Петро Славінський: У нас залишається незмінна політика – робота на перспективу

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Поки перша команда готується до відповідального матчу в суботу проти “Уманьферммашу”, добігає кінця перша половина дитячо-юнацького чемпіонату області. У ньому бере участь і “ЛНЗ-Лебедин” Матусівської ДЮСШ. Ми поспілкувалися з одним із тренерів команди Петром Славінським.

– Команда 2005-07 року складена повністю з лебединців. Підключаємо хлопців 10-12 до старших груп. Обіграли в принциповому дербі шполянську команду, а іншим програли: Корсуню, звенигородським командам, Ватутіно. У цьому році залишилася одна гра, тому осінню частину чемпіонату фактично закриваємо.

А середня і старша групи?
– Тут теж кістяк лебединський, але є хлопці з інших сіл. 2001-02 роком ми зіграли чотири гри, три з них виграли, а одну програли. Перебуваємо на лідерських позиціях. А 2003-04 рік… Ми зіграли тільки одну гру – внічию зі Шполою. З Уманню перенесли, ще залишилося Городище і УТК.

Ви називаєтеся “ЛНЗ-Лебедин” Матусівської ДЮСШ. Чому так?
– У нас в районі зараз дві ДЮСШ, одна з яких – матусівська. Так-от, вона належить “Колосу” і райадміністрації, але їх (дюсш) поступово закривають і, скоріше за все, така ж доля спіткає і цю. Але це не точно. Туди йде субвенція від нашої сільської ради, з бюджету кошти надходять і ми там із Сергієм Табаченко офіційно працевлаштовані.

Порівняно з минулорічним чемпіонатом, є якісь зміни в команді?
– Зараз 2005-06 рік виступає з меншими футболістами в складі. У нас залишається незмінна політика – робота на перспективу. Щоб бути конкурентоспроможними, коли вийдемо на свій вік.

Діти знають, що перша команда може виграти в суботу чемпіонат області?
– Ха! А як же! Всі цікавляться, діти з задоволенням ходять на футбол. Ми їх запрошуємо, розмовляємо. Пишаються командою. Це наш флагман.

Проблем із кадрровим потенціалом немає?
– Та як немає. Є. Ми, користуючись нагодою, запрошуємо до нас дітей із сусідніх сіл. У нас відмінні умови для тренувань, матчів, регулярно їздимо на турніри, завдяки ЛНЗ і його підтримці. Тому без проблем. Закликаю батьків, якщо вони хочуть, аби їх діти були здоровими, приводити їх до нас. Ми це забезпечимо.