“ЛНЗ” у теплій атмосфері переграє дебютанта вищої ліги

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Сьогодні в Лебедині відбувся матч другого туру чемпіонату області з футболу серед команд вищої ліги. На домашній “ЛНЗ-Арені” чинний чемпіон не без проблем переграв дебютанта ліги чорнобаївський “Колос”.

 

“ЛНЗ-Лебедин” – “Колос” 2:1
Голи: Ткаченко (4), Литовчак (25) – Тупчієнко (3)

“ЛНЗ”: Козаченко – Коломієць, Алєксандров (Карнаух 90), Калініч, Парфьонов – Листопад, Ткаченко (Стєпанов 77), Гуд, Барбанов, Дєдов – Литовчак (Грицай 66)
Головний тренер: Василь Гречаний

“Колос”: Несененко – Кудря, Маслак, Майстренко, Завгородній – Клименко, Сутула, Тупчієнко (Русак 77), Керей (Бабій 88), Кривенко Р. (Баранник 88) – Кривенко Ю.
Головний тренер: Микола Лахтіонов

Арбітри:
Юрій Фощій (Черкаси)
Вячеслав Потайчук (Умань)
Денис Писанка (Сміла)

Гості почали грати на нервах одразу, приїхавши на стадіон за 5 хвилин до початку гри. Але вона розпочалася напрочуть жваво і результативно! Глядачі максимально заповненої “ЛНЗ-Арени” стали свідками двох миттєвих голів. Господарі відкрили рахунок на третій хвилині: Ткаченко в дальній кут чиркнув подачу Калініча зі штрафного – 1:0. Але вже наступної хвилини гості відігралися силами Тупчієнко. Олександр вийшов на гру максимально зарядженим і одразу проявив себе, поборовшись до кінця в штрафному майданчику. Як наслідок – м’яч котиться повз Козаченка, а рахунок зрівняно – 1:1.

Після цього гра заспокоїлася. Тривалий час гострих випадів не було в жоден із боків. Команди, мабуть, злякалися самі себе і почали діяти обережніше. Сплеск відбувся в середині тайму. На 25 хвилині лебединці знову забили з другого поверху. Литовчак класно замкнув подачу з правого флангу – 2:1. Відзначимо, що сьогодні Гречаний уперше залишив на лаві запасних Грицая, довіривши вістря атаки Мар’яну. Як виявилося – цілком заслужено.

Далі господарі фактично не втрачали м’яч. Така впевненість у роботі з ним призвела до атаки, яку завершував Алєксандров. Віктор першим дотиком прокинув на хід у карну зону чорнобаївців і заробив пенальті. До м’яча підійшов Гуд, але не влучив у площину. Перерва.

У другому таймі гра набула строкатого характеру. Єдиний гол різниці був дуже небезпечним для господарів поля, бо одноосібної переваги у них не було. М’яч переважно літав між штрафними майданчиками, незатримуючись там.

Перша продумана комбінація назріла в районі 60 хвилини. Ткаченко віддав ідеальний пас на Барбанова за голову захисникам, той обробив і скинув під разючий удар Гуда – воротар відбив кулаками. А слідом розгорнулася відповідь “Колоса”. Калініч обрізався біля власних воріт і Козаченку довелося ефектно парирувати удар головою суперника. Небезпечно.

Ще одна порція гойдалок із кількісною перевагою “ЛНЗ” сталася вже в кінці поєдинку. Підготовкою став прицільний удар Ткаченка злівої метрів з 23. А вже на останніх хвилинах у глядачів різко підскочив тиск. На 88-ій хвилині “Колос” дійшов до володінь суперника, нападник звільнився і пробив зблизька, однак влучив у сітку з іншого боку. Лебединці побігли в атаку-відповідь, де Барбанов і свіжий Грицай повинні були заспокоїти публіку.

Але рахунок так і залишився незмінним 2:1 на користь “ЛНЗ”, який набирає ще три очки у непростому матчі з дебютантом вищої ліги.

2 тур 6 травня (субота)
ФК “Авангард” – СК “Базис” 2:3
ФК “УТК” – “Росава-Наша Ряба” 3:1
“ЛНЗ-Лебедин” – ФК “Колос” 2:1
ФК “Спартак” – “Златокрай-2017” 0:3
“Альтаїр” – “Олімп” 3:0
“Академія-Черкаський Дніпро” – ФК “Уманьферммаш” 0:1

[jsStandings id =”129″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk”]