ЛНЗ відігрався з 2:0 у матчі з Дніпром. Усе вирішиться в Лебедині

Поділитися на facebook
Поділитися на twitter
Поділитися на telegram

 

ЛНЗ-Лебедин здобув вольову нічию в першому матчі 1/4 фіналу Кубку України серед аматорів проти ФК Дніпро. Підопічні Василя Гречаного змушені були вдруге за чотири дні відіграватися по ходу поєдинку. Але їм це вдалося.

 

Аматорський кубок України

1/4 фіналу

Перший матч

24 жовтня, Новомосковськ, Дніпропетровська обл., стадіон “Металург”, 14:00

 

ФК “Дніпро” (Дніпро) – “ЛНЗ-Лебедин” (Лебедин, Черкаська обл.) 2:2
Голи: Вергун (8), Назаренко (22) – Качур (41), Коломієць (84)
Вилучення: Сидоренко (45)

 

Арбітри:

Садовий О. В. (Кременчук)
Сердюк Д. О. (Полтава)
Миронов О. В. (Полтава)
Жуган С. Е. (Дніпро)
Спостерігач арбітражу – Чижевський П. П. (Київ)

 

ЛНЗ: Козаченко – Парфьонов, Листопад, Коломієць, Калініч – Тубольцев (Александров 64), Гуд (Барбанов 80), Грицай, Дєдов (Литовчак 87), Колос (Вакуленко 53) – Качур
Головний тренер: Василь Гречаний

 

Дніпро (старт): Луговський – Заєць, Шинкаренко, Назаренко, Сидоренко, Андрушко, Нечистенко, Хижняк, Вергун, Будняк, Крилов
Тренер: Володимир Багмут

Декілька хвилин на розкачку – і перший гол. Дніпро спромігся забити дуже швидкий м’яч. На 8 хвилині подачу з правого флангу головою замкнув Вергун – 1:0. Неочікуваний старт поєдинку видали юні дніпряни. ЛНЗ не знітився, команда розуміла, що вона вища за класом і досвідом, тому в короткий відрізок часу створила (і змарнувала) три шикарні нагоди: спочатку Качур з убивчої позиції пробив над воротами, прибравши захисника, потім Грицаю не завадили вліпити з 10 метрів повз стійку, а згодом Віталій виконав класний штрафний, який зверху чиркнув сітку.

 

Упаковка нереалізованих нагод вилізла боком – на 22 хвилині Назаренку дали обробити м’яч і пробити в дальній кут без шансів для Козаченка – 2:0.

На капітані Дніпра зупинимось окремо. Уся гра будувалася через нього: де б не перебував екс-гравець збірної України, партнери завжди шукали його для розвитку атак. Юрійовичу, як його називали молодші колеги, не треба було багато рухатися. Усе проходило на досвіді, без браку, точними передачами і грамотними перехопленнями. Топовий досвідчений футболіст високого класу.

Однак в обороні господарі були менш надійні, ніж у контролі м’яча. На 33 хвилині Качур обікрав захисника і вибіг сам на сам, але почав обігрувати голкіпера, а той прочитав дії Руслана і зняв у нього м’яч з ноги. Вдалося забити в роздягальню: цього разу Качур зіграв надійніше і замкнув простріл Дєдова – 2:1. А перед самісіньким свистком дніпряни залишилися в меншості. Сидоренко дозволив собі неприпустимі слова на адресу арбітра, за що отримав другу жовту і “зауваження” від партнерів і тренерів.

 

По перерві, незважаючи на кількісну більшість, ЛНЗ забивати не полетів. Гра фактично не змінилася, а мінус у складі суперника не відчувся. Далі пішла низка ударів по воротах від Качура, Грицая, Калініча і Листопада, але реальної загрози вони не становили. Натомість Заєць міг накрити лебдинців третім голом – забракло точності і м’яч пішов над поперечиною.

 

Як і в суботньому матчі з Альянсом, ЛНЗ зрівняв рахунок на 84 хвилині. Знову з кутового. Коломієць зіграв головою точно під дальню стійку – 2:2. Непроста нічия, важка кінцівка сезону, квиток до півфіналу ЛНЗ і Дніпро розіграють 31 жовтня в Лебедині.

 

Усі пари 1/4 фіналу

 

ФК Дніпро – ЛНЗ-Лебедин (Лебедин) – 2:2 (2:1)
24.10. 14.00. Стадіон “Металург” (Новомосковськ)

 

Факел (Липовець) – Авангард (Бзів) – 1:5 (0:3)
24.10. 15.30. Стадіон “Колос” (Липовець)

 

Авангард (Корюківка) – ФК Вовчанськ
31.10. 14.00. Стадіон “Паперовик” (Корюківка)

 

Юність (Верхня Білка) – СКК Демня
31.10. Стадіон