Триллер в Лебедині: ЛНЗ вириває перемогу в 1/4 Кубку України

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

 

ЛНЗ-Лебедин у першому матчі 1/4 фіналу Кубку України серед аматорів здобув перемогу над Олімпією. 

 

Аматорський Кубок України

1/4 фіналу, перший матч

9 жовтня, 14:00

Лебедин, Черкаська обл., ЛНЗ-Арена

 

«ЛНЗ-Лебедин» (Лебедин, Черкаська обл.) – ФК «Олімпія» (Савинці, Полтавська обл.) 3:2

Голи: Ткаченко (33), Коломієць (35), Литовчак (90) – Ковтун (31), Кірпіченко (53 пен.)

На 45 хвилині гості не реалізували пенальті (воротар)

 

Арбітри:

Децюк П.І. (Чернігів)

Асмаковець В.М. (Чернігів)

Старча С.В. (Київ)

Коливай О.О. (Черкаська обл.)

Спостерігач арбітражу – Луценко О.А. (Харків)

 

ЛНЗ: Козаченко – Коломієць, Листопад, Кондратюк, Калініч – Тубольцев (Балацький 67), Ткаченко, Поступаленко, Дєдов, Поплавка (Колос 46) – Грицай (Литовчак 56)

Головний тренер: Василь Гречаний

 

Олімпія: Казаков – Момот (Кірпіченко 43), Тарганчук, Фабунмі, Богомаз, Світличний (Дземку 46), Тимченко (Гриценко 77), Субочев (Рудченко 73), Ковтун, Малик, Стрельцов

Головний тренер: Олександр Кулик

 

Ух! Крутезний матч ми побачили в Лебедині. Хоч результат і не залізний для ЛНЗ, але ті, хто прийшов на стадіон стали свідками красивого футболу з усіма його принадами.

Команди жваво почали, придивилися одна до одної і почали забивати. Першими відзначились гості за формулою діагональ-скидка-гол – 0:1. Але за дві хвилини ЛНЗ зрівняв рахунок і навіть вийшов уперед: спочатку Ткаченко підібрав м’яч у карній зоні і з розвороту з лівої ноги пробив під стійку, а потім Дєдов подачею знайшов Коломійця, який також не схибив. Бум. За чотири хвилини – три голи. Потужно і, головне, на користь ЛНЗ.

Утім, на перерву команди могли піти за іншого рахунку. У доданий час м’яч вислизнув із рук Козаченка і вже в боротьбі на газоні він зачепив нападника з фолом – арбітр ставить пенальті. Трибуни кричать «Діма! Діма!» і Козаченко намертво бере цей одинадцятиметровий. Хух. Перерва.

Дмитру сподобалося бути в центрі уваги і на 52 хвилині він знову фолить, збиваючи суперника, який встиг прокинути м’яч повз руки голкіпера. Ще один пенальті, але цього разу гол. Кірпіченко пробив у той же кут і зрівняв рахунок – 2:2.

Наступний етап – переміщення гри в центр поля з кислими напівмоментами. Щодо Олімпії, то команда добре працює з м’ячем, але він тримається переважно в задній лінії. У третій зоні контроль команда не продемонструвала, бо там надійно діяла пара Листопад-Кондратюк.

 

Найсмачніше залишилось на останні 15 хвилин. Таку кількість убивчих моментів соромно згадувати. Отже, 78 хвилина – Литовчак опиняється один перед воротарем і не забиває; 84 хвилина – Ткаченко тягне м’яч через пів поля, збирає на себе захисників і віддає Балацькому, який так само марнує ідеальну позицію; та сама хвилина і Колос ледь не скористався непорозумінням у захисті гостей; 87 хвилина – Ткаченко заробляє штрафний і з 20 метрів не влучає у ворота; 90 хвилина – Литовчак бореться з голкіпером і захисником, м’яч випадає Колосу, перед яким порожні ворота, але в останню мілісекунду захисник встигає врятувати Олімпію. Нарешті 90+1 хвилина – подача з кутового і Литовчак головою підрізає під дальню стійку – 3:2! Ну і на завершення ще Калініч міг забити, але удар в падінні головою летить повз ворота.

У підсумку перемога ЛНЗ 3:2. Матч-відповідь відбудеться 16 жовтня в Савинцях, Полтавської області. А цієї суботи підопічні Гречаного зіграють на виїзді проти Первомайська в чемпіонаті.

Усі матчі 1/4 фіналу

ЛНЗ-Лебедин – Олімпія – 3:2 (2:1)

9.10. 14.00. Стадіон “ЛНЗ-Арена” (Лебедин)

Таврія – СК Полтава – 2:0 (0:0)

9.10. 15.00. Стадіон “Старт” ім. Пуляєва (Новотроїцьке)

ОДЕК – Юність – 1:1 (1:1)

9.10. 16.00. Стадіон “ОДЕК” (Оржів)

Універ-Динамо – Вікторія

16.10. 15.00. Стадіон “Динамо-Арена” (Харків)

 

Матчі-відповіді

Юність – ОДЕК

16.10. Стадіон

Олімпія – ЛНЗ-Арена

16.10. Стадіон “Старт” (Миргород)

СК Полтава – Таврія

16.10. Стадіон

Вікторія – Універ-Динамо

23.10. Стадіон “Вікторія” (Миколаївка)