Лідери наостанок покуражились: огляд 14 туру від Sportarena

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Синхронні розгромні перемоги фаворитів і кілька дуже яскравих голів – таким був останній тур року Чемпіонату ААФУ 2019/20 в огляді Sportarena.

Група 1 • 14-й ТУР

Епіцентр (Дунаївці)— Покуття (Коломия) — 3:1

Голи:Темерівський, 5, Пліс, 65, Морозов, 83 – Петранюк, 88

Епіцентр: Грицаль, Садоха, Руснак (Наталюк, 74), Стрільчук, Темерівський, А.Савчук, Морозов, Пліс, Беженар, Раца (Карбовський, 89), Івашко© (Гринченко, 15).Запасні: Дробний, Папірович, Федоров.Головний тренер:Ігор Бадло.

Покуття: Гоменюк, Москалик, Гаврилюк© (Нападюк, 77), Локатир, Керчу, Сікач, Карапка, Ковальчук (Петранюк, 70), Уграк, Кушецький, О.Савчук.Запасні: Мегдиник, Габрух, Свиридов.Головний тренер:Сергій Турянський.

14:00; 02.11.2019. Васильківці. Стадіон «Поділля». 100 глядачів; поле 4; +3С

Суддя: Садковський Ігор (Теребовля)

Попередження: Руснак, 3, О.Савчук, 43, Локатир, 45+1, Уграк, 46, Карапка, 53, Керчу, 65, А.Савчук, 67, Темерівський, 78, Гринченко, 82

Минулого сезону Покуття перебувало на лідируючих позиціях і дісталося навіть до весняних стикових зустрічей, але цього сезону коломийська команда дещо відстала від трійки найкращих. А от Епіцентр наприкінці півріччя отримав шанс фінішувати в трійці найкращих. Зважаючи на очну зустріч конкурентів у Великих Гаях, дунаївчанам треба було вигравати в Покуття й брати своє в заключному матчі року (перенос гри з Карпатами-Енергетиком).

І вже в дебюті матчу проти Покуття Епіцентр повів у рахунку. Причому, зусиллями колишнього гравця суперників. Це лівий фулбек Олександр Темерівський, підхопивши м’яча після відскоку, просунувся вперед і пробив здалеку – 1:0. Може, воротар і виручив би гостей, але позначилося вологе поле в дощовий день і прикрий відскок від газону. Тим не менш, наявність у гостей кількох технічних і жвавих гравців, як Кушецький із Ковальчуком, а також майстрів стандартів і підключень на них, залишала питання по підсумку гри.

Добре для Епіцентру, що в кінцівці він забезпечив собі не мінімальну перевагу. Подвоїти рахунок допомогло перехоплення після ауту коломиян. Якщо з ударом Беженара Гоменюк справився, то з добиванням з іншого краю від Тараса Пліса воротар нічого не міг подіяти – 2:0. Апеляції гостей нічого не дали. А поки Покуття намагалося відігратися, Епіцентр довів рахунок і до розгромного. Зробив це у блискавичній контратаці. Кушецький, розігруючи штрафний, пасував на Уграка, але у нього перехопив м’яча правий латераль Садоха. Він розігнав перехід від оборони в напад два на одного захисника, витягнувши на себе суперників і відпасувавши в центр – на Морозова, а вже Ростислав без жодних перешкод пробив повз самотнього воротаря – 3:0.

Все, на що спромоглися гості – один гол в кінцівці, який вони навіть уже не святкували (після кутового від Кушецького м’яч доскакав до дальньої стійки, звідки Андрій Петранюк розстріляв незахищений кут воріт). 3:1 – Епіцентр вже зараз вийшов на третє місце і має шанс у перенесеному матчі закріпити своє положення.

Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк) — ФК Ковель-Волинь — 0:0

ЛСТМ: Ярмощук, Прощерук, Філь, Горщарук, Кабанов, Махнюк (Бабенко, 89), Олійник©, А.Пушкарчук, Зайчук (Гладун, 72), Сущ, Неделюк (Р. М.Кузьмич, 72).Запасні: Н.Пушкарчук, Максимчук, О.Кодлубай, Петрук.Головний тренер:Ярослав Комзюк.

Ковель: Харченко, Р.Романчук©, Дручик, Ю.Заліпа, Шафранюк, Романюк (Зінь, 86), Мороз, Кашуба (Р.В.Кузьмич, 78), Ющук (Жмуйда, 55), Ліщук (Ткачук, 87), Данилюк.Запасні: Дувакін, Валігура, Федчук.Головний тренер:Юрій Романчук.

15:00; 02.11.2019. Княгининок. Стадіон «Альянс-Арена». 100 глядачів; поле 4; +3С

Суддя: Мандзюк Іван (Тернопільська обл.)

Попередження: Прощерук, 30, Олійник, 45, Данилюк, 66, Мороз, 70, А.Пушкарчук, 77, Філь, 83, Махнюк, 87, Зінь, 89

Вилучення: Мороз, 83 (повторне попередження)

Гарячим вийшло заключне цього року дербі Волині. Дві команди з Луцької області змагалися кожна за свої завдання – підопічним Комзюка будь-який позитивний результат дозволяв покинути останнє місце, гостям із Ковеля перемога давала шанс вийти на шосте місце із шансами поборотися за вищі місця навесні.

Треба сказати, що нічия вийшла бойовою. Ковельчани могли відкривати рахунок не раз, але воротар ЛСТМ потягнув удар впритул від Ліщука й кілька небезпечних підключень на стандарти від Заліпи, Романчука, Кашуби. Свої вбивчі шанси не використали й лучани – такі бували у Суща, Зайчука, а особливо – Кабанова. Тарас і вихід сам на сам не використав, і в поперечину з близької відстані пробив, і через себе пробував. Був навіть момент, коли граючий президент клубу Романчук виносив м’яча з порожніх воріт…

Навіть вилучення ковельчанина Мороза не похитнуло нічийний результат – хоча останні хвилини були напруженими, а обидві команди хотіли виграти.

Відеоогляд тут.

МАТЧ ТУРУ

Агрон (Великогаївська ОТГ) — Світанок-Агросвіт (Шляхова) — 2:1

Голи:Білик, 73, Процик, 74 — Сомов, 80

Агрон: Рогаль, Семенець, Пастернак©, Лівіцький, Ковалик, Лук’янов, Білик, Луцик (Андрієшин, 84), Коник, Червонецький, Процик.Запасні: Мазур, Ковалевський, Павлусь, Дімітрієв, Гаврилюк, Скобляк.Головний тренер:Роман Курдупель.

Світанок-Агросвіт: Карабін, В.А.Рудий, Голуб (Нечипорук, 50), Чернега, Луцюк, Заводян©, Дацюк, Кучеренко (Новаківський, 77), Гаді, Чельцов, Сомов.Запасні: Поштаренко, Костюк.Головний тренер:Дмитро Єфстафієв.

14:00; 03.11.2019. Великі Гаї. Стадіон «Центральний». 300 глядачів; поле 3; +12С

Суддя: Подригуля Сергій (Луцьк)

Попередження: Луцик, 20, Голуб, 25, Луцюк, 30, Коник, 42, Лівіцький, 52, Пастернак, 80, Лук’янов, 82, Сомов, 82, Чельцов, 90+5

Це був матч великої ваги, адже зустрічалися друга та третя команди, яких розділяли всього два очки. От тільки дискваліфікації та травми дуже серйозно ослабили склади суперників: господарям не могли допомогти провідні центрхави (Вонс і Кривобедрий), гостям – лідери центрової осі (Борячук, Загалевич, Проневич і Єрмак), ще кілька гравців давно на лікарняному.

Нулівка після першого тайму ніби як грала на користь гостям, але господарі сповна реалізували свій кадровий потенціал і мобілізаційний резерв. По ходу другого тайму вони додавали в обертах і не раз могли забити. Якраз після чергової спроби Луцика гості поспішно винесли м’яча в аут, і саме з цього почалася перша гольова комбінація. Здорово зіграв Черновецький, продершись крізь кількох захисників і простреливши, а Валентин Білик з розбігу розстріляв ворота – 1:0.

Вже за хвилину Агрон закріпив перевагу. Тепер Білик відзначився вже як асистент, розрізним пасом вивівши на воротаря Процика, і Назар спокійно пробив повз нього – 2:0. Сам клас Світанку не залишав сумніву, що він не здасться без бою. От тільки при неповному запасі та втраті кількох дуже якісних виконавців Агросвіт мав для цього замало ресурсів. Гості встигли повернути інтригу за п’ять хвилин, коли простріл 41-річного Нечипорука з правого флангу в дотик замкнув Іван Сомов (його удар у ближній кут виявився невідпорним – 2:1). Але відігратися гості не зуміли, а тому зазнали третьої поспіль поразки й після тривалого перебування в трійці лідерів опустилися на зимівлю на четверте місце. Агрон лишається другим – і непереможним у цьому чемпіонаті.

ГЕРОЙ МАТЧУ – ВАЛЕНТИН БІЛИК (АГРОН)

23-річний плеймейкер у надважливому матчі проти прямого конкурента за вихід у плейофф забив сам і асистував товаришу, а отже – взяв участь в обох результативних комбінаціях.

ОДЕК (Оржів)— Нива (Теребовля) — 4:1

Голи:Апанчук, 10, Таргоній, 65, Семенчук, 81 (пен.), Газицький, 88 – Сороцький, 7

ОДЕК: Когут, Наумець, Чикалюк-Козакевич© (Кадепський, 86), Мучак, Красномовець, Ничипоренко, Ніколайчук (Кошка, 64), Апанчук, Богданов (Коляда, 58), Капустинський (Семенчук, 58), Таргоній (Газицький, 84).Запасні: Омелянюк, Трикош.Головний тренер:Володимир Поліщук.

Нива: Ольховий, В.Кузів, Шаповал (Стеценко, 70), Сороцький, Голованьов (Штаненко, 83), Б.Баранець, Олексієнко (Р.Кузів, 70), Слоневський, Г.Баранець, О.Никеруй© (Бегашов, 85), Гром’як.Запасні: Петрусь, Макогон, Ю.Никеруй. Головний тренер: Сергій Задорожний.

14:00; 03.11.2019. Оржів. Стадіон «ОДЕК-УКРАЇНА». 200 глядачів; поле 4; +12С

Суддя: Горбенко Євген (Київська обл.)

Попередження: В.Кузів, 20, Олексієнко, 60, Слоневський, 64, О.Никеруй, 64, Сороцький, 81, Б.Баранець, 83, Ничипоренко, 88

Форма, яку ОДЕК набрав цього сезону, просто вражає. Тому навіть для теребовлян, які зібрали досвідчений склад із колишніми гравцями львівських Карпат, тернопільської Ниви, житомирського Полісся та інших авторитетних професіональних клубів, цей виїзд мав стати неабияким випробуванням.

Тим не менш, гра почалася з конфузу лідера. Після пересічної подачі зі штрафного м’яч заметався по карному майданчику, господарі незграбно намагалися його винести, аж поки відскоком від стійки не скористався Владислав Сороцький, який зіграв на добиванні на дальній стійці – 0:1. Але ОДЕК витримав удар і вже за кілька хвилин відігрався. Після ауту з лівого флангу Капустинський від лицьової скинув у центр – на Апанчука, Андрій поклав корпус і запустив з лету в ціль – 1:1.

Довгий час гра лишалася хиткою, але останню третину оржівці використали просто зразково. Саме за цей період вони забили тричі, переломивши хід подій і здобувши розгромних три очка. Спочатку допоміг штрафний із центрального поля. Після лонгболлу гра пішла через лівий край, Апанчук від лицьової прострілив на Таргонія, і Павло в дотик з лівої ноги закотив у дальній кут – 2:1. Далі на штурм пішов Семенчук, два удари якого заблокували захисники. Другий влучив у руки Сороцького, і рефері призначив пенальті. Сам Владислав із 11-метрової позначки переграв воротаря – 3:1. Далі гралося вільніше, і крапку в матчі поставив «джокер» Газицький. Віктор підстеріг невдалий винос від Ольхового, опинився перед порожніми воротами й тут же їх розстріляв із близької відстані – 4:1. ОДЕК завершив півріччя непереможним на всіх фронтах – і в чемпіонаті України серед аматорів, і в кубку.

М   КОМАНДА І В Н П М О
1 ОДЕК (Оржів, Рівненська область) 12 10 2 0 33:9 32
2 Агрон (Великогаївська ОТГ, Тернопільська область) 12 6 6 0 16:8 24
3 ↑1 Епіцентр (Дунаївці, Хмельницька область) 11 6 2 3 27:19 20
4 ↓1 Світанок-Агросвіт (Шляхова, Вінницька область) 11 6 1 4 18:12 19
5 Нива (Теребовля, Тернопільська область) 12 4 4 4 14:16 16
6 Покуття (Коломия, Івано-Франківська область) 11 4 1 6 14:17 13
7 Ковель-Волинь (Волинська область) 11 3 4 4 8:14 13
8 Карпати-Енергетик (Галич, Івано-Франківська область) 10 2 3 5 11:22 9
9 ↑1 Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк) 11 0 4 7 13:27 4
10 ↓1 Вотранс (Луцьк) 11 0 3 8 8:18 3

Група 2 • 14-й ТУР

Рубікон-Вишневе (Київ) — Дніпро (Черкаси) — 3:0

Голи:Шишкін, 3, Тищенко, 22, Бачинський, 60

Рубікон: Стриж, Паламарчук (І.Гусін, 66), Чорномаз©, Шутенко (Арендарук, 9; Гезлер, 46), Шишкін (Швець, 46), Ніколаєць (А.Гусін, 56), Арутюнян, Глущук, Бачинський, Іващик, Тищенко.Запасний: Левченко.Головний тренер:Віктор Курята.

Дніпро: Баккі, Лукомський, Загоруйко, Норенко (Ляхович, 66), Масоха (Бузинський, 60), Антоненко (Гарнага, 46), Пантелей, Молоков, Винниченко©, Кулик (Шевченко, 77), Синицин.Запасні: Скринський, Дашко.Головний тренер:Євген Тарасенко.

12:00; 02.11.2019. Вишневе. Стадіон «Центральний». 100 глядачів; поле 4; +5С

Суддя: Гринь Кирило (Київська обл.)

Попередження: Паламарчук, 12, Арендарук, 33, Бачинський, 56, Винниченко, 90+1

Останній матч 2019 року в ААФУ виявився для Рубікону ювілейним – 50-м у чемпіонаті України (про це повідомляє клубна прес-служба). Не дивно, що налаштування господарів виявилося максимальним, і вже в дебюті матчу проти молодої черкаської команди вони повели в рахунку. Ніколаєць відвоював м’яча в центрі поля, Сергій Шишкін підхопив його в центрі, просунувся через пів поля і пробив з лівої в ближній – 1:0.

Щоправда, вже за кілька хвилин довелося господарям міняти травмованого Шутенка, але контроль над грою вони не втратили. Подвоїти рахунок Рубікон зміг знову через розіграш у середній лінії. Глущук запустив пас на хід Тищенку, Максим підробив собі головою, вирвався на Баккі та реалізував вихід один на один – 2:0. Десятий гол для капітана. А вже в другому таймі, вдало граючи по рахунку, підопічні Куряти довели рахунок до великого. Віктор Бачинський заробив штрафний на лівому фланзі й несильним ударом виконав його так, що м’яч проскакав повз усіх і влучив у ворота – 3:0. Сьома поспіль виїзна поразка Дніпра – на виїзді черкасцям не вдалося поки взяти жодного очка.

ФК Чернігів — МФК Первомайськ — 7:0

Голи:Кравченко, 34, 40, 75, Лазаренко, 56, Кривобороденко, 61, 71, Борщ, 78

Чернігів: Радич (Новобранець, 85), Борщ©, Конопко, Романченко, Мчедлішвілі, Кривобороденко (Зоц, 85), Мироненко (Головань, 85), Зенченко (Чаус, 88), Лазаренко, Гордієнко (Толкачов, 78), Кравченко.Запасний: Новрузов.Головний тренер:Вадим Постовий.

Первомайськ: Чоларія, Мізернюк, Ротко, Доценко, Вернидуб (Остапенко, 46), Федорченко©, Ярчук, Зайко (Д.Флакей, 65), Гранковський, Алієв, Волошинський. Запаснихне залишилося.Головний тренер:Микола Флакей.

12:00; 02.11.2019. Чернігів. Стадіон «Чернігів-Арена». 80 глядачів; поле 4; +7С

Суддя: Гординський Артем (Київ)

Попередження: Алієв, 17, Романченко, 68

Гості прибули на Сіверщину в дуже обмеженому складі, тож не змогли скласти конкуренцію ФК Чернігів. Після півгодини супротиву вони отримали сім голів від господарів, які завдяки цій перемозі зробили два кроки вгору в турнірній таблиці.

1:0 – Гордієнко не реалізував чистий вихід на воротаря, зате Мироненко з підбирання вивів на Чоларію Кравченка, тож Олександр у дотик пробив з лівої в кут.

2:0 – Олександр Кравченко на дальній стійці замкнув простріл Кривобороденка.

3:0 – атаку розігнав Борщ, продовжив Кривобороденко, а завершив на правому куті воротарського майданчика Богдан Лазаренко.

4:0 – після заряду зі своєї половини поля від Конопка Кирило Кривобороденко прокинув м’яча повз воротаря й закотив у порожні ворота.

5:0 – Кравченко втік у контратаку 2в1, віддав справа в центр на Кривобороденка, а Кирило з лінії карного майданчика розважливо пробив точно в кут.

6:0 – захисник гостей не зміг перервати розрізний пас Кривобороденка, м’яч відскочив до Кравченка, Олександр закотив його з гострого кута в дальню «шістку».

7:0 — Кривобороденко з центрального кола дав на хід Борщу, і Дмитро реалізував вихід один на один ударом з лівої в дальній кут.

Олімпік (Кропивницький) —Вікторія (Миколаївка)— 0:8

Голи:Кузьмін, 31, 41, 60, Гранкін, 59, Без’язичний, 65, Рябцев, 77, 87, Цапій, 90

Незабитий пенальті:Кузьмін (Вікторія), 15 – воротар

Олімпік: Ньянг, Бурда (Олавойін, 61), Кулібалі, Терпілов©, Чорний, Мамман, Онйємаобі, Мкпасі, Акачукву, Афувапе, Езеані (Ніколенко, 78).Запасний: Якименко.Головний тренер:Юрій Кевлич.

Вікторія: Зінченко, Михайлюк (Ретушняк, 56), Яценко, Чередниченко, Н.Шевченко, Гранкін (Шимко, 65), Нелін©, Єременко (Цапій, 62), Кузьмін (Акімов, 60), Борисенко, Без’язичний (Рябцев, 69).Запасний: Зарубін.Головний тренер:Артем Радіонов.

13:00; 02.11.2019. Олександрівка. Стадіон ім. М. Шишки. 50 глядачів; поле 3; +8С

Суддя: Мосейчук Андрій (Бердянськ)

Попередження: Терпілов, 19, Кулібалі, 20, Мамман, 41, Яценко, 45+2, Акачукву, 89

Вилучення: Мкпасі, 86 (агресивна поведінка)

Олімпік на кадровому мінімумі підійшов до матчу з одним із найпотужніших клубів ААФУ (а Вікторія – володар золотих і срібних медалей цього турніру за два останніх роки). Тому після півгодини без голів (хоча була нагода забити – удар Без’язичного прийняв на руку Бурда, але пенальті від Кузьміна прийшлося на штангу) гості з Сумщини забили аж вісім разів.

0:1 – замість подачі зі штрафного Гранкін відкотив із правого флангу на лінію карного майданчика, звідки Андрій Кузьмін влучив у правий від воротаря кут.

0:2 – у ході цієї атаки відразу двоє гравців опинилося на газоні, але в підсумку Андрій Кузьмін вийшов один на один із воротарем і забив.

0:3 – Дмитро Гранкін забив прямим ударом з лівої зі штрафного метрів із 25-ти (м’яч аж прорвав сітку), а гол Вікторія присвятила півзахиснику Чернікову, який трішки захворів і не зміг взяти участь у цьому виїзді.

0:4 – буквально через хвилину захисник номінальних господарів не зміг перехопити пас із правого флангу, м’яч відскочив до Кузьміна, тож Андрій вийшов на воротаря й потужно пробив під поперечину.

0:5 – ще через п’ять хвилин Вікторія розіграла без поспіху атаку через правий фланг, пасом Ретушняка скористався Костянтин Без’язичний, забивши з правої з відскоком від стійки. Його сьомий гол в останніх п’яти матчах.

0:6 – навіс Борисенка з правої пісочної ями ударом головою замкнув Владислав Рябцев, разом із м’ячем влетівши в ворота.

0:7 – знову Борисенко прострілив з правого краю, а Владислав Рябцев у дотик відправив м’яча в сітку правою ногою.

0:8 — Борисенко перехопив пас Терпелова в центрі поля та видав довгий пас на Цапія, тож Юрій, опинившись прямо перед воротарем, з лівої пальнув у кут.

Після восьмої перемоги поспіль констатуємо, що Вікторія зимуватиме лідером групи, а от її вінгер Борисенко – лідером серед найкращих асистентів сезону.

МАТЧ ТУРУ

ФК Тростянець-2 — Агродім (Бахмач) — 1:0

Гол:Мигаль, 87

Тростянець-2: Синицин, Курило, Жила, Хомич, Троценко, Деряпа (Бушля, 71), Стецюк (Казарян, 90+4), Кубай© (Пимоненко, 61), Мигаль, Сліпухін, Тиєчко (Єсип, 71).Запасні: Дерев’янко, Арт.Мусієнко, Давиденко.Головний тренер:Сергій Коритник.

Агродім: Ант.Мусієнко, Двалі, Журба©, Кордюк, Ільченко, Сірий (Гаврильченко, 85), Кемфор, Пронак (Колочко, 90+1), Єсаулов (Кучинський, 74), Сокол, Кабанець.Запасні: Боженко, Пішта, Борсук.Головний тренер:Микола Тищенко.

13:00; 03.11.2019. Охтирка. Стадіон «Нафтовик». 300 глядачів; поле 4; +6С

Суддя: Щепотьєв Андрій (Харків)

Попередження: Сірий, 4, Бушля, 90+2, Ільченко, 90+5

Зважаючи на тісняву в середині таблиці, перемога в цьому матчі була стратегічно важливою для обох команд. Зустріч тримала в напруженні аж до кінцівки, коли ФК Тростянець-2 встиг забити вирішальний м’яч. Починалося все після ауту на правому фланзі. Жила звідти запустив вперед, граючий директор клубу Єсип зручно скинув на напівколо карного майданчика, звідки Максим Мигаль відважився пробити з правої ноги. І не прогадав! М’яч із красивим рикошетом від поперечини влучив у сітку. 1:0 – на цей гол Агродім відповісти вже просто не встигав.

Тож тепер ФК Тростянець-2, який по ходу літньо-осінньої частини сезону встиг побувати навіть на 10-му місці, буде зимувати четвертим – і це найвища позиція, на яку тільки йому доводилося підійматися по ходу дебютного сезону в ААФУ.

ГЕРОЙ МАТЧУ – МАКСИМ МИГАЛЬ (ФК ТРОСТЯНЕЦЬ-2)

Починаючи з жовтня місяця, 23-річний півзахисник набрав просто-таки вражаючу форму. За п’ять останніх матчів у нього два голи та дві гольові передачі – причому, в усіх цих матчах Тростянець здобув перемоги! В останніх двох турах – саме завдяки голам Мигаля, які ставали єдиними в грі!

ФК Біла Церква —Авангард (Корюківка)— 1:2

Голи:Бамба, 63 — Лакеєнко, 27, Чаус, 85

Біла Церква: Скворцов©, Минзар, Вієра, Скорба, Хабло, Діякончук, Костенко (Стрелько, 90+1), Сисоєв, Петровець (Пасечнюк, 78), Білоус (Винар, 89), Бамба.Запасні: Стадничук, Еванг.Головний тренер:Вадим Мандрієвський.

Авангард: Ширай, Грищенко (Авраменко, 88), Поляниця, Лакеєнко, Цулукідзе, Яловець, Чуланов, Чаус (Ейєнга, 90+2), Сердюк, Порохня, Алаєв (Кирин, 90).Запасні: Рощинський, Гусєв, Падун.Головний тренер:Валерій Чорний.

14:00; 03.11.2019. Біла Церква. Стадіон «Зміна». 150 глядачів; поле 3; +8С

Суддя: Мальований Андрій (Одеса)

Попередження: Минзар, 26, Скорба, 60, Алаєв, 65, Грищенко, 78, Бамба, 80, Костенко, 82

Недавній лідер прибув на Київщину за очками, адже відставання від дуету фаворитів сезону лишалося невеликим, а з ним – і надії на їхні незаплановані осічки. Тому Авангард зіграв переконливо й повів у рахунку в під завершення першої третини гри, коли кутовий від Чауса замкнув Андрій Лакеєнко – 0:1.

Треба сказати, що білоцерківська команда володіє добротним зіграним складом, вона змогла створити реальні проблеми одному з претендентів на лідерство. Гольову атаку містяни розгорнули через лівий фланг. Хабло скинув на Діякончука, пішов навіс у карний майданчик, де Шеік Ібрахім Бамба встиг прийняти й із розвороту запустити в кут – 1:1. Красивий гол у виконанні форварда – уже сьомий в чемпіонаті.

Втрата очок не входила в плани корюківчан. В кінцівці вони витиснули максимум зі своєї атаки з переведенням м’яча з флангу на фланг. Після передачі Порохні Максим Чаус зблизька розстріляв ворота – 1:2. Перший гол для нього після повернення в Авангард при п’яти асистах! І п’ята поспіль виїзна перемога авангардівців.

Атлет (Київ) —ЛНЗ-Лебедин (Лебедин)— 2:7

Голи:Мовчан, 59, Твердохліб, 76 – Балацький, 2, Литовчак, 8, 36, Грицай, 40, Ткаченко, 63, Кондратюк, 68, Качур, 75

Атлет: Кочергін, Швець (Грибан, 46), Мовчан, Яковенко© (І.Русан, 46), Твердохліб, Козачок (Орел, 69), Гаращенко, Руснак (Тищенко, 46), Кучинський, Гайдук, Яценко (Долина, 46). Запасні: Шкуренко, Давидяк.Головний тренер:Дмитро Мурашенко.

ЛНЗ-Лебедин: Козаченко, Парфьонов, Кондратюк, Листопад, Калинич©, Коломієць (Шестипалов, 77), Поступаленко (Колос, 68), Вакуленко (Поплавка, 22), Грицай (Ткаченко, 46), Балацький, Литовчак (Качур, 53).Запасні: Дейнеко, Тубольцев.Головний тренер:Василь Гречаний.

13:00; 03.11.2019. Київ. Стадіон «Дружба». 200 глядачів; поле 4; +11С

Суддя: Шевель Микола (Фастів)

Попередження: Поплавка, 41, Грицай, 44, Кондратюк, 49, Орел, 70

Вилучення: Ткаченко, 90+2 (агресивна поведінка)

Відразу кілька команд у другій групі здорово починали сезон, піднесли кілька сенсацій, але в підсумку дещо відстали від дуету фаворитів сезону. Серед них – і столичний Атлет, який минулого сезону дебютував в ААФУ через кубок, а нині стартував і в чемпіонаті. При ставці на власних виконавців, цей клуб, який базується на відомій київській ДЮСШ, має в складі кількох гравців із досвідом виступів на вищому рівні, а також кількох перспективних молодих виконавців.

Тим не менш, ЛНЗ-Лебедин, роздратований нічиєю з Рубіконом у минулому турі, вже не мав права на осічку. Слабко вірячи, що конкурент втратить очки, він все ж зробив усе, щоб не відпустити Вікторію в відрив. І хоча розгромна перемога виявилася не «сухою», три очки наостанок дуже порадували гостей із Черкащини. Розбираємося з ключовими подіями гри.

0:1 – Грицай дав розрізну на Балацького, а Денис, вискочивши на воротаря, з лівої прокотив у дальній кут.

0:2 – після кутового гості кілька разів пробивали по воротах Атлета, аж поки Мар’ян Литовчак не добив із близької відстані.

0:3 – після лонгболлу Листопада Поплавка (він замінив травмованого Вакуленка) виманив на себе воротаря й від лицьової віддав на Литовчака. Мар’ян забивав у порожні ворота.

0:4 – Віталій Грицай заробив штрафний і прямим ударом прошив стінку. У нього 7 голів і 3 асисти в останніх шести матчах.

1:4 – Кучинський перехопив м’яч у Поплавки на своїй половині поля і дав лонгболл зліва направо, тож Микита Мовчан реалізував вихід один на один.

1:5 – Парфьонов пішов у верхову боротьбу, а вийшла гольова скидка на Ткаченка, і В’ячеслав елегантно перекинув воротаря.

1:6 – кутовий від Поплавки центрбек Богдан Кондратюк замкнув у стрибку головою.

1:7 – після подачі Поплавки Руслан Качур розвернув захисника й із близької відстані розстріляв ворота.

2:7 – Гаращенко подав з правого краю штрафний і Єгор Твердохліб забив головою. 13-й гол у чемпіонаті!

Відеоогляди: першийі другий.

М   КОМАНДА І В Н П М О
1 Вікторія (Миколаївка, Сумська область) 14 11 2 1 43:8 35
2 ЛНЗ-Лебедин (Черкаська область) 14 10 3 1 42:10 33
3 Авангард (Корюківка, Чернігівська область) 14 10 2 2 24:10 32
4 ↑1 ФК Тростянець-2 (Сумська область) 14 7 1 6 21:21 22
5 ↓1 Атлет (Київ) 14 6 2 6 27:26 20
6 ↑1 Рубікон-Вишневе (Київ) 14 5 5 4 20:21 20
7 ↑2 ФК Чернігів 14 5 4 5 24:20 19
8 ↓2 МФК Первомайськ (Миколаївська область) 14 5 2 7 26:31 17
9 ↓1 Агродім (Бахмач, Чернігівська область) 14 4 4 6 9:13 16
10 ФК Біла Церква (Київська область) 14 3 3 8 16:24 12
11 Олімпік (Кропивницький) 14 2 0 12 19:56 6
12 Дніпро (Черкаси) 14 1 2 11 9:40 5
ПОКАЗНИКИ ПО ААФУ ЗАГАЛОМ

Найкращі бомбардири:

Гравець Команда Голи Пен.
Твердохліб Єгор Атлет (Київ) 13 (2)
Грицай Віталій ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 12 (5)
Жиганов Дмитро СК Каховка 10 (2)
Тищенко Максим Рубікон-Вишневе (Київ) 10 (3)
Без’язичний Костянтин Вікторія (Миколаївка) 9
Кузьмін Андрій Вікторія (Миколаївка) 8
Литовчак Мар’ян ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 8
Кілікевич Володимир Яруд (Маріуполь) 8 (2)
Ярчук Дмитро МФК Первомайськ 8 (5)

Найкращі асистенти:

Гравець Команда Паси
Борисенко Іван Вікторія (Миколаївка) 7
Акімов В’ячеслав Вікторія (Миколаївка) 6
Поплавка Ярослав ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 6
Гранкін Дмитро Вікторія (Миколаївка) 5
Крук Олександр Мотор (Запоріжжя) 5
Логвиненко Максим Таврія (Новотроїцьке) 5
Остапенко Борис СК Каховка 5
Пліс Тарас Епіцентр (Дунаївці) 5
Поступаленко Антон ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 5
Сандрак-Вінницький Владислав Яруд (Маріуполь) 5
Чаус Максим Авангард (Корюківка) 5

Найефективніші гол+пас:

Гравець Команда Гол+Пас Голи Паси
Грицай Віталій ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 16 12 4
Твердохліб Єгор Атлет (Київ) 15 13 2
Тищенко Максим Рубікон-Вишневе (Київ) 13 10 3
Жиганов Дмитро СК Каховка 11 10 1
Борисенко Іван Вікторія (Миколаївка) 11 4 7
Без’язичний Костянтин Вікторія (Миколаївка) 10 9 1
Івашко Руслан Епіцентр (Дунаївці) 10 7 3
Апанчук Андрій ОДЕК (Оржів) 10 6 4
Сандрак-Вінницький Владислав Яруд (Маріуполь) 10 5 5
Акімов В’ячеслав Вікторія (Миколаївка) 10 4 6

* * *

Цього року в ААФУ лишається ще один матч: у неділю, 10 листопада відбудеться гра 1-го туру Групи 1 Карпати-Енергетик (Галич, Івано-Франківська область) – Епіцентр (Дунаївці, Хмельницька область).