Євген Тарасенко: «Ми вже підписали п’ятьох футболістів, четверо – із УПЛ»

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Спортивний директор ФК ЛНЗ в інтерв’ю клубній пресслужбі розповів про комплектацію команди: хто залишився, хто пішов, і кого ЛНЗ планує підписати. 

– Війна застала ФК ЛНЗ на зборах у Туреччині, тому команда вимушено поверталась до Польші. У клубі залишилось менше 50% футболістів та адмінскладу. Футболісти, які залишились із минулого сезону: Сторчоус, Євдокимов, Галенко, Лопирьонок, Попович, Войцеховський, Тарасенко, Копил, Тищенко, Долінський. Залишились також головний тренер Юрій Бакалов і його помічник Олександр Ковпак. 

– Хто не залишився в команді і чому?

– Загалом це близько 20 осіб. Із різних причин: хтось не захотів повертатися до України через опасіння за себе і свою родину, ракети літають, а з кимось просто припинили співпрацю, тому що перед ЛНЗ в прийдешньому сезоні стоятимуть нові, вищі завдання – перемагати в кожному матчі. 

Повний список футболістів, які не повернулись, або з ними припинили співпрацю: Ярошевич, Фастов, Куксенко, Сафонов, Насонов, Норенков, Голіков, Коваленко, Івахно, Фанталін, Замуренко, Каленчук, Новіков, Пучковський, Наполов. Також припинили співпрацю з двома тренерами: Віталій Шпанюк прийняв пропозицію із узбецького клубу, а Володимир Марчук залишився закордоном.

На жаль, наш головний лікар Олександр Вербицький також поки що не в команді, тому що захищає Україну в складі ЗСУ в гарячих точках, але ми дуже його чекаємо і сподіваємось, що він якомога скоріше повернеться. 

– Як комплектується склад?

– Ми вже підписали 5 нових футболістів, про яких ви найближчим часом дізнаєтесь на наших інтернет-ресурсах. Четверо – із команд УПЛ. Ще є гравці на перегляді, але вцілому кадрове питання дуже важке. Усі футболісти другої-першої ліги, які були на перших ролях, залишились закордоном після турецьких зборів. На ринку футболістів немає, в основному молодь. 

І я, і Юрій Бакалов дуже хотіли, щоб залишились наші основні гравці як Насонов і Норенков, але вони обрали інше рішення. 

ЛНЗ – це потужна футбольна машина, тому працюємо в максимальному режимі незважаючи ні на що. Дуже хотілось би зустрітись із нашими вболівальниками на стадіоні. Сподіваюсь, що скоро так і станеться!