ФК Шпола переформатовується в ЛНЗ-Лебедин-2

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

Після переїзду головної команди Шполянщини ЛНЗ-Лебедин у 2017 році на власний стадіон ЛНЗ-Арена в Лебедині, місто Шпола могло залишитись без великого футболу. Тому небайдужими до футболу людьми у співпраці з головою новоствореної Шполянської ОТГ Кравченком Сергієм Володимировичем був створений ФК Шпола. Основу команди склали місцеві молоді гравці зі Шполи, Лебедина, Матусова та інших сіл району, було запрошено і декілька легіонерів. Дебютний сезон команда провела в першій обласній лізі, посівши 6-те місце серед 9 команд групи А. Головним тренером команди в 2017 році був Микола Артюх.

Перед початком сезону-2018, керівники ФК Шпола та ФК ЛНЗ-Лебедин вирішили об‘єднати свої зусилля для розвитку футболу на Шполянщині. Найоптимальнішим варіантом стало переформатування шполянської команди у фарм-клуб команди ЛНЗ-Лебедин. Команда і надалі продовжуватиме виступи в першій лізі області. Її кістяк складуть вихованці місцевого футболу, які вже виступали за неї в минулому сезоні. Також згідно з регламентом чемпіонату та першості області, три футболісти з першої команди ЛНЗ матимуть право виступати за свій фарм-клуб, саме така можливість безперечно стане корисною для обох команд Шполянщини.

Команда ЛНЗ-Лебедин-2 виступатиме в м. Шпола на стадіоні Колос, який зовсім нещодавно отримав новий статус – комунальне підприємство Шполянської ОТГ Шпола-Арена. Саме утримуванням та розвитком цього підприємства буде займатись керівництво ОТГ, а фінансування команди і надалі відбуватиметься за рахунок місцевих підприємців, бізнесменів, аграріїв, небайдужих до розвитку футболу як у м. Шпола, так і у всьому Шполянському районі.

18 березня відбулась зустріч керівництва новоствореної команди з футболістами, на якій керівник фарм-клубу Плосконос Юрій Миколайович представив команді нового тренера. Ним став чинний гравець основної команди ЛНЗ Грицай Віталій, який буде надалі поєднувати свої виступи за першу команду та тренерську роботу в ЛНЗ-2. Віталій Леонідович провів перше знайомство з футболістами та окреслив їм найближчі плани. Команда розпочне свої тренування вже з цього тижня.

Також, скоріше за все, ЛНЗ-Лебедин-2 замінить головну команду на турнірі пам‘яті Першина, який проходить у Білозір‘ї. Головна ж команда ЛНЗ зосередить свою підготовку до старту сезону на товариських матчах проти команд-учасниць Чемпіонату Украіни серед аматорських команд.

Найближчої середи (21 березня) у планах команди виїздний матч у Києві проти місцевого Рубікону, а в суботу (24 березня) у Білозір‘ї відбудеться спаринг проти ФК Вікторія з Миколаївки, Сумської області. На 4 квітня запланована товариська зустріч проти ще однієї команди з Сумщини Агробізнес-TSK (Ромни), можливі ще декілька товариських ігор.