Дмитро Козаченко: На область ми грали, як бразильці: пропустимо один – заб’ємо два

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Ми зв’язалися з Дмитром пообіді після тренування. Наш воротар займається в Дніпрі з місцевою командою 3-4 рази на тиждень. В інтерв’ю Козаченко розповів про те, як зріс обсяг його роботи в чемпіонаті України і чого він чекає від матчу з Вікторією.

 

Дмитре, хочеться одразу згадати серію пенальті в Кубку України з Поліссям, коли ти взяв два удари. Розкажи, як тобі це вдалося?

 

– Ну взагалі голкіпери по удару не грають. Стрибав навмання. Когось із футболістів знав, здогадувався, як вони битимуть. Намагався змусити суперника пробити туди, куди мені треба. Виконував спеціальні рухи для цього – воротарські хитрощі, які я звісно залишу в секреті.

 

У цьому сезоні ти став більше рятувати команду, з’явилося більше роботи. Як вважаєш, чому так?

 

– Тому що зовсім інші команди проти нас грають. Область і аматорів у порівняння ставити не можна. Аматори набагато сильніші, тут кожна команда б’ється. Не так, що дві гри за коло зіграли і все. Рівень суперників вищий.

 

Ти пограв на всіх рівнях: від Прем’єр-ліги до чемпіонату області. Чим вони відрізняються для голкіпера?

 

– У Прем’єр-лізі рівень майстерності нападників набагато вищий. Там є момент і вони його реалізують. А взагалі, чим нижча ліга, тим важче грати, тому що більше боротьби, бездумної біготні і менше футболу. Та і зараз рівень аматорів і другої/першої ліги приблизно однаковий. На область ми грали, як бразильці: пропустимо один – заб’ємо два. А зараз усі більш рівні. Це важче, але цікавіше.

 

Як тобі комфортніше грати: 90 хвилин бути без роботи чи постійно перебувати в тонусі і рятувати команду?

 

– Комфортно, коли звучить фінальний свисток і ми виграли.

 

– У матчі з Агродімом ти двічі врятував ЛНЗ на виходах сам на сам. Про що думає воротар у момент, коли на нього біжить нападник з м’ячем, а йому ніхто не завадить?

 

– Приблизно так само, як і на пенальті. Знову ж таки, треба змусити опонента пробити туди, куди тобі вигідно. І тут більше інстинкти спрацьовують у парі з реакцією. Якщо багато думати, то можна інфаркт отримати – треба діяти за ситуацією. Теж стосується і нападника.

 

Які очікування перед матчем з Вікторією?

 

– Для футболістів це звичайний черговий календарний матч, але для всієї нашої структури ЛНЗ, у тому числі й керівників, – більш відповідальний. Треба спокійно готуватися. Очікуємо дуже важкий виїзний матч – Вікторія налаштовується на реванш за Кубок України.