ЛНЗ стартує з перемоги в чемпіонаті України

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

 

ЛНЗ-Лебедин дебютував у чемпіонаті України серед аматорів домашньою перемогою над Альянсом. Для підопічних Гречаного матч видався дуже непростим, але гол Литовчака і шедевр Гуда принесли команді три очки.

 

Аматорський чемпіонат України
1 тур
4 серпня, Лебедин, ЛНЗ-Арена, 17:00


 

ЛНЗ-Лебедин” (Лебедин) – “Альянс” (Липова Долина, Сумська обл.) 2:1
Голи: Литовчак (5), Гуд (66) – Анцибор (82, пен.)

 

ЛНЗ: Козаченко – Калініч, Александров (Тубольцев 67), Кондратюк, Парфьонов – Коломієць, Ткаченко (Охременко 86), Грицай (Гуд 54), Дєдов (Барбанов 64), Вакуленко – Литовчак (Качур 59)
Головний тренер: Василь Гречаний

 

Альянс (старт): Важинський – Катеринін, Медведєв, Жиловець, Осадчий, Гученко, Сірош, Гаврась, Дорошенко, Завгородній, Жаріков
Головний тренер: Ярошенко Ю.

 

Стартові хвилни матчу були за гостями. Альянс нахабно пішов уперед і на 4 хвилині Козаченку довелося тягнути напівмертвий м’яч. Однак у наступному ж епізоді його колега з іншого боку поля припустився жахливої помилки і дозволив Литовчаку себе обікрасти – 1:0 – несподіваний гол ЛНЗ на початку матчу.

 

Далі розкрився Вакуленко. Партнери раз у раз спрямовували точні передачі на Антона і він постійно напружував лівого захисника тікаючи в зону. То подачу виконав, то удар, врешті-решт боковий арбітр жартома зробив йому зауваження за надмірну активність. В одному з епізодів Литовчак дивом не замкнув з декількох метрів черговий простріл Антона.

 

ЛНЗ захопив ініціативу, але помітно було, що Альянс готувався в будь-який момент покарати господарів за помилку. До того ж під кінець тайму Литовчак змарнував взагалі вбивчий шанс, пробивши з трьох метрів у воротаря.

 

Після перерви гості знову активно пішли вперед. Зазначимо, що і спека сьогодні в Лебедині була серйозна. Гречаний швидко поміняв Грицая і Литовчака. У стані суперника теж пішли заміни і це пожвавило гру. Альянс атакував більше.

 

Натомість ЛНЗ узяв якістю. На 66 хвилині Гуд просто неземним ударом збільшив рахунок. М’яч полетів за такою траекторією, що й описати важко – подивитеся завтра у відеоогляді. Реальний шедевр.

Добивати суперника можна було на 79 хвилині: Калініч класно “плюнув” зі штрафного крученим ударом, а на добиванні Коломієць пробив у стійку. Пішла зоротня атака і сумчани заробили пенальті. Калініч у підкаті зніс суперника й отримав жовту. Вирок реалізував Анцибор – 2:1. Не врятувала і підтримка глядачів, які скандували: “Діма! Діма!” на адресу Козаченка.

 

Так матч і завершився. Це була нелегка перемога над суперником, який не складав зброю до останньої хвилини. Три очки в активі ЛНЗ.

Усі матчі 1 туру:

Авангард (Корюківка) – Чайка (Вишгород) – 2:0
ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) – Альянс (Липова Долина) – 2:1
ФК Рубікон-Вишневе – Агродім (Бахмач) – 3:0
5.08 МФК Первомайськ – Діназ
10.11 Вікторія – Олімпік
11.11 Авангард Б – Факел