Фантастичний камбек, якого недостатньо для фіналу

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

 

ЛНЗ-Лебедин у матчі-відповіді 1/2 фіналу проти ВПК-Агро здобув яскраву перемогу, але пропущений м’яч перекрив дорогу до Києва. 

 

Аматорський чемпіонат України

1/2 фіналу

Матч-відповідь

Перша гра 2:0 на користь ВПК-Агро

23 червня, 18:00

Лебедин, Черкаська обл., стадіон «ЛНЗ-Арена»

 

«ЛНЗ-Лебедин» (Лебедин, Черкаська обл.) – «ВПК-Агро» (Шевченківка, Дніпропетровська обл.) 3:1

Голи: Дєдов (19), Колос (30), Грицай (32 пен.) – Шарко (55)

 

Арбітри:

Михайлюк А.В. (Київ)

Лапицький О.С. (Київ)

Парасунько О.В. (Київ)

Гординський А.С. (Київ)

Спостерігач арбітражу – Овчар І.І. (Івано-Франківськ)

 

ЛНЗ: Козаченко – Парфьонов (Тубольцев 81), Листопад, Кондратюк, Калініч – Лобов (Коломієць 64), Ткаченко, Колос (Литовчак 63), Дєдов, Вакуленко – Грицай (Качур 40)

Головний тренер: Василь Гречаний

 

ВПК-Агро: Бубенцов – Сидоренко, Яременко, Мельников (Дегхтярьов 49), Алексанов, Васильєв, Коломоєць (Ткаченко 87), Донгаузер (Шарко 37), Шмигельський (Маргарян 65), Красов (Саблін 54), Соколянський (Терехов 60)

Головний тренер: Сергій Соловйов

 

Початок був шалений. Переповнена ЛНЗ-Арена, заряджені футболісти і височенна вартість матчу. На третій хвилині Колос уже виходить сам на сам і прокидує повз воротаря, який його збиває, а Вакуленка блокують. Гості одразу почали збивати темп усіма можливими способами, бо такий по-спортивному агресивний Лебедин ми ще не бачили в цьому сезоні. Схожий сценарій був із Таврією, але слабший суперник і менше голів різниці.

 

Отже, на 19 хвилині господарі відкрили рахунок: Вакуленко прорвався правим флангом, прострілив, а Дєдов замкнув дальню стійку – 1:0. Лавина набрала швидкість. Далі Грицай класно пробиває штрафний з відскоком, воротар відбиває перед собою, але трохи не на ногу Дєдову. Пауза. Водопій. Другий гол! На 30 хвилині ЛНЗ відіграє різницю в два м’ячі. Вакуленко подає, Грицай відтирає захисника, Колос приймає і забиває – 2:0! ВПК розігрує м’яч із центру поля і він невдовзі опиняється у Грицая, який просто супермайстерно прибирає одного захисника на замасі, а потім вишукано прокидає повз другого і заробляє найчистіший у світі пенальті. Підходить до точки – 3:0!


Добити гостей міг Колос, але його вихід сам на сам увінчався неточним перекиданням воротаря. Ідеальний пас через усе поле видав Ткаченко. Славік сьогодні був чи не найкращий як в атаці, так і у відборі – таких підкатів і боротьби від нього ми давно не бачили – красень. Після перерви саме він міг забити швидкий гол, однак, отримавши м’яч у штрафному майданчику пробив на виконання над поперечиною. Після гри Ткаченко сказав, що довго не забуде цей епізод.

ВПК відігрався на 55 хвилині: подача з лівого флангу, скидка, і Шарко в падіні котить кулю повз ноги Козаченка – 3:1. Цей гол виводить гостей у фінал, але час ще є. Гречаний паралельно з колегою роблять по дві заміни і ЛНЗ поступово перелаштовується на гру в три захисники і два нападники. Пошуки моментів біля чужих воріт продовжуються, ВПК віддає ініціативу. До фінального свистка господарі організовують близько п’яти напівмоментів, але вони не приносять користі. Фінальний свисток. 3:1. Камбек зроблено, сили віддані, проте ВПК у фіналі завдяки голу на виїзді.

Футбольний клуб ЛНЗ-Лебедин усім складом дякує вболівальникам за підтримку протягом усього чемпіонату – від 1 туру з Альянсом до півфіналу з ВПК-Агро. Цей сезон тривав 323 дні.

А зовісм скоро почнеться новий!