Василь Гречаний: “Президент поставив хлопцям умову: або футзал, або ЛНЗ”

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

У переддень старту перших матчів для ЛНЗ у 2018 році Василь Гречаний розповів, які кадрові зміни відбудуться в команді, чи залишається Дєдов і яке налаштування буде на УТК.

Василю Володимировичу, команда на цьому тижні вже встигла попрацювати. Як настрій у футболістів?

– Вони чекали підготовки. Треба було звісно раніше збиратися, але ми підлаштовувалися під цей турнір. Минулоріч 31 січня вже зіграли товариський матч, а цього разу тільки 12 лютого зібралися.

Яким буде тренувальний процес найближчим часом?

– Ніхто зараз не буде форсувати фізичні навантаження. Треба, щоб хлопці просто вже працювали на вулиці. Тренуватися будемо тричі на тиждень. Спочатку бігові вправи, а з часом додамо різні швидкісні відрізки, роботу з м’ячем. Плюс будуть ігри.

На останньому занятті не було Дєдова і Вакуленка. Із чим це пов’язано?

– Вони травмовані. Футзал дав свої побічні ефекти. У Дєдова проблеми з задньою поверхнею стегна – вилетів орієнтовно на тижні два-три. У Вакуленка надрив гомілкостопових зв’язок. Антон залишився поза грою десь на 10 днів мінімум. Добре, що поки є час для їх відновлення.

Дєдов був на перегляді в Черкаському Дніпрі. Він залишається в ЛНЗ?

– Так, Дєдов залишається у нас. Я йому свою думку ще тоді сказав, але він хотів спробувати, тому його ніхто не тримав. А в Дніпрі йому нічого конкретного не говорили – просто тренуйся, а це, я вважаю, несерйозно. Я просто знаю, як Столовицький запрошує. Якщо йому потрібен футболіст, то він зіграє одну гру і його підпишуть. А з Дєдовим не було ніякої конкретики.

Чи будуть в ЛНЗ якісь кадрові зміни?

– Мають бути – свіжа кров потрібна однозначно. У нас минулоріч було п’ять новачків узимку і двоє влітку. До того ж, днями пройшло зібрання і президент озвучив футболістам свою позицію стосовно їхніх виступів у футзалі, які накладаються на підготовку команди у великому футболі. Згідно з його рішенням, якщо футзальний Дніпро виходить до плей-офф першої ліги чемпіонату України, то гравцям (6 чоловік) доведеться обирати між ЛНЗ і Дніпром. Якщо вони оберуть Дніпро, то на їхнє місце будемо шукати інших виконавців. Була і зустріч Андрія В’ячеславовича з президентом Дніпра Олександром Солов’єм. Вони висловили свої позиції щодо перетину футзалу й футболу, а як буде далі – не знаю. Новими футболістами я займаюсь, в суботу має приїхати один гравець із Києва і троє місцевих зі Шполи – будемо дивитися.

Яким аспектам ви будете приділяти найбільшу увагу на прийдешньому турнірі?

– Я ці змагання розцінюю як можливість зібрати всю команду. Подивитися на всіх хлопців, адже вони будуть у різних кондиціях: хтось грав у футзал, хтось уже зіграв на турнірах великого футболу, тому будемо на них дивитися. Зрозуміло, що на нас будуть чекати як на лідерів минулого чемпіонату, але мене більше цікавить не місце в цьому турнірі, а кількість матчів і награвання минулорічних взаємодій.

У ЛНЗ в групі УТК. Чи буде на них принципове налаштування?

– Ні. Цей турнір – підготовка. Краще зараз нехай ми програємо, щоб побачити свої слабкі місця і в подальшому їх виправити. Я не знаю, як ми будемо налаштовуватися, чіткіше буде зрозуміло після першого матчу. Звісно, ми хочемо виграти, але головна мета – підготовка до Кубку України, області й чемпіонату області.