ЛНЗ переміг сумську Вікторію, узявши реванш за літню поразку

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

ЛНЗ-Лебедин у товариській грі в Білозір’ї здолав лідера чемпіонату України серед аматорів – Вікторію з смт Миколаївка, Сумської області.

Контрольна гра
Білозір’я
24 березня, 14:00

ЛНЗ-Лебедин – Вікторія (смт Миколаївка, Сумська обл.) 2:1
Голи: Вакуленко (52), Грицай (59) – ? (85)

ЛНЗ: Козаченко (Дейнеко 46) – Парфьонов, Кондратюк, Коломієць, Калініч – Боровик (Алєксандров 81), Ткаченко (Гуд 67), Грицай (Тубольцев 73), Вакуленко, Султанов – Литовчак (Охременко 73)

Головний тренер: Василь Гречаний

На цей момент ЛНЗ зустрівся із найсильнішим суперником у межах підготовки до сезону. Вікторія є лідером своєї групи в чемпіонаті України з однією нічиєю в семи матчах. Усе інше – перемоги.

Лебединці зустрічалися з сумчанами влітку 2017-го. Тоді господарі виграли з рахунком 3:2. Цього разу сталося навпаки.

Матч розпочався досить спокійно. Суперники змагалися за володіння м’ячем та ініціативою, але на першому плані опинилася боротьба, фоли і велика кількість браку з обох боків. Взагалі перший тайм нічим особливо не запам’ятався: то ЛНЗ потримав м’яч, то Вікторія. Декілька пристрілочних ударів по воротах гостей від Литовчака, Грицая і Остренка, а з іншого боку ще менше гостроти від сумчан. На перерву колективи пішли за рахунку 0:0.

А от у другій половині події розвивалися цікавіше. Підопічні Гречаного зробили результат за 10 хвилин – із 50 до 60. Спочатку гіпершанс не використав Грицай, не забивши в порожні ворота з добивання. Потім одразу ж забив Вакуленко – змістився до центру під ліву ногу і пробив чітко в ближній кут – 1:0.

Далі вже Вакуленко впустив нагоду зробити дубль: він почав довго обробляти простріл Литовчака, хоча до воріт було метрів 5, і удар накрили. Однак другий м’яч усе ж таки залетів. Виправився Грицай. Тепер Литовчак поцілив у поперечину, а найкращий бомбардир команди в 2017 році не схибив на добиванні – 2:0.

Гра заспокоїлася. Господарі більше не загострювали ситуацію, а гості шукали ключі від оборони ЛНЗ. Врешті-решт Вікторія шикарно розкатала захист Лебедина і скоротила відставання, але було вже пізно. Відтак, матч завершився перемогою ЛНЗ 2:1.

Наступну гру Лебедин має провести в середу проти Олімпа в межах Кубку Першина.