Василь Гречаний: «Суддівські рішення можна оскаржити в комітеті арбітрів»

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Головний тренер ЛНЗ-Лебедина в інтерв’ю клубній пресслужбі підбив проміжні підсумки чемпіонату, поділився налаштуванням на плей-офф, а також прокоментував гру з МСК Дніпро (1:3). 

– Наскільки важкий був груповий етап у цьому році?

– Це наш другий чемпіонат і я можу сказати, що зараз суперник зовсім по-іншому до нас ставляться, бо за 2018-19 роки ми підняли планку результатів. На нас по-іншому налаштовуються. Тому було важче. 

Головне, що вирішили завдання виходу. Звісно, хотілося б з першого місця, але в плей-офф немає слабких команд у будь-якому разі. Тому це не принципово. Хоча теоретично ми ще можемо бути першими. 

– Які ігри запам’ятались?

– Традиційно протистояння з Вікторією. Виїзна перемога і домашня нічия.

– Учора ми перемогли МСК Дніпро. Яке ваше ставлення до Черкаського спорту, який відразу зробив акцент на суддівстві?

– Я з повагою ставлюсь до кореспондентів, але нехай вони візьмуть інтерв’ю у пана Столовицького, щоб той розповів, як він не міг виграти чемпіонат області. А по-друге, у Черкаського спорту найкраще виходило взагалі не писати про ЛНЗ. Я здивований такій увазі до нас. Вони знають мою позицію давно.

– А конкретно по епізодах, які вони вирізали?

– Є суддівські рішення, які можна оскаржити в комітеті арбітрів, а не шукати чорну кішку в темній кімнаті.

– Після карантину постійно був спільний тренувальний процес. Це допомогло новачкам швидше адаптуватись?

– Це однозначний плюс для всіх. Ми ніколи так не тренувались. До наших новачків є інтерес з боку професіональних команд.

– Чому не випустили Пуша в старті? Очевидно, що його мотивація зашкалювала. 

– Я знаю, як налаштовували гравців МСК на Нікіту. Після гри мої футболісти казали, що, коли він приймав м’яч, гравці суперника кричали, щоб його ламали. Я просто зберіг його. У нього не так давно був перелом ноги. Я на нього розраховую, він себе ще покаже. 

– Очікували, що Ковпак так швидко покаже себе?

– Саня Ковпак – це професіонал. Він був у багатьох хороших командах, тому може порівнювати ставлення в усіх моментах там і в ЛНЗ. Я не сумніваюся в його професіональних, людських та ігрових якостях. 

– Ковпак став пенальтистом ЛНЗ?

– У нас пенальтист – Грицай, але його не було на полі, тому 11-метровий виконав Саня.