Грицай наздогнав Твердохліба: огляд 18 туру від Sportarena

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Сенсація в Запоріжжі, перша перемога ЛСТМ і чернігівці в центрі уваги – таким був черговий тур року Чемпіонату ААФУ 2019/20 в огляді Sportarena.

Група 1 • 16-й ТУР

Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк) – Карпати-Енергетик (Галич) – 3:2

Голи: Зайчук, 22, Неделюк, 33, 78 – Шевченко, 6, 87

ЛСТМ: Семченко, Байбула, Прощерук, Горщарук, Максимчук, Олійник©, Неделюк, А.Пушкарчук (Кузьмич, 79), Зайчук (Гладун, 63), Сущ (Жук, 73), Кабанов. Запасні: Ярмощук, Філь. Головний тренер: Ярослав Комзюк.

Карпати-Енергетик: Федорняк, Кащій, Деренюк, Ю.Вовчук, Я.Вовчук©, Кримінський, Турчанський (Сем’янчук, 76), Третяк, Гуменюк, Кукурудз, Шевченко.Запасні: Бендер, Томин. Головний тренер: Петро Русак.

16:00; 12.07.2020. Луцьк. Стадіон “Підшипник”; поле 4; +13С

Суддя: Трач Артем (Тернопіль)

Попередження: Зайчук, 9, Турчанський, 46, Горщарук, 66, Олійник, 82

ЛСТМ проводив перший матч у чемпіонаті в 2020 році. Обійшовшись зовсім без новачків, команда під керівництвом Комзюка постала однією з небагатьох, які фактично залишили незмінними свої склади порівняно з осінньою частиною сезону. При цьому Карпати-Енергетик в дещо оновленому складі вже грали – й сенсаційно позбавили очок Агрон (2:2 із шансами й на перемогу).

Гості з Івано-Франківщини сміливо розпочали й цей поєдинок. Гуменюк сміливо пішов у відбір, позбавивши м’яча Горщарука, після чого вивів Шевченка прямо на воротаря, і Святослав відкрив рахунок – 0:1 вже на 6-й хвилині гри. До честі лучан, вони не лише не розгубилися, а ще до перерви зрівняли рахунок і вийшли вперед.

Спочатку пішла стрімка атака з правого флангу, перший удар після неї – від Максимчака – воротар Федорняк парирував, але на добивання встиг Михайло Зайчук – 1:1. А потім пішов простріл зліва, у метушні біля воріт найкраще розібрався Кабанов, який скинув м’яча на Неделюка, й Олександр влучив у ворота – 2:1.

Після перерви за хиткого рахунку він же закріпив перевагу ЛСТМ. Після передачі активного Гладуна з лівого краю Жук скинув м’яча точно під удар Олександру Неделюку – 3:1. Відзначаємо вдалі заміни господарів. А наприкінці гри Карпати-Енергетик зробили все, щоб кінцівка вийшла нервовою. Тепер уже Третяк через правий край розвинув стрімку атаку, яку завершив влучним ударом все той же Святослав Шевченко. 3:2 – лучани не програють вже три тури, здобувши після двох нічиїх пізньої осені довгоочікувану першу перемогу в сезоні.

Група 1 • 18-й ТУР

Агрон (Великогаївська ОТГ) – Епіцентр (Дунаївці) – 0:3

Голи: Пліс, 30, Кіцак, 39, Федоров, 90+3

Агрон: Рогаль, Соколовський, Лівіцький, Андрієшин, Ковалик, Пастернак© (Луцик, 46), Лук’янов (Червонецький, 46), Коник, Гром’як, Білик, Процик. Запасні: Мазур, Стриєшин, Скобляк. Головний тренер: Роман Курдупель.

Епіцентр: Чернобай, В.Кузів, В.Бадло, Кривобедрий, Ничипоренко, Р.Кузів, Кіцак, Беженар, Пліс, Івашко© (Федоров, 83), Барбоза (Черченко, 79). Запасні: Броварський, Стрільчук, Раца. Головний тренер: Ігор Бадло.

17:00; 12.07.2020. Великі Гаї. Стадіон “Центральний”; поле 4; +13С

Суддя: Байдюк Микола (Чернівецька обл.)

Попередження: Коник, 39, Кіцак, 50, Соколовський, 56, В.Бадло, 78, Беженар, 85

Вилучення: Соколовський, 90+2 (повторне попередження)

Епіцентр значно посилився за час тривалого антракту, провів зарубіжні збори. Як наслідок – команда, яку очолює Ігор Бадло, навесні вийшла на друге місце та здобула четверту поспіль перемогу при 10-матчевій безпрограшній серії. До слова, серед новачків дунаївчан був і недавній лідер півзахисту Агрону – Кривобедрий. Він, як і ще шестеро весняних дебютантів команди, вийшов на гру з перших хвилин.

Агрон, який до цих пір залишався останнім клубом, що не програвав у поточному чемпіонаті, сподівався продовжити свою успішну серію. У першому таймі господарі тиснули, але все ж пропустили першими під кінець першої третини гри. У гостей пройшла флангова атака, Р.Кузів перевів з одного краю на інший, куди вже набігав Пліс. Тарас замкнув навіс головою – 0:1. Не пройшло й десяти хвилин, як Епіцентр закріпив свою перевагу. Гості заробили штрафний на лівому краю, тож Олександр Кіцак влучив точно в ціль – 0:2.

Провідний клуб Тернопільщини очікувано кинув всі свої сили на штурм воріт гостей із Хмельниччини, але воротар Чернобай, запрошений перед дограванням із першолігового Агробізнесу, вдало діяв як на лінії, так і на виходах, парирувавши удари Процика та Гром’яка. У свою чергу, Епіцентр кинув у гру дві заміни, перша з яких – останній за часом новачок, атакувальний півзахисник Черченко, який раніше грав за харківський Універ-Динамо. Попри те, що цей гравець прибув у Епіцентр перед самою грою, він встиг показати себе й допоміг гостям у час, що залишився. А вже в компенсований час Агрон пропустив втретє. Віддалений штрафний майже від центру поля виконував Ничипоренко, В.Кузів, якого він знайшов далеко на фланзі, прокинув захисника й прострелив, а Федоров, який вийшов раніше на заміну, замкнув із близької відстані – 0:3. Антон записав на свій рахунок п’ятий гол у сезоні.

Перша поразка Агрона в сезоні означає, що ОДЕК  фактично забезпечив собі вихід у плей-офф. Епіцентр же значно поліпшив свої шанси на прохідне друге місце.

М   КОМАНДА І В Н П М О
1 ОДЕК (Оржів, Рівненська область) 14 11 2 1 34:11 35
2 ↑1 Епіцентр (Дунаївці, Хмельницька область) 14 9 2 3 33:20 29
3 ↓1 Агрон (Великогаївська ОТГ, Тернопільська область) 15 7 7 1 18:13 28
4 Світанок-Агросвіт (Шляхова, Вінницька область) 13 6 1 6 18:12 19
5 Нива (Теребовля, Тернопільська область) 13 4 4 5 14:16 16
6 Покуття (Коломия, Івано-Франківська область) 12 4 1 7 14:17 13
7 Ковель-Волинь (Волинська область) 12 3 4 5 8:14 13
8 Карпати-Енергетик (Галич, Івано-Франківська область) 13 2 4 7 15:28 10
9 Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк) 13 2 4 7 16:29 10
10 Вотранс (Луцьк) 13 2 3 8 8:18 9

* – ФК Малинськ припинив участь у чемпіонаті України. Результат матчу за його участю анульовано.

** – Команди Світанок-Агросвіт (Шляхова), Покуття (Коломия), Ковель-Волинь, Нива (Теребовля) не беруть участі у матчах сезону 2019/20, що мають відбутися у 2020 році.

Група 2 • 18-й ТУР

Атлет (Київ) – Рубікон (Київ) – 0:2

Голи: Бороденко, 67, Шишкін, 85

Атлет: Комаренко, І.Швець, Тищенко, Руснак, Козачок, Мовчан (Тригуб, 83), Гребенюк©, Липовий, Шлапацький (І.Русан, 46), Костюк (Колесник, 79), Кавун (Теймуров, 61). Запасний: Шкуренко. Головний тренер: Дмитро Мурашенко.

Рубікон: Карнаушенко, Марченко©, Б.Швець, Куноун, Боровик, Драм (Жевага, 53), Шишкін (І.Гусін, 86), Бачинський, Шутенко, Касабуцький, Бороденко. Запасні: Бірун, Островерх, Продан, Остронос. Головний тренер: Віктор Курята.

17:00; 11.07.2020. Київ. Стадіон “Атлет”; поле 4; +32С

Суддя: Грицай Владислав (Київська обл.)

Попередження: Колесник, 27, Липовий, 30, Драм, 43, Козачок, 89

Втрата провідного бомбардира Твердохліба (він зараз у Першій лізі ПФЛ) і певне весняне оновлення не пішли на користь результатам Атлета. Команда авторитетної столичної ДЮСШ зазнала четвертої поразки поспіль. Цього разу атлетів ці поступилися Рубікону, в якого триває безпрограшна серія (2 перемоги та 3 нічиї з жовтня місяця). До слова, у гостей було кілька дебютантів. Відзначимо українського захисника Куноуна, який повернувся після виступів в Іспанії та Венесуелі, а також французького півзахисника Драма.

Втім, починали атлетівці непогано. Відразу кілька флангових передач загострювали ситуацію біля воріт Карнаушенка, був штрафний від Тищенка, коли рикошет цілком міг застати зненацька суперників, але м’яч пройшов повз ворота, а також дальній удар, після якого м’яч влучив у поперечину. Але Рубікон у цій грі був гострішим і конкретнішим. Ще в першому таймі воротарю Комаренку довелося вступати в гру після удару Куноуна, а після перерви в кількох моментах після стандартів було дуже гаряче. Із різних позицій били Шишкін і Шутенко.

Розв’язка ж наступила вже в останній третині гри. Шутенко подав кутовий від правого прапорця, Бороденко випередив суперників на ближній стійці. Дмитро переправив м’яча в сітку з близької відстані – 0:1. А наприкінці матчу Атлет, який весь час намагався переправляти м’яча в атаку зі сподіванням відігратися, грубо помилився на правому фланзі свого захисту, Боровик переадресував м’яча на Шишкіна, і Сергій ударом з меж карного майданчика правою ногою на виконання влучив у дальній кут – 0:2.

Вікторія (Миколаївка) – Дніпро (Черкаси) – 2:0

Голи: Без’язичний, 3, Аржанов, 68

Вікторія: Зінченко, Ретушняк, Яценко, Чередниченко, Шимко (Шевченко, 53), Нелін©, Романенко (Касьянов, 51), Єременко, Аржанов (Ганжа, 72), Скепський (Кузьмін, 66), Без’язичний. Запасний: Зарубін. Головний тренер: Артем Радіонов.

Дніпро: Самойленко, Шурубура (Норенко, 82), Логвиненко, Онищенко, Молоков (Дашко, 74), Орел, Сторчоус©, Авер’янов, Чорний, Білоус (Цокало, 68), Кулик (Винниченко, 46). Запасний: Баккі. Головний тренер: Ігор Столовицький.

17:00; 11.07.2020. Миколаївка. Стадіон “Вікторія”; поле 5; +28С

Суддя: Кононов Владислав (Київська обл.)

Попередження: Орел, 21, Ретушняк, 43, Авер’янов, 80, Самойленко, 83, Єременко, 90+1

Дніпряни під час зимово-весняної перерви отримали нового головного тренера та низку новачків з досвідом виступів у ПФЛ. Не дивно, що їхні результати поліпшилися, і навіть один із фаворитів сезону – Вікторія – змушена була обережно ставитися до матчу з недавнім аутсайдером і одним із наймолодших колективів чемпіонату.

Втім, первісні плани черкасців зруйнував ранній гол. Пас Єременка адресувався взагалі-то на Аржанова, але м’яч відскочив від захисника на кут воротарського майданчика, де Костянтин Без’язичний опинився прямо перед воротарем і спокійно пробив низом – 1:0. Чудові шанси закріпити перевагу були в Романенка та Єременка. В свою чергу, гості заробили перспективний штрафний, але розіграш Авер’янова та Сторчоуса лише зробив боляче стінці.

Другий гол був просто необхідний миколаївцям. І вони зуміли його забити. Після штрафного з правого флангу досвідчений Володимир Аржанов першим зреагував на відскок і заніс м’яча в сітку з близької відстані. 2:0 – дуже важлива, з огляду на перемогу конкурентів, перемога Вікторії.

ФК Чернігів-Авангард – ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) – 1:3

Голи: Сердюк, 33 – Грицай, 13 (пен.), Котляр, 80, Ковпак, 85

ФК Чернігів-Авангард: Ширай, Грищенко, Даценко©, Лакеєнко, Троцик, Сираш, Сердюк, Кирин, Ментей, Алаєв (Яловець, 80), Вовк. Запасні: Рощинський, Поляниця, Чорний, Авраменко. Головний тренер: Валерій Чорний,.

ЛНЗ-Лебедин: Козаченко, Парфьонов, Кондратюк, Коломієць, Калинич©, Зуєвич (Бурлін, 46), Пуш (Котляр, 58), Грицай, Мачуленко (Поплавка, 90+1), Локтіонов (Ковпак, 46), Качур. Запасний: Дейнеко. Головний тренер: Василь Гречаний.

17:00; 11.07.2020. Корюківка. Стадіон КФТП “Паперовик”; поле 4; +32С

Суддя: Гончарук Андрій (Київ)

Попередження: Даценко, 13, Парфьонов, 15, Троцик, 51, Вовк, 54, Грицай, 68, Алаєв, 77, Мачуленко, 83, Коломієць, 90+2

ЛНЗ-Лебедин прибув у Чернігов із сподіванням на очки – для цього до досить іменитих весняних новачків було додано ще одного. Колишній гравець національної збірної України, володар Кубка України Олександр Ковпак покинув друголігове Полісся (Житомир) заради того, щоб допомогти лебединцям у вирішенні їхніх завдань.

Але матч у Чернігові іменитий земляк починав у запасі, хоча, забігаючи наперед, до послуг одного з найіменитіших вихованців футболу Черкащини тренерський штаб ЛНЗ вдався під час перших же замін. Починався матч вдало для гостей. Досвідчений Віталій Грицай уже в дебюті отримав два стандарти: зі штрафного запустив повз ціль, а от пенальті, зароблений Пушем у боротьбі з Сердюком, реалізував бездоганно. Ударив у лівий від воротаря кут, і хоча Ширай гадав – виручити не зміг. 0:1 на 13-й хвилині.

Оперативно закріпити свою перевагу ЛНЗ не вдалося, хоча був момент, коли почергово в одній атаці пробивали Пуш і Зуєвич – але воротар і захисник Троцик приймали удари на себе. Натомість, Чернігів-Авангард перехопив ініціативу і дальніми ударами з гри і стандарту Даценко та Сираш потривожили Козаченка. А зрівняти рахунок їм дозволила багатохвильова атака з переведенням м’яча справа наліво і назад у центр. У заключній стадії атаки Ментей, замість удару, розважливо відкотив на лінію карного майданчика Сердюку, і Максим забив сильним ударом точно в кут – 1:1.

У плани гостей не входила втрата очок – і так у конкурента Вікторії намітився відрив. Тому Гречаний кинув у гру всі наявні козирі, навіть досвідчених гравців, яких приберігав для того, щоб дати їм поступово набрати форму. Ситуація цього вимагала – тому що господарі могли й виходити вперед, але стійка підстрахувала воротаря Козаченка. Повернути собі перевагу ЛНЗ зміг під кінець гри. Спершу на низовий пас Бурліна, пропущений далі по флангу Качуром, відгукнувся Антон Котляр і, вискочивши на воротаря під кутом, сильно пробив під поперечину – 1:2. А вже через п’ять хвилин Грицай подавав штрафний глибоко з правого краю, захисники не встежили за Ковпаком, і Олександр головою відправив під поперечину – 1:3.

ФК Тростянець – ФК Чернігів-ЮСБ – 0:0

ФК Тростянець: Синицин, Богачов (Гудзь, 70), Хомич, Лубашев, Троценко, Гайван, Стецюк© (Чухненко, 52), Мигаль (Деряпа, 61), Курило, Сліпухін, Анцибор. Запасні: Овчаров, Бужин. Головний тренер: Сергій Коритник.

ФК Чернігів-ЮСБ: Радич, Борщ©, Галстян (Лазаренко, 76), Сердюк, Руденко, Мчедлішвілі, Романченко (Зенченко, 59), Кривобороденко (Мироненко, 74), Кравченко, Конопко, Кохановський. Запасні: Новобранець, Садовий. Головний тренер: Вадим Постовий.

17:00; 12.07.2020. Тростянець. Стадіон ім. В.П.Куца; поле 5; +34С

Суддя: Цуканов Данило (Луганська обл.)

Попередження: Кривобороденко, 86, Мироненко, 90+2

Напружена зустріч провідних представників футболу Сумщини та Чернігівщини переможця не виявила – команди розійшлися миром при кількох втрачених вірних нагодах забити. У турнірній таблиці вони зберегли паритет і, маючи по 27 очок, розділяють 5-6 місця.

  КОМАНДА І В Н П М О
1 Вікторія (Миколаївка, Сумська область) 18 14 3 1 47:8 45
2 ЛНЗ-Лебедин (Черкаська область) 17 12 4 1 47:12 40
3 ФК Чернігів-Авангард (Корюківка, Чернігівська область) 18 12 2 4 25:15 38
4 Рубікон (Київ) 18 8 6 4 23:22 30
5 ФК Тростянець (Сумська область) 17 8 3 6 22:22 27
6 ФК Чернігів-ЮСБ 18 7 6 5 27:21 27
7 Атлет (Київ) 18 7 2 9 28:36 23
8 ↑2 ФК Біла Церква (Київська область) 18 5 3 10 17:29 18
9 ↓1 МФК Первомайськ (Миколаївська область) 18 5 2 11 26:31 17
10 ↓1 Агродім (Бахмач, Чернігівська область) 18 4 4 10 9:13 16
11 Дніпро (Черкаси) 18 3 3 12 19:44 12
12 Олімпік (Кропивницький) 18 2 0 16 19:56 6

* – ФК Тростянець-2 з 1.03.2020 р. змінив назву на ФК Тростянець.

** – ФК Чернігів з 19.06.2020 р. змінив назву на ФК Чернігів-ЮСБ.

*** – Авангард (Корюківка) з 19.06.2020 р. змінив назву на ФК Чернігів-Авангард (Корюківка).

**** – Рубікон-Вишневе (Київ) з 19.06.2020 р. змінив назву на Рубікон (Київ).

***** – Команди МФК Первомайськ, Агродім (Бахмач), Олімпік (Кропивницький)не беруть участі у матчах сезону 2019/20, що мають відбутися у 2020 році.

Група 3 • 14-й ТУР

Зірка (Кропивницький) – Яруд (Маріуполь) – 1:1

Голи: Лопушенко, 22 – Проданов, 45+2

Зірка: Онопко, Мороз, Кривошей, Сидоренко, Мачелюк, Маєр (Махиня, 55), Хорольський©, Лопушенко (Манастирний, 80), Савицький, Замуренко (Кутулупенко, 90+1), Павлюк. Запасні: Білан, Кияниця. Головний тренер: Самір Гасанов.

Яруд: Хоменко, Мухін (Демидов, 82), Бояринцев©, Денисов, Саєнко, Зубков (Бойко, 90+2), М’ясников, Плачков, Доберчук, Проданов, Сандрак-Вінницький (Поліщук, 21). Запасний: Гончаренко, Бібік. Головний тренер: Дмитро Єсін.

УВАГА! У складі ФК Яруд відбулася заміна до фактичного старту зустрічі: Бібік→Саєнко.

17:00; 11.07.2020. Кропивницький. Стадіон “Зірка”; поле 5; +33С

Суддя: Очкуренко Артем (Нікополь)

Попередження: Кривошей, 35, Зубков, 39, Проданов, 51, Савицький, 61, Демидов, 90+2

Вилучення: Кривошей, 90+4 (повторне попередження)

Уже перед самим початком зустрічі Яруд підстерегла неприємність – через травму не зміг зіграти внесений в протокол захисник Бібік, тож ще перед фактичним стартом поєдинку його було замінено на новачка Саєнка (пройшов дубль ФК Маріуполь), а вже під час першого тайму провідний форвард гостей Сандрак-Вінницький зазнав пошкодження, що призвело до заміни вже на 21-й хвилині. Тож після початку зустрічі з розвідкою та взаємними спробами загострити гру саме кропивничани повели в рахунку. Ігор Лопушенко, скориставшись передачею на рубіж карного майданчика, позбавився опіки суперників і на виконання пробив точно в куточок – 1:0.

Втім, Яруд, який під час перерви у чемпіонаті вдало посилив свою групу атаки, зумів компенсувати втрату Сандрака та відсутність досвідченого Кілікевича. Міг забивати Поліщук – господарів виручив досвідчений воротар Онопко, а ще був момент, коли маріупольці претендували на пенальті. Допоміг їм зрівняти рахунок інший стандарт – перед самою перервою Плачков заробив штрафний, і Євген Проданов бездоганним ударом метрів із 20-ти зрівняв цифри на табло. 1:1.

У другому таймі Яруд створив ще кілька моментів за участі Проданова та Поліщука, втім, і Зірка за рахунок швидких атак загрожувала воротам Хоменка, а в самій кінцівці навіть могла вирвати перемогу, але удар Кривошея впритул парирував голкіпер. До слова, майже відразу Єгор покинув поле за другу жовту картку з формулюванням «неспортивна поведінка». Яруд відстояв своє третє місце від зазіхань Зірки, але Таврія після технічної перемоги над Легіонером зрівнялася з маріупольцями за очками.

Мотор (Запоріжжя) – СК Каховка – 0:2

Голи: Онйємаобі, 82, 87

Мотор: Вічний, Бандурін, Пєсков©, Порубльов, Калиничев, Павелько, Ломака (Павлюк, 87), Шитов, Рахмуні, Довбиш (Плахтир, 46), Кардаш (Молодожон, 66).Запасні: Олійник, Мацюта. Головний тренер: Анатолій Чанцев.

СК Каховка: Огаї, Мамич, Стеценко, Ратушний, Горбачов, Деменчук, Остапенко, Гайдаєнко, Комягін©, Жиганов (Кисельов, 90+3), Тимофіїв (Онйємаобі, 50).Запасні: Воронцов, Кузнєцов. Головний тренер: Дмитро Кузнєцов.

17:00; 12.07.2020. 14 тур. Запоріжжя. Стадіон СК “Мотор-Січ”; поле 4; +32С

Суддя: Ганзюк Олександр (Дніпро)

Попередження: Жиганов, 48, Стеценко, 55, Бандурін, 78

Наздоганяючи лідера, Мотор приймав одного з претендентів на місце в першій п’ятірці. До цього каховська команда ніколи не перемагала запоріжців, і Мотор здобув у попередніх матчах проти цього суперника сім очок із дев’яти можливих. Тож мав сподівання знову набрати очки, щоб скоротити відставання від «вовків» (яким у цих турах технічні перемоги приносили максимум очок).

І господарі справді почали активніше: Бандурін і Кардаш з флангів кілька разів проривали редут каховчан, а після однієї з діагоналей Довбиш опинявся прямо перед воротами, але його удар прийняв на себе Деменчук. Пізніше в захисника влучив уже Кардаш, якого на хорошу позицію виводив Ломака. Проте огризалися й гості. Після тонкого пасу Тимофіїва прямо перед воротарем опинявся Гайдаєнко, і Вічному довелося переводити м’яч на кутовий. Пізніше Жиганов головою бив із кута воротарського майданчика – але в ціль не влучив.

Мотор витратив на організацію своїх атак багато сил – і до перерви, і після. По воротах Огаї пробивали Ломака, Кардаш, Павелько. Той же Ломака влучив у поперечину невдовзі після відпочинку. Але самовідданість голкіпера та його захисників уберегли СК Каховка. А на останні хвилини у гостей з Херсонщини знайшовся «козир» у вигляді нігерійця Кінгслі Чігозьє Онйємаобі, який у першій частині сезону виступав за кропивницький «Олімпік».

Спершу він підхопив м’яча на своїй половині поля після того, як Ратушний відібрав у Павелька. Кінгслі сміливо рушив вперед, змістився зліва в центр і метрів із 35-ти по дузі запустив у дальній кут – 0:1. А через п’ять хвилин Гайдаєнко в центральному колі відібрав м’яча у Порубльова, Онйємаобі вирвався один на один із воротарем і спокійно пробив повз нього – 0:2. Гучна сенсація – і перші голи нігерійця за нову для себе команду.

https://www.youtube.com/watch?v=i-mNR0VGXv4&feature=youtu.be

М   КОМАНДА І В Н П М О
1 ФК Вовчанськ (Харківська обл.) 14 11 2 1 32:9 35
2 Мотор (Запоріжжя) 14 10 0 4 24:8 30
3 Яруд (Маріуполь, Донецька обл.) 14 9 3 2 34:11 30
4 Таврія (Новотроїцьке, Херсонська обл.) 14 10 0 4 21:8 30
5 Зірка (Кропивницький) 14 8 2 4 28:13 26
6 СК Каховка (Херсонська обл.) 14 8 2 4 24:18 26
7 ↑1 Перемога (Дніпро) 14 2 2 10 7:33 8
8 ↓1 Легіонер (Дніпро) 14 2 1 11 15:31 7
9 Дніпро-1-Борисфен (Дніпро) 14 1 1 12 3:24 4
10 Кремінь-Юніор (Кременчук, Полтавська обл.) 14 1 1 12 9:42 4

* – Команди Легіонер (Дніпро), Кремінь-Юніор (Кременчук), Дніпро-1-Борисфен (Дніпро) не беруть участі у матчах сезону 2019/2020, що мають відбутися у 2020 р.

  • Показники по ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

Гравець Команда Голи Пен.
Твердохліб Єгор ***Атлет (Київ)*** 13 (2)
Грицай Віталій ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 13 (6)
Без’язичний Костянтин Вікторія (Миколаївка) 10
Жиганов Дмитро СК Каховка 10 (2)
Тищенко Максим ***Рубікон (Київ) *** 10 (3)
Кузьмін Андрій Вікторія (Миколаївка) 9
Литовчак Мар’ян ***ЛНЗ-Лебедин*** 8
Замуренко Павло Зірка (Кропивницький) 8 (1)
Кілікевич Володимир Яруд (Маріуполь) 8 (2)
Івашко Руслан Епіцентр (Дунаївці) 8 (4)
Ярчук Дмитро ***МФК Первомайськ*** 8 (5)

Найкращі асистенти:

Гравець Команда Паси
Борисенко Іван Вікторія (Миколаївка) 7
Акімов В’ячеслав Вікторія (Миколаївка) 6
Поплавка Ярослав ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 6
Гранкін Дмитро Вікторія (Миколаївка) 5
Грицай Віталій ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 6
Крук Олександр Мотор (Запоріжжя) 5
Логвиненко Максим Таврія (Новотроїцьке) 5
Остапенко Борис СК Каховка 5
Пліс Тарас Епіцентр (Дунаївці) 5
Поступаленко Антон ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 5
Сандрак-Вінницький Владислав Яруд (Маріуполь) 5
Чаус Максим ***Авангард (Корюківка)*** 5

Найефективніші гол+пас:

Гравець Команда Гол+Пас Голи Паси
Грицай Віталій ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) 18 13 5
Твердохліб Єгор ***Атлет (Київ)*** 15 13 2
Тищенко Максим ***Рубікон (Київ)*** 13 10 3
Сандрак-Вінницький Владислав Яруд (Маріуполь) 12 7 5
Без’язичний Костянтин Вікторія (Миколаївка) 11 10 1
Жиганов Дмитро СК Каховка 11 10 1
Івашко Руслан Епіцентр (Дунаївці) 11 8 3
Борисенко Іван Вікторія (Миколаївка) 11 4 7
Апанчук Андрій ОДЕК (Оржів) 10 6 4
Пліс Тарас Епіцентр (Дунаївці) 10 5 5
Акімов В’ячеслав Вікторія (Миколаївка) 10 4 6