Десна – ЛНЗ: анонс контрольного матчу

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Товариський матч

19 липня, с. Щасливе

18:00

Десна (Чернігів) – ЛНЗ (Черкаси)

Довкола гри

Заключний матч для ЛНЗ на літніх зборах. Наша команда вже зіграла дві гри з Нивою та Вересом. Матч з вінницькою командою завершився з рахунком 0:0. У другому спарингу підопічні Юрія Бакалова поступились народному клубу з рахунком 2:1.

Для Десни цей матч буде четвертим та останнім на зборах. Чернігівська команда вже зіграла з першоліговим ВПК-Агро та друголіговою Чайкою. У матчі з ВПК підопічні Олександра Рябоконя здобули впевнену перемогу з рахунком 4:2, а от з київською командою зіграли внічию – 2:2. Сьогодні Десна пооведе свій третій матч. Суперником сіверян стане рівненський Верес.

Суперник

Десна досить міцна команда прем’єр-ліги. Свої виступи в найвищому дивізіоні країни чернігівчани розпочали у сезоні 2018/2019. Тоді вони посіли 8 місце з 12 команд. Напевно, найуспішнішим сезоном для Десни став минулий сезон 19/20. У ньому сіверяни посіли четверте місце та потрапила в єврокубкову зону. Тоді Десна зіграла з Вольсбургом, але поступилась німецький команді з рахунком 2:0.

У сезоні 20/21 Десна стала шостою з 14 команд УПЛ.

Головний тренер

Олександр Рябоконь вперше очолив Десну в 2008 році. Попередньою командою тренера був Дніпро Черкаси, що виступав у Першій лізі України.

Після завершення сезону 2009/10 у першій лізі Десну, яку на той час тренував Рябоконь, було виключено з ПФЛ. Рябоконь з частиною гравців перейшли до Львову.

Із 2012 року знову очолив чернігівську команду. 2017 року Десна посіла друге місце в Першій лізі й здобула право вийти до прем’єр-ліги, однак клуб не пройшов атестацію. А вже за рік команда здобула бронзу Першої ліги та підвищилась у класі.