Камбек із 0:3, покер Литовчака і 11 забитих м’ячів – “ЛНЗ” розгромив “Росаву”

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

У Степанцях відбулося справжнє футбольне свято, воно ж божевілля, воно ж – шоу. Місцева “Росава”, поступаючись по ходу першого тайму 0:3, відіграла три м’ячі і пішла на перерву за нічийного рахунку. Утім, Гречаний вкотре проявив своє тренерське чуття і випустив на другий тайм Литовчака, який своїм покером надіслав у нокдаун суперника.

“Росава-Наша Ряба” (Степанці) – “ЛНЗ-Лебедин” (Лебедин) 3:8
Голи: Болюк (25), Вовк (26), Конюша (31) – Барбанов (11, 90+3), Листопад (13, 23), Литовчак (56, 59, 67, 90+3)

Арбітри:

Максим Бурлай (Черкаси)

Ігор Сухаренко (Черкаси)

Володимир Лобанов (Золотоніський р-н)

“ЛНЗ”: Козаченко – Коломієць, Алєксандров, Калініч, Парфьонов – Листопад (Карнаух 88), Лобов, Ткаченко (Литовчак 43), Дєдов (Колодяжний 46), Барбанов – Грицай (Стєпанов 76)
Головний тренер: Василь Гречаний

“Росава”: Сорокін – Баранов, Яворський, Вовк, Бовшик, Дєєв, Бобков (Семенов 72), Франчук (Агарін 76), Подгорський, Конюша – Болюк
Головний тренер: Станіслав Яременко
Початок протистояння вийшов досить сумбурним через накладання один на одного сторонніх факторів. По-перше, поле “Росави” дещо вужче, за звичні розміри. По-друге, у купі з першим, газон був мокрий після дощу. Отож команди перші десять хвилин банально не могли приборкати м’яч – він літав, як у пінг-понзі.

Але щойно це вдалося, посипалися голи. Ініціативою заволоділи гості. На 11-ій і 13-ій хвилинах вони забили два голи: Барбанов виборов м’яч у Дєєва в штрафному майданчику і чітко пробив у дальній кут, а Листопад першим упіймав на ногу “свічку”, безжально поціливши в дев’ятку – 0:2.

Господарі поля отримали відмінний шанс проявити свої бійцівські якості. За такого рахунку вони вже нічого не втрачали, а запасу сил і характеру вистачало. Шкода тільки, що у половині випадків їхній настрій призводив до грубих порушень. Франчук отримав гірчичник, те саме і Яворський, який ударив в обличчя Грицая. Цей фол призвів до третього голу: Калініч пробив із відскоком – Листопад добив – 0:3. Утім, бажання битися таки допомогло “Росаві” у першому таймі. Першим подарував надію Болюк, який у співавторстві з Козаченком оформив курйозний гол у ворота “ЛНЗ”. Майже в ту саму хвилину господарі пройшли флангом і Вовк вдруге розстріляв Козаченка – 2:3. Ну, а ще за п’ять хвилин голкіпер лебединців на виході зніс Калініча з Конюшею, але не зафіксував м’яч. Олексій спритно підвівся і зрівняв рахунок – 3:3.

Під кінець тайму після чергового жорсткого зіткнення постраждав Ткаченко, якого замінив Литовчак. Він став ключовою фігурою в другому таймі.

Після перерви збуджені глядачі “Маракани” побачили кардинально протилежний футбол. На полі залишилася одна команда, яку вів за собою Мар’ян. Протягом десяти хвилин новачок Лебедина оформив хет-трик і зняв усі питання щодо переможця пари. Двічі сильнішим виявився в персональній боротьбі з голкіпером, а на третій раз скористався помилкою захисників – 3:6.

Зрозуміло, що вдруге вирівняти становище команді Когуса, який провів останній за його словами матч як президента “Росави”, не вдалося. Лебединці все більше атакували, легко проходили флангами, а в доданий арбітром час навіть забили ще двічі: Литовчак оформив покер, а Барбанов – дубль.

У підсумку, 3:8 на користь “ЛНЗ” і третя перемога в чемпіонаті поспіль. Наступний матч команда проведе вдома, 20 травня, проти кочубіївського “Базиса”.

3 тур 13 травня (субота)
ФК “Уманьферммаш” – ФК “Авангард” 2:1
“Олімп” – “Академія-Черкаський Дніпро” 1:1
“Златокрай-2017” – “Альтаїр” 3:1
ФК “Колос” – ФК “Спартак” 5:0
“Росава-Наша Ряба” – “ЛНЗ-Лебедин” 3:8
СК “Базис” – ФК “УТК” 1:2

[jsStandings id =”129″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;diff_chk;point_chk;curform_chk”]