1.

А от кінцівку зустрічі у свій актив запише Лебедин. Одразу після пропущеного голу, Кривошеєнко продемонстрував майстерність – отримав тонюсінький пас Гуда в штрафний майданчик, крутонув захисника і підсікав у дальній кут – врятувала стійка. Потім Маценко виграв дуель із нападником, а натхненний напад “ЛНЗ” заробив пенальті. На 81 хвилині до позначки підійшов Листопад. Прямим ударом не забив, а от на добиванні реабілітувався – 3:2. Цей гол подарував надію на камбек, але гостям сьогодні трохи не вистачило “палива”. Відео:

У підсумку перемога “Вікторії” з рахунком 3:2 на своєму полі. “ЛНЗ” гострить леза на реванш у себе вдома. Цього хоче і керівництво, і футболісти, адже потенціалу точно вистачає, треба просто втягнутися.