Мар’ян Литовчак: «Мої голи – результат командної роботи»

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Кращий бомбардир чемпіонату області після трьох турів, 19-річний новачок «ЛНЗ» дав невеличке інтерв’ю, у якому розповів про адаптацію, життя в Києві та вищу освіту  

– Мар’яне, вітаю з покером! Як відчуття після такої суттєвої допомоги команді?
– Дякую за привітання, але не вважаю, що це повністю моя заслуга – на кожен гол працювала вся команда, а я лише реалізував ті моменти, які мені створили партнери.

– Як взагалі адаптувався? Хтось допоміг підказками?
– Адаптація пройшла добре. Думаю, швидко влився в колектив, хлопці всі пограли на високому рівні, тому атмосфера в колективі дружня. Підказки отримав від тренера, він детально окреслив мої обов’язки на полі і те, що від мене очікує.

– Тебе брали в клуб, за словами президента, на роль голеадора. Вона тобі близька чи плеймейкерські здібності в тебе на першому плані?
– Ні, мені близька позиція центрфорварда, тому що комфортно почуваю себе в боротьбі з захисниками та добре граю на другому поверсі. Думаю, моя антропометрія в цьому допомагає.

– Останній твій клуб – першоліговий “Арсенал-Київ”. Тепер – чемпіон Черкаської області. Чому так?
– В «Арсеналі» отримував мало ігрової практики і були деякі фінансові заборгованості переді мною. Тож так сталося, що розірвав із ними контракт за день до закриття трансферного вікна. Був у пошуках команди, а про це знали тренери «Оболоні», із якими я в дружніх стосунках. Вони запропонували варіант з командою «ЛНЗ».

– Чого тобі не вистачало аби стабільно виступати в першій лізі?
– Мабуть, не вистачило ігрової практики, яка переросла б у впевненість та довіру з боку тренера. Молоді важко демонструвати стабільний результат на високому рівні без довіри.

– Які в «Арсеналі» були умови?
– Середні – на рівні першої, другої ліги, але коли я прийшов туди з «Оболоні», то відчув велику різницю в гірший бік. Зокрема, в інфраструктурі, матеріальному та фінансовому стані. А в «ЛНЗ» умови кращі.

– Як підтримуєш форму в Києві? За якою програмою тренуєшся?
– Підтримую форму з дублем «Оболоні». Вони грають на Київську область, тож у мене хороший тренувальний тиждень перед суботніми іграми за «ЛНЗ».

– Чимось займаєшся, окрім футболу?
– Так, навчаюсь в економічному університеті імені Вадима Гетьмана. Цим трохи пишаюсь, адже, зазвичай, футболісту важко поєднувати навчання та спорт.