Гра на витривалість: “ЛНЗ” провів останній товариський матч

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Сьогодні футбольний клуб Лебединського насіннєвого заводу поїхав у гості до ФК “Патріот”, що на Київщині. За підсумком виснажливих 90 хвилин суперники не виявили сильнішого, розписавши мирову 1:1.

Товариський матч
Субота, 12 серпня, 12:30
смт Баришівка, Київська область

ФК “Патріот” – “ЛНЗ-Лебедин” 1:1
Голи: ? (73) – Калініч (41)

“ЛНЗ”: Козаченко (Дейнеко 46) – Листопад, Коломієць, Калініч, Парфьонов (Стєпанов 46) – Лобов (Алєксандров 46), Гуд (Карнаух 46), Ткаченко, Дєдов (Барбанов 46), Вакуленко – Литовчак
Головний тренер: Василь Гречаний

Не пройшло і хвилини як “ЛНЗ” став близьким до відкриття рахунку. Лобов виконав діагональ на Дєдова, той знайшов Вакуленка, але Антон з вигідної позиції пробив вище. Такий стартовий спурт окреслив план дій на найближчі 15 хвилин. “ЛНЗ” більше володів перевагою, почувався впевненіше за господарів, утім витиснути з цього результат не зміг. Гуд віддавав передачі в стилі Роналдіньо, а Литовчак пригрозив небезпечним ударом головою.

Наступним етапом у матчі стала боротьба не тільки з опонентом, а й з погодою. На годиннику була перша дня, а на термометрі в тіні – 32 градуси. Така спека швидко дала про себе знати, бо футболістам обох команд було надзвичайно важко демонструвати свій футбол.

Першими адаптувалися господарі, які протягом декількох хвилин потурбували Козаченка. У першому випадку Дмитру довелося розтягнутися у весь зріст, аби дістати м’яч, а в другому – перевести його на кутовий зі стандарту. “ЛНЗ” у цей час не стояв на місці. Підопічні Гречаного постійно шукали шпарини в обороні суперника, але там де недопрацьовували захисники підстрахував лайнсмен, який “запалював” усі небезпечні передачі в розріз. Багато нарікань викликав той хлопчина. Листопад уже не витримав, узяв м’яч під власний контроль, пробіг із ним все поле, пробив, а в кінці запитав чи не було офсайду.

І якби не адекватні дії головного арбітра, “ЛНЗ” так би й не забив. Чергову атаку на межі офсайду “підняв” боковий, але гра продовжилася і лебединці вийшли втрьох на воротаря. Вакуленко віддав Калінічу – 0:1. Перерва.

У другому таймі Гречаний змінив тактичну схему своєї команди. Випустив усіх запасних, перебудувавши на 3-5-2. Гостроти стало трохи більше. Спочатку Барбанов опинився перед воротам, але в боротьбі з захисником витиснув лише кутовий, а потім стався ключовий момент гри. Стєпанов вийшов сам на сам, не забив, і в ту ж хвилину “Патріот” покарав аналогічним епізодом, розстрілявши Дейнеку – 1:1.

Так матч і завершився. Нічия в Баришівці стала останньою нофіційною зустріччю команди. Наступна гра – 19 серпня вдома проти “Златокраю” в межах чемпіонату області.