“ЛНЗ” ділить очки з “Альтаїром”, але залишається одноосібним лідером чемпіонату

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Сьогодні в Драбові у центральному матчі туру “ЛНЗ-Лебедин” і драбівський “Альтаїр” розписали мирову на полі стадіону “Колос”. Матч видався дуже сумбурним і переповненим на суддівські свистки. Десь це було вмотивовано, а десь…

“ЛНЗ-Лебедин” – “Альтаїр” 1:1
Голи: Литовчак (45+1) – Ординський (50)

“ЛНЗ”: Козаченко – Листопад, Коломієць, Парфьонов, Калініч – Лобов, Ткаченко, Грицай (Гуд 60), Дєдов, Барбанов (Охременко 68) – Литовчак (Стєпанов 56)
Головний тренер: Василь Гречаний

“Альтаїр”: Прокопенко – Аджубей (Євтушевський 74), Дмитренко, Грищук, Осика (Вдовика 46), Черниш, Ординський, Бичков (Трандафілов 46), Колос, Кретов (Біда 82), Гопка (Панченко 56)
Головний тренер: Роман Поліщук

Арбітри:
Фощій Юрій (Черкаси)
Михайлюк Павло (Черкаси)
Погорілий Микола (Кам’янка)

Стартовий свисток увімкнув у суперників багато бажання викластися по-максимуму. Перші 10 хвилин залишилися за “Альтаїром”. Команди дуже боялися помилитися, тож м’яч завис на цей період у центральному колі, а господарі таки знайшли нагоди завдати два удари: у площину і повз. У першому випадку Грищук на другій хвилині замикав подачу партнера, а згодом над поперечиною Козаченка просвистів небезпечний удар головою від драбівчан.

Цей момент виявився останнім для господарів на тривалий період. Потім “ЛНЗ” почав широкими кроками загарбувати ініціативу і за лічені хвилини Литовчак двічі пробачив суперника на останньому рубежі. Спочатку йому став назаваді голкіпер, а потім забракло точності. Час ішов, а штрафний майданчик “Альтаїра” все більше обростав активними включеннями нападників і стандартами у виконанні лебединців. Укотре з кращого боку проявив себе наймолодший гравець “ЛНЗ” Литовчак. Постійно чіплявся за м’яч попереду і відкривався під будь-яку передачу. Це дало результат. Однак пізніше.

Решту другої половини команди провели з невеликою перевагою гостей, які запам’яталися рикошетом Лобова. Удар Олександра став противагою хорошому рейду Ординського. Центрхав “Альтаїра”, який не так давно виступав за “ЛНЗ”, самотужки прибрав двох суперників на шляху до удару, виконавши його в сантиметрах від поперечини.

Забитий гол ми побачили перед самісіньким свистком Фощія на перерву. Нарешті виправдав надії Литовчак, забивши заслужений м’яч. В останній атаці першого тайму Дєдов зробив подачу на дальню стійку, звідки Парфьонов скинув точно на ногу Мар’яну – 0:1.

На другий тайм команди вийшли, опустивши бекграунд перших 45 хвилин. Знову боролися в ценрі поля без явної переваги. За п’ять хвилин ця рівність проявилася в рахунку – Ординський його зрівняв після штрафного Дмитренка – 1:1.

Далі футболу було мало. Чесно. Суцільна боротьба, свистки, зупинки гри, мікротравми – усе, що завгодно, тільки не конструктивні комбінації, на які прийшов дивитися весь Драбів – стадіон був заповнений. Багато з цих свистків, а головне жестів, у який бік треба пробивати фол, залишаються на совісті арбітрів.

Із цього масиву стандартних положень, які не вщухали до останньої хвилини, виокремити можна хіба що гармату Лобова з краю штрафного майданчика – браво Прокопенко. І атаку-відповідь “Альтаїру” – браво центральні захисники, які в останню мить не дали забити Колосу. Ну і удар Ткаченка головою на останній хвилині, але він був занадто слабким, щоб претендувати на гол.

От і все. 1:1 у важкому для обох суперників матчі. Це означає, що “Альтаїр” опускається на одну позицію – під “Златокрай”, а “ЛНЗ”, завдяки нічиїй у матчі “УТК” – “Академія-ЧД”, залишається на першій сходинці з відривом у два очки від тепличників.

Інші матчі туру:
ФК “Авангард” – ФК “Спартак” 1:0
“Академія-Черкаський Дніпро” – ФК “УТК” 1:1
ФК “Уманьферммаш” – СК “Базис” 1:4
“Олімп” – “Росава-Наша Ряба” 1:0
“Златокрай-2017” – ФК “Колос”3:2

[jsStandings id =”129″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;diff_chk;point_chk;curform_chk”]