Сенсаційна розв’язка: огляд 1/8 Кубку України від Sportarena

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

 

Далі йдуть Дніпро, Авангарди, Вовчанськ, Лебедин і Факел – Sport Arena розповідає про матчі-відповіді 1/8 фіналу Кубку України серед аматорів 2018/19.

 

Авангард (Бзів) – ОДЕК (Оржів) — 1:1 (перший матч – 1:0)
Голи: Зелді, 102 — Красномовець, 35

Авангард: Поштаренко, Гаді, Таран, Головатенко (Зелді, 73), Миколайчук, Смалько, Балацький (Кушнір, 55), Шваб (Дарда, 76), Панфілов, Сомов, Бондар (Поспєлов, 96). Запасні: Волчанський, О.Ярмак, Є.Ярмак. Головний тренер:Карпенко Сергій.

ОДЕК: Кособуцький, Загривий (Шекель, 106), Мучак, Гриб, Красномовець, Коляда, Кошка (Наумець, 40), Капустинський (Таргоній, 77), Ніколайчук, Трофімчук, Газицький (Чикалюк-Козакевич, 61). Запасні: Бицюк, Приходько, Фесенко. Головний тренер: Комзюк Ярослав.

15:00, 10.10.2018. Баришівка. Стадіон Прогрес. 150 глядачів, поле 3, +17С
Суддя: Дубровець Павло (Житомир)

Попередження: Панфілов, 17, Газицький, 22, Гаді, 42, Трофімчук, 68, Миколайчук, 73, Смалько, 78
Вилучення: Панфілов, 81 (повторне попередження)

Гранди футболу Київщини та Рівненщини зійшлися в одному із найбільш статусних протистоянь у цьому раунді. Після голу Головатенка в Оржеві мінімальну перевагу мав Авангард. Однак ОДЕК зі значно більшим всеукраїнським загальнокомандним досвідом небезпідставно сподівався відігратися.

Це їм вдалося після півгодини гри. Юрій Красномовець прямим ударом зі штрафного пробив повз стінку – 0:1. Напружена гра дійшла до екстра-таймів. Тут могло статися все, що завгодно, але заміни посприяли саме бзовцям. Після поперечного пасу Кушніра пробивав Сомов, воротар парирував м’яч, але Сергій Зелді був першим на добиванні – 1:1.

Авангард (Бзів) іде далі. Суперником клубу зі столичного регіону стане Факел із Вінницької області. Фортуна, розгромивши липівчан у першому матчі, не виїхала на другий і знялася з турніру.

 

Авангард (Корюківка) — ДГ Шевченківське — 2:2 (перший матч – 2:1)
Голи: Цулукідзе, 34, Твердовський, 88 — Кучерявий, 44, Рубльов, 62

Авангард: Шевченко (Падун, 71), Авраменко, Даценко, Сираш, Цулукідзе, Максимець, Вересоцький (Поляниця, 73), Порохня (Ковальчук, 90+2), Стельмашенко (Мельник, 46), Алаєв (Твердовський, 61), Кирин (Грищенко, 87). Головний тренер: Чорний Валерій.

Шевченківське: Зацепін, Яременко, Наконечний, Даниловський, Грицай, Шушков, Полюхович, Бахронов, Корнієнко (Лящук, 59), Кучерявий, Рубльов. Запасні: М.Гаврилюк, Митник, О.Солов’ян, Кочергін. Головний тренер: Солов’ян Олександр.

15:00, 10.10.2018. Корюківка. Стадіон КФТП Паперовик. 140 глядачів, поле 4, +15С
Суддя: Шкурченко Олег (Черкаська обл.)

Попередження: Авраменко, 12, Грицай, 37, Вересоцький, 48, Шушков, 48, Бахронов, 88, Яременко, 89, Рубльов, 90+1
Вилучення: Мельник, 83 (неспортивна поведінка), Грицай, 83 (повторне попередження)

Авангард ставить на кубок максимальні завдання, тому після вдалого виїзного матчу бойовито налаштувався на відповідь. Відкрити рахунок господарям вдалося зі штрафного, який був призначений після боротьби двох №3 (Шушков зачепив Максимця в метрі від карного майданчика правіше від центру воріт). Нукрі Цулукідзе з лівої ноги пробив просто бездоганно і м’яч з легким рикошетом від каркасу воріт влетів у районі ближньої дев’ятки – 1:0.

Відігратися гості із Київщини змогли перед самою перервою. Господарі не винесли м’яч далеко в поле і втратили його на лівому фланзі своєї оборони. Переведення з краю на край, Бахронов підключив Рубльова, а на його простріл на дальній штанзі відгукнувся Кучерявий. Володимир у падінні випередив воротаря та захисника, різанувши м’яча в дальню дев’ятку з кута воротарського – 1:1.

У другому таймі гості вийшли вперед, зрівнявши рахунок за двома матчами. Здорово зіграв Бахронов. Він продерся через лівий фланг, накрутив захисника і м’яко навісив, а найкращий бомбардир гостей Богдан Рубльов забив головою з близької відстані – 1:2. Гра загострилася. Залишок матчу суперники провели, ніби й не було трьох з половиною попередніх таймів.

Суттєво позначився на грі й інцидент на 83-й хвилині. У центрі поля знову зійшлися в боротьбі №3 та №3, натомість, уже після зіткнення пішли на розбірки інші гравці. №10 господарів Мельник ударив №20 гостей Рубльова, за поштовх Мельника повторне попередження отримав і №22 гостей Грицай. Таким чином, догравати суперники лишилися в укорочених складах. Як наслідок, після рядового ауту Авраменко впав на землю в боротьбі з Рубльовим. І на діагональну подачу штрафного від Цулукідзе відгукнувся Даценко. Пішла скидка. Артур Твердовський, здорово позбавившись від захисника, з правої ноги пробив низом повз воротаря – 2:2.

Цей нічийний гол для корюківців на рівні переможного – за підсумками двох матчів вони пройшли ДГ Шевченківське та у чвертьфіналі зіграють із ФК Вовчанськ.

 

ФК Дніпро — Універ-Динамо (Харків) — 4:1 (перший матч – 1:1)
Голи: Будняк, 38, Шинкаренко, 71, Бандурін, 85, 90+3 — Ібех, 74

Дніпро: Луговський (Макаровський, 90+3), Заєць (Бандурін, 71), Кіричук, Кулинич, Андрушко (Горілий, 90), Палюх, Будняк (Тяпкін, 88), Вергун, Назаренко (Мухін, 88), Шинкаренко (Бацман, 85), Крилов (Сидоренко, 76). Головний тренер:Поклонський Олександр.

Універ-Динамо: Швайченко, Лавренов, Процюк, Луценко, Зайчук, Гнилицький (Бондаренко, 90), Кучирка, Шатрава (Ольховський, 76), Черченко, Костянтин (Хандролін, 68), Ібех Сомточукву Чібуйкем. Запасні: Дем’янко, Сагайдаченко. Головний тренер: Сизихін Сергій.

15:00, 10.10.2018. Новомосковськ. Стадіон Металург. 200 глядачів, поле 3, +18С
Суддя: Горбань Ігор (Одеса)
Попередження: Черченко, 47, Гнилицький, 50, Зайчук, 53, Палюх, 78

Через ремонтні роботи на «Дніпро-Арені» Універ-Динамо довелося приймати в Новомосковську. Після результативної нічиєї в Харкові Дніпро влаштовував би навіть «сухий» результат, але підопічні Поклонського не стали ризикувати утриманням рахунку. Перед перервою здорово запресингував суперників Іван Будняк. Підхопивши м’яча на своїй половині поля, він пройшов через лівий фланг, змістився у центр і сильним низовим ударом метрів із 20-ти відкрив рахунок – 1:0.

Подвоїти рахунок дніпрянам вдалося вже після перерви – і після серії замін. Так, другу результативну комбінацію починав ветеран Назаренко. Далі Будняк, зібравши навколо себе пів команди суперників, викотив м’яча лівіше, і Владислав Шинкаренко на лінії воротарської мав час і прийняти, і ударом з лівої ноги розстріляти ближню дев’ятку – 2:0.

Команда у харків’ян хороша – багато досвідчених легіонерів, непоганий нігерійський легіонер. Тому Універ-Динамо просто так не здався. На чужій половині перехопив м’яча Гнилицький і тонким пасом вивів Ібеха один на один з воротарем, а Сомточукву Чібуйкем прокинув м’яча повз Луговського і закотив його в ворота – 2:1.

Але сенсації не відбулося – і не в останню чергу через якість запасних гравців Дніпра. Далі уже на авансцені був Олексій Бандурін. Спочатку в глибині поля розігрався з Назаренком і встиг на простріл Сергія з лівого флангу, в дотик замкнувши його передачу – 3:1. А в кінцівці Бандурін після своєчасного підіграшу Кулинича просто-таки протиснув захисників, з меж карного майданчика розстрілявши ворота – 4:1. Переконлива перемога дніпрян, однак далі на них чекає нове випробування – чинний володар трофею ЛНЗ-Лебедин.

 

Олімпія (Савинці) — ФК Вовчанськ — 1:1 (перший матч – 1:3)
Голи: Гриценко, 74 — Без’язичний, 37

Олімпія: Пославський, Дземку (Рудченко, 45+1), Богомаз, Малик, Ковтун, Пономаренко (Гулович, 77), Фабунмі (Бажан, 61), Гриценко, Субочев, Рудюк, Стрельцов (Співак, 46). Запасні: Макаренко, Тарганчук, Левцун. Головний тренер: Кулик Олександр.

Вовчанськ: Пархоменко, Радченко, Мизюк, Покосенко, Чепіга, Іванченко, Костюк, Мряченко (Нуемб Бата П’єр Паскаль, 72), Батусов (Джаухар, 60), Черніков (Волга, 79), Без’язичний (Соломаха, 68). Запасні: Шаповал, Новіков. Головний тренер: Березовчук Андрій.

15:00, 10.10.2018. Миргород. Стадіон Старт. 700 глядачів, поле 3, +14С
Суддя: Дубиківський Сергій (Київська)

Попередження: Костюк, 13, Чепіга, 33, Ковтун, 43, Малик, 51, Пономаренко, 62, Бажан, 78, Рудюк, 90+1
Вилучення: Костюк, 85 (повторне попередження)

Гості, маючи два голи переваги, мали завдання уникнути неприємностей на старті гри. Це їм вдалося, хоча Олімпія багато атакувала й до перерви Стрельцов, Рудюк, Дземку опинялися на небезпечних позиціях. Натомість, ФК Вовчанськ зумів реалізувати свою нагоду, коли після передачі реактивного Чернікова Костянтин Без’язичний вирвався на воротаря і пробив повз Пославського в сітку – 0:1.

Тепер Олімпія мала забивати, щонайменше, чотири м’ячі, не пропускаючи. Але на другий тайм гості під керівництвом Березовчука вийшли із добре злагодженою обороною, тож єдине, на що спромоглася Олімпія, це гол у відповідь. Пройшла атака через правий фланг, її розганяв Бажан, тож на навісну передачу відгукнувся Сергій Гриценко й ударом головою вирівняв рахунок, але не становище – 1:1.

За підсумком двох матчів далі йде ФК Вовчанськ і в 1/4 фіналу зустрінеться з корюківським Авангардом.

 

ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) — Таврія (Новотроїцьке) — 6:1 (перший матч – 0:2)
Голи: Колос, 21, 46, Грицай, 30, Качур, 45, Вакуленко, 54, Листопад, 76 — Гецко, 63

Лебедин: Козаченко, Парфьонов, Листопад, Коломієць, Калинич, Гуд, Колос (Александров, 90+1), Ткаченко (Тубольцев, 54), Грицай (Барбанов, 84), Вакуленко (Дєдов, 61), Качур (Литовчак, 69). Запасний: Дейнеко. Головний тренер: Гречаний Василь.

Таврія: Коваленко, Шешеня, Яковенко, Афендулов, Золотухін, Соболь (Бабич, 83), Ковальов (Масюткін, 78), Гецко (Зажигін, 84), Комягін, Гарібян (Алієв, 54), Кирик (Довбиш, 58). Запасні: Маник, Данченко. Головний тренер: Клешня Олександр.

15:30, 10.10.2018. Лебедин. Стадіон ЛНЗ-Арена. 500 глядачів, поле 5, +17С
Суддя: Федорук Андрій (Київська обл.)
Попередження: Гарібян, 27, Яковенко, 45+1, Листопад, 60, Колос, 72, Афендулов, 81

Найбільш статусна пара раунду приберегла й найбільш сенсаційну розв’язку. Здавалося б, Таврія із двома голами в запасі має солідну перевагу, але ЛНЗ-Лебедин вистачило одного тайму, щоб нівелювати цю фору й навіть вийти вперед. Уже в дебюті мав забивати Ткаченко. Був хороший штрафний у Грицая. А відкрити рахунок вдалося після провалу оборони гостей. Проста передача повздовж правого флангу, де не лишилося крайнього захисника Таврії, Качур протиснув Яковенка й прострілив на дальню штангу, куди якраз набігав з лівого краю Олександр Колос. Удар в дотик з лівої ноги – 1:0.

Менш як за десять хвилин вдалося зрівняти рахунок за двома матчами. Колос із глибини лівого флангу дав проникаючу передачу, Віталій Грицай на швидкості ввірвався у карний майданчик і обіграв воротаря – 2:0. А ще до перерви після удару Грицая Руслан Качур встиг на добивання на лінії воротарської – 3:0. Це і все, що далі – йде вже на користь ЛНЗ-Лебедин за сумою двох матчів. Таврія за весь перший тайм лічені рази загрожувала воротам господарів. Можна пригадати хіба що неточний удар Комягіна.

Другий тайм розпочався із голу. В ворота новотроїчан. Цього разу Вакуленко протягнув м’яча через правий край і прострілив на дальню штангу, де тільки й чекав цього Олександр Колос. Удар у дотик у ближній незахищений кут – 4:0. Далі настала черга Вакуленка. Антон двічі виривався один на один з воротарем, але якщо у першому епізоді Коваленко виручив, то в другому, після передачі Колоса, Вакуленко тонко пробив повз голкіпера – 5:0.

Лише після цього Лебедин трішки ослабив тиск. Результатом стала трьохходівка Комягін – Соболь – Гецко із завершенням від останнього. Руслан на виконання закрутив з лівої ноги в дальній кут – 5:1. Але відповідь все одно була за командою із Черкащини. Кутовий від Грицая, Литовчак продовжив на дальню штангу і Тимофій Листопад головою відправив м’яча в сітку – 6:1. У гостей пробували забити ще Комягін, Довбиш, але розгромна перевага ЛНЗ лишилася непохитною. Далі – Дніпро.

 

Матч Факел (Липовець) – Фортуна (Комарівка) не відбувся. Команда гостей знялася з турніру.

* * *

Решта матчів 1/8 фіналу відбудеться в середу, 17 жовтня 2018 року:

Рочин (Соснівка, Львівська обл.) – Юність (Верхня Білка, Львівська обл.)
Вотранс (Луцьк) – СКК Демня (Львівська обл.)

Матчі-відповіді 1/8 фіналу заплановані на 10-24 жовтня 2018 року.