Сенсаційно, але закономірно – “Колос” відбирає очки у “ЛНЗ”

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Дивний тур видався в чемпіонаті Черкаської області цієї суботи. Усі лідери втратили очки з аутсайдерами. “ЛНЗ” зіграв унічию з “Колосом” (2:2), “УТК” – з “Росавою” (1:1), а “Альтаїр” – з “Олімпом” (0:0). Склалося враження, що цей 13 тур став просто зайвим з точки зору турнірної боротьби, як 13 поверх в американських хмарочосах.

“Колос” – “ЛНЗ-Лебедин” 2:2
Голи: Кривенко Ю. (33), Сутула (75) – Ткаченко (53, 87)

“ЛНЗ”: Козаченко – Алєксандров (Грицай 46), Калініч, Листопад, Коломієць – Лобов, Гуд (Карнаух 56), Ткаченко, Дєдов (Барбанов 70), Вакуленко – Литовчак (Стєпанов 70)
Головний тренер: Василь Гречаний

“Колос” (старт): Середа – Дєєв, Кудря, Маслак, Шепель – Баранник, Злотаренко, Клименко, Сутула, Кривенко Ю. – Кривенко Р.
Головний тренер: Микола Лахтіонов

Дуже важка гра видалася в Чорнобаї для “ЛНЗ”. Лебедин, який тільки позавчора зіграв матч кубку України, приїхав до “Колоса”, де чекало жахливе поле, неадекватна публіка і фізична втома.

Проблеми розпочалися з перших хвилин. Гості дуже швидко усвідомили, що зіграти у свій футбол не вийде, а “Колос” відчув запах “бий-біжи”. При цьому моменти назрівали тільки біля воріт Середи. Спочатку Вакуленко пробив поряд зі стійкою, потім Ткаченко покрутив захисника і детальніше перевірив голкіпера, а далі знову Вакуленко і знову Ткаченко. Ці чотири моменти виявилися справді гострими, а часу минуло вже півгодини. Нереалізувавши те, що так важко створювалося, “ЛНЗ” пропустив. Юрій Кривенко заштовхав м’яч у ворота після кутового – 1:0. Обмінявшись ще моментами до перерви, клуби пішли відпочивати.

На другий тайм вони вийшли більш гарячими. Не тільки вони. Градус зріс і на трибуні. Чорнобаївські уболівальники проявили себе у всій “красі”. Але про це далі. Поговоривши у роздягальні, зробивши дві заміни, “ЛНЗ” вийшов із чіткою метою закрити суперника на його половині й бомбардувати усіма можливими способами. Так і сталося: декілька ударів по воротах від Калініча і Лобова підготували ґрунт для Ткаченка, який став сьогодні героєм лебединської команди. На 53 хвилині Дєдов подав з лівого флангу, а Слава в акробатичному стрибку замкнув дальню стійку – 1:1.

Нічийний рахунок обурив групу неадекватів на трибуні в тіні. Найбільше дісталося арбітрам: їх лаяли всіма можливими словами на рівному місці, а один із 60-річних хуліганів навіть побіг на інший бік поля щось доводити лайнсмену. Гра зупинилася, а “Еліта” продовжувала творити. Малим хлопцям, які подавали м’ячі за воротами, діди з погрозами забороняли це робити; головний тренер “ЛНЗ”, працюючи біля бровки, заважав їм дивитися футбол (за їх словами); а після матчу представникам “Колосу” довелося приміряти костюми персональних охоронців, бо місцеві “герої” активно рвалися розібратися з арбітрами. Цирк. Не смішний. Печальний…

Повернімося до футболу. Коли матч перетворився на справжню зарубу, “Колос” забив після стандарту – 2:1. Цей факт привів в екстаз глядачів. “ЛНЗ” справді трохи здав порівняно з початком другого тайму, але завівся знову. Увесь матч для підопічних Гречаного проходив через призму накопиченої втоми. У Листопада не витримали нерви, Коломієць був сам не свій, беззубо виглядав Литовчак. А от Ткаченко приємно здивував. За три хвилини до кінця основного часу взяв на себе ініціативу, змістився в центр і пробив у дальній кут – 2:2.

Це була крапка. Додані 5 хвилин ситуацію не змінили, тож матч так і завершився. У підсумку “ЛНЗ” втратив очки з середняком чемпіонату. У середу на команду чекає матч-відповідь Аматорського кубку України.


Інші матчі 13 туру:
СК «Базис» – «Авангард» 3:2
«Росава-Наша Ряба» – УТК 1:1
«Златокрай-2017» – «Спартак» 3:0
«Олімп» – «Альтаїр» 0:0
«Уманьферммаш» – «Академія-Черкаський Дніпро» 1:0

[jsStandings id =”129″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;diff_chk;point_chk;curform_chk”]