Євген Панченко: «Ставлення до футболістів, як в ЛНЗ, – рідкість в Україні»

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Новачок команди воротар Євген Панченко в інтерв’ю клубній пресслужбі прокоментував перехід до ЛНЗ, перший офіційний матч і тренувальний процес. 

– За 2020 рік ти змінив чотири команди, як все-таки опинився в ЛНЗ?

– Ну, чотири команди – це гучно сказано. За Дніпро зіграв три матчі, в Альтаїрі побув місяць, починав сезон в Агробізнесі. Взимку хотів перейти в іншу команду, але втрутились обставини. Я залишився в пошуку команди і з’явився варіант з Дніпром. Як мені здалось, непоганий вихід із ситуації, але в зв’язку з карантином і умови змінились, і старт чемпіонату затягнувся. Була невизначеність, тому я вирішив спробувати себе в іншій сфері, щоб поєднувати футбол із роботою, але після декількох матчів треба було обирати: або футбол, або робота. Я обрав друге.  

Щоб не втрачати ігрову практику й форму, заявився за Альтаїр на чемпіонат області. Паралельно спілкувався з хлопцями з ЛНЗ і коли дізнався про наміри клубу піти в професіонали, вирішив, що це прекрасна можливість. Адже ЛНЗ – це завжди стабільність і солідність в плані ставлення до футболістів, що зараз величезна рідкість для всього українського футболу. Радий, що потрапив у цю команду. Тут думаеш про футбол, а не про побутові проблеми. 

– Як тобі перші дні в клубі?

– Багатьох хлопців знав давно, колектив чудовий, швидко адаптувався. Ніяких проблем у цьому плані немає – все добре. 

– Що скажеш про роботу з головним тренером Юрієм Бакаловим і тренером воротарів Дмитром Козаченком?

– Декілька знайомих футболістів працювали з Бакаловим, я чув тільки позитивні відгуки і сам в цьому переконався. Це тренер рівня УПЛ. Тренувальний процес налагоджений: все інтенсивно, цікаво, є чому навчитись. 

Із Дмитром Анатолійовичем швидко знайшли спільну мову. Тренування також з високою інтенсивністю. Він грав у Прем’єр-лізі, тому знає, як має бути побудований тренувальний процес у воротарів, тому по тренуванням ніяких питань немає також.

– В першому матчі у тебе фактично не було можливості проявити себе. Переживав через це?

– Зовсім ні. Нехай кожна гра буде така. Хлопці молодці, відмінно зіграли в обороні, але, як не дивно, я з поля все одно вийшов втомлений. У нас є можливість показати себе на щоденних тренуваннях.