“ЛНЗ-Лебедин” вдруге обігрує “Джуніорс” і виходить до 1/16 кубку України!

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Із важким суперником на його полі підопічні Василя Гречаного розширюють географію своїх досягнень. Сьогодні у Вишневому, як і у себе вдома, “ЛНЗ” переміг “Джуніорс” з рахунком 1:2. Визначальним у матчі став фактор відповідальності при реалізації гольових моментів, притаманний західному футболу. А також бездоганна гра Листопада, Алєксандрова, Калініча, Коломійця й усієї команди в обороні.

“Джуніорс” – “ЛНЗ–Лебедин” 1:2 (2:4)
Голи: Ординський (86) – Грицай (57), Литовчак (77)

“ЛНЗ”: Козаченко – Калініч, Алєксандров, Листопад, Коломієць – Лобов, Гуд (Тубольцев 90+2), Ткаченко (Грицай 54), Дєдов, Барбанов – Литовчак (Стєпанов 84)
Головний тренер: Василь Гречаний

“Джуніорс”: Стриж – Чуприна, Курята, Багдасаров, Верхов, Колеснік (Костяний 63), Маринчук (Торшин 80), Скороход, Ординський, Бамба (Куба 74), Байдачний
Головний тренер: Вадим Гордієнко

Вишневе
Це виявилося ніяким не селом, ні смт, ні районим центром. Вишневе – частина Києва з усіма його принадами: комфортом, сучасністю й затишком. Стадіон оточує шикарна новобудова, величезний дитячий майданчик, чиста алея і літаки в небі, які заходили на посадку до найближчого аеропорту. У такій атмосфері грати – кайф. Не так, як у Чорнобаї.

Матч
Пам’ятаємо першу гру в Лебедині. Там “Джуніорс” володів ініціативою рівно 9 хвилин. А от у себе вдома змусив “ЛНЗ” оборонятися майже всі 90 хвилин. Одразу після сигналу арбітра про початок гри господарі взяли м’яч під контроль. На штучному полі у них була відчутна перевага. Футболісти Лебедина чітко працювали у своїх позиціях, не даючи втілити це володіння у щось більше, тому киянам довелося здалеку пристрілюватися по воротах Козаченка. Деякі спроби були небезпечними: рикошет від Листопада, удар Ординського і удар з правого краю. Кульмінація настала на останній секунді першого тайму: здається, Маринчук прийняв м’яч у штрафному “ЛНЗ” і зацідив прямо в поперечину, після чого пролунав свисток на перерву. В актив гостям можна зарахувати індивідуальні дії Литовчака на лівому фланзі з подачею на Барбанова – Сергій головою пробив вище.

Відзначимо, що Гречаний у цій грі випустив той самий склад, що і в першому протистоянні, а Гордієнко змінив стартову одинадцятку аж наполовину.

Другий тайм розпочався з пристрілки гостей: Ткаченко і Гуд перевірили на пильність Стрижа. А про персоналії ми згадали не просто так. На 54 хвилині керманич “ЛНЗ” випустив Грицая замість Ткаченка. Чуття спрацювало. Чи не першим дотиком Віталій зачепився за м’яч і змусив суперника фолити. Такі стандарти зазвичай виконують на голови нападників, але Віталій, встановивши м’яч, вирішив інакше – у стилі Жуніньйо за неординарною траекторією запустив кулю за комір голкіперу, який пішов читати подачу. Шедевр! 0:1. Андрій Полтавець не стримував емоцій, ховаючись за воротами, у які забив його футболіст. Але швидко опанував себе.

Приводу для радощів справді не було. “Джуніорс” агресивно пішов уперед. Козаченко тричі врятував ворота. Такий натиск тривав 20 хвилин, доки не з’явилася нагода вийти в контратаку: Дєдов отримав пас на лівому фланзі і видав передачу на Литовчака – той не схибив один-в-один – 0:2. Мар’ян зриває з себе футболку від радості, а Полтавець, усміхаючись, щиро аплодує своїм хлопцям.

Загальна перевага 4:1 на користь “ЛНЗ” не дала сумніватися в позитивному підсумку. Не зіпсував настрій і пропущений гол. Відпрацювавши на відмінно весь матч, оборона Лебедина перший раз розслабилася й одразу ж поплатилася – Ординський вибіг з-за спин захисників під передачу партнера, а далі розібрався в ситуації – 1:2. До кінця матчу залишалися лічені хвилини, тому глобально нічого не змінилося.

“ЛНЗ-Лебедин” проходить київський “Джуніорс” із загальним рахунком 4:2 і чекає на жереб 1/16 фіналу. Перший матч цієї стадії відбудеться 13 вересня.