ЛНЗ в дебюті сезону ділить очки з ФК Чернігів

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

 

ЛНЗ-Лебедин у першому турі чемпіонату України серед аматорських команд 2019/2020 у доданий арбітром час врятувався від поразки завдяки голу Грицая зі штрафного. 

 

Аматорський чемпіонат України

1 тур

4 серпня, 17:00

Лебедин, Черкаська обл., ЛНЗ-Арена

 

«ЛНЗ-Лебедин» (Лебедин, Черкаська обл.) – ФК «Чернігів» 1:1

Голи: Грицай (90+2) – Кривобородько (67)

 

ЛНЗ: Козаченко – Парфьонов, Листопад, Кондратюк, Калініч – Шестіпалов (Коломієць 46), Ткаченко, Колос, Поплавка (Качур 46), Дєдов (Вакуленко 81) – Грицай

Головний тренер: Василь Гречаний

 

ФК Чернігів: Радич – Борщ, Конопко, Зенченко, Мгедлішвілі, Мироненко, Макаренко, Кривобороденко, Садовий, Романченко, Кравченко (Гордієнко 90+2)

Головний тренер: Вадим Постовий

 

Не на такий старт сезону розраховувала команда, тим паче на своєму полі, тим паче з ненайсильнішим суперником. Видовищний футбол сьогодні був на вихідному. Про все попорядку. Зі стартових хвилин господарі заволоділи м’ячем і дали зрозуміти, що сьогодні вони контролюватимуть хід гри. На 12 хвилині Колос змарнував найкращий момент у матчі, не забивши з 6 метрів без завад і опіки – м’яч був на нозі, а полетів повз стійку.

 

Однією з проблем ЛНЗ сьогодні став технічний брак. Усі погляди були прикуті до новачків команди Шестіпалова й Поплавки. І якщо другий більш-менш старався йти на загострення, виконувати свої функції вінгера, то у Іллі все валилося з ніг. Найпростіші передачі летіли в будь-якому напрямку, окрім партнерів. Також не завжди він відчував свою позицію на полі. Але й інші лебединці не вражали стабільністю, яку ми звикли бачити: обрізки, втрати, неточні паси… Натомість Чернігів обрав єдину вірну тактику і вона спрацювала. Від оборони на контратаках гості створили гостроти в рази більше ніж опонент. Лише в першій половині Козаченко чотири рази вступав у гру.

У другому таймі ситуація не змінилась: ЛНЗ ще більше закрив суперника. Кожну атаку підопічні Постового відбивали, проте господарі були на всіх підбираннях. Почали діяти через фланги, але перша з двох десятків подач дійшла до партнера аж на 87 хвилині: Качур з метра не забив головою. До цього Чернігів відкрив рахунок саме на контратаці, пробігши правим флангом, футболіст гостей віддав передачу на лінію штрафного майданчика, а там Кривобородько поцілив точно в дальній кут – 0:1.


З таким рахунком команди й мали завершувати, але ж в ЛНЗ є Грицай – король штрафних ударів. Арбітр додав дві хвилини і коли на секундомірі сплинули 1:30, господарі заробили штрафний метрів з 25. Грицай підійшов і поклав ударом над стінкою – 1:1. У наступній же атаці можна була навіть виграти, але підсумковий результат нічийний.


 

Усі матчі 1 туру

 

Авангард (Корюківка) – Атлет (Київ) – 0:2 (0:0)

3.08. 16.00. Стадіон “Паперовик” (Корюківка)

ФК Біла Церква – Олімпік (Кропивницький) – 1:3 (1:1)

3.08. 17.00. Стадіон “Зміна” (Біла Церква)

Вікторія (Миколаївка) – ФК Тростянець-2 – 4:2 (3:1)

3.08. 17.00. Стадіон “Вікторія” (Миколаївка)

Рубікон-Вишневе – Агродім (Бахмач) – 2:1 (0:1)

3.08. 17.00. Стадіон “Міський” (Вишневе)

Дніпро (Черкаси) – МФК Первомайськ – 2:5 (1:2)

4.08. 17.00. Стадіон “Центральний” (Черкаси)

ЛНЗ-Лебедин – ФК Чернігів – 1:1 (0:0)

4.08. 17.00. Стадіон “ЛНЗ-Арена” (Лебедин)